Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København/Berlin, 25/01/2023 - 10:52

Alle fly aflyst: Strejke i tysk lufthavn rammer 35.000 passagerer

Omkring 300 flyafgange er aflyst eller udskudt på grund af strejke i Berlin Brandenburg-lufthavnen.

Af: /ritzau/

Alle passagerfly er onsdag aflyst fra Berlin Brandenburg-lufthavnen i den tyske hovedstad. Det skyldes en strejke blandt lufthavnens ansatte.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Cirka 300 afgange er enten blevet aflyst eller ombooket, og 35.000 passagerer er ramt af strejken, oplyser lufthavnen.

Strejken er iværksat og varslet af fagforeningen Verdi. Verdi forventer, at cirka 1500 ansatte i den tyske lufthavn vil strejke onsdag.

Strejken skal lægge pres på de lufthavnsansattes arbejdsgivere forud for kommende lønforhandlinger. Det fortæller en tillidsmand fra Verdi.

- Alle kender til de enormt høje priser, om end det er for mad eller på tankstationerne, siger Holger Rössler, der er tillidsmand, til flere tyske medier ifølge AFP.

På Københavns Lufthavns hjemmeside fremgår det, at de fly, der efter planen skulle afgå til eller ankomme fra Berlin onsdag, er aflyst.

/ritzau/

København, 25/01/2023 - 09:44

Aldrig set før: Gammel kending får sjette stol i Løvens hule

Endnu en investor kommer på banen i "Løvens hule". Tommy Ahlers gør comeback som gæsteinvestor i flere cases resten af sæsonen. Det annoncerer DR.

DR har sat endnu en stol i studiet i "Løvens hule". Så i resten af sæsonen vil der sidde seks investorer foran en række af de iværksættere, der håber på en investering.

Af den grund er Tommy Ahlers inde igen.

Den 47-årige erhvervsmand gør comeback i "Løvens hule" efter fem års fravær.

- Det var en rigtig god oplevelse at være med i de tre første sæsoner. Så da DR spurgte, om jeg kunne være frisk på at vende tilbage i en sjette stol i nogle programmer, så var det noget, jeg gerne ville være en del af igen, siger Tommy Ahlers og fortsætter:

- Alt kan ske i hulen, plejer vi at sige. Og jeg har igen oplevet superdygtige iværksættere, som - blandt andet gennem noget af en brandtale i afsnit tre - har fået mig til at investere.

DR har i tidligere sæsoner overvejet at få endnu en investor ind. Men først i år har det kunnet lade sig gøre, forklarer programmets redaktør, Anne Askov.

- At byde velkommen til Tommy Ahlers endnu en gang ved en række investeringer giver dette års programserie en ny og spændende dimension. Han er ikke en permanent investor, men blot med som gæst i denne sæson, siger Anna Askov.

Tommy Ahlers var blandt investorerne, da den danske udgave af "Løvens hule" fik premiere på DR i 2015.

Tommy Ahlers stoppede efter tredje sæson i 2018, da han blev headhuntet til jobbet som uddannelses- og forskningsminister i Lars Løkke Rasmussens VLAK-regering.

Da regeringsmagten overgik til Socialdemokratiet efter folketingsvalget i 2019, fik Tommy Ahlers først posten som Venstres erhvervsordfører og siden som partiets klimaordfører.

I 2021 stoppede Tommy Ahlers i Folketinget.

- Dels fordi jeg gerne vil være med at levere løsninger i den grønne omstilling sammen med andre iværksættere, og dels fordi jeg ofte oplever, at politik handler meget om spillet og lidt for lidt om visionerne og de gode idéer, forklarede han i en pressemeddelelse.

I dag investerer han fra sin egen fond med overvejende fokus på den grønne omstilling.

"Løvens hule", hvor Tommy Ahlers gør Jesper Buch, Jacob Risgaard, Christian Arnstedt, Louise Herping og Anne Stampe selskab, sendes på DR1 og DRTV torsdag den 26. januar.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 25/01/2023 - 09:10

Succesfuldt makkerpar står bag DR's nye seriesatsning

Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag har skabt seriesuccesen "29" og er biografaktuelle med "Elsker dig for tiden". Nu har makkerparret det næste projekt parat.

Køn, magt og kærligheden er treenigheden i DR's nye seriesatsning "Bag enhver mand", som får premiere i efteråret 2023.

Det annoncerer DR i en pressemeddelelsen.

Bag dramakomedien står Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag, der har skabt seriesuccesen "29", og som netop nu er biografaktuelle med "Elsker dig for tiden".

Makkerparret spiller også hovedrollerne i serien.

"Bag enhver mand" handler om den erfarne og succesfulde køkkenchef Michael, spillet af Jesper Zuschlag, der må forsvare sin position, da den nye souschef Naja, i skikkelse af Julie Rudbæk, vil modernisere hans restaurant og forsøge at vippe ham af pinden.

Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag har et stjernespækket hold omkring sig til at indtage de øvrige roller. Blandt andre Ann Eleonora Jørgensen, Lars Bom, Andreas Jebro, Anders Brink Madsen, Ditte Hansen og Frederik Cilius.

Serien skal give et nuanceret blik på de universale magtkampe, der eksisterer mellem mænd og kvinder. For er mænd og kvinder i virkeligheden så forskellige, når først personlige ambitioner bliver vigtigere end fællesskabet?, lyder det i pressemeddelelsen.

"Bag enhver mand" bliver sendt på DRTV og DR1 i efteråret 2023.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 25/01/2023 - 07:00

FAKTA: Kaffe påvirker din søvn og dine madvaner

* Det går ud over din søvn, hvis du drikker kaffe efter klokken 16, fordi det tager kroppen lang tid at nedbryde koffeinen.

* Derfor påvirker koffeinen stadig din søvn, selv om du måske ikke har drukket kaffe lige inden sengetid.

* Får du ikke nok søvn, så er du mere tilbøjelig til at drikke mere kaffe dagen efter og spise mere sukker og slik, fordi du mangler søvn.

* Spørg derfor dig selv, hvilken funktion kaffen har i din hverdag.

Kilde: ernæringsekspert Marie Steenberger.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 25/01/2023 - 07:00

Ekspertens kafferåd: Sådan trapper du ned på koffein

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

En, to, tre, fire kopper kaffe. Har du mange ture til kaffemaskinen? Eksperter giver her bud på, hvordan du holder igen, og hvor meget der er sundt for dig.

Kan du mærke, at hovedpinen raser, eller at du ikke rigtig kan holde dig fokuseret, hvis du ikke får din daglige kaffe?

Der er nok flere, som kan skrive under på, at de oplever abstinenssymptomer, hvis de ikke får deres morgenkick.

Og selv om man ikke kan tale om en decideret kaffeafhængighed, så er abstinenser stadig et fænomen, som nogle kaffeelskere kan opleve.

Sådan lyder det fra Kjeld Hermansen, der er lektor på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og medforfatter til rapporten "Kaffe, sundhed og sygdom".

- Koffein har ingen fysiske konsekvenser, som man kan kalde afhængighedsskabende, siger han.

- Men derfor er der stadig nogle, som fortæller om hovedpine, træthed og nedsat opmærksomhed, hvis de holder en kaffepause efter at have været vant til at drikke det i længere tid.

Ifølge Kjeld Hermansen kan det være en god idé at reducere sit kaffeindtag, hvis man drikker mere end fem kopper om dagen.

- De fleste sundhedsmæssige gevinster får man ved at drikke 3-4 kopper om dagen, fortæller han.

- Her peger undersøgelser på en positiv effekt på de store folkesygdomme som kræft, hjertekarsygdomme, type 2-diabetes, depression og Parkinsons sygdom.

Derudover tyder det også på, at kaffedrikkere, der indtager en halv til fire kopper kaffe om dagen, lever længere end ikke-kaffedrikkere, fortæller han.

Men hvordan kan man så trappe ned?

Ifølge Marie Steenberger, der er ernæringsekspert og ejer af den private uddannelse Madmentor, kan du gøre en af to ting, hvis du gerne vil arbejde på dit kaffeforbrug.

- Det første er en langsom nedtrapning. Drikker du eksempelvis otte kopper, så holder du dig til syv næste dag og så videre ned.

- Det andet er at skære kaffen helt væk og så udstå en uges tid med abstinenser, siger hun.

Når du har gjort det, kan du gå tilbage til 3-4 kopper om dagen.

- Kaffe er sundt at drikke. Bare man ikke overgør det, forsikrer Marie Steenberger.

For der kan være situationer, hvor du kan drikke for meget kaffe.

- Vi kan se i undersøgelser, at over 400 milligram koffein kan fremkalde et angstanfald hos folk med tendens til angst. Det svarer til cirka fire kopper, siger lektor Kjeld Hermansen.

- Derudover må gravide maksimalt indtage 300 milligram koffein, fordi vi er usikre på, om der er negative effekter for graviditeten over den mængde. Alt under er fint.

Ifølge Kjeld Hermansen kan koffein godt være dødeligt i sig selv.

- Men der er tale om så store mængder, at det svarer til at indtage over ti gram koffein, hvilket er mere end 100 kopper kaffe.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv