Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Sport

Melbourne, 24/01/2020 - 11:49

15-årig tenniskomet sender forsvarende mester ud

Hannah Mckay/Reuters

Endnu en gang overraskede teenageren Coco Gauff ved Australian Open, hvor hun slog den forsvarende mester ud.

Coco Gauff bliver ved med at imponere i grand slam-turneringen Australian Open.

Den 15-årige amerikanske tennisspiller vandt også sin tredje kamp, da hun slog den forsvarende mester, Naomi Osaka, ud i Australian Open.

Useedede Coco Gauff vandt med cifrene 6-3, 6-4 over Osaka og er dermed videre til ottendedelsfinalerne.

Med Naomi Osakas nederlag er de tre seneste vindere af turneringen nu ude.

I forvejen er Serena Williams og Caroline Wozniacki ude af turneringen efter overraskende nederlag tidligere fredag.

Serena Williams vandt Australian Open i 2017, mens Caroline Wozniacki strøg til tops i 2018.

Efter kampen var Osaka, der var tredjeseedet i turneringen, tydeligt skuffet over nederlaget.

- Du har ikke lyst til at tabe til en 15-årig, siger japaneren ifølge AFP og fortsætter:

- Men for mig er det (nederlaget, red.) et virkelighedstjek. Alderen på min modstander er ligegyldig, siger hun og forklarer nederlaget med nerver og manglende "mester-mentalitet".

Omvendt var Gauff, der er nummer 67 i verden, lettet efter sejren på Rod Laver Arena over den 22-årige japaner, der er nummer fire i verden.

- For to år siden tabte jeg i første runde i juniorernes turnering, og nu er jeg her. Det er sindssygt.

- Jeg sagde bare til mig selv, at jeg skulle blive ved med at kæmpe, fordi man ved aldrig, hvad der sker på denne bane, siger Gauff ifølge AFP.

Gauff fik sit store seniorgennembrud sidste sommer, da hun som kvalifikationsspiller nåede ottendedelsfinalen i Wimbledon.

Hun åbnede hovedturneringen med sejren over Venus Williams, som hun også slog i den igangværende Australian Open, inden hun i ottendedelsfinalen tabte til den senere vinder, Simona Halep.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 24/01/2020 - 10:00

DBU laver e-fodboldturnering i klubregi

Wolfgang Rattay/Reuters

En kommende e-fodboldturnering, som DBU starter op, skal få unge mennesker fra værelset og ud i klubhusene.

E-sport skal integreres ude i idrætsforeningerne med en ny breddeturnering.

Derfor starter Dansk Boldspil-Union i samarbejde med DBU Bredde og Carlsberg Sportsfond en officiel e-fodboldturnering.

Det oplyser unionen i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne have de unge mennesker og andre, der har lyst, ud af værelserne og ind i klubhusene, fællesskabet og ud på fodboldbanen.

- Vi ser her en mulighed for at kunne kombinere e-fodbold med en fysisk aktivitet på fodboldbanen, siger Bent Clausen, der er næstformand for DBU og formand for DBU Bredde.

Med den nye satsning håber unionen at kunne tiltrække nye målgrupper til fodboldklubberne og skabe mere liv i deres klubhuse.

- Der er rigtig mange, som spiller Fifa, så det er oplagt, at fodboldklubberne tilbyder det til deres medlemmer og eventuelle nye medlemmer, som er interesseret i det, siger Bent Clausen.

Den sociale dimension er vigtigt i turneringen. Alle kampe i turneringen vil derfor blive spillet offline, hvorfor holdene er nødt til at mødes fysisk i værtsklubberne.

- Vi vil rigtig gerne dyrke fællesskabet og det, at man møder hinanden i øjenhøjde og på den måde kan møde andre.

E-fodboldturneringen spilles i lokale puljer, hvorfra man kan kvalificere sig til de regionale finaler og videre til Grand Finals, hvor Danmarksmesteren i DBU eFodbold kåres.

DBU har tidligere oprettet et landshold i Fifa, mens Divisionsforeningen flere gange har afviklet en e-Superliga i Fifa.

Bent Clausen oplyser, at DBU ligeledes arbejder på at lave e-fodboldskoler.

Den første e-fodboldturnering i DBU-regi vil finde sted i starten af marts.

/ritzau/

Læs Mere >>

Aalborg, 24/01/2020 - 09:49

AaB sælger angrebstalent til FC København

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mikkel Kaufmann skifter fra AaB til FC København til sommer, bekræfter begge klubber på deres hjemmesider.

Fodboldklubben AaB har solgt Mikkel Kaufmann til FC København. Den 19-årige angriber skifter til FCK 1. juli 2020.

AaB kalder det klubbens tredjestørste handel nogensinde og angiveligt den næststørste handel to danske klubber imellem.

Da FC Nordsjælland sidste sommer solgte forsvarsspilleren Victor Nelsson til FCK, kaldte Farum-klubben handlen for den største mellem to danske klubber.

Summen for Nelsson blev ikke offentliggjort, men danske medier berettede om en handel på 25 til 27 millioner kroner.

Summen for Kaufmann bliver heller ikke offentliggjort, men AaB oplyser, at klubben opjusterer resultatet for 2020 til et underskud på 8-13 millioner kroner.

Heri er indregnet investering i spillertruppen og strategiske investeringer i den kommercielle udvikling.

Nordjyderne havde egentlig ikke tænkt sig at sælge Kaufmann nu, fortæller AaB-direktør Thomas Bælum til klubbens hjemmeside.

- Det var på ingen måde vores plan, at Mikkel Kaufmann skulle sælges nu, men efter FC Københavns henvendelse har der været ført konstruktive forhandlinger parterne imellem, og efterhånden nåede vi et sted, hvor der for AaB's bedste ikke længere var fornuft i at sige nej.

- Naturligvis er vi kede af allerede til sommer at skulle tage afsked med Mikkel, men i et større perspektiv må vi betragte et salg af denne kaliber som en styrkelse af vores klub, så vi fremdeles kan bevæge os fremad såvel på som uden for banen, siger Thomas Bælum.

I denne sæson er Kaufmann noteret for 17 kampe i Superligaen og 7 mål.

FCK-træner Ståle Solbakken anser Kaufmann for at være en angriber med et stort potentiale, som kun lige er begyndt at blive foldet ud.

- Han har gode fysiske forudsætninger, og han har i efteråret vist sine evner som målscorer for AaB. Han er langtfra færdigudviklet som fodboldspiller.

- Men vi glæder os meget til at følge ham i foråret, hvor vi er overbeviste om, at han vil tage yderligere skridt i sin udvikling i et godt miljø på et stærkt AaB-hold, inden han rykker til København, siger Solbakken.

Nordmanden fortæller, at det er sandsynligt, at der sker nogle justeringer i FCK-truppen til sommer på angrebspositionen, og at man gerne vil være godt forberedt.

/ritzau/

Læs Mere >>

Melbourne, 24/01/2020 - 09:35

Wozniacki: Næppe farvel til tennisverdenen for evigt

Man vil formentlig komme til at se Wozniacki ved tennisturneringer - ikke på banen, men udenfor, siger hun.

Endnu står det ikke klart, præcist hvad eks-tennisspilleren Wozniacki vil lave efter sit karrierestop.

Danskeren antyder dog på sit pressemøde, efter at hun tidligt fredag tabte til tunesiske Ons Jabeur, at hun godt kunne se sig selv i en rolle inden for tennisverdenen.

- Der er så meget, tennis har givet mig. Jeg har lært så meget. Jeg er så taknemmelig. Men jeg tror, at livet uden for tennis bliver mindst lige så spændende, siger hun på engelsk pressemødet.

- Jeg tror ikke, at det bliver farvel for evigt. Jeg tror, at I vil se mig til turneringer nogle gange, ikke på banen, men måske skal jeg lave noget uden for banerne.

Wozniacki har under turneringen sagt, at hun har gang i flere "sjove projekter", som hun vil fortælle mere om på et tidspunkt, at hun skal ud at rejse, og at hun vil arbejde med at udbrede kendskabet til sygdommen leddegigt, som hun selv har.

Men hun har på flere områder holdt kortene tæt til kroppen.

Verdenstoeren på herrernes side, Novak Djokovic, siger på et pressemøde, at han håber, at man vil se mere til Caroline Wozniacki inden for tennisverdenen.

Han antyder også, at danskeren på et tidspunkt vil komme med en mere klar udmelding.

- Forhåbentlig får vi mere at se til hende (Wozniacki, red.) inden for tennis, for jeg er sikker på, at hun vil fortælle jer mere om det, siger han.

- Når man først har nået det højeste niveau inden for tennis og sport, er det ikke muligt helt at komme væk fra sportsgrenen nogensinde, siger han.

- Man vil altid følge den og være en del af den. Og sportsgrenen har brug for hende i forskellige roller.

/ritzau/

Læs Mere >>

Melbourne, 24/01/2020 - 09:19

Lettet Piotr Wozniacki glæder sig til at være far igen

Edgar Su/Reuters

Piotr Wozniacki følte sig lettet og befriet, da Caroline Wozniacki havde tabt karrierens sidste kamp.

Når Caroline Wozniacki igennem karrieren er røget ud af grand slam-turneringer, har hendes far og træner, Piotr Wozniacki, oftest været så skuffet, at han har undgået pressen og omverdenen.

Sådan var det ikke natten til fredag dansk tid, da Caroline Wozniacki havde tabt sin kamp i tredje runde i Australian Open til tuneseren Ons Jabeur og dermed havde spillet karrierens sidste kamp.

Få minutter efter kampens afslutning tonede han frem på tv og leverede et interview med et stort smil.

Han var lettet. Nu handler hverdagen ikke længere om at optimere datterens spil, og det er slut med at analysere den kommende modstander.

- Jeg føler en lettelse og befrielse, siger Piotr Wozniacki til Ekstra Bladet.

Nu ser han frem til at være far fremfor træner.

- Nu kom dagen, og nu føler jeg for første gang i mange år, at jeg er far, siger Piotr Wozniacki og fortsætter:

- Lige nu er jeg som far utrolig glad for, at jeg kun skal være far, for det har været et utroligt hårdt arbejde. Det er en hård position både at være far og træner. Men jeg har hjulpet mit barn i alle disse år, og pludselig kom de resultater så.

Højdepunktet var i Australian Open i 2018, da Caroline Wozniacki endelig fik sin grand slam-triumf.

Afskedsturneringen samme sted blev knap så succesfuld. Hun leverede et stort resultat ved at slå den ukrainske komet Dayana Yastremska i anden runde, men i den efterfølgende runde blev det altså til exit mod Jabeur i en tæt tresætter.

- Selvfølgelig er jeg ikke glad for, at hun har tabt den sidste kamp i dag, men det er umuligt at vinde det hele, og Caroline har tænkt alt for meget i de kampe, hun har spillet.

- Hun havde for tung en mental bagage med til at spille frit, forklarer Piotr Wozniacki.

/ritzau/

Læs Mere >>

Melbourne, 24/01/2020 - 11:41

OVERBLIK: Tennissportens store navne siger farvel til Wozniacki

Edgar Su/Reuters

I løbet af mange år på tennisbanerne har Caroline Wozniacki skabt sig både venner og rivaler.

Under Australian Open har en række af danskerens veninder og rivaler sat ord på Caroline Wozniackis 14 år lange karriere og forholdet til danskeren.

Efter Wozniackis exit natten til fredag dansk tid blev der sat flere ord på danskerens tenniskarriere, som nu er slut.

Superstjerner som Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic og Serena Williams har taget afsked med Wozniacki.

Her kan du få et overblik over nogle af de kommentarer, der har været i løbet af turneringen og efter fredagens exit.

* Roger Federer, 20-dobbelt grand slam-vinder:

- Tillykke med en fantastisk karriere. Jeg var så glad på dine vegne, da du vandt Australian Open (Wozniackis eneste grand slam-titel i 2018, red.). Og du har været verdens nummer et. Det er det ypperste i vores sport. Nogle gange skulle jeg spille efter dig. Dine kampe tog en evighed, men det er okay, for jeg elskede at se dig spille.

* Rafael Nadal, 19-dobbelt grand slam-vinder:

- Alle vil gerne se dig fortsætte med at spille tennis. Du har haft en fantastisk karriere. Jeg vil gerne gratulere dig for alt det, du har opnået, og for at være meget venlig over for alle.

* Novak Djokovic, 16 dobbelt grand slam-vinder:

- Jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige farvel til dig. Du er en fantastisk person, og du har gjort meget for tennis. Sporten vil savne dig.

* Serena Williams, veninde og 23-dobbelt grand slam-vinder. Har vundet ti opgør mod Wozniacki og tabt ét:

- Hun har et fantastisk eftermæle. Grand slam-vinder, nummer ét i verden, en af de bedste spillere på touren. Det er overhovedet ikke let at gøre. Hun er også en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig.

* Maria Sharapova, mangeårig rival og 5-dobbelt grand slam-vinder. Har vundet syv opgør mod Wozniacki og tabt fire:

- Hun har haft en fantastisk karriere. Jeg synes, at det er flot, at hun er gået igennem en hel periode mellem de to sæsoner bare for at spille to turneringer mere. Det er en flot indsats, for perioden mellem sæsonerne er ikke let, så det beundrer jeg hende for. Hun har gjort det godt, og hun har altid været en udfordrende modstander for mig.

* Petra Kvitova, dobbelt Wimbledon-mester. Har vundet otte opgør mod Wozniacki og tabt seks:

- Jeg er gode venner med Caro. Vi er omkring den samme alder. Det vil helt sikkert blive mærkeligt ikke at se hende til turneringerne og på banen. Hun ser meget glad ud, så jeg håber, at hun også kommer til at være glad uden for banen.

* Venus Williams, syvdobbelt grand slam-vinder. Har vundet syv kampe mod Wozniacki og tabt en:

- Hun vil blive husket for sit fodarbejde og sin evne til både at spille defensivt og offensivt. Vi har spillet mange gode kampe.

* Karolína Plísková, nummer to i verden og tidligere verdensetter. Har tabt seks gange mod Wozniacki og vundet fire gange:

- Jeg er sikker på, at hun vil blive savnet. Hun er en fantastisk person og også en fantastisk spiller.

- Hun har spillet rigtig god tennis. Til træning har hun altid gjort sit bedste og altid til kampene. Det var altid gode kampe mod hende, som også var meget sjove, fordi hun kan være sjov både på og uden for banen.

- Det er trist for mig, at hun ikke skal spille mere. Men jeg er sikker på, at hun ved, hvad hun gør. Jeg ønsker hende kun det bedste.

* Simona Halep, dobbelt grand slam-vinder. Har tabt fem opgør mod Wozniacki og vundet to. Tabte til Wozniacki i Australian Open-finalen i 2018:

- Finalen har altid været et godt minde for mig.

- Jeg har altid sagt, at den kamp gav mig troen på, at jeg en dag kunne vinde en grand slam.

- Vi er blevet vant til at se hende hver dag til turneringer på touren. Hun vil blive savnet, og jeg er sikker på, at der venter hende mange gode ting.

* Coco Gauff, 15-årige amerikansk tennisspiller, der slog Naomi Osaka ud fredag:

- Tillykke med en utrolig karriere Caroline Wozniacki. Du har været en inspiration for enhver lille pige, der har taget en ketsjer i hånden.

* Frederik Løchte Nielsen, dansk tennisspiller og tidligere vinder af Wimbledon i herredouble:

- Det har været herligt at se Caroline Wozniacki udvikle sig fra en pige på størrelse med sin egen ketsjer til en international stjerne. Imponerende målrettet uden at ændre sig.

- Hun gav os nogle fantastiske minder, og dansk sport vil ikke være det samme uden hende. Hvilken karriere!

* Henrik Thorsøe, formand i Dansk Tennis Forbund:

- Caroline har været en foregangskvinde for dansk tennis på og uden for banen. Med imponerende resultater verden over har hun betaget tennisfans på alle niveauer.

- Vi vil alle blandt andet huske tilbage på hendes Australian Open-titel i 2018 som noget specielt, men hun har givet os meget mere end blot titler.

- Vi har ikke kunnet ønsket os en bedre repræsentant for dansk tennis, og vi er stolte af hende. Vi ønsker hende alt godt og et stort held og lykke med det næste skridt i livet efter karrieren.

Kilder: WTA, ritzau.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 24/01/2020 - 11:33

Ungt damehold skal genvinde EM-guld til Danmark

Adek Berry/Ritzau Scanpix

Der er blevet sat navne på de badmintonspillere, der skal forsvare de danske farver ved EM for hold.

Cheftræneren for det danske badmintonlandshold, Kenneth Jonassen, har sat navne på de spillere, der skal forsvare det guld, som Danmark vandt ved EM for hold sidste år.

- Vi har udtaget to hold, som vi først og fremmest mener er stærke nok til at genvinde titlerne, siger Kenneth Jonassen i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

Landstræneren håber, at spillerne på damesiden kan tilegne sig vigtig mesterskabserfaring, som man kan drage nytte af i fremtiden.

- Det er et ungt damehold, vi har udtaget, som vi håber kan være med til at danne grundstammen for et dansk damelandshold flere år frem, siger han.

Dameholdet består af singlespiller Julie Dawall, Line Christophersen, Line Kjærsfeldt og Mia Blichfeldt, mens Alexandra Bøje, Amalie Magelund, Freja Ravn, Maiken Fruergaard, Mette Poulsen og Sara Thygesen skal repræsentere Danmark i double.

På herresiden skal Anders Antonsen, Jan Ø. Jørgensen, Rasmus Gemke og Viktor Axelsen repræsentere Danmark i single.

Anders Skaarup, Frederik Søgaard, Kim Astrup, Mathias Boe, Mads Conrad-Petersen skal spille double. Carsten Mogensen, der ikke rejser med til Frankrig, er på standby.

EM for hold spilles i uge syv i Liévin i Frankrig og bliver sidste stop i landsholdsregi, inden Thomas og Uber Cup 2020 løber af stablen på hjemmebane i Aarhus i midten af maj.

/ritzau/

Læs Mere >>

 Mere sport