Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Krimi

Odense, 07/12/2019 - 14:58

Kommunaldirektør i Odense død efter trafikulykke

Poul Anthoniussen, der var kommunaldirektør i Odense, er død efter en trafikulykke torsdag aften.

Direktør i Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning Poul Anthoniussen er død efter en trafikulykke.

Det skriver fyens.dk.

Børn- og ungerådsmand Susanne Crawley Larsen (R) bekræfter ifølge fyens.dk dødsfaldet. Poul Anthoniussen blev 49 år.

Ulykken skete på Ålsbo rasteplads på Vestfyn torsdag aften, og Poul Anthoniussen overlevede ikke de alvorlige kvæstelser, som han pådrog sig ved ulykken.

Kommunaldirektøren kørte af motorvejen og ind på rastepladsen, hvor han ramte direkte ind i en lastbil, der holdt parkeret lovligt, har Fyns Politi tidligere oplyst til Ritzau.

Poul Anthoniussen har været ansat i Odense Kommune siden 2011, hvor han kom til som skolechef, og de seneste fire år har han fungeret som Børn- og Ungeforvaltningens direktør, skriver fyens.dk.

Poul Anthoniussen efterlader sig kone og to børn.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/12/2019 - 08:48

Kriminelle har snydt Borgerservice til at lave falske pas

Mikal Schlosser/Ritzau Scanpix

Ved at indlevere korrekte id-oplysninger, men en anden persons foto, har kriminelle fået udstedt falske pas.

Et ukendt antal personer har sidste år misbrugt Borgerservice, så de fik udstedt ægte pas, selv om de indleverede et billede af en anden person end dem selv.

Det skriver DR Nyheder på baggrund af aktindsigt hos Justitsministeriet og Rigspolitiet.

Både tidligere operativ chef i PET Hans Jørgen Bonnichsen og den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp finder det alvorligt.

- Det er meget alvorligt, for hvis man først kommer ind i systemet med falsk id, kan man bruge det til organiseret kriminalitet og terrorisme, siger Magnus Ranstorp til DR Nyheder.

Ifølge mediet fremgår det af et notat fra Rigspolitiet, at ukendte gerningsmænd i 2018 mødte op på Borgerservice forskellige steder i landet for at få udstedt pas med rigtige identitetsoplysninger, men med en anden persons foto.

Af notatet fremgår det, at der er registreret mindst 21 anmeldelser i de første måneder af 2018.

Ifølge DR har svindlen blandt andet været et problem hos Borgerservice på Dokk1 i Aarhus. Her har flere sidste år forsøgt at få udstedt falske pas. Borgerservice ved dog ikke, hvor mange falske pas, der kan være blevet udstedt hos dem.

Rigspolitiet kender ikke omfanget af falske udstedte pas. Det har kontaktet samtlige kommuner i foråret 2018 for at indskærpe vigtigheden af, at pasansøger og den person, som passet udstedes til, er den samme.

Søren Have Enevoldsen, vicepolitiinspektør ved Nationalt Efterforskningscenter, fortæller, at svindlen ikke burde kunne finde sted.

- Det burde ikke kunne lade sig gøre. I sidste ende kan det jo bruges til hvad som helst. Og deriblandt også at lave terror, hvis det er det, man vil, siger han til DR Nyheder.

Over for DR Nyheder kalder justitsminister Nick Hækkerup (S) sagen alvorlig, og han mener, at pasmyndighederne må stramme op i udstedelsen af pas.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 06/12/2019 - 18:47

Firma involveret i svindelsag: Vi reagerede med det samme

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

For anden gang i år er installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen involveret i sag om mistænkelige køb.

En tidligere medarbejder i installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen er involveret i sagen om formodet svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Ifølge Peter Kaas Hammer, administrerende direktør i Kemp & Lauritzen, blev den pågældende medarbejder straks politianmeldt og bortvist, da handlingerne blev opdaget.

- Det sætter os i et rigtig ærgerligt lys. Specielt set i det lys, at vi har næsten 2000 medarbejdere, som ærligt og redeligt går på arbejde hver eneste dag for at betjene vores kunder.

- Vi har i 2016 haft en medarbejder, som har svindlet sammen med en medarbejder fra Forsvaret. Da vi opdagede det, blev vedkommende bortvist og politianmeldt, og sagen blev overdraget til politiet, siger Peter Kaas Hammer.

Af anklageskriftet i sagen om formodet svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fremgår det, at en ansat i Forsvaret uretmæssigt fik renoveret sit hus til en værdi af mere end 1,7 millioner kroner.

Fakturaerne for arbejdet blev angiveligt betalt af Kemp & Lauritzen, der til gengæld blev favoriseret i fremtidige kontrakter, lyder det.

Fem personer er af Midt- og Vestjyllands Politi tiltalt i sagen. En af disse var ansat som driftschef i installationsvirksomheden.

En anden forsvarsmedarbejder fik installeret smedejernslåger og bøgehækplanter til en samlet værdi af 35.250 kroner. Samme medarbejder fik lavet elarbejde i otte timer i sit hjem. Kemp & Lauritzen betalte regningen.

Det har tidligere på året været fremme, at fire ansatte i Kemp & Lauritzen blev bortvist i en sag om mistænkelige køb af blandt andet telefoner og tablets.

De skulle være købt i forbindelse med en kontrakt med Bygningsstyrelsen.

Peter Kaas Hammer afviser, at der er en kultur for svindel i Kemp & Lauritzen. Han påpeger, at virksomheden har opdaget de lyssky handlinger i begge tilfælde.

- Vi kigger hele tiden på at sikre, at de systemer, vi anvender, er godkendt og up to date.

- Det er nogle rigtig trælse og helt uacceptable sager. Men jeg er glad for, at vi har opdaget det, og at vores systemer trods alt har fanget det, siger han.

/ritzau/

Læs Mere >>

Helsingør, 06/12/2019 - 18:00

Kattegrus skaber orden i trafikken efter oliespild i Hillerød

En bus havde fredag eftermiddag en læk af hydraulikolie, der gav ekstremt glatte veje i Hillerød.

Bilister i centrum af Hillerød måtte fredag eftermiddag køre ekstra forsigtigt, fordi vejene var spejlglatte efter et olieudslip.

Det oplyser Nordsjællands Politi.

- Det er en bus, der har kørt en rute og har lækket hydraulikolie undervejs. Flere gader i det centrale Hillerød er ramt, og vi har haft to harmonikasammenstød, fortalte vagtchef Dyre Sønnichsen tidligere fredag.

Især Tulstrupvej var hårdt ramt, men også blandt andet Frederiksværkgade, Helsingørgade, Dyrehavevej og Ålholmparken var meget glatte.

- Desuden trækker andre biler olien med ud på sidevejene, som så også bliver meget glatte, sagde Dyre Sønnichsen tidligere.

Ifølge vagtchefen gjorde olien vejene ekstra glatte, fordi de i forvejen var fugtige.

Beredskabet arbejdede hårdt på at få fjernet olien ved at sprede kattegrus over den.

Kort før klokken 18 skriver politiet på Twitter, at der er udlagt kattegrus på de ramte veje, "og julefreden kan igen sænke sig over gaderne i Hillerød".

/ritzau/

Læs Mere >>

Hjørring, 06/12/2019 - 17:39

Landmand og dyrlæge straffes for vanrøgt af ætsede grise

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Driftsleder blev frifundet, men to andre fik betingede domme i en sag om vanrøgt af flere hundrede grise.

Mens en 30-årig svinepasser og driftsleder kan ånde lettet op med en frifindelse, har en landmand og en dyrlæge i Nordjylland fået en plet på deres straffeattest.

De to mænd på henholdsvis 61 år og 67 år har begge fået betingede domme for deres rolle i vanrøgt af flere hundrede grise.

Det har Retten i Hjørring afgjort fredag.

Sagen om grise med arvæv, åbne sår, hudbetændelse og ætsninger går tilbage til 2016.

Skaderne på grisene fra en besætning i Brønderslev i Nordjylland blev opdaget, dels da svinene blev kørt til slagtning, dels i forbindelse med et tilsynsbesøg på gården. Antallet af grise med skader i huden var mindst 270.

I alt 1100 grise blev således ifølge tiltalen behandlet groft uforsvarligt, efter at staldene på besætningen i Brønderslev i august 2016 var blevet rengjort med et ætsende stof kaldet hydratkalk.

Det er et anvendt middel til desinfektion i landbruget, men fordi det er ætsende, skal det skylles væk efter brug.

På besætningen i Brønderslev sikrede man imidlertid ikke, at stoffet var skyllet væk. Så da 1000 smågrise blev indsat til opfedning i staldene, fik en del af dem det ætsende middel på sig.

Den nu 61-årige besætningsejer er dømt for at have behandlet grisene groft uforsvarligt. Han er blevet idømt en betinget dom på 60 dages fængsel og 80 timers samfundstjeneste.

Desuden har han fået en betinget frakendelse af retten til at eje, bruge, passe, slagte eller i det hele taget have med produktionsdyr at gøre.

Det betyder, at han fortsat godt må have med dyr at gøre, medmindre han inden for tre år igen dømmes for vanrøgt.

Dyrlægen, der var fast tilknyttet besætningen, er blevet idømt 40 dages betinget fængsel. Han var tiltalt for ikke at have udvist omhu og samvittighedsfuldhed i sit arbejde.

Blandt andet fordi han i efteråret 2016 ikke løbende evaluerede forholdene i svinebesætningen i Brønderslev og ikke gav tilstrækkelig behandling til dyr med skader fra ætsning.

Desuden var han tiltalt for medvirken til grovere uforsvarlig behandling af grisene - til dels med karakter af mishandling.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/12/2019 - 01:49

Mand i Audi jagtet af politiet og tæt på at påkøre cyklist

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En mand fra Ålsgårde kørte ifølge politiet 80-100 kilometer i timen gennem smal gade, før biljagt endte.

Det kunne nemt være gået galt, da en Audi natten til lørdag kørte vildt omkring i et område ved Helsingør.

Flere patruljevogne måtte sætte efter bilisten fra Ålsgårde i Nordsjælland, der under jagten nær ramte en cyklist og endte med at køre galt.

Politiet spottede bilisten klokken 01.25, hvor han i første omgang kørte i retning mod Hornbæk og så tilbage mod Helsingør med en fart langt over det tilladte.

Efter omkring ti minutters biljagt kørte den 53-årige mandlige bilist ind i et træ, og han blev anholdt. Det fortæller vagtchef Jakob Tofte.

- Man fortsætter ind mod Helsingør, hvor man kører gennem de små gader - stadig med meget høj hastighed - inden man til sidst vælger at køre galt ind i et vejskilt og ender i et træ, siger vagtchefen.

Bilisten kom ikke noget til ved ulykken og blev efterfølgende anholdt.

Vagtchefen fortæller, at bilisten formentlig kørte 80 til 100 kilometer i timen gennem den smalle gade Sct Anna Gade i Helsingør, hvor det normalt vil være forsvarligt med en hastighed på 30 til 40 kilometer i timen.

Undervejs i biljagten var en cyklist tæt på at blive ramt.

- På et tidspunkt kører han over i modsatte vognbane og rammer en kantsten, så der slår gnister op om en cyklist, der er ved at blive ramt. Det er en cyklist, som vi stadig leder efter, siger Jakob Tofte.

Han tilføjer dog, at cyklisten ikke kom til skade ved nærulykken. Men politiet vil gerne høre, hvordan cyklisten oplevede episoden.

Jakob Tofte betegner bilistens kørsel som rigtig alvorlig, fordi det let kunne være endt galt.

- Vi ser alvorligt på det. Det er jo ikke i orden at køre sådan nogen steder. Men især, når vi bevæger os ind i et tættere bebygget område, på et tidspunkt hvor der stadig er befolket og folk færdes på gaden, er det rigtigt alvorligt, siger vagtchefen.

Manden sigtes for at køre uden førerret, spirituskørsel og for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed. Politiet fortæller, at bilisten havde en promille på noget over det tilladte. Men det skal bekræftes af en blodprøve.

Politiet har ikke kunnet få en forklaring fra manden på, hvorfor han kørte så vildt.

- Han er ikke så meddelsom, siger Jakob Tofte.

Lørdag formiddag blev manden stillet for en dommer i Retten i Lyngby, som besluttede, at han skulle varetægtsfængsles til 19. december. Det er uvist, hvordan han forholder sig til sigtelsen, og om han har kæret fængslingen.

/ritzau/

Læs Mere >>

Aarhus, 07/12/2019 - 10:44

Højgravid kvinde slap uskadt fra sammenstød med letbanen

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der har været flere ulykker, hvor bilister er kørt ind i letbanen. Fredag ramte en kvindelig bilist letbanen.

Fredag aften var letbanen i Aarhus endnu en gang involveret i en trafikulykke.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Ulykken skete klokken 22.55 i krydset ved Kystvejen og Nørreport, da en kvindelig bilist svingede ind foran letbanetoget, der kørte med lav fart.

Bilen blev ramt på højre baghjul og skubbet 180 grader rundt.

Den 26-årige kvinde blev kørt til tjek på sygehuset, da hun er højgravid. Heldigvis kom hun ikke noget til og slap med forskrækkelsen.

Ifølge TV2 Østjylland medførte ulykken, at der var flere aflysninger og forsinkelser, men lørdag morgen kører letbanen igen som normalt.

Siden letbanen i Aarhus åbnede i 2017, har der været flere sammenstød. Endda var der allerede før åbningen tre ulykker.

Det er omkring en måned siden, at der sidst var en ulykke med letbanen. Her kørte en venstresvingende bilist direkte ind i letbanetoget ifølge TV2 Østjylland.

I juli kostede det liv, da en bil og et letbanetog stødte sammen ved Trustrup, der ligger omkring 13 kilometer fra Grenaa på Djursland. En norsk mand og hans søn mistede livet. Desuden kom to andre personer i bilen til skade.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/12/2019 - 09:10

Sigtet for vold mod fagforeningsfolk løslades igen

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Anklager mener ikke, at der er grundlag for at kræve en 31-årig mand fængslet for vold mod fagforeningsfolk.

En 31-årig mand fra Litauen, der fredag blev anholdt og sigtet for vold mod to mænd i Lundtoftegade på Nørrebro, bliver løsladt igen.

Politiets anklager mener ikke, at der er grundlag for at stille manden for en dommer og kræve ham varetægtsfængslet. Derfor løslades han.

- Han er løsladt uden fremstilling. Jeg har talt med anklageren, og hun vurderer ikke, at der er grundlag for, at han kan blive varetægtsfængslet, men han er stadig sigtet, siger Københavns Politis centrale efterforskningsleder Kenneth Jensen.

Voldsepisoden skal have fundet sted i søndags.

Fagbladet 3F har tidligere skrevet, at en stilladsarbejder, der var medlem af 3F, og en medarbejder fra Dansk El-Forbund søndag aften blev overfaldet og tæsket, da de ville dokumentere forholdene på en byggeplads i Lundtoftegade.

Byggepladsen har i en periode været præget af en del uro. En stor gruppe stilladsarbejdere protesterer blandt andet over, at et stillads ifølge dem er ulovligt opsat.

Uroen kulminerede mandag, da demonstranter væltede stilladset og smadrede en hvid Porsche.

Fagforbundet 3F har tidligere oplyst, at der kører en sag mod en arbejdsgiver for underbetaling af litauiske ansatte.

Mandag var cirka 300 personer forsamlet for at demonstrere mod arbejdsforholdene på pladsen, som endte med at blive stormet. Det var i denne forbindelse, at stilladset blev væltet.

Balladen strækker sig over flere dage. Ved en konfrontation på stedet fredag i sidste uge besluttede betjente at trække deres stave mod nogle af de fremmødte.

Formanden for 3F Byggegruppen, Claus von Elling, har beklaget situationen.

- Det er ikke i orden, at en faglig sag eskalerer på den her måde, og vi tager skarpt afstand fra vold, uanset hvem der begår den, har han sagt ifølge bladet.

/ritzau/

Læs Mere >>