Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Underholdning

New York, 18/01/2020 - 01:04

Syv mænd og fem kvinder skal afgøre Weinsteins skæbne

Eduardo Munoz/Reuters

I udvælgelsen af nævninge i sagen har anklagerne beskyldt forsvaret for at udelukke unge, hvide kvinder.

Et nævningeting bestående af syv mænd og fem kvinder er fredag blevet udpeget i en voldtægts- og overgrebssag mod tidligere filmmogul Harvey Weinstein.

Anklagerne i sagen har beskyldt forsvaret for at udelukke unge, hvide kvinder som nævninge i sagen. Omvendt har Weinsteins advokater klaget over, at en af nævningene har skrevet en roman om ældre mænd som seksuelle rovdyr.

Både anklagere og forsvarere har brugt næsten to uger på at udvælge de 12 nævninge blandt cirka 700 kandidater til den højtprofilerede retssag, der betragtes som grundstenen for MeToo-bevægelsen.

Blandt kandidaterne var supermodellen Gigi Hadid. Hun blev dog afvist, fordi hun kender skuespilleren Salma Hayek, som muligvis skal vidne i sagen.

Sammensætningen af nævningetinget ventes at få stor betydning for, hvorvidt den 67-årige Weinstein bliver dømt skyldig i seksuelle overgreb, som kan give fængsel på livstid.

Halvdelen af de 12 nævninge er hvide mænd. Kun to er hvide kvinder.

Chefanklager Joan Illuzi-Orbon har beskyldt forsvaret for at begrænse antallet af unge, hvide kvinder i nævningetinget - muligvis fordi de er mere tilbøjelige til at fatte sympati for Weinsteins påståede ofre.

Anklagemyndigheden og forsvaret kan hver udelukke op til 20 potentielle nævninge, uden at skulle give en grund til det.

- De (forsvaret, red.) eliminerer systematisk en hel klasse af mennesker fra dette nævningeting, sagde Joan Illuzi-Orbon i retten tidligere fredag.

Forsvaret har gentagne gange forsøgt at få sagen afvist.

Fredag bad Weinsteins advokater om, at sagen blev erklæret ugyldig, fordi en af de kvindelige nævninge ikke havde oplyst, at hun har skrevet en roman om ældre mænd, der går efter skolepiger.

Romanen udkommer efter planen til sommer.

Forsvarsadvokat Donna Rotunno beskriver valget af kvinden som nævning som "fuldstændig latterlig".

Retssagen går for alvor i gang på onsdag, hvor både anklagemyndigheden og forsvaret vil komme med deres indledende bemærkninger. Sagen, der føres ved New York Criminal Court, ventes at vare frem til 6. marts.

Nævningene vil høre vidneforklaring fra den tidligere produktionsassistent Mimi Halayi, der hævder, at Weinstein med tvang udførte oralsex på hende i sin lejlighed i New York i juli 2006.

Den vanærede filmmogul er samtidig anklaget for at have voldtaget en anden kvinde, hvis identitet ikke er offentliggjort.

Skuespilleren Annabella Sciorra fra tv-serien "Sopranos" ventes at blive indkaldt som vidne. Hun siger, at Harvey Weinstein voldtog hende i begyndelsen af 1990'erne.

Siden beskyldningerne mod Weinstein begyndte at rulle i oktober 2017, er flere end 80 kvinder stået frem med anklager om seksuelle overgreb mod ham.

/ritzau/AFP

Læs Mere >>

London, 16/01/2020 - 21:56

Søn til Ringenes Herre-forfatter er død: Blev 95 år

Christopher Tolkien færdiggjorde flere af sin fars kendte værker. Nu er han død i en alder af 95 år.

Christopher Tolkien, søn til forfatteren af Ringenes Herre-bøgerne, er død i en alder af 95 år.

Det skriver flere medier, herunder avisen The Guardian, med henvisning til en meddelelse fra The Tolkien Society.

Det er en gruppe, som arbejder med at fremme værkerne fra forfatteren J.R.R. Tolkien, far til Christopher Tolkien.

Christopher Tolkien er blandt andet kendt for at have færdiggjort nogle af de tekster, som hans far efterlod sig efter sin død i 1973.

Eksempelvis var det Christopher Tolkien, der stod for at redigere og i 1977 udgive bogen Silmarillion, efter at hans far aldrig nåede at blive helt færdig med den.

Christopher Tolkien, som var den yngste af J.R.R. Tolkiens tre sønner, tegnede også mange af de kort, der blev brugt til at illustrere verden i Ringenes Herre-bøgerne, da de første gang blev udgivet i 1954 og 1955.

Selv om Ringenes Herre-bøgerne blev udgivet i midten af 50'erne, skulle der gå knapt et halvt århundrede, før de for alvor blev kendt af alle og hvermand.

I de første år efter årtusindskiftet blev de tre bøger i trilogien filmatiseret, og det var med til at gøre dem ekstremt populære verden rundt.

Ud over at have modtaget flere filmpriser har filmene også været nogle af de mest sete i biograferne.

Foruden Ringenes Herre-bøgerne skrev J.R.R. Tolkien blandt andet også bogen Hobbitten, som ligeledes er blevet filmatiseret i nyere tid.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 16/01/2020 - 10:50

Dansk sangerinde er gravid

Simon Skipper/Ritzau Scanpix

Musicalskuespillerinde og sangerinde Maria Lucia må opgive sin rolle teaterforestilling senere på året.

Det er mindre end en måned siden, at sangerinden Maria Lucia og kæresten Albin Fredy offentliggjorde deres forlovelse, og nu er parret klar med endnu en stor nyhed.

Til sommer bliver de nemlig forældre for første gang.

Det fortæller sangerinden i en pressemeddelelse fra Have Kommunikation.

- Jeg står pt. midt i mit livs største eventyr, og jeg er både nervøs, fordi alt er så nyt og føles så anderledes lige nu, men også virkelig spændt på rejsen, og jeg glæder mig helt enormt til at møde det lille vidunder, som naturligvis kommer i første række nu, siger Maria Lucia.

Sangerinden skal efter planen medvirke i forestillingen "Den skaldede frisør - the musical", hvor hun skal spille over for blandt andre Silas Holst. Maria Lucia spiller rollen som den vordende brud Astrid.

Teaterforestillingen får premiere til marts, og Maria Lucia forventer at spille med både i København og Aarhus.

- Jeg agter at lytte til min krop, så jeg ikke overbelaster mig selv, men ser også frem til fortsat at kunne være med i "Den skaldede frisør".

- Det er et fænomenalt hold, og jeg er sikker på, det bliver en fest af en forestilling med masser af god musik og kærlighed hele vejen rundt, siger hun.

Til gengæld må hun give afkald på sin rolle i "She Loves You", som har premiere på Det Kongelige Teater senere på året.

Susanne Bier og Thomas Helmigs romantiske musicalkomedie, "Den skaldede frisør - the musical", får verdenspremiere den 5. marts i Scandic Falkoner på Frederiksberg.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 16/01/2020 - 08:00

Kontroversiel oscarkandidat Jojo Rabbit deler anmeldere

Mario Anzuoni/Reuters

Anmeldere er uenige om "Jojo Rabbit", der er en parodi på Anden Verdenskrig, nazister og Hitler, er sjov.

Anmeldere er både imponerede og lettere skuffede over den kontroversielle oscarkandidat "Jojo Rabbit".

DR's anmelder Per Juul Carlsen giver filmen, der er en satire om Anden Verdenskrig og Adolf Hitler, fem ud af seks stjerner.

Instruktør Taika Waititis film er blevet kritiseret for at gøre Hitler til en komisk figur, men det er netop det, der giver filmen energi, mener Per Juul Carlsen.

- Det er frydefuldt provokerende at se Hitler som en opblæst kujon med prøjseraccent, der skal hjælpe en lille dreng med at være en rigtig nazist.

Filmmagasinet Ekko roser filmen for sin fortælleglæde og morsomme skuespil.

Ekko kvitterer med fire ud af seks stjerner, da anmelderen mener, at filmen lidt for ofte springer mellem alvor og humor.

- I tredje akt sadler Waititi så hurtigt om fra sort komedie til reel tragedie, at man næsten bliver rundtosset. Her står man af, hvis ikke man kan forlige sig med to modsatrettede idéer: at filmens nazister er fjogede, hjernevaskede idioter, men også modbydeligt farlige, skriver anmelderen Leslie Felperin.

Politiken er mere lunken og giver filmen tre stjerner ud af seks.

Anmelder Nanna Frank Rasmussen mener, at filmen ikke har nok på hjerte, men gør blot Hitler fjollet.

- Udfaldet af Waititis forsøg på at lave en nazikomedie er hverken ond, grusom eller smagløs nok til dermed også at blive svidende satirisk eller gjaldende morsom, skriver hun.

Jyllands-Postens anmelder Katrine Sommer Boysen kvitterer med fire ud af seks stjerner. Filmen er sjov, men kunne godt have taget flere chancer for at få "tiltrængt dybde", mener hun.

- Selv om meget fungerer glimrende, så mangler "Jojo Rabbit" alligevel det sidste for at være virkelig vellykket. Det havde klædt filmen at tage flere chancer og turde være endnu mere direkte i sin satire, skriver hun.

Ifølge B.T.'s anmelder Thomas Brunstrøm er "Jojo Rabbit" en film, hvor man skal holde tungen lige i munden for at følge med.

- Men det er også en film, der har hjertet på rette sted og både er meget rørende og medrivende, skriver Thomas Brunstrøm.

Han giver filmen fem ud af seks hjerter.

Samme vurdering giver Berlingske-anmelder Søren Staal Balslev. Han kalder "Jojo Rabbit" en "mystisk oplevelse".

- På den ene side er fortællingen som udgangspunkt latterlig. På den anden side formår Taika Waititi at lade de åbenlyst uoverkommelige modsætninger mødes og skaber regulært rørende trolddom, skriver Berlingske-anmelderen.

/ritzau/

Læs Mere >>

New York, 16/01/2020 - 06:55

Weinsteins advokater vil have retssag flyttet grundet mediecirkus

Lucas Jackson/Reuters

Harvey Weinsteins advokater sammenligner stemningen omkring retssagen med et karneval og kræver sagen flyttet.

Den "karnevalslignende" stemning omkring Harvey Weinsteins voldtægtssag får nu forsvaret til at kræve, at retssagen bliver rykket til et andet sted.

Den tidligere Hollywood-producents advokater planlægger således at indgive en anmodning om at få retssagen flyttet til en ny lokation.

Det afslører dokumenter, der blev indleveret ved en domstol på Manhattan onsdag.

- Journalister og kamerahold fylder indgangen til retsbygningen og står i kø i gangene hen til retssalen.

- Protester og demonstrationer kan høres inde i retssalen, skriver forsvarsadvokat Arthur Aidala i en lang begæring ifølge nyhedsbureauet dpa.

Forsvarsadvokaten tilføjer, at den amerikanske model Gigi Hadids fremmøde mandag føjede yderligere til den "perfekte storm af forudfattet meninger", hvilket forhindrer Weinstein i at få en retfærdig rettergang.

- Tilstedeværelsen af frøken Hadid, som underrettede dommeren om, at hun er i stand til at være en fair nævning, på trods af at hun tidligere har mødt Weinstein og er en kendt ven af Weinstein-anklager Cara Delevingne, bidrager kun til den karnevalslignende stemning, skriver Arthur Aidala.

Den britiske skuespiller og model Cara Delevingne har beskyldt Harvey Weinstein for at gøre uønskede seksuelle tilnærmelser mod hende i 2017.

Victoria's Secret-supermodellen Gigi Hadid bliver muligvis en af de 12 nævninger i den igangværende retssag i New York, hvor Harvey Weinstein er anklaget for seksuelle overgreb.

Som beboer på Manhattan var 24-årige Hadid mandag indkaldt som en del af processen med at udvælge nævninger.

Selv om Hadid tidligere har mødt Weinstein, mener hun, at det ikke vil påvirke hendes dømmekraft.

- Jeg mener, at jeg stadig er i stand til at have et åbent sind om kendsgerningerne, sagde hun mandag til dommer James Burke ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Gigi Hadid vender tilbage til domstolen torsdag til anden fase af udvælgelsen. Her vil kandidaterne blive udspurgt mere detaljeret om deres baggrund.

Retssagen mod Weinstein omhandler to sager om overgreb mod kvinder.

Den 67-årige Weinstein har erklæret sig uskyldig i begge anklager.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 17/01/2020 - 13:00

Rasmus Bjerg og Hella Joof snupper tjansen som grandprix-værter

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der er markante ændringer i årets show, som de to garvede skuespillere skal stå i spidsen for.

Selv om det danske melodigrandprix har været afholdt et utal af gange, så er der alligevel helt nye boller på suppen, når arrangementet skal finde sin vinder i år.

Ud over to debuterende værter i grandprix-øjemed, så er der i år også blevet lavet om i udvælgelsesprocessen af deltagerne og sørget for, at deres performances bliver akkompagneret af livemusik.

Det bliver Hella Joof og Rasmus Bjerg, der skal styre slagets gang ved Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Det afslører Have Kommunikation i en pressemeddelelse.

- Værtskabet markerer begges debut med den årligt tilbagevendende musikfest, men erfaring mangler de bestemt ikke.

- De to uddannede skuespillere har forført os med drama, latter og musik i årtier, og netop de tre elementer er altid i spil på aftenen, hvor hele Danmark skal vælge sangen, der skal repræsentere nationen ved Eurovision i Rotterdam, lyder det i pressemeddelelsen.

For første gang i mange år vil musikken på scenen blive fremført live, og den leveres af The Antonelli Orchestra, der får selskab af strygerne fra DR's Symfoniorkester.

Det glæder Hella Joof, der ser frem til at guide seerne og publikum igennem aftenen.

- Musik binder mennesker sammen, og når vi synger med på den samme melodi, mens vi lader rytmen gennemstrømme vore kroppe, er det nemmere at forstå hinanden. For musik er et fælles sprog.

- The Antonelli Orchestra skal nok få salen til at gynge. Så sørger vi for at være søde, rare, inkluderende og ikke for distraherende slanke. Og sammen vil vi skabe begejstring hos alle, siger hun i pressemeddelelsen.

Som noget nyt har danskerne i år direkte indflydelse på sangene allerede i udvælgelsesprocessen.

- Musikalske kræfter fra P4's ni distrikter udvælger i alt ni sange blandt alle de indsendte bidrag, som lytterne i løbet af januar så skal stemme om. Lytterne får lov til at sende tre sange videre til selve tv-showet Dansk Melodi Grand Prix i marts, lyder det på DR's hjemmeside.

Her fremgår det også, at danskerne ikke skal vente til grandprixet for at høre sangene.

- I kraft af P4's afstemning vil ikke alene de tre lytterudvalgte sange, men også de syv yderligere finalesange blive tilgængelige på streamingtjenester og til afspilning i radioen allerede i januar - og det betyder, at danskerne altså får hele to måneder til at lære de ti sange og kunstnerne bag at kende, skriver DR.

Dansk Melodi Grand Prix afholdes i Royal Arena i København den 7. marts.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 17/01/2020 - 08:28

Badehotellet-stjerne tilbage på arbejde kort efter fødslen: Det var absurd

Claus Bech/Ritzau Scanpix

Det har været hårdt for skuespiller Amalie Dollerup at jonglere rollen som Amanda og rollen som nybagt mor.

Udfordrende.

Det er det ord, som bedst beskriver, hvordan det har været for Amalie Dollerup at vende tilbage til rollen som Amanda i syvende sæson af TV2's seersucces "Badehotellet".

Der gik nemlig ikke mere end to måneder fra, at den 33-årige skuespillerinde i juni blev mor til sønnen August, til at hun igen stod i Badehotellets kulisser i Risby Studierne i Albertslund og spillede Amanda, som i den kommende sæson er blevet forpagter af det lille badehotel ved Vesterhavet.

- Det var en helt surrealistisk oplevelse at komme tilbage på settet og stå på den første optagedag over for Thure Lindhardt og bare være et helt andet sted i hovedet. Jeg vidste ikke, om jeg overhovedet kunne huske mine replikker.

- Det var absurd at komme fra lortebleer og den der boble, hvor man slet ikke sover, til at stå på et filmset, hvor der pludselig var filmfolk, der vartede mig op og spurgte, om jeg ville have en smoothie for at sørge for, at jeg havde det godt og kunne præstere bedst muligt, siger hun.

I den første tid havde Amalie Dollerup lille August med på settet på "Badehotellet", og hendes mand, skuespiller Andreas Jebro, var med for at passe sønnen.

- Jeg har heldigvis giftet mig med en meget, meget dejlig mand, som er rigtig god til børn. Det gjorde en stor forskel, for så jeg kunne slappe af og vide, at min søn havde det godt, og så kunne jeg koncentrere mig om at spille Amanda, siger Amalie Dollerup.

Amalie Dollerup søgte også råd hos sin kollega på "Badehotellet" Cecilie Stenspil, som i august 2018 blev mor til sønnen Samuel, og seks uger efter fødslen havde sin lille dreng med på settet for at optage sjette sæson af "Badehotellet".

Ligesom Cecilie Stenspil fik Amalie Dollerup det til at fungere at være skuespiller og nybagt mor samtidigt. Selv om det var hårdt.

- På mange måder havde det nok været bedst, hvis jeg kunne have ventet med at komme tilbage på settet til oktober i stedet for august, men det blev nødt til at være sådan, for ellers kunne jeg nærmest ikke være med i den nye sæson.

- Det var hårdt, men bagefter er det fedt at kunne sige "yes, jeg kom igennem det" samtidig med, at jeg har et lille barn. Det er jeg mega stolt af, siger hun.

Amalie Dollerup kan i det hele taget mærke, at hun har fået en ny styrke, efter hun er blevet mor.

- Det at føde et barn og mærke, hvad det gør ved ens krop og opleve, at lige pludselig er der noget i livet, som er vigtigere end alt andet, det gør mig stærkere på nogle punkter.

- Jeg har fået en følelse af, at det går sgu nok det hele. Jeg har født et barn, så kan jeg fandme også gøre det her, siger Amalie Dollerup.

"Badehotellet" får premiere på TV2 og TV2 Play 27. januar.

/ritzau/

Læs Mere >>