Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Sport

Bressuire, 23/01/2021 - 02:15

Holger Rune spiller sig i finale i Frankrig

Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Tennisspilleren Holger Rune slog en højere rangeret spiller i Frankrig og nærmer sig fjerde ITF-titel.

Den danske tenniskomet Holger Rune kom lørdag et skridt nærmere sin fjerde titel på ITF-niveau.

Stortalentet spillede sig i finalen i en ITF-turnering i franske Bressuire med en sejr på 6-1, 6-4 over belgieren Zizou Bergs.

I finalen møder han franskmanden Matteo Martineau, der er nummer 434 i verden.

17-årige Holger Rune er nummer 477 på verdensranglisten og var også lørdag oppe mod en spiller, der er rangeret højere end ham selv.

Zizou Bergs er nummer 437 i verden, men det forhindrede ikke danskeren i at vinde første sæt i overlegen stil.

Blot 32 minutter tog det Holger Rune at vinde sættet, efter at han havde udnyttet to af tre breakbolde.

I andet sæt tilspillede danskeren sig blot en enkelt breakmulighed, men det var nok til at vinde sættet og dermed kampen.

Alle Holger Runes tre ITF-titler blev sikret i 2020, og vinder han søndag, vil det altså være tennistalentets første titel i år.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 23/01/2021 - 12:46

Hoffenheim sender dansker på leje i Anderlecht

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Jacob Bruun Larsen har blot spillet tre kampe i denne sæson. Nu rykker han til Belgien på leje.

Hoffenheim har sendt Jacob Bruun Larsen på leje i Anderlecht.

Den danske offensivspiller har ikke fået den ønskede spilletid for bundesligaklubben i denne sæson og rykker nu ud på midlertidig basis.

Hoffenheim oplyser på sin hjemmeside, at Jacob Bruun Larsen skal tilbringe resten af sæsonen i den belgiske klub.

Den 22-årige Bruun Larsen kom til Hoffenheim fra Borussia Dortmund i januar 2020 og spillede 12 kampe for klubben i første sæson.

Men i indeværende sæson er det blot blevet til tre optrædener i Hoffenheim, som har danskeren på kontrakt indtil sommeren 2024.

Jacob Bruun Larsen håber formentlig også, at skiftet til Anderlecht kan øge hans chancer for at komme med til sommerens EM-slutrunde.

Han har en enkelt A-landskamp på cv'et og var i sommer udtaget til Kasper Hjulmands første landsholdstrup.

I efteråret blev det dog kun til to kampe for U21-landsholdet.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 23/01/2021 - 12:25

Danmark regner med færre OL-atleter end i Rio

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Ifølge DIF skal man forvente i omegnen af 90 danske atleter ved sommerens OL i Tokyo.

Omkring 90 danske atleter fordelt på 16-20 sportsgrene vil til sommer være at finde i Tokyo til de olympiske lege.

Det vurderer Danmarks chef de mission, Søren Simonsen, i en pressemeddelelse udsendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark.

Med præcis et halvt år til OL er Danmark sikker på at have mindst 66 atleter med. Der er tvivl om det endelige antal, da ikke alle kvalifikationer er afsluttet. Men selv hvis det lykkes at få 90 atleter med, vil det være færre end i Rio i 2016.

- Det er naturligvis svært at sige præcist, hvor mange danske atleter der ender med at skulle til OL i Tokyo til sommer, når flere kvalifikationskonkurrencer udskydes for tiden.

- Men går det som forventet, og som vores analyser viser, så kommer det danske OL-hold til at bestå af cirka 90 atleter i 16-20 sportsgrene, siger Søren Simonsen.

Ved de tre seneste udgaver af OL i Beijing 2008, London 2012 og Rio de Janeiro 2016 var der henholdsvis 84, 112 og 120 danske udøvere til stede.

På nuværende tidspunkt er 17 atleter udtaget personligt, mens Danmark har sikret sig yderligere 49 nationspladser, som der endnu ikke er sat navne på.

- Jeg fokuserer mere på kvaliteten af de atleter, vi sender til OL, og umiddelbart ser det ud til, at Danmark kommer til at stille med et stærkt hold. Jeg har jeg en rigtig god mavefornemmelse, siger OL-chefen.

Rygterne om en mulig aflysning af sommerens OL, der i forvejen er udskudt med et år på grund af coronapandemien, er taget til de seneste dage.

Fredag skrev avisen The Times, at Japans regering har besluttet, at OL er nødt til at blive aflyst på grund af coronapandemien.

Den historie blev dog hurtigt skudt ned af en talsmand for den japanske regering, og hos DIF fortsætter man forberedelserne ufortrødent.

- Vi er meget fortrøstningsfulde. Der skal mere substans i rygterne, før det får nogen betydning for os. Vi har ikke fået indikationer på andet, end at OL bliver gennemført, sagde Søren Simonsen fredag til Ritzau.

/ritzau/

Læs Mere >>

Kairo, 23/01/2021 - 12:15

Kroatien kan spille danske reserver ind i rampelyset

10030 Jonas Ekströmer/Tt/Ritzau Scanpix

Landstræner Nikolaj Jacobsen vil spare spillere mod Japan, hvis Kroatien sikrer dansk VM-avancement før tid.

Spillere som Nikolaj Øris, Kevin Møller, Morten Olsen og Anders Zachariassen kommer utvivlsomt til at følge Kroatiens kamp mod Argentina med særlig interesse ved håndbold-VM lørdag aften.

Resultatet af opgøret kan nemlig få afgørende betydning for, om de kan se frem til meget mere spilletid i Danmarks kommende to kampe, end der hidtil er blevet til overs til reserverne.

Vinder de kroatiske storfavoritter over argentinerne, er Danmark sikker på at avancere til kvartfinalen, uanset hvordan det går i de to sidste kampe i mellemrunden.

Og det vil landstræner Nikolaj Jacobsen i givet fald udnytte til at give sine førstevalg et hvil, i håb om at de er helt på toppen, til det bliver alvor i VM's knald-eller-kald-fase.

- Hvordan vi griber kampen mod Japan an, afhænger meget af hvordan det går i kampen forinden. Hvis vi allerede er videre, vil jeg spare nogle spillere, siger Nikolaj Jacobsen.

Hverken Øris eller Zachariassen fik spilletid i sejren over Qatar torsdag. Morten Olsen blev noteret for beskedne 34 sekunders aktivitet på halgulvet i Kairo.

Hvis ikke Kroatien sender Danmark videre før tid, kan danskerne selv sikre kvartfinalebilletten ved at slå Japan.

I så fald kommer den sidste kamp mod kroaterne udelukkende til at handle om, hvilket af de to hold, der slutter på puljens første- og andenplads. Det er afgørende for, hvilken modstander, der venter i kvartfinalen.

Modstanderen skal findes i mellemrundepulje 4, hvor blandt andre Sverige, Egypten og Slovenien kæmper om de to øverste pladser.

I den danske lejr fokuserer man dog først og fremmest på mødet med Japan, hvor Danmark på ny stiller op som klar favorit.

- Japan har mange hurtige spillere, der spiller i et meget højt tempo. Det bliver en helt anden kamp, end den vi spillede torsdag, hvor Qatar brugte utrolig lang tid på at bygge angrebet op og spillede langsomt.

- Der bliver fart over feltet. Jeg håber, at vi vil have det fysiske overtag, og at kvaliteten hos vores spillere er bedre end deres, siger Nikolaj Jacobsen.

Kroatien møder Argentina klokken 18, mens kampen mellem Danmark og Japan begynder klokken 20.30.

/ritzau/

Læs Mere >>

Kitzbühel, 23/01/2021 - 11:55

Dårligt vejr afblæser styrtløb i Kitzbühel

Johann Groder/Ritzau Scanpix

Herrernes World Cup-konkurrence i styrtløb lørdag er blevet aflyst på grund af dårligt vejr i Kitzbühel.

De bedste alpine skiløbere på herresiden skulle lørdag have dystet i styrtløb i østrigske Kitzbühel for anden dag i træk, men den plan er skrottet.

Det Internationale Skiforbund (FIS) oplyser på Twitter, at World Cup-konkurrencen er aflyst på grund af dårligt vejr.

- På grund af vejrsituationen og forholdene på pisten har juryen sammen med LOC (organisationskomitéen, red.) og de øvrige interessenter besluttet at aflyse dagens styrtløb, skriver arrangørerne.

Schweizeren Beat Feuz vandt fredagens styrtløb i det traditionsrige løb, der går under navnet Hahnenkammrennen.

Også fredag gav vindstød dog problemer for løbet, som var præget af flere styrt. Urs Kryenbuehl fra Schweiz pådrog sig ifølge AFP en hjernerystelse, et brækket kraveben og en knæskade, mens amerikaneren Ryan Cochran-Siegle fik en mindre nakkeskade.

Undervejs blev løbet afbrudt, og efter at top-30 var kørt i mål, blev resten af løbet afblæst.

Feuz vandt foran hjemmebaneyndlingen Matthias Mayer og italienske Dominik Paris. Mayer fører styrtløbskonkurrencen samlet, mens franskmanden Alexis Pinturault fører den samlede World Cup på tværs af discipliner.

Helt slut er det ikke med alpint skiløb i Kitzbühel i denne omgang. Søndag dystes der efter planen i super-G.

Hos kvinderne lykkedes det at afvikle lørdagens styrtløbskonkurrence, og det endte med en gentagelse af fredagens italienske triumf.

For anden dag i træk vandt Sofia Goggia således i schweiziske Crans-Montana, og hun fører også World Cup-stillingen i disciplinen samlet.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 23/01/2021 - 13:54

Cykelstjernen Tom Dumoulin holder pause på ubestemt tid

Benoit Tessier/Reuters

Jumbo-Vismas profil Tom Dumoulin tager en pause fra cykelsporten på ubestemt tid.

Tom Dumoulin tager en pause fra cyklingen.

Det skriver cykelholdet Jumbo-Visma på sin hjemmeside.

Det vides ikke, hvor længe Dumoulin har tænkt sig at holde pause, men hollænderen forklarer, at han har brug for at få cykelsporten på afstand.

- Jeg har i et stykke tid - måske måneder eller et år - haft følelsen af, at det er svært at finde tilbage til at være cykelrytteren Tom Dumoulin med det pres og de forventninger, der følger med, siger han i en video på holdets hjemmeside.

- Hvad ønsker Tom Dumoulin at gøre med sit liv lige nu? Det er et spørgsmål, der er blevet bygget op inden i mig gennem nogle måneder.

30-årige Dumoulin var en vigtig hjælper for holdkammeraten Primoz Roglic, da sloveneren var snublende tæt på at vinde Tour de France i 2020, før han blev overhalet i klassementet af Tadej Pogacar på næstsidste etape.

Tidligere i karrieren har Dumoulin også selv høstet store resultater, og han står noteret for 21 professionelle sejre.

Som sin nok største bedrift vandt han etapeløbet Giro d'Italia i 2017, og han har også vundet fire etaper i løbet gennem årene.

I 2018 blev han nummer to i Tour de France. Løbet, hvor han desuden har hentet tre etapesejre.

Hollænderen blev også verdensmester i enkeltstart i 2017, og alle hans største resultater er kommet som cykelrytter på Sunweb.

I 2020 skiftede han til Jumbo-Visma, men her blev det ikke til en eneste personlig sejr. Nu byder fremtiden i første omgang på et afbræk fra sporten.

- Hvem ved, hvad det fører til? Jeg har i hvert fald tænkt mig at tale meget om det, tænke mig grundigt om, gå ture med hunden og se, hvad jeg har lyst til at gøre med cyklingen, siger han.

Dumoulins kontrakt med Jumbo-Visma løber til og med sæsonen 2022.

/ritzau/

Læs Mere >>

Bangkok, 23/01/2021 - 13:30

Vittinghus i første Super 1000-finale: Skal have ny flybillet

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Hans-Kristian Vittinghus slog overraskende Anders Antonsen i semifinalen i Thailand Open.

Badmintonspilleren Hans-Kristian Vittinghus skal blive lidt længere i Bangkok end først antaget, og det har han det helt fint med.

For første gang i karrieren er han nemlig klar til finalen i en Super 1000-turnering, efter at han lørdag besejrede Anders Antonsen 21-19, 21-8 i semifinalen.

- Nu håber jeg, at jeg kan få ændret min flybillet, for jeg skulle have været hjem i aften (lørdag, red.).

- Det synes jeg faktisk, var optimistisk booket. Hvis ikke jeg kan få afgangen ændret, er præmiechecken heldigvis stor nok til, at jeg kan købe en ny, siger han muntert efter sejren ifølge TV2 Sport.

35-årige Vittinghus, der er nummer 42 i verden, var undertippet før mødet med Antonsen, der ligger på verdensranglistens tredjeplads.

Men efter et tæt første sæt stod der Vittinghus på det hele, og en modløs Anders Antonsen blev udspillet på vej mod semifinalenederlaget.

Dermed kunne han juble over sin første finaleplads i en turnering af den kaliber og et af karrierens største resultater.

Omvendt har Anders Antonsen svært ved at forklare kollapset mod landsmanden. Til TV2 siger aarhusianeren, at han havde et "destruktivt mindset derinde" på banen.

- Jeg var sur og frustreret. Mentalt var jeg alle andre steder end på banen, siger Antonsen.

Allerede i næste uge får Antonsen dog mulighed for revanche, når han modsat Vittinghus deltager i sæsonfinalen.

/ritzau/

Læs Mere >>

 Mere sport