Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Sport

Barcelona, 24/10/2021 - 11:06

Real Madrid slår ærkerivalen Barcelona og stryger til tops

Albert Gea/Reuters

Real Madrid en del af toppen i den spanske liga efter en 2-1-sejr over rivalen Barcelona.

To mål var nok for Real Madrid, da klubben søndag besøgte Camp Nou og Barcelona i det traditionsrige El Clasico.

David Alaba og Lukas Vazquez scorede Real Madrids mål, og Barcelona havde først dybt inde i overtiden et modsvar. Derfor tog gæsterne hjem med en 2-1-sejr i bagagen.

Sejren bragte kortvarigt Real Madrid op på førstepladsen i La Liga, men den tog Real Sociedad siden tilbage, da holdet spillede 2-2 hos Atletico Madrid søndag aften.

Real er nummer to med ét point op til Sociedad og en kamp i baghånden. Barcelona, der var uden skadede Martin Braithwaite, indtager niendepladsen.

De to historiske ærkerivaler er ikke lige så stjernespækkede, som det tidligere har været tilfældet, men intensiteten fejlede ikke noget.

Selv om El Clasico måske ikke er, hvad det har været, så var der god intensitet i første halvleg.

Derbyet mellem de to storklubber er som regel fyldt med nærkampe og aggressivitet, og det var også tilfældet søndag, ligesom spillerne flere gange røg i skænderier.

Barcelona skabte mest før pausen, og efter 25 minutter fik Sergiño Dest en kæmpemæssig mulighed. Efter flot forarbejde fra Memphis Depay var han helt fri foran Thibaut Courtois i målet, men sendte bolden langt over kassen.

Anderledes effektiv var Real Madrids David Alaba. Efter et veludført kontraangreb fik østrigeren bolden på kanten af feltet i venstre side og tordnede den ind i modsatte side af målet.

Gerard Pique var tæt på en udligning på hovedstød kort efter, men Real Madrid var i front efter første halvleg.

I anden halvleg satte Real Madrid sig tungt på spillet og pressede Barcelona langt tilbage. Karim Benzema kom tæt på en scoring, da han efter 62 minutter trykkede af fra en god position i feltet, men bolden endte lige på Marc-André ter Stegen.

Undervejs i halvlegen blev Sergio Agüero sendt i spil til sin tredje kamp for Barcelona, og han bød ind med en god mulighed efter 84 minutter, men skarpheden manglede.

Barcelona forsøgte med et pres i slutfasen, men Real Madrid stod solidt, og i overtiden lukkede Lukas Vazquez kampen med en scoring til 2-0, da han gled bolden i mål. Sergio Agüero pyntede på resultatet kort før slutfløjt.

/ritzau/

Læs Mere >>

Herning, 24/10/2021 - 09:34

Bo Henriksen udråber FCM til mesterskabsfavorit

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Bo Henriksen mener, at FC Midtjylland er favorit til mesterskabet efter søndagens sejr mod Sønderjyske.

Søndag sikrede FC Midtjylland sig tre uhyre vigtige point dybt inde i overtiden mod Sønderjyske, da det unge talent Mads Hansen scorede til 3-2.

Med sejren udnyttede midtjyderne, at FC København tabte til Brøndby. Resultatet sender FCM seks point foran københavnerne helt i toppen af superligatabellen efter 13 runder.

Midtjydernes cheftræner, Bo Henriksen, vil med føringen gerne kalde klubben for favorit til guldmedaljerne allerede nu.

- Jeg tager gerne mesterskabsfavoritværdigheden på os. Det er et fint ord, men vi er her for at vinde.

- Vores ambition er at vinde, og det er det, vi går efter. At sige alt andet end at vi er mesterskabsfavoritter ville være meget defensivt.

- Jeg er her for at vinde, spillerne er her for at vinde, og klubben er her for at vinde. Vi vil vinde mesterskaber og trofæer. Vi vil vinde det hele, siger Bo Henriksen.

FCM's anfører, Erik Sviatchenko, var knap så klar i mælet som sin cheftræner efter søndagens kamp.

- Vi skulle udnytte, at FCK snublede, og det gjorde vi med hiv og sving.

- Vi ser os selv som et af de hold, der skal vinde mesterskabet, og efter min overbevisning vinder vi mesterskabet, men jeg har været i gamet for længe til at turde at sige, at vi er de største favoritter.

- Bo (Henriksen red) må gerne sige det, men jeg vil hellere sige, at vi er i en situation, hvor vi skal udbygge og ikke forsvare.

- Det gælder om at være klar, når man skal være det. Det er vi, og vi gør alt, hvad vi kan for at nappe alle mulige point, siger Erik Sviatchenko.

Midtjyderne skal forsøge at nappe yderligere tre point, når holdet møder Randers i næste runde af Superligaen. Inden skal holdet dog op i mod AaB i pokalturneringen.

/ritzau/

Læs Mere >>

Odense, 24/10/2021 - 09:17

Lykkelig Axelsen om triumf: Som skrevet af H.C. Andersen

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

H.C. Andersen kunne have skrevet historien om Viktor Axelsen og Denmark Open, som han endeligt vandt søndag.

Efter ti mislykkede forsøg kom sejren i Denmark Open endelig.

Efter et brag af en kamp mod den elegante japaner Kento Momota vandt Viktor Axelsen søndag finalen efter tre lange sæt i hjemmevante omgivelser i Odense.

Selv mener den fynske badmintonstjerne, at en verdenskendt forfatter, der har haft sin gang i nabolaget, kunne have stået bag fortællingen, der kulminerede søndag.

- Nu hænger H.C. Andersen rundt omkring i hallen, og for mig kunne han ikke skrive et smukkere eventyr end min Denmark Open-historie, siger Viktor Axelsen til TV 2 Sport.

Om han nu lever lykkeligt til sine dages ende er svært at spå om, men i hvert fald gjorde sejren ham lykkelig.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse, siger Viktor Axelsen, som sendte en tanke til sin kæreste, sin datter, sin træner og til de tidligere træningskammerater i Brøndby, som han nu har efterladt for at gå enegang i Dubai.

Han var tydeligt udmattet efter det lange opgør, hvor de to kombattanter havde presset hinanden til det yderste.

- Efter andet sæt var jeg klar til at cutte begge ben af og sætte mig op i en rullestol og køre hjem, lød det fra Viktor Axelsen, som dog havde flest kræfter tilbage i tanken, da det skulle afgøres i tredje sæt.

Viktor Axelsen vandt 20-22, 21-18, 21-12 og har nu vundet to ud af i alt 16 opgør mod Kento Momota, som dermed fortsat har et klart statistisk overtag mod danskeren.

/ritzau/

Læs Mere >>

Manchester, 24/10/2021 - 08:41

Slukøret Solskjær tager ansvaret for ydmygelse

Phil Noble/Reuters

Ole Gunnar Solskjær giver ikke op, men tager ansvaret for Manchester Uniteds 0-5-lussing mod Liverpool.

- Det er min mørkeste dag som spiller og træner i Manchester United.

Sådan beskriver Ole Gunnar Solskjær over for Xee sin søndag. Her tabte han med Manchester United 0-5 til ærkerivalerne Liverpool på Old Trafford.

Over for Sky Sports dumper nordmanden præstationen på alle måder og tager samtidigt ansvaret for ydmygelsen.

- Det er mit ansvar. Sådan er det. Trænerstaben er rigtig, rigtig god. Fantastisk. Jeg vælger måden, som vi griber kampene an på, siger Solskjær.

Efter knap tre år med Solskjær som manager ligger holdet nummer seks i Premier League efter ni spillerunder i denne sæson. De sidste fire ligakampe har givet ét point.

48-årige Solskjær mener dog stadig, at han er den rette mand til jobbet.

- Jeg er kommet for langt. Vi er kommet for langt som gruppe. Og vi er for tæt på til at give op nu, siger han og ser fremad.

- Det bliver svært. Spillerne er langt nede, men der er masser af karakter her. Vi ved, at vi har nået bunden. Vi kan ikke have det dårligere end nu. Lad os se, hvor langt vi kan nå.

Manchester Uniteds anfører Harry Maguire lægger sig fladt ned.

- Vi undskylder over for fansene. Præstationen var på ingen måde god nok til den her klub. De støttede os helt til enden, og det sætter vi pris på. Men som klub skal vi gøre det bedre, siger forsvarsspilleren.

Liverpool-manager Jürgen Klopp kalder sit holds presspil for fænomenalt, men han mener også, at sejren var rigelig stor i forhold til opgørets indhold.

Men tyskeren tager det hele med.

- Vi vil skrive vores egne kapitler i historiebøgerne, og dette var et mere, siger Klopp til BBC.

0-5 er en tangering af Manchester Uniteds største nederlag i tiden med Premier League, og det er Liverpools største sejr på Old Trafford nogensinde.

/ritzau/

Læs Mere >>

Randers, 24/10/2021 - 08:19

Randers FC-træner: Top-seks er næsten sikker nu

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Meget skal gå galt, hvis ikke Randers kommer i top-seks, mener træner Thomas Thomasberg efter 13 af 22 kampe.

Randers FC har gang i en forrygende sæson, hvor holdet øjeblikkeligt er treer i Superligaen bare ét point efter FC København på andenpladsen.

Kronjyderne har skrabet 24 point til sig i 13 kampe, mens man også er ubesejret i det europæiske gruppespil i Conference League, hvor det indtil nu er blevet til tre uafgjorte.

Derfor er selvtilliden stor i Randers, hvor man efterhånden godt er klar over, at meget skal gå galt, hvis ikke klubben opfylder målsætningen om at komme i top-seks.

Træner Thomas Thomasberg hæfter sig ved, at man har ni point ned til OB på syvendepladsen lige uden for mesterskabsspillet.

- Med den afstand, vi har, dufter det af top-seks. Enten skal der være nogle hold, som lægger en vanvittig stime sammen, ellers skal vi gøre det dårligt, mener han.

Han erkender også, at det vil være en skuffelse, hvis det glipper nu for det lyseblå mandskab.

- Det vil det være, når vi har sådan et forspring, som vi har. Vi skal med ni kampe tilbage af grundspillet smide ét point i snit til flere hold per kamp, og der vil være flere hold, som skal overhale os.

- Så må vi jo sige, at det bare er op til os selv at gøre det her færdigt, siger træneren.

En af profilerne på det stærke Randers-hold er 29-årige Vito Hammershøy-Mistrati.

Han holder benene lidt på jorden endnu og håber i første omgang, at den hidtil gode sæson bare rækker til en plads i mesterskabsspillet.

- Forhåbentlig kan det i hvert fald række til top-seks det her, og så må vi tage den derfra.

- Det er målet lige nu, og så håber vi på, at vi også kan gå videre i Europa, hvor jeg også synes, vi har nogle fine muligheder, siger den offensive midtbanespiller.

Han siger, at Randers-spillerne godt kan lade være med at kigge endnu højere op i tabellen, og at spillerne i klubben skal huske, hvor de kommer fra.

- Det kan man godt lade være med at fokusere på, og vi skal huske på, hvor vi er fra. Jeg kommer ikke til at stå og sige, at vi skal have medaljer, siger han.

Randers møder onsdag 2. divisionsholdet Middelfart i pokalturneringens ottendedelsfinale, inden holdet søndag spiller topkamp mod Superligaens førerhold fra FC Midtjylland.

/ritzau/

Læs Mere >>

Milano, 24/10/2021 - 23:00

Sent straffespark sikrer Juventus point mod Inter

Luca Bruno/Ritzau Scanpix

Inter var på vej mod sejren, men Juventus fik 1-1 på et sent straffespark, som Paulo Dybala omsatte.

Juventus var på vej mod et nederlag, men reddede 1-1 i søndagens Derby d'Italia hos Inter.

Den indskiftede argentinske angriber Paulo Dybala udlignede til slutresultatet efter 89 minutter, efter at Edin Dzeko havde bragt hjemmeholdet foran før pausen.

Inter har 18 point på tredjepladsen i Serie A, mens Juventus er sekser med sine 15 point.

Juventus havde ved angriberen Álvaro Morata muligheden for at komme på 1-0 tidligt, men spanierens skarphed manglede. I stedet kom Inter foran efter 18 minutter.

Den tyrkiske kreatør Hakan Çalhanoglu sendte et godt hug på stolpen, og den rutinerede målræv Edin Dzeko stod klar og omsatte riposten til sin 7. scoring i 10 ligakampe for Inter.

Juventus havde flere halve muligheder for at udligne i første halvleg, men Inter-keeper Samir Handanovic fik med lidt besvær holdt udeholdet fra fadet.

Juventus intensiverede langsomt sin jagt på udligningen i anden halvleg, men væltede sig ikke ligefrem i store chancer.

Et par minutter før tid kom forløsningen dog alligevel. Kampens dommer spottede et straffespark efter at have konsulteret VAR. Og det sparkede Dybala sikkert i nettet.

Tidligere på dagen spillede førerholdet Napoli 0-0 hos Roma i en tæt og jævn kamp, hvor begge cheftrænere - José Mourinho og Luciano Spalletti - blev udvist.

Pointtabet var Napolis første i ligaen i denne sæson, og holdet har nu ligesom AC Milan 25 point for ni kampe helt i toppen af tabellen.

/ritzau/

Læs Mere >>

Austin, 24/10/2021 - 22:51

Verstappen øger forspring til Hamilton efter sejr i USA

Robyn Beck/Ritzau Scanpix

Max Verstappen holdt stand mod Lewis Hamilton i et taktisk amerikansk grandprix.

Max Verstappen (Red Bull) vandt søndag aften dansk tid det amerikanske grandprix i Austin i Texas og øgede dermed afstanden i den samlede stilling til Lewis Hamilton (Mercedes), der blev nummer to.

Det skete efter et meget taktisk løb, hvor Verstappen startede i pole position, blev overhalet i første sving og valgte tidligere pitstops end Hamilton.

Det gav pote på Circuit of the Americas, hvor Verstappen kørte over målstregen godt et sekund foran rivalen.

Sergio Perez (Red Bull) tog tredjepladsen.

Hamilton leverede dagens hurtigste omgang, og Verstappens forspring er derfor på 12 point efter 17 af sæsonens 22 grandprixer.

Verstappen startede forrest, men allerede i første sving listede Hamilton forbi hollænderen, der også blevet presset af Sergio Perez. Holdkammeraten lod dog straks Verstappen få andenpladsen uden dramatik.

Til gengæld valgte Red Bull-teamet rigtigt, da holdet allerede efter 11 omgange sendte Verstappen i pit for at få friske og hårde dæk på.

Hamilton tog sin første tur i pitten få omgange senere og valgte også hårde dæk, men han kom ud efter sin rival og skulle nu jage.

Duellanterne lagde efterhånden afstand til resten af feltet, så da Verstappen igen gik i pit for at få et nyt sæt hårde dæk på efter 30 omgange, var kun Hamilton foran ham, da han igen var ude.

Verstappen halede på sine friske dæk langsomt, men sikkert ind på Hamilton, der sammen med Mercedes satsede på et langt senere stop.

Efter 38 omgange kom pitstoppet, og Hamilton havde efterfølgende otte sekunder at hente på Verstappen med 18 omgange til målstregen.

Det gik forholdsvist hurtigt for englænderen at halvere forspringet. Men efterhånden som dækfordelen ebbede ud, gik brodden også af angrebet.

Hamilton var kun et sekund efter Verstappen på de sidste omgange, men fik aldrig muligheden for at forsøge sig med en overhaling.

Sæsonens 18. af 22 løb afvikles i Mexico City om to uger.

/ritzau/

Læs Mere >>