Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Krimi

Gladsaxe, 17/01/2021 - 02:16

Politi efterforsker mulig bilbombe i Gladsaxe som drabsforsøg

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politiet kan ikke afvise, at hændelsen kan have forbindelse til uoverensstemmelser i rocker- og bandemiljøet.

Københavns Vestegns Politi efterforsker en sandsynlig bilbombe monteret på en parkeret bil på Gyngemose Parkvej i Gladsaxe som et drabsforsøg.

Det oplyser politiet natten til søndag.

- Det er på nuværende tidspunkt vurderingen, at der sandsynligvis har været tale om en genstand, som kunne have forårsaget en eksplosion, men det skal yderligere tekniske undersøgelser klarlægge endeligt, udtaler fungerende politiinspektør Peter Malmose i en pressemeddelelse.

Han oplyser videre, at motivet bag handlingen endnu ikke ligger fast.

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke afvise, at hændelsen kan have forbindelse til uoverensstemmelser i rocker- og bandemiljøet, men det skal efterforskningen afdække nærmere, udtaler Peter Malmose.

Københavns Vestegns Politi modtog lørdag klokken 14.20 en anmeldelse fra en mand, om at der var monteret en mistænkelig genstand på hans bil.

Politiet rykkede straks ud til stedet, spærrede området af og evakuerede over 300 beboere.

Samtidig blev Forsvarets sprængningseksperter (EOD) rekvireret til stedet.

EOD foretog en række undersøgelser af den mistænkelige genstand, og idet det ikke kunne udelukkes, at der kunne være tale om en form for bilbombe, blev genstanden destrueret på stedet.

Kort efter klokken 01.00 søndag fik de evakuerede beboere lov til at vende hjem.

Ifølge politiet var det på grund af situationens alvor nødvendigt at evakuere de mange beboere i flere timer.

Beboerne blev i samarbejde med Gladsaxe Kommune evakueret til en lokalitet, hvor de gældende covid-19-bestemmelser kunne opretholdes.

- De berørte borgere har udvist stor tålmodighed og forståelse for nødvendigheden af denne evakuering, og det er vi meget taknemmelige for, udtaler Peter Malmose.

Københavns Vestegns Politi opfordrer alle, der har oplysninger, som kan være relevante for sagen, til at rette henvendelse på telefon 114.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 16/01/2021 - 15:25

Hollænder sigtet for at smugle 310 kilo hash til Danmark

Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Både hash, amfetamin og kokain er ifølge sigtelse blevet indsmuglet og overdraget i af 56-årig mand.

En hollandsk mand har i løbet af godt otte måneder smuglet mindst 310 kilo hash, 13 kilo amfetamin og ti kilo hash ind i Danmark og Sverige for derefter at overdrage det til andre.

Det mener politiet, der har rejst sigtelse mod manden for den omfattende narkotransport. Det oplyser både Københavns Vestegns Politi og Ekstra Bladet, der har været til stede ved grundlovsforhøret mod manden.

Ifølge sigtelsen, der blev læst op lørdag ved Retten i Glostrup, har narkohandlen stået på fra 29. april sidste år og frem til fredag aften, hvor den 56-årige mand blev anholdt.

Manden, der er fra Holland, blev varetægtsfængslet frem til 11. februar. Ved grundlovsforhøret fik han hjælp af en tolk til at oversætte til og fra dansk.

Han erkendte sig delvist skyldig i sigtelsen, skriver Ekstra Bladet.

Af sigtelsen fremgår det, at politiet tilsyneladende har observeret flere af handlerne. Det gælder ifølge Ekstra Bladet en overdragelse af ti kilo hash til en ukendt person ved Ragnhildsgade og Rovsingsgade på ydre Nørrebro i København.

Også i oktober holdt politiet øje med den 56-årige mand, da han afleverede 13 kilo amfetamin i Sverige.

Ti kilo kokain blev afleveret i december på en parkeringsplads i Ishøj. Både ved den svenske og denne episode blev aftageren af stofferne anholdt kort tid efter.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at manden blev anholdt fredag aften efter længere tids efterforskning. Flere politikredse har været en del af arbejdet.

- Jeg er meget tilfreds med, at det efter en længerevarende efterforskning er lykkedes at anholde den mistænkte, udtaler vicepolitiinspektør Charlotte Skovby i en pressemeddelelse.

Mere ønsker politiet ikke at fortælle.

Retsmødet lørdag blev også holdt for lukkede døre. Det skete af hensyn til efterforskningen, og fordi mulige medgerningsmænd fortsat er på fri fod.

Dermed er der ikke flere oplysninger om beviser mod manden, ligesom mandens mulige forklaring ikke er offentlig tilgængelig.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 16/01/2021 - 05:23

Teenager stukket med kniv i nakken i lejlighed på Nørrebro

Politiet fik anmeldelse om knivstikkeri i lejlighed klokken 02.25 og anholdt hovedmistænkt ved ankomst.

En teenager er natten til lørdag i en lejlighed på Nørrebro blevet stukket i nakken med en kniv.

Drengen, som er under 18 år, har ikke kritiske skader, oplyser central efterforskningsleder hos Københavns Politi Chenette Westergaard.

En anden teenager, som ligeledes er under 18 år, er blevet anholdt i forbindelse med episoden.

Politiet vil forsøge at få den hovedmistænkte fremstillet lørdag i grundlovsforhør for knivstikkeriet, oplyser den centrale efterforskningsleder.

Københavns Politi fik anmeldelsen om episoden klokken 02.25.

Den hovedmistænkte blev anholdt, da politiet ankom til lejligheden, som ligger på Lundtoftegade på Nørrebro.

Chenette Westergaard ønsker ikke at udtale sig om et eventuelt motiv og det nærmere forløb, da politiet fortsat er i gang med efterforskningen.

Der søges også fortsat vidner.

Det formodes, at de to drenge kender hinanden.

/ritzau/

Læs Mere >>

Lyne, 16/01/2021 - 03:57

Politi stopper fest med 25 unge og bar og musik i Vestjylland

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En teenagedreng blev så sur over politiets ankomst, at han gik ud og rykkede blinklyset af en patruljevogn.

25 unge var fredag aften samlet til en ulovlig fest på en landejendom ved Lyne mellem Tarm og Varde. De er alle blevet sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet og kan nu se frem til en bøde på 2500 kroner hver.

Det fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Simon Skelkjær natten til lørdag.

- Vi fik et tip om, at der var fest. Det er langt ude på landet og ikke lige et sted, man dumper ind, fortæller han.

- Det var et maskinhus, der var blevet indrettet som festlokale med bar og musik, tilføjer han.

I alt var 25 unge i alderen fra 16 år til starten af 20'erne samlet til fest.

- De er alle blevet sigtet og kan nu forvente en bøde. Fordi der var tale om et fritliggende maskinhus, betegner vi det ikke som en privat fest, siger Simon Skelkjær.

Foruden de mange sigtelser for overtrædelse af forsamlingsforbuddet er en 17-årig dreng blevet sigtet for hærværk mod en patruljevogn, mens en 16-årig pige er blevet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

- Der var en dreng, som blev så sur, at han gik ud og rykkede udrykningssignalerne - altså blinket - af en patruljevogn, og så var der en pige, som råbte ukvemsord mod politiet, fortæller vagtchefen.

Politiet stoppede festen klokken 00.30 lørdag.

Det midlertidige forsamlingsforbud betyder, at det som udgangspunkt er ulovligt at afholde og deltage i indendørs og udendørs arrangementer, hvor der er flere end fem personer til stede.

Bøden for at overtræde det midlertidige forbud og for ikke at efterkomme politiets påbud er fastsat til 2500 kroner i førstegangstilfælde.

/ritzau/

Læs Mere >>

Hillerød, 15/01/2021 - 21:04

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

En 41-årig mand er varetægtsfængslet i fire uger i en sag om drab og forsøg på samme 2. januar i Hillerød.

De næste fire uger skal en 41-årig mand, der er sigtet for drab og drabsforsøg, sidde varetægtsfængslet.

Det har en dommer ved Retten i Hillerød fredag besluttet på et retsmøde, der blev holdt for lukkede døre. Det oplyser Nordsjællands Politi.

Manden er sigtet for et skyderi i Hillerød den 2. januar i år, hvor en 38-årig mand mistede livet, og en 21-årig mand blev såret.

Efter skyderiet ankom fire mænd til Nordsjællands Hospital i Hillerød i en gennemhullet bil. Blandt de fire var den 38-årige, der mistede livet.

Resten af mændene var ikke videre snakkesalige om, hvad der var sket, fortalte politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi efterfølgende.

- Rocker- og bandemiljøet har aldrig haft ry for at være særligt meddelsomt. De ønsker i udgangspunktet ikke rigtigt at tale med os, sagde han.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger fra kilder i miljøet var den dræbte 38-årige tidligere relateret til rockerklubben Bandidos, og senere har han været sat i forbindelse med den kriminelle gadebande NNV.

De oplysninger har politikommissæren ikke villet bekræfte, men efter skyderiet stormede politiet Bandidos' klubhus på Industrivænget i Hillerød.

Den anden skudsårede måtte på operationsbordet, men han var ikke i kritisk tilstand.

Umiddelbart efter episoden strømmede det ind med pårørende og andre personer på hospitalet. Politiet anholdt ti, der alle blev løsladt igen.

Siden har den 41-årige, der fredag har været fremstillet i grundlovsforhør, været den eneste anholdte i sagen. Det har ikke været muligt for Ritzau at få oplyst, om han har valgt at kære kendelsen om varetægtsfængsling eller ej.

/ritzau/

Læs Mere >>

Gladsaxe, 16/01/2021 - 10:37

Bomberyddere fjerner mulig bilbombe fra boligområde i Gladsaxe

313 beboere er blevet evakueret efter fund af mistænkelig genstand i Gladsaxe. De kan snart komme hjem.

Der blev lørdag eftermiddag fundet en mistænkelig genstand på en bil i Gladsaxe, som politiet mistænker for at være en bilbombe. Det førte til en større evakuering.

Lørdag aften har et bomberydningshold fra Forsvaret beskudt genstanden. Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter.

- Det sikres nu, at den er uskadeliggjort, så beboerne snart kan vende hjem, skriver politiet.

Politiet modtog klokken 14.20 en anmeldelse fra en mand, som havde en genstand monteret på sin bil på Gyngemose Parkvej.

Politiet valgte derfor over to omgange at evakuere i alt 313 beboere, der bor i nærheden.

Politiet kan lørdag klokken 22.30 ikke sige, hvorvidt der rent faktisk er tale om en bilbombe.

Chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard oplyste tidligere lørdag, at politiet er i gang med at efterforske, hvem der har anbragt den mulige bombe på bilen.

- Efterforskningen skal afklare, hvem der har placeret det mulige sprængstof, og derfor opfordres borgere, der har set noget mistænkeligt op til fundet, eller i øvrigt har kendskab til sagen, til at kontakte Københavns Vestegns Politi, sagde Knud Stadsgaard i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Læs Mere >>

Gladsaxe, 16/01/2021 - 08:34

Mulig bilbombe i Gladsaxe - borgere er evakueret

Beboere i nærliggende opgange er evakueret, mens politiet undersøger genstand, der kan være bombe.

Politi, brandvæsen, ambulancer og kriminalteknikere har lørdag været talstærkt til stede i Gladsaxe, fordi der muligvis er fundet en bombe på en bil.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Klokken 14.20 modtog politiet en anmeldelse fra en mand, som havde en genstand monteret på sin bil på Gyngemose Parkvej.

Politiet valgte i første omgang at evakuere beboere i de nærliggende opgange.

Lørdag aften kan politiet ikke udelukke, at der er tale om sprængstof, og derfor er flere blevet evakueret.

- Det er en alvorlig situation. Derfor har vi udkommanderet et stort antal politifolk og har evakueret borgere, der bor i nærheden af det sted, hvor den mulige bilbombe er fundet, siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard i pressemeddelelsen.

Han fortæller, at politiet er i gang med at efterforske, hvem der har anbragt den mulige bombe på bilen.

- Efterforskningen skal afklare, hvem der har placeret det mulige sprængstof, og derfor opfordres borgere, der har set noget mistænkeligt op til fundet, eller i øvrigt har kendskab til sagen, til at kontakte Københavns Vestegns Politi, siger Knud Stadsgaard.

Gladsaxe Kommune har hjulpet med at finde et sted, hvor de evakuerede beboere kan være. Det bliver ikke oplyst, hvor mange der er evakueret.

Politiet har lørdag aften ikke yderligere kommentarer til sagen.

/ritzau/

Læs Mere >>

Gladsaxe, 16/01/2021 - 06:36

Massivt politiopbud undersøger mystisk plastikpose i Gladsaxe

Brandvæsen og et stort opbud af betjente er til stede i Gladsaxe, hvor en sort plastikpose undersøges.

Politi, brandvæsen, ambulancer og kriminalteknikere er talstærkt til stede i Gladsaxe, hvor der er blevet fundet en mistænkelig sort plastikpose.

Plastikposen ligger i området ved Gyngemose Parkvej i byen.

Betjentene har taget Rullemarie i brug, som er to robotter, der undersøger den sorte pose og dens indhold.

Ifølge B.T. og Ekstra Bladet er beboere i nærheden af området blevet evakueret. Det drejer sig ifølge avisen om beboere i tre boligblokke.

Desuden er der bombehunde til stede, skriver B.T. Droner er også taget i brug, fremgår det af billeder.

Københavns Vestegns Politi har ikke yderligere kommentarer for nuværende.

/ritzau/

Læs Mere >>