Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Krimi

Næstved, 04/12/2023 - 17:12

Dødsulykke udløser fire års fængsel til narkopåvirket bilist

Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Ung mand har erkendt, at han var påvirket af stoffer, da han kolliderede med en bil på Farø i juli.

En kvinde mistede livet, og en mand fik alvorlige kvæstelser ved en voldsom trafikulykke i Bogø By på Farø i slutningen af juli.

Mandag er 21-årige Frederik Skotte idømt fire års fængsel for uagtsomt manddrab og uagtsom betydelig legemsbeskadigelse, fordi han ifølge Retten i Nykøbing Falster var skyld i ulykken.

Det fortæller anklager Jens Ole Jensen.

Den 21-årige har erkendt, at han var påvirket af stoffer - herunder det stærkt smertestillede stof oxycodon - da han kørte frontalt ind i en modkørende bil på Grønsundvej i Bogø By først på aftenen 29. juli.

Han har også erkendt, at han spillede et spil på sin mobil under kørslen, men ifølge den 21-åriges egen forklaring i retten havde han kun i ganske kort tid sin opmærksomhed rettet mod telefonen inden ulykken.

Han var foruden uagtsomt manddrab tiltalt for særligt hensynsløs kørsel, hvilket retten ikke dømte for, fordi det ikke kunne bevises, hvor meget Frederik Skotte faktisk koncentrerede sig om mobilspillet.

Kvinden og manden i den modkørende bil var begge omkring de 50 år. Manden, der førte bilen, pådrog sig flere kraniebrud, hjerneblødninger, brud på bækkenet og brud på begge lårben.

Den kvindelige passager fik skader på de indre organer og hovedpulsåren samt flere knoglebrud. Få dage efter ulykken afgik hun ved døren.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 14:29

Mindretal i landsret ville ikke idømme voldtægtsmand forvaring

Flertal stemte dog for, at flere år med voldtægter af nu kærester skulle udløse indespærring på ubestemt tid.

Skønt det lykkedes advokat Christina Schønsted at overbevise enkelte medlemmer i et nævningeting i Østre Landsret, var det ikke nok til at undgå, at hendes klient skal spærres inde på ubestemt tid.

Østre Landsret valgte mandag at idømme en 36-årig mand forvaring for et stort antal voldtægter, som han over en årrække begik med kvinder, som han var i kæresteforhold med.

Samme dom fik manden i november sidste år, da Retten i Glostrup afsagde dom i sagen. Manden valgte at anke dommen med påstand om frifindelse.

Men da landsretten mandag formiddag afsagde kendelse om skyld i sagen, var den i store træk i overensstemmelse med byrettens kendelse. Advokat Christina Schønsted gik derfor efter en fængselsdom udmålt i år frem for den dom til forvaring, som var kravet fra anklagemyndigheden.

Forvaring er en tidsubestemt foranstaltning, som gives i stedet for en almindelig fængselsstraf til personer, som vurderes at udgøre en særlig fare.

For at kunne idømme forvaring skal der desuden være begået grov personfarlig kriminalitet, og retten skal finde det nødvendigt at anvende forvaring i stedet for fængsel som led i at beskytte samfundet mod denne fare.

En forvaringsdømt opholder sig i et fængsel og kan med jævne mellemrum få prøvet sin sag ved retten, hvad angår spørgsmålet om prøveudskrivning - altså løsladelse.

I et nævningeting ved landsretten medvirker tre juridisk uddannede dommere og ni nævninger, som er almindelige borgere uden juridisk baggrund.

Hvad angår spørgsmålet om straf, har hver af de juridiske dommere tre stemmer, mens hver nævning har en stemme - 18 stemmer i alt.

Ifølge Christina Schønsted var der et mindretal blandt rettens medlemmer, som ikke ville idømme manden forvaring.

- Der var fire stemmer for, at han i stedet skulle idømmes en straf på syv års fængsel. Men der var 14 stemmer for forvaring, fortæller Christina Schønsted.

Landsrettens dom er i udgangspunktet endelig og kan ikke ankes til Højesteret. Det vil kræve en særlig tilladelse fra Procesbevillingsnævnet.

/ritzau/

Læs Mere >>

Frederiksberg, 04/12/2023 - 12:38

Advokat idømt tre et halvt års fængsel for millionsvindel

Advokat lånte penge fra sin klientkonto ud til dømt storsvindler. Pengene kom fra betroet klientkonto.

På advokatfirmaets klientkonto stod der millioner af kroner, og dem kunne advokat David Nikolaj Nielsen ikke lade stå i fred. Han lod sig lokke til at låne pengene til en svindler, og det endte med at ramme hans egne klienter.

Det koster ham nu en fængselsstraf på tre et halvt år. Og indtil videre må han ikke drive advokatvirksomhed.

Det er Retten på Frederiksberg, som mandag har afsagt dom i sagen, hvor advokaten valgte at lægge kortene på bordet og tilstå underslæb for knap 23 millioner kroner, oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Advokaten havde egen virksomhed, Rachat-Nielsen Advokater, på Dronningensvej på Frederiksberg. David Nikolaj Nielsen hed dengang David Rachat-Nielsen.

I en periode fra september 2021 til juni 2022 valgte advokaten at bruge penge fra firmaets klientkonto. Pengene blev udlånt til Martin Storm Rasmussen, der i sommer blev idømt fem års fængsel for bedrageri for 210 millioner kroner.

Storm Rasmussen var involveret i en række selskaber, blandt dem Fauna Energi. Her var Daniel Nikolaj Nielsen bestyrelsesformand.

Dagbladet Børsen var mandag til stede i Retten på Frederiksberg og refererer advokaten for at have fortalt, at han opfattede Martin Storm Rasmussen som en god ven.

Derfor lod han sig narre og blev fristet til at anvende pengene på klientkontoen, som er betroede midler, og som advokatfirmaet ikke må råde frit over.

- Jeg vidste jo godt, det var forkert og dumt, men af uransagelige grunde gjorde jeg det alligevel. Jeg stolede på ham og havde den opfattelse, at han var rig, sagde David Nikolaj Nielsen ifølge Børsen ved mandagens retsmøde.

/ritzau/

Læs Mere >>

Jyllinge, 04/12/2023 - 11:37

Maskeret mand sprang ud efter 11-årig pige tæt på kirke

Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

En maskeret mand sprang søndag aften ud fra et buskads for at få fat i en 11-årig pige nær Roskilde.

En 11-årig pige har fortalt, at hun søndag aften blev forskrækket af en maskeret mand, som sprang ud fra et buskads ved Hellig Kors Kirke i Jyllinge nær Roskilde.

Det oplyser kommunikationsmedarbejder Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Pigen fortalte, at en mand kom ud af buskadset før kirken, og da hun så ham, vendte hun hurtigt rundt og cyklede væk. De havde ingen kontakt, siger hun.

Politiet modtog anmeldelsen fra pigens mor 21.15. Pigen kom cyklende på vejen Agerskellet, da manden sprang frem.

Det er anden gang inden for to uger, at et 11-årigt barn på cykel fortæller, at det er blevet opsøgt af en voksen mand i området.

Den 20. november anmeldte en far til en 11-årig dreng, at drengen var blevet tilbudt slik af en fremmed, da han kom cyklende på samme vej.

Drengen afslog, og da han ville cykle væk, tog manden fat i drengens ærme. Det lykkedes drengen at cykle fra stedet og hjem, selv om manden fulgte efter ham.

Efter anmeldelsen undersøgte politiet området og ledte efter manden, men fandt ikke frem til ham.

Politiet opfordrer folk til at kontakte politiet, hvis de har haft lignende oplevelser, fortæller Charlotte Tornquist.

- Når sådan noget sker i samme område, er det noget, vi er opmærksomme på. Vi vil meget gerne tale manden og finde ud af, hvorfor han gør det, og hvad motivet kunne være til det. Det er noget, der har skræmt pigen, siger hun.

Manden beskrives som mellem 170 og 180 centimeter høj. Han var søndag aften iklædt mørkt tøj og en halsedisse, der delvist skjulte hans ansigt.

Signalementet matcher delvist den beskrivelse, som den 11-årige dreng gav politiet 20. november.

/ritzau/

Læs Mere >>

Haderslev, 04/12/2023 - 09:05

Mørk bil med grå fælge efterlyses i jagt på dødsbilist

Politiet opfordrer borgere med biler udstyret med dashcam til at gennemse optagelser og søger desuden vidner.

I bestræbelserne på at finde frem til en bil, som natten til lørdag påkørte og dræbte en 51-årige mand i Haderslev, efterlyser Syd- og Sønderjyllands Politi en mørk bil med grå fælge.

Politiet skriver i en pressemeddelelse, at det drejer sig om en femdørs personbil, muligvis en Peugeot 308 fra 2017.

Fredag aften kort før midnat blev en 51-årig mand fundet liggende livløs på Laurids Skaus Gade ud for nummer 16. Manden blev bragt til sygehuset, hvor en læge kunne konstatere, at manden var død.

Det var en buschauffør, som opdagede den livløse mand ligge på kørebanen.

Politiet holdt i første omgang alle muligheder åbne med hensyn til, hvad der var sket, men sagde dog, at man regnede med, at der var tale om en påkørsel.

Efterforskningen har nu fået politiet til at koncentrere sig om en bil, der kom kørende ad Laurids Skaus Gade efter at være drejet ud fra Aastrupvej. Bilen svingede efterfølgende til højre ad Bredgade.

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer borgere til at henvende sig, hvis de mener at have set den pågældende bil.

Politiet beder desuden borgere i området, som har biler udstyret med et såkaldt dashcam, om at gennemse optagelserne og om at henvende sig, hvis man har oplysninger i øvrigt.

Lørdag efterlyste politiet en hvid ladvogn med et orange advarselslys, men allerede søndag meldte politiet ud, at den bil ikke var relevant for efterforskningen alligevel.

/ritzau/

Læs Mere >>

Sønderborg, 04/12/2023 - 04:37

Formodet smugler stak af fra grænsekontrol med 1478 kanonslag

Ung mand sigtes for indsmugling af ulovligt fyrværkeri via den dansk-tyske grænse efter flugt fra toldere.

En 23-årig bilist blev i weekenden anholdt og sigtet for indsmugling af ulovligt fyrværkeri, efter at han forsøgte at stikke af fra Toldstyrelsens kontrollanter ved den dansk-tyske grænse ved Pebersmark.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet fik fat i den formodede smugler syv kilometer fra grænsen og ved en ransagning af bilen blev der fundet 1478 kanonslag. De mange kanonslag indeholdt samlet 300 kilo krudt.

Ifølge politiet var der tale om ulovligt fyrværkeri.

Den 23-årige kørte i en tysk indregistreret bil. Det fremgår ikke, om vedkommende ejer bilen, og hvilken nationalitet han har.

Det er kun tilladt at bruge CE-mærket fyrværkeri i Danmark. Det indebærer, at producenten har fået det testet og har sikret, at fyrværkeriet lever op til de danske sikkerhedsregler.

Hvis ikke det er CE-mærket, eller hvis det er købt i eller er fra udlandet, er det ulovligt at bruge i Danmark, påpeger Syd- og Sønderjyllands Politi.

Uanset om fyrværkeri er CE-mærket, er det højst tilladt at transportere fyrværkeri, der samlet indeholder fem kilo krudt.

Man må også højst opbevare samlet fem kilo krudt.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 03:51

Grooming blandt 15- til 17-årige er svært at bevise

Denis Charlet/Ritzau Scanpix

Grooming af børn under 18 år giver op til to års fængsel. Svært at bevise blandt unge, mener specialanklager.

Grooming kan være svært at bevise blandt 15- til 17-årige, fordi den seksuelle lavalder er 15 år.

Det siger Melissa Fernandez, der er specialanklager ved Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet (SSK).

- Det er ikke i sig selv strafbart at række ud til et ungt menneske med en seksuel hensigt. De har ret til deres eget seksualliv fuldstændig ubegrænset.

Grooming betyder, at en voksen udnytter overlegen alder og erfaring til at opbygge et tillidsforhold - ofte på internettet - til en person under 18 år med det formål senere at udsætte personen for et seksuelt overgreb.

Melissa Fernandez var med i arbejdsgruppen bag groomingparagraffen, der blev vedtaget af et enigt Folketing i maj.

- Der er ikke nødvendigvis noget strafbart ved, at en voksen rækker ud til en 15-årig pige med en seksuel hensigt - så længe det ikke er under tvang, og den voksne ikke er den unges lærer eller lignende, siger hun.

Groomingparagraffen er en vigtig tilføjelse til straffeloven, vurderer hun.

- Med denne lovgivning signalerer man, at groomeren - allerede fra relationsopbygningen starter - gør noget strafbart.

- Det er anklagemyndighedens opgave at bevise, at groomeren har en seksuel hensigt, siger hun.

Flertallet i arbejdsgruppen bag bestemmelsen stemte imod en aldersgrænse på 18 år i stedet for 15, fordi det er vanskeligt at bevise.

Der er en grund til, at aldersgrænsen alligevel er 18 år, fortæller Sørine Vesth Rasmussen, der er politisk konsulent i Børns Vilkår, som også var repræsenteret i arbejdsgruppen.

- Grooming handler ikke kun om, hvor gammel man præcis er. Det handler om tillidsbruddet. At man er over 15 år, betyder jo ikke, at man pludselig er moden nok til at overveje alle konsekvenser, siger hun.

Målet er, at bestemmelsen vil fratage noget af den skam, som børnene føler som følge af grooming.

- De bærer skylden, fordi det jo er dem, der er blevet udnyttet. Men vi forsøger at lægge den skyld og skam, hvor den skal ligge. For den eneste, der skal føle skyld og skam, er fandeme den, der har gjort det, siger hun.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 03:49

FAKTA: Grooming-paragraffen

Grooming er systematisk manipulation af en mindreårig med en seksuel hensigt.

1. juli blev grooming kriminaliseret med en selvstændig bestemmelse i straffeloven.

* Begrebet grooming omfatter tilfælde, hvor en voksen person udnytter overlegen alder og erfaring til at opbygge et tillidsforhold - ofte på internettet - til en person under 18 år med det formål senere at udsætte personen for et seksuelt overgreb.

* Ved at fremstå omsorgsfuld samt komme med tillidsvækkende bemærkninger vil den voksne forsøge at få barnet eller den unge til at føle sig tryg.

* Målet er en gradvis overtalelse af barnet til at medvirke i seksuelle aktiviteter på den voksnes præmisser.

* En gerningsperson kan straffes med op til to års fængsel, hvis vedkommende opbygger en relation til forurettede med det formål senere at udsætte barnet for et seksuelt overgreb.

* Den forurettede skal være under 18 år.

* I lovforslaget til forebyggelse af digitale krænkelser fra maj måned, L50, bemærkes det, at det vil være "meget vanskeligt" at bevise, at en person har til hensigt at udsætte en person mellem 15 og 18 år for en seksualforbrydelse, hvis gerningsperson indgår i en flirtende eller seksuelt ladet kommunikation med den unge.

Kilder: Straffeloven, Justitsministeriet og Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet.

/ritzau/

Læs Mere >>