Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Krimi

Hjørring, 16/04/2024 - 00:58

Motorcyklist er i kritisk tilstand efter påkørsel af rådyr

47-årig mand på motorcykel påkørte mandag aften et rådyr og er blevet indlagt i kritisk tilstand.

En 47-årig mandlig motorcyklist er i kritisk tilstand, efter at han mandag aften påkørte et rådyr på Hirtshalsmotorvejen ved Hjørring.

Det oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi Jesper Sørensen natten til tirsdag.

Manden er blevet indlagt på Aalborg Universitetshospital, og hans pårørende er underrettet.

Politiet fik anmeldelsen klokken 21.03.

/ritzau/

Læs Mere >>

Odense, 15/04/2024 - 16:16

Kunders login til onlinetjenester blev videresolgt af fynbo

Lister fra datalæk blev solgt på hjemmeside, så købere kunne logge ind på andres onlinetjenesteprofil.

Retten i Odense har mandag idømt en 30-årig mand en straf på 40 dages fængsel for at have videresolgt intetanende brugeres login-oplysninger til forskellige onlinetjenester.

Straffen er gjort betinget og skal i udgangspunktet ikke afsones, mod at den dømte udfører 60 timers samfundstjeneste, oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet.

Over et halvt års tid, fra september 2021 til marts 2022, videresolgte manden oplysninger om sammenhørende brugernavne og kodeord til tjenester som TV 2 Play, Viaplay, HBO Max, Paramount+ og Podimo.

Manden er dømt for at have videresolgt 47 konkrete kunders loginoplysninger videre. Det er sket i forbindelse med salg af lister med i alt cirka en halv million lækkede oplysninger.

- Den dømte har udnyttet datalæk til at skaffe tilfældige kunders loginoplysninger hos en række onlinetjenester. Siden har han solgt oplysningerne videre både samlet og enkeltvis. Det har givet hans købere mulighed for at misbruge de rigtige kunders konti, siger anklagerfuldmægtig Brian Kaas Borgstrøm i en pressemeddelelse.

Manden solgte dels oplysningerne via en hjemmeside, hvor købere kunne købe adgang til eksisterende brugeres loginoplysninger. Manden solgte også oplysninger via kommunikationstjenesten Discord.

Selv om der var tale om salg, så var det ikke et økonomisk motiv, som fik manden til at gøre, som han gjorde. Det forklarede han i retten, fortæller Fyens.dk, som var til stede i retten.

- Jeg har ikke tænkt det som et erhverv, da jeg begyndte at sælge dem. Jeg tror egentlig ikke, jeg tænkte særlig meget. Det med at sælge var mere en sjov tanke. 1700 kroner på fire måneder kan man ikke kalde en supergod fortjeneste, forklarede manden ifølge Fyens.dk ved mandagens retsmøde.

Retten dømte manden for forsøg på medvirken til databedrageri.

/ritzau/

Læs Mere >>

Glostrup, 15/04/2024 - 15:01

Nedbrændt hus i Rødovre skulle bruges til husejers forældre

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Retten i Glostrup skal afgøre, om en 55-årig mand brændte hus ned i Rødovre.

Ejeren af et nedbrændt hus i Rødovre fortæller, at det store dobbelthus, der en nat i januar 2023 gik op i flammer, skulle bruges til ham selv og hans forældre, når det var færdigbygget.

Det forklarer han under sin vidneforklaring ved Retten i Glostrup, hvor en sag om ildspåsættelse er begyndt mandag.

Her er en 55-årige mand, der arbejdede på huset, tiltalt for at have sat ild til det. Han nægter sig skyldig.

Huset var på tidspunktet, hvor branden blev påsat, under en omfattende renovering, og derfor havde husejeren ansat flere håndværkere til at hjælpe med renoveringen af huset.

- Det var en bygning, jeg havde holdt øje med i et stykke tid, og planen var at sætte det i stand, så jeg og mine forældre potentielt kunne bo der, siger han under sin forklaring.

Ifølge anklagemyndigheden satte den 55-årige mand ild til huset blandt andet ved at åbne ventiler på mindst to gasflasker på ejendommen, ligesom brændbare væsker blev hældt ud i huset.

Derefter blev det angiveligt antændt med enten en åben flamme eller en "brandmaskine", hvilket medførte en eksplosion og en brand i ejendommen, der udbrændte.

Specialanklager Henrik Uhl Pedersen spørger husejeren, om han havde betalt den 55-årige for at brænde huset ned for at få en høj forsikringssum.

Det svarer han et klart nej til.

Ifølge ham selv fik han ubetalt otte millioner kroner af forsikringsselskabet, efter at huset blev brændt. Han havde selv vurderet ejendommen til omkring 16 millioner kroner, lyder det.

Efter at branden blev påsat kom politi og brandvæsen til stedet, hvor røg og flammer stod op fra den store ejendom. 21 køretøjer og 49 mænd var i aktion for at slukke branden.

På grund af den voldsomme brand blev andres liv sat i fare. Blandt andet blev seks personer i nabobygninger evakueret, mens branden blev slukket.

En nabo havde bemærket flere friske tændstikker på en sidevej i Rødovre kort tid efter branden.

På tændstikkerne fandt politiet blod, der matchede med en 55-årig mand, som i flere måneder havde arbejdet på ejendommen, der var under renovering. Han blev derfor tiltalt for at have sat ild til huset.

Han er desuden tiltalt for blandt andet at true politiet og at afpresse vidner ved at sende breve ud fra fængslet, mens han har siddet varetægtsfængslet.

Dommen forventes sidst på ugen eller midt i næste uge.

/ritzau/

Læs Mere >>

Holstebro, 15/04/2024 - 14:58

Mand fængslet for voldtægt af toårig sidste sommer

En mand erkender sig i et grundlovsforhør delvist skyldig i voldtægt af et toårigt barn sidste sommer.

En mand i 30'erne erkender sig mandag delvist skyldig i en sigtelse om voldtægt af et toårigt barn sidste sommer.

Det skriver TV Midtvest.

Mediet er til stede ved det grundlovsforhør i Retten i Holstebro, hvor manden, der er født i 1987, mandag formiddag fremstilles.

Ifølge sigtelsen mod ham filmede han voldtægten for derefter at videredistribuere optagelsen.

Det er uvist, hvad manden præcis erkender sig skyldig i, da dørene til grundlovsforhøret blev lukket.

Tidligere mandag lød det, at anklagemyndigheden ville anmode om dobbeltlukkede døre, men det blev altså ikke tilfældet. Ved dobbeltlukkede døre kan offentligheden ikke være til stede, når en sigtelse læses op.

Det er et greb, anklagemyndigheden tager i brug, når man vil holde en sag helt hemmelig for offentligheden.

Voldtægten, manden er sigtet for, fandt sted 1. juli sidste år, skriver TV Midtvest.

Ved grundlovsforhøret har dommeren besluttet, at manden skal varetægtsfængsles i foreløbig fire uger.

/ritzau/

Læs Mere >>

Viborg, 15/04/2024 - 14:29

Landsret stadfæster 60-årigs dom i sag om ulovlige cigaretter

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Morten Munck Brandt har fået den fængselsstraf på fire et halvt år, han blev idømt i byretten, stadfæstet.

Vestre Landsret er enig med Retten i Sønderborg i sagen mod 60-årige Morten Munck Brandt.

Han blev mandag i landsretten idømt fire et halvt års fængsel for at have solgt millioner af cigaretter uden at betale tobaksafgift til statskassen.

Retten i Sønderborg idømte i juni sidste år Brandt den samme straf. 55-årige Lars Jafner blev dengang i samme sag idømt fire års fængsel, men han ankede ikke dommen.

Det gjorde Morten Munck Brandt. Han ville frifindes.

I stedet blev han ligesom i byretten fundet skyldig i at have solgt mindst 13,7 millioner cigaretter og i at have unddraget statskassen for knap 24 millioner kroner i afgift. Brandt har derfor ud over fængselsstraffen fået en bøde på knap 24 millioner, skriver landsretten på sin hjemmeside.

Brandt modtog cigaretterne fra udlandet og solgte dem derefter videre til fem-seks personer, der efterfølgende solgte dem videre.

Cigaretterne var kopier af mærket Winston, hvis varemærke Morten Munck Brandt derfor også er dømt for at have krænket.

Landsretten har også konfiskeret 7,7 millioner kroner i kontanter, som blev fundet i Brandts hjem i forbindelse med en politiransagning.

/ritzau/

Læs Mere >>

Hvalpsund, 15/04/2024 - 11:46

Færge kolliderer med kaj og stopper færgefart på ubestemt tid

Færge i Limfjorden oplevede mandag en strømafbrydelse, der førte til kollision med kajen, skriver TV Midtvest.

Færgefarten mellem Hvalpsund og Sundsøre i Limfjorden i Nordjylland er mandag aften indstillet, fordi færgen M/F Mary er stødt ind i kajanlægget, og rampen på færgen er blevet beskadiget.

Det oplyser færgevagten til TV Midtvest.

Uheldet skete, fordi der var en kortvarig strømafbrydelse på færgen, oplyser færgevagten til mediet.

Besætningen havde derfor svært ved at styre færgen, og den kolliderede med kajen.

Inden færgen er fuldt funktionsdygtig igen, skal der tilkaldes dykkere, som skal se på skadernes omfang.

Der vil ikke blive sejlet mellem Hvalpsund og Sundsøre tirsdag, og der er ingen melding om, hvornår færgen vil sejle som normalt igen.

M/F Mary kan medtage op til 147 passagerer og 30 personbiler. Hvalpsund-Sundsøre Færgefart er ejet af Skive- og Vesthimmerlands Kommuner.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 09:41

To personer sigtet for hadforbrydelse mod to mænd

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 17-årig dreng og en 19-årig mand er sigtet for at have overfaldet to mænd på baggrund af deres seksualitet.

En 17-årig dreng og en 19-årig mand sigtes for at have udsat to mænd for en hadforbrydelse ved blandt andet at tildele dem spark, skub og slag samt homofobiske tilråb nytårsaften.

Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi Kenneth Hviid Simonsen.

- De er sigtet for vold, og det er en skærpende omstændighed, at de formentlig har overfaldet dem på baggrund af deres seksualitet, siger han.

Københavns Politi kom i besiddelse af et videoklip af overfaldet i forbindelse med en anden sag.

På den baggrund efterlyste politiet mandag formiddag de to personer.

- Da vi sad og kiggede i en telefon i sagen, fandt vi klippet, som var delt på et socialt medie. Vi fik her tydelige billeder af de to gerningsmænd.

- På den baggrund og vidneforklaringer foretog vi anholdelser, siger Kenneth Hviid Simonsen.

Episoden fandt sted lidt over midnat nytårsaften på Rådhuspladsen. Videoen viser de to personer brutalt overfalde de to mænd. En tredje person filmede ifølge politiet episoden.

De to personer blev anholdt klokken 15.02 og 18.50. De vil ikke blive fremstillet i dommervagten, da politiet vurderer, at der ikke er grundlag for en varetægtsfængsling.

- De vil nu blive afhørt, og vi vil tage deres fingeraftryk. Og så skal de på et tidspunkt møde op i retten, siger vagtchefen.

/ritzau/

Læs Mere >>

Svendborg, 15/04/2024 - 05:20

Mænd dømt for organiserede bedragerier mod ældre

Fra en bil blev ældre borgere ringet op af falsk bankmand, og svindlerne troppede derefter op hos ofrene.

To mænd er mandag ved Retten i Svendborg blevet idømt fængselsstraffe i en sag om organiserede bedragerier mod ældre, skriver TV2 Fyn.

Straffene lyder på henholdsvis to år og ni måneders fængsel til den ene mand og et år og ni måneders fængsel til den anden.

Begge mænd valgte at tilstå deres roller i sagen, og begge valgte da også at acceptere rettens dom.

Gang på gang havde bedragerne succes med at narre penge fra ældre mennesker ved at ringe til deres ofre og udgive sig for at være fra offerets bank.

For eksempel fik en 78-årig kvinde lænset sin konto for 62.000 kroner i april sidste år, da en af mændene ringede hende op og udgav sig for at være fra bankens sikkerhedsafdeling.

Instruktionen fra bedragerne gik på, at kvinden skulle udlevere sit dankort og pinkode, som ville blive afhentet. Bedragerne fik også oplyst brugernavn og kode til Mit-ID.

Først blev der hævet 15.000 kroner fra kvindens konto. Dernæst 2000 kroner, og til sidst blev der overført et beløb på 45.000.

Bedragerne havde en fremgangsmåde, hvor de kørte omkring i en bil, hvorfra de ringede og derefter kørte ud til deres ofre. Den ene af de to dømte fra mandagens sag havde en overordnet rolle i forhold til den anden.

Under sagen kom det desuden frem, at mændene er del af et større organiseret netværk, hvor der endnu højere oppe sidder personer, som politiet ikke har identificeret.

/ritzau/

Læs Mere >>