Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Sport

Helsingborg, 20/11/2019 - 11:06

Danske curlingkvinder misser EM-semifinale

11830 Anders Bjurö/Tt/Ritzau Scanpix

Det bliver ikke til semifinale for de danske curlingkvinder ved EM. Curlingherrerne har stadig en chance.

Efter otte af ti indledende runder er der sat navne på de fire kvindelige semifinalister ved EM i curling i Helsingborg, og det danske landshold er ikke iblandt.

Danmark tabte onsdag med 3-9 til Tyskland, og samtidig flaskede resultaterne sig sådan, at Rusland, Skotland, Schweiz og Sverige blev klar til semifinalerne.

De danske curlingkvinder var bagud på point helt fra første ende, hvor Tyskland bragte sig foran 4-0. Så mange point nåede Danmark aldrig op på, og de fire sidste ender blev ikke afviklet.

Senere tabte de danske curlingkvinder også med 3-9 til Estland.

Danskerne med skipper Mathilde Halse i spidsen har seks nederlag og to sejre efter otte kampe. Det er ikke i nærheden af de fire bedste før de sidste to indledende runder.

Bedre går det for de danske curlingherrer, som efter otte runder har vundet lige så mange kampe, som de har tabt.

Onsdag vandt herrelandsholdet 8-4 over England, hvor Danmark trak fra i syvende ende og sikrede sejren i niende.

Skipper Mikkel Krause og de øvrige danskere har vundet fire kampe og tabt fire og har stadig en chance for at nå semifinalerne.

/ritzau/

Læs Mere >>

Bangkok, 20/11/2019 - 10:13

Wada suspenderer thailandsk antidoping-laboratorie

Marc Braibant/Ritzau Scanpix

I en periode på op til seks måneder må thailandsk laboratorie ikke stå for at teste for doping.

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har suspenderet Det Nationale Center for Dopingkontrol i Bangkok i Thailand.

På sin hjemmeside skriver Wada onsdag, at det har truffet beslutningen, fordi centrets laboratorie ikke lever op til de internationale standarder for laboratorier.

Karantænen er givet efter besøg på laboratoriet. Den trådte i kraft mandag og kan vare i op til seks måneder, oplyser Wada.

I den periode må laboratoriet ikke stå for at teste blod- og urinprøver for spor af doping. I mellemtiden skal prøver sendes til et andet Wada-godkendt laboratorie.

Det Nationale Center for Dopingkontrol har mulighed for at appellere karantænen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Centret kan søge om genoptagelse, efter at det har taget hånd om nogle "afvigelser" fra de internationale standarder, der ikke beskrives nærmere.

Karantæneperioden kan blive udvidet med op til seks måneder, hvis Wada ikke vurderer, at laboratoriets har gjort nok for at forbedre forholdene.

/ritzau/AFP

Læs Mere >>

Tarragona, 20/11/2019 - 09:04

To danskere sikrer sig adgang til European Tour i golf

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Både Benjamin Poke og Rasmus Højgaard sikrede sig kort til European Tour via Q-School i Spanien.

Danmark har fået yderligere to repræsentanter på European Tour i golf i skikkelser af Benjamin Poke og Rasmus Højgaard.

Det er en kendsgerning, efter at sidste runde på den såkaldte Q-School blev spillet onsdag.

Benjamin Poke startede runden som bedste spiller af alle, og den status holdt han suverænt fast i på sjette og sidste runde, hvor han ligefrem udbyggede sit forspring.

- Jeg kunne ikke rigtig spise noget i morges, og det var også svært for mig at spise noget på banen, både i går og i dag. Men nu er det verdens bedste dag, siger han til Dansk Golf Unions hjemmeside.

Runden gik han i syv slag under par og nåede dermed en total på 25 slag under par. Nummer to var samlet 19 slag under par.

Rasmus Højgaard sluttede på en delt femteplads i samlet 16 slag under par for de seks runder. Den sidste gik han i fem slag under par.

- Det har været en drøm hele tiden. Det er skide fedt, at det allerede nu kan realiseres, siger Rasmus Højgaard ifølge golf.dk om Tour-kortet.

- Jeg tror, jeg skal have noget mad, hvis jeg kan få noget ned. Det ved jeg sgu ikke lige, om jeg kan.

De 25 bedste spillere i Final Qualifying Stage får adgang til European Tour i næste sæson.

Nicolai Højgaard var den sidste deltagende dansker i den absolut sidste runde, men han måtte nøjes med en samlet 51.-plads i syv slag under par.

Danmark er nu sikret otte spillere på European Tour i 2020. Foruden Poke og Højgaard drejer det sig om Thomas Bjørn, Thorbjørn Olesen, Søren Kjeldsen, Lucas Bjerregaard, Joachim B. Hansen og Jeff Winther.

Olesen er dog i øjeblikket suspenderet af European Tour, mens en sag om hans opførsel på en flyvetur behandles i det britiske retssystem.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 20/11/2019 - 08:43

Belgisk profil om EM-gruppe med Danmark: En skandale

John Thys/Ritzau Scanpix

Ifølge Kevin De Bruyne er det kritisabelt, at Belgien allerede kender to af sine gruppemodstandere ved EM.

30. november er der lodtrækning til sommerens EM-slutrunde i fodbold, men for Belgien, Rusland og Danmark er der ikke meget spænding om udfaldet.

De er nemlig sikre på at være tre af de fire hold i gruppe B, og det kritiserer Belgiens profil Kevin De Bruyne.

- For at være helt ærlig er det en skandale, siger De Bruyne til tv-stationen HLN.

Tirsdag slog Tyskland Nordirland på hjemmebane og vandt dermed sin gruppe i EM-kvalifikationen.

Samtidig rykkede tyskerne op i det øverste seedningslag, hvor også Belgien, Italien, England, Spanien og Ukraine befinder sig.

Men fire af landene er blandt de 12 EM-værter og er på forhånd blevet tildelt en gruppe i tilfælde af kvalifikation. Og Ukraine kan ikke placeres i samme gruppe som Rusland, der ligesom Danmark er placeret i gruppe B på forhånd.

Det efterlader Belgien som eneste tilbageværende mulighed, medmindre Uefa ændrer sine egne retningslinjer inden lodtrækningen den 30. november.

Det særlige EM-format er udtryk for fodboldens udvikling, mener De Bruyne.

- Fodbold er ikke længere fodbold. Det er ved at blive en forretning.

- Som spiller bliver du nødt til at vænne dig til det, men for mig er det at manipulere med konkurrencen. Det fjerner glæden ved lodtrækningen, siger belgieren.

Hollands landstræner, Ronald Koeman, er ikke sikker på, om han gider at tage til lodtrækningen. Hollænderne ved allerede, at de havner i gruppe C, hvor Ukraine - af samme årsag - er eneste mulighed fra øverste seedningslag.

- Jeg forstår ikke helt det nye format. Jeg har spurgt mit forbund, om jeg stadig er nødt til at tage til lodtrækningen 30. november, siger han ifølge AFP til De Telegraaf.

Fire billetter til EM-slutrunden mangler fortsat at blive uddelt. De er på højkant i playoffkampene i Nations League i marts.

/ritzau/

Læs Mere >>

Aalborg, 20/11/2019 - 08:09

Førerholdet Aalborg slår Bjerringbro-Silkeborg i topbrag

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mikael Aggefors stod med en høj redningsprocent, da Aalborg Håndbold slog Bjerringbro-Silkeborg.

Aalborgs håndboldherrer havde blot tabt en enkelt kamp i ligaen og havde fem point mere end Bjerringbro-Silkeborg (BSH), men onsdagens dyst mellem holdene var tæt det meste af vejen.

Først med ti minutter igen lykkedes det Aalborg at trække fra, og det skyldtes blandt andet en stærk præstation af målmand Mikael Aggefors.

Sejren på 32-26 betyder, at Aalborg øger forspringet i toppen, hvor nordjyderne nu har 21 point på førstepladsen. Der er seks point ned til TTH Holstebro og Skjern, mens Bjerringbro-Silkeborg har et point færre.

Med undtagelse af et nederlag til Mors-Thy i slutningen af oktober har Aalborg Håndbold været suveræn i denne sæson.

De forsvarende mestre var da også i teten i første del af første halvleg i onsdagens opgør, selv om begge mandskaber havde svært ved at finde målet fra start.

Efter et kvarter bragte Henrik Møllgaard hjemmeholdet på 8-5, og fem minutter senere scorede Sebastian Barthold til 9-6.

Men de sidste ti minutter af første halvleg sad gæsterne fra Bjerringbro-Silkeborg på. Langsomt, men sikkert spillede de sig tilbage i opgøret.

Jacob Lassen udlignede med fire minutter tilbage, og kort efter sørgede rutinerede Jesper Nøddesbo for en pauseføring på 14-13 til udeholdet.

Anden halvleg fortsatte som en åben slagudveksling, hvor holdene skiftedes til at slå til.

Men Aalborg-målmand Mikael Aggefors spillede blændende, da han kom ind, og med en høj redningsprocent var han medvirkende til, at Aalborg med ti minutter igen begyndte at trække fra.

Henrik Møllgaard scorede til 25-22 og 26-23, mens den erfarne Michael Knudsen gjorde, hvad han kunne for at holde BSH inde i kampen.

Pointene forsvandt langsomt ud af syne for gæsterne, der med fem minutter igen pludselig var bagud med seks mål, og sådan sluttede det også.

Aalborgs Janus Smarason blev kampens topscorer med ti mål.

/ritzau/

Læs Mere >>

Madrid, 20/11/2019 - 22:40

Verdensetter sikrer spansk gruppesejr i Davis Cup

Susana Vera/Reuters

Rafael Nadal besejrede Borna Gojo og sikrede dermed Spanien sejren i gruppe B i tennisturneringen Davis Cup.

Spanien har fået en god start på tennisturneringen Davis Cup, der afholdes på spaniernes hjemmebane i Madrid.

Den spanske verdensetter, Rafael Nadal, vandt onsdag aften sin singlekamp over verdens nummer 280 Borna Gojo med 6-4, 6-3.

Nadals sejr bragte Spanien på 2-0 over Kroatien og sikrede både sejren over kroaterne og sejren i gruppe B, hvor også Rusland er med.

Spanien havde tirsdag besejret Rusland, efter at Rusland mandag havde slået Kroatien. Kroatien er dermed definitivt ude af turneringen, mens Spanien er videre til kvartfinalen, der spilles senere på ugen.

Det samme er Canada, som blev klar til næste runde ved at slå Italien mandag og tirsdag fulgte op med en sejr over de nordamerikanske naboer fra USA, selv om canadierne valgte ikke at spille den afsluttende herredouble.

Davis Cup-formatet er blevet ændret drastisk til årets udgave.

Hvor de 16 bedste nationer i World Group tidligere mødtes hen over fire forlængede weekender spredt ud over året, samler man i denne uge 18 nationer, der på syv dage spiller ned til en vinder i Madrid. Tidligere havde den ene part altid hjemmebane.

De er delt op i seks grupper med hver tre lande. De tre mødes indbyrdes fra mandag til torsdag.

Vinderne af de seks grupper samt de to bedste toere avancerer til kvartfinalerne, der spilles på torsdag og fredag. Lørdag spilles der semifinaler og søndag finale.

/ritzau/

Læs Mere >>

Holstebro, 20/11/2019 - 22:38

TTH's håndboldherrer vinder stort mod sidste års toer

Morten Stricker/Ritzau Scanpix

Med en sejr på ti mål holdt TTH Holstebro snor i Aalborg på førstepladsen i den danske håndboldliga.

Håndboldherrerne fra TTH Holstebro tog onsdag aften en sikker sejr på hjemmebane mod sidste års sølvvindere fra GOG.

Med den overbevisende sejr på 33-23 indtager TTH Holstebro en andenplads i den bedste danske liga i håndbold for herrer, Primo Tours Ligaen.

TTH's Magnus Bramming blev kampens topscorer med otte mål.

Kampen startede med en 1-0-føring til gæsterne, men kort efter blev GOG sat af.

TTH's målmand reddede lige knap halvdelen af GOG's skud mod mål, hvilket også var med til at bringe TTH foran fra start. TTH kunne gå til pause med en føring på 20-9.

Spændingen udeblev også i anden halvleg, hvor TTH fortsatte med selvsikre scoringer og gode redninger. Det bragte holdet foran med hele 14 mål midt i anden halvleg.

TTH Holstebro har efter onsdagens kamp 17 point denne sæson, hvilket er fire point færre end førerholdet, Aalborg Håndbold, der tidligere onsdag vandt over Bjerringbro-Silkeborg.

Inden onsdagens kamp lå TTH Holstebro på samme antal point som Skjern, men nu er TTH igen stukket fra Skjern med to point.

GOG har for tiden mange kampe, da fynboerne også spiller i Champions League. Her ligger klubben nummer tre i gruppespillet, mens de i den danske liga ligger nummer otte.

/ritzau/

Læs Mere >>

 Mere sport