Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Sport

Marseille, 01/04/2020 - 03:10

Tidligere Marseille-præsident er død efter coronasmitte

Jean-Paul Pelissier/Reuters

Pape Diouf var præsident i den franske fodboldklub Marseille fra 2005 til 2009. Tirsdag døde han, 68 år.

Den forhenværende præsident i den franske fodboldklub Marseille Pape Diouf er død som følge af coronavirussmitte. Han blev 68 år.

Det oplyser klubben fra den bedste franske række på sin Twitter-konto tirsdag.

- Det er med stor sorg, at Marseille er blevet bekendt med Pape Dioufs død.

- Pape vil for altid forblive i Marseille-fans' hjerter som en af de største arkitekter i klubbens historie.

Senegalesiske Pape Diouf var præsident i klubben fra 2005 til 2009.

Han flyttede fra Senegal til Frankrig som teenager, hvor han udannede sig til at blive journalist, inden han blev spilleragent og senere præsident i klubben.

I Pape Dioufs præsidentperiode endte Marseille på andenpladsen i Ligue 1 to gange og tabte pokalfinalen to gange.

Marseille endte som fransk mester sæsonen efter Pape Dioufs afgang.

- Pape Diouf vil blive husket som en karismatisk, vindende og passioneret leder, skriver Det Franske Ligaforbund (LFP) i en pressemeddelelse.

- LFP sender sine kondolencer til hans familie og venner og til Marseille under denne sørgelige tid for fransk fodbold, skriver LFP.

Pape Diouf gik bort på et hospital i Senegals hovedstad, Dakar.

/ritzau/Reuters

Læs Mere >>

København, 31/03/2020 - 08:35

Nicki Pedersen er testet positiv for coronavirus

Sportxpress/Ritzau Scanpix

Den tidligere speedwayverdensmester Nicki Pedersen er ramt af coronavirus, men er i bedring.

Den tredobbelte verdensmester i speedway Nicki Pedersen er testet positiv for coronavirus.

Det meddeler han selv på Facebook.

Her skriver den 42-årige fynbo, at han dog ikke er så hårdt ramt.

- Jeg har det sådan set godt og er ikke nervøs. Det føles mest som en almindelig influenza, og jeg har ikke haft problemer med åndedrættet, siger han på sit Facebook-opslag.

Speedwayveteranen havde været i England og kom hjem 19. marts, hvorefter han begyndte at få symptomer med hoste og hovedpine.

- Jeg begyndte at hoste, og siden fik jeg hovedpine, samtidig med at jeg blev meget træt og fik ondt i kroppen. Efterfølgende havde jeg et døgn med diarré og et par dage med mild feber, fortæller han.

Der gik dog noget tid, før han blev testet, fordi sundhedsmyndighederne indtil for nylig havde en anden teststrategi.

Først mandag blev Nicki Pedersen testet for coronavirus, og tirsdag har Kolding Sygehus bekræftet, at han er smittet.

I mellemtiden har den danske speedwaylegende med tre individuelle VM-titler på CV'et dog fået det bedre.

- Nu har jeg det bedre, og jeg tror, jeg er ovre det værste, forklarer Nicki Pedersen, som ikke har været sammen med sine to børn, mens han har haft symptomer.

Han har til gengæld været sammen med sin samlever og hendes datter, men de er endnu ikke blevet testet for coronavirus.

Nicki Pedersen vandt sit første individuelle VM i 2003, og siden tog han også titlen i 2007 og 2008.

Derudover er det blevet til sølv i 2012 samt bronze i 2006, 2014 og 2015.

Nicki Pedersen kører i denne sæson for Holsted, Grudziadz, Rospiggarna og Sheffield, men ligesom i resten af sportsverdenen ligger også speedway stille lige nu på grund af coronaudbruddet.

Foreløbig er årets første VM-grandprix i Polen blev udsat./ritzau/

Læs Mere >>

Tokyo, 31/03/2020 - 08:32

OL-vært afviser kritik af corona-håndtering

Kyodo/Reuters

Japan anklages af tidligere premierminister for at nedtone udbrud af coronavirus for at pleje OL-interesser.

Japan gav længe udtryk for, at der var kontrol over udbruddet af coronavirus.

OL-værtslandet holdt igen med at lukke landet ned, og beboerne i Tokyo fik eksempelvis ikke udgangsforbud. Tallene for de smittede var ikke alarmerende i OL-byen.

Men efter udskydelsen af OL fra 2020 til 2021 i tirsdags i sidste uge er tallene steget markant. Og dagen efter udskydelsen fik Tokyos beboere besked på at blive hjemme.

Det har fået flere til at undre sig, heriblandt landets tidligere premierminister Yukio Hatoyama.

Han antyder, at Japan og især byen Tokyo har fiflet med tallene for at kunne afholde OL i sommeren 2020 som oprindeligt planlagt.

- For at realisere legene offentliggjorde Tokyo misvisende tal for dem, der var smittet med coronavirus, og man undgik strenge krav, fordi det virkede til, at man havde inddæmmet smitten, skriver Hatoyama på Twitter.

Han hævder, at OL-byen nedtonede problemerne for at sende et beroligende signal til resten af verden og ikke mindst Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

- Men så snart udskydelsen af legene var besluttet, lavede man tiltagene. I mellemtiden havde coronavirusset spredt sig. Guvernøren satte OL højere end beboerne i Tokyo, mener Hatoyama.

Hatoyama henviser til Tokyo-guvernør Yuiriko Koike, som onsdag i sidste uge beordrede sine 14 millioner beboere i byen til at undgå unødvendige ture udendørs. Hun åbnede tilmed op for at lukke Tokyo helt ned.

Det skyldtes i høj grad tallene for smittede. De steg kraftigt.

Shinzo Abe, Japans nuværende premierminister, erkendte lørdag, at landet var i en kritisk fase, og at antallet af personer, der blev testet, havde været "meget lavt nogle dage".

Han afviser dog anklagerne om manipulation med tallene.

- Nogle mener, at Japan skjuler antallet af bekræftede smittetilfælde med coronavirus. Jeg mener ikke, at det er tilfældet, fastslog Abe.

I onsdags - dagen efter OL-udskydelsen - blev der registeret ny rekord i antallet af smittede på et døgn i Tokyo - helt præcist 41. Samlet nåede antallet af smittede i Tokyo op på 212 på dette tidspunkt.

Og tallene steg yderligere. I Japan opfordrede borgmestrene i naboregionerne midlertidigt til ikke at rejse til Tokyo.

I søndags var der igen rekord i antallet af smittede i Tokyo - denne gang 68. Den samlede tal var nu oppe på 430 - altså en fordobling på fire dage.

Tirsdag blev der meldt om 78 nye smittede, hvilket betød, at det samlede antal corona-patienter i Tokyo kom over 500.

Også i hele Japan er tallene for smittede steget.

Tirsdag var der 2719 smittede i hele landet. Her er 712 smittede på et krydstogtskib, der i februar lå i karantæne i havnen i Yokohama, talt med. 70 er døde i landet.

Nogle eksperter siger, at tallene kan være større.

Masahiro Kami, præsident i Medical Governance Research Institute i Japan, mener, at de seneste stigninger hænger sammen med, at der ikke blev testet nok tidligere. Det betyder, at der er et ukendt mørketal.

Satoshi Kamayachi, bestyrelsesmedlem i Japan Medical Association, fortæller til dpa, at eksperter anbefaler at lukke landet ned for at undgå smittespredning.

- De fleste eksperter argumenterer for, at det vil være for sent, hvis først spredningen af coronavirus eksploderer, siger Kamayachi.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 31/03/2020 - 07:29

Coronakrise giver dødsstødet til Riis' cykelprojekt

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Bjarne Riis' store satsning med cykelaktiviteter gennem Virtu Cycling lukker og slukker, bekræfter medejer.

Rigmanden Lars Seier Christensen meddeler på Facebook, at virksomheden Virtu Cycling, som han har sammen med Bjarne Riis og Jan Bech Andersen, har påbegyndt en nedlukning.

Kun engagementet i cykelholdet NTT føres videre.

- Stort set alle aktiviteter i form af cykelrejser, corporate forløb, events og netværk er på vej mod aflysning i de kommende måneder, og der er ikke udsigt til forbedring relativt langt ud i fremtiden, skriver han på Facebook.

- Da virksomheden i forvejen igennem en længere periode ikke har leveret tilfredsstillende resultater, mener vi ikke, det giver mening for hverken medarbejderne eller ejerne at kæmpe videre imod de forværrede omstændigheder - det er bedre for alle at komme videre.

Virtu Cycling ejer også omkring en tredjedel af det sydafrikanske World Tour-hold NTT, hvor Bjarne Riis er øverste sportslige ansvarlige. Kun aktiviteterne i det cykelhold drives videre.

Der var ellers visioner i rigelige mængder, da Riis i 2016 lancerede projektet sammen med den tidligere Saxo Bank-ejer Lars Seier Christensen.

Et dansk herrehold på kontinentalniveau, som senere skulle have en overbygning med et World Tour-hold samt et damehold på World Touren. Det var den sportslige del af det.

Derudover skulle virksomheden tjene penge til driften af holdene gennem aktiviteter som cykelrejser, netværk med videre. Senere kom også Brøndby-ejer Jan Bech Andersen ind i ejerkredsen.

Men begge cykelhold lukkede med udgangen af 2019, mens Riis og co. købte sig ind på NNT-holdet. Og nu får resten af Virtu-selskabet altså dødsstødet.

- Virtu Cycling har derfor med øjeblikkelig virkning igangsat en nedlukning og afvikling af koncernens samlede aktiviteter. Dags dato er hovedparten af de 21 medarbejdere i Virtu Cycling blevet opsagt, skriver Lars Seier Christensen.

- Og alle aktiviteter vil i den kommende tid blive lukket ned og afviklet på en måde, så eksisterende forpligtelser overholdes.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 31/03/2020 - 06:59

Dansk atletikdirektør skifter til internationalt topjob

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Direktør for Dansk Atletik Jakob Larsen har haft sidste dag i jobbet. Han fortsætter nu hos World Athletics.

En markant skikkelse i Dansk Atletik (DAF) gennem to årtier har nu sagt farvel til det danske forbund for at fortsætte på den internationale scene.

Direktør Jakob Larsen havde tirsdag sidste arbejdsdag i DAF, inden han nu tiltræder stillingen som direktør for konkurrencer og begivenheder hos World Athletics, Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

- Det er ikke uden vemod, at min tid i dansk atletik er slut. Siden jeg som 12-årig begyndte i Fredensborg Atletik Klub har dansk atletik været en del af mit liv- som udøver, som træner og som leder, skriver han på Facebook.

- Mødet med de mange passionerede mennesker i forening og forbund har formet mig fagligt og menneskeligt. Kunne jeg starte forfra, tog jeg samme vej.

Jakob Larsen blev en del af Dansk Atletik Forbund (som siden har skiftet navn til Dansk Atletik, red.) tilbage i 2000, og i 2007 blev han forbundets første direktør.

Den post har han bestredet til og med tirsdag, hvor han siger farvel til forbundet midt i den noget kaotiske coronatid.

- Der er mange ting, som jeg vil savne, ikke mindst det daglige samarbejde med mine kolleger. Vi har leet og grædt sammen, og vi har sammen med mange andre i foreningerne opbygget noget rigtig fint i dansk atletik, skriver han.

Nu venter opgaverne i World Athletics på den helt store scene, hvor starten bliver noget præget af den hærgende coronavirus.

- Indlæringskurven bliver rimelig stejl under mildt sagt usædvanlige omstændigheder, men jeg tror og håber på, at jeg efter min tid i dansk atletik og dansk idræt vil kunne bidrage på en for atletikken god måde, lyder det fra Jakob Larsen.

Den hidtidige underdirektør i DAF, Torben Dan Petersen, konstitueres som ny direktør. Sammen med administrationschef Helle Nielsen udgør de fremadrettet den daglige ledelse i forbundet.

/ritzau/

Læs Mere >>

Lausanne, 31/03/2020 - 22:31

Fifa arbejder på økonomisk corona-hjælpepakke

-/Ritzau Scanpix

Fodboldverdenen lider økonomisk grundet coronakrisen, men Fifa står måske snart klar med en redningskrans.

Klubber, nationale forbund, spillere og mange andre i fodboldverdenen har det svært i disse coronatider. Ikke mindst økonomisk.

Flere klubber har allerede bedt spillere gå ned i løn, og forbund og ligaer fattes indtægter, fordi fodbolden ligger stille.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) kan fra toppen overvære problemerne, og Fifas bugnende pengetank, som har en reservetank på omkring 18 milliarder kroner, er klar til at træde til med hjælp.

I en udtalelse til nyhedsbureauet AP tirsdag skriver Fifa:

- Fifa er i en solid økonomisk situation, og det er vores pligt at gøre vores yderste for at hjælpe fodbolden i en svær situation, lyder det.

- Vi arbejder med muligheder for at yde assistance til fodboldsamfundet verden rundt, når vi har udarbejdet en omfattende vurdering af pandemiens økonomiske indvirkning på fodbolden.

Lige nu er næsten alle ligaer i Europa suspenderet, og både Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) og nationale forbund forsøger at finde ud af, om den resterende del af sæsonen kan færdigspilles.

Det afgør kun coronaudbredelsen, som er svær at spå om.

/ritzau/

Læs Mere >>

New York, 31/03/2020 - 21:04

NFL-ejere godkender udvidelse af slutspil

Kyle Terada/Ritzau Scanpix

Slutspillet i NFL kommer fremover til at bestå af 14 hold, har ligaens ejere vedtaget.

I mange år har 12 hold i NFL kunnet booke billet til slutspillet, men fremover får to hold yderligere forlænget sæsonen og drømmen om en plads i Super Bowl.

Tirsdag har ligaens ejere på et videomøde vedtaget, at NFL-slutspillet fremover kommer til at bestå af 14 hold.

Det skriver nfl.com.

Ændringen krævede opbakning fra 75 procent af klubejerne, og den opbakning blev fundet på tirsdagens møde.

Rent praktisk betyder det, at der i både NFC- og AFC-konferencen kommer et ekstra hold med i slutspillet.

Kun det bedste hold i hver konference i grundspillet er oversidder i wildcard-runden i slutspillet, mens de seks andre hold i hver konference mødes to og to om de tre øvrige pladser i konferencens semifinaler.

Indtil 1990 var der kun 10 hold i slutspillet. Siden har 12 hold kæmpet om de to pladser i Super Bowl.

/ritzau/

Læs Mere >>

 Mere sport