Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Underholdning

Oslo, 02/03/2024 - 01:39

Norges kong Harald får midlertidig pacemaker

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

En midlertidig pacemaker skal gøre hjemtransport mere sikker. Hjemtur ventes at finde sted om nogle dage.

Norges Kong Harald har fået indlagt en midlertidig pacemaker.

Det oplyser det norske kongehus lørdag.

Det er sket, mens den 87-årige konge er indlagt på et hospital i Malaysia, hvor han holdt ferie.

- Pacemakeren blev implanteret på grund af lav hjertefrekvens, siger kongens livlæge, Bjørn Bendz.

- Beslutningen blev taget tidligt i dag, og indgrebet var vellykket. Kongen har det efter omstændighederne godt, men har fortsat brug for hvile. Indgrebet vil gøre hjemrejsen tryggere, fortsætter livlægen.

Hjemtransporten ventes at finde sted i løbet af nogle dage, oplyser kongehuset.

Det er tidligere blevet oplyst, at kongen var indlagt med en infektion. Han er indlagt på hospitalet Sultanah Maliha på Langkawi.

Pacemakere kan bruges til at behandle rytmeforstyrrelser i hjertet, hvis man for eksempel har unormalt langsom hjerterytme. Den overvåger hjertets elektriske aktivitet.

Ifølge sundhed.dk kan en midlertidig pacemaker afgive "elektriske impulser via en ledning, der er ført ind til hjertet gennem en blodåre".

- Selve batteriet er en lille kasse udenfor kroppen, der er tilsluttet ledningen. Man fjerner hele systemet med ledningen, når man ikke længere har behov for den, står der på sundhed.dk.

Også tidligere dette år har kong Harald været sygemeldt.

Onsdag 31. januar blev han sygemeldt med en luftvejsinfektion, og tidligt i februar vendte han tilbage til pligterne.

Kong Harald har de seneste år flere gange haft problemer med helbredet.

Kong Harald har siddet på tronen siden 1991. Han og dronning Sonja har to børn - kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise.

/ritzau/NTB

Læs Mere >>

København, 02/03/2024 - 08:00

Lars Ranthe: Jeg er blevet en mere taknemmelig og ydmyg mand

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Lars Ranthe var i begyndelsen af 40'erne, da han første gang trådte ind på "Badehotellet". Om et halvt års tid fylder den kendte skuespiller 55 år.

Efter ti sæsoner lukker TV 2 dørene til "Badehotellet".

Lars Ranthe har været med i samtlige afsnit siden premieren tilbage i 2013.

- Det har været magisk, lyder det fra ham.

- Det bliver det, der kommer til at stå som hjørnestenen i mit liv som skuespiller, siger han og fortsætter:

- Der er selvfølgelig andre projekter, jeg også har været utroligt glad for. Men "Badehotellet" er bare uomtvisteligt så stort i omfang og i succes, så det er noget, der er i mit hjerte resten af livet.

Lars Ranthe var i begyndelsen af 40'erne, da han første gang trådte ind på "Badehotellet" som grosserer Madsen, der altid har øje for en god forretning, især hvis han kan stoppe lidt ekstra ned i inderforet uden for referat.

I dag er Lars Ranthe 54 år.

- Jeg er jo blevet en mere moden mand og har fået lov at arbejde en masse. Jeg har udviklet mit talent enormt meget, og "Badehotellet" har været en stor og vigtig del i forhold til det, siger han og fortsætter:

- Så jeg er blevet en mere taknemmelig og ydmyg mand. Også fordi der er noget rart i at opnå sine drømme, for så kan man slappe en lille smule mere af.

Lars Ranthe blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1998. Ti år efter fik han sit store gennembrud i DR's søndagsdrama "Sommer".

Tre år senere var det på filmlærredet, at han for alvor brændte igennem med portrættet af virkelighedens revystjerne Kjeld Petersen i storfilmen "Dirch", som havde premiere i 2011. En præstation, der indbragte Lars Ranthe en robertpris og en bodilstatuette.

To år efter havde "Badehotellet" premiere.

- Nogle gange kan man være så enormt optaget af at ville nå noget, at man ikke rigtig mærker så meget, fordi man bare gerne vil fra A til B. Men når man så når derhen, så er der jo tid til eftertanke og fordybelse, siger Lars Ranthe.

- Det synes jeg, jeg har fået lov til at gøre. Det synes jeg også, det bærer præg af i de ting, jeg laver nu - et større mod, en større fordybelse i de roller, jeg går ind i, større taknemmelighed og ydmyghed. Så jeg er utroligt glad for at have fået lov til at lave "Badehotellet". For mig har det også været en uddannelse i at få lov at spille lidt større.

Stilen i "Badehotellet" - for grosserer Madsens tilfælde høj cigarføring og store armbevægelser - havde en anden spændvidde, end man ellers ofte så på film og tv.

- Vi kom jo fra sådan et mumle-helvede, et 20 år langt dogme-mumle-helvede, som var skønt på alle mulige leder og kanter. Men det var, som om der var noget fra teatret, vi ikke rigtig kunne overføre. Noget med at bruge stemmen og kroppen, synes jeg.

- Der har "Badehotellet" også været med til at bygge bro mellem naturalismen og det lidt mere teatralske, som filmbranchen også har brug for, siger Lars Ranthe.

Det blev dog misforstået i begyndelsen af "Badehotellet". Især anmelderstaben sablede serien ned og kaldte den overgearet og overspillet.

- Jeg har hele tiden syntes, det kunne noget, fordi jeg syntes, vi prøvede at genopfinde folkekomedien, som jo er en del af det danske DNA, siger Lars Ranthe.

Han var faktisk forundret over reaktionen fra dem, der kaster stjerner efter serier som "Badehotellet".

- Det var, som om de måske ikke forstod, hvad det var, vi gjorde. At der var et ekstra lag på, og at vi godt selv vidste, at vi spillede på den måde. Men heldigvis var det vigtigste ikke anmelderne. Det er publikum. Og de elskede det fra starten, siger Lars Ranthe og fortsætter:

- Vi blev lidt kede af det først, men publikums kærlighed til os har fyldt vores hjerter med stolthed og glæde og gav os modet til at trykke på speederen og fortsætte ned ad den vej, vi var startet på. Og så er det jo bare vokset. Og man kan sige: De kritiske stemmer er også mere eller mindre forstummet.

Tiende sæson af "Badehotellet" får premiere på TV 2 og TV 2 Play søndag den 3. marts.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/03/2024 - 18:16

Forlag makulerer freelancers bog efter omfattende plagiat

Bernadett Szabo/Reuters

Freelancejournalist Lasse Skytt har i sin bog "Orbánland" plagieret og opdigtet citater, lyder det fra forlag.

Forlaget bag bogen "Orbánland", der er skrevet af freelancejournalisten Lasse Skytt, indstiller alt salg af bogen og makulerer restoplaget.

Det oplyser Syddansk Universitetsforlag til fagbladet Journalisten.

Beslutningen skyldes, at der er fundet alvorlige tilfælde af plagiat i bogen.

Tidligere har flere medier trukket artikler tilbage, der er skrevet af Lasse Skytt.

Det skyldes, at medierne har fundet flere tilfælde, hvor freelanceren har brugt citater fra andre medier uden at henvise til kilderne.

Det gør sig også gældende i hans bog "Orbánland", lyder det fra Syddansk Universitetsforlag.

Bogen, der er udgivet i 2022, handler om Ungarn og landets premierminister, Viktor Orbán.

I bogen beskriver Lasse Skytt møder med forskellige mennesker, som han har interviewet.

Men deres udtalelser stammer i flere tilfælde tilbage fra andre medier.

Det siger forlagsdirektør Martin Lindø Westergaard fra Syddansk Universitetsforlag til Journalisten.

- Han har opdigtet citater fra alle mulige engelske kilder. Det kommer fra tidsskrifter, fra medier, fra bøger og alt muligt.

- Det er en mærkværdig blanding af afskrift, sammenblanding af citater og konstruktion af interviews ud fra artikler, som andre har skrevet, hvor han har konstrueret, at han selv har interviewet dem, siger forlagsdirektøren.

Foruden at makulere restoplaget af bogen vil forlaget give pengene tilbage til de kunder, der har købt den.

Derefter vil forlaget undersøge, om det er muligt at rette et økonomisk krav mod Lasse Skytt.

Fagbladet Journalisten skriver, at det ad flere omgange har forsøgt at kontakte ham.

Blandt de medier, freelanceren tidligere har leveret artikler til, er Kristeligt Dagblad.

Avisen skrev mandag, at den har fjernet 14 artikler fra Lasse Skytt fra sin hjemmeside.

Avisen skrev videre, at Lasse Skytt ikke havde ønsket at udtale sig om sagen. Ifølge Kristeligt Dagblads ansvarshavende chefredaktør, Jeppe Duvå, havde han dog erkendt fejlene.

Det er også kommet frem, at Jyllands-Posten har fundet eksempler på plagiat i artikler skrevet af Lasse Skytt.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Lasse Skytt. Han er fredag ikke vendt tilbage på henvendelsen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/03/2024 - 16:19

Andreas Odbjerg overrasker: Uventede gæster på nyt album

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Andreas Odbjergs nye album, "Un hommage", har flere overraskende gæstestjerner. Blandt andre skuespilleren Pilou Asbæk og multikunstneren Emma Sehested Høeg.

Efter to år har popmusikeren Andreas Odbjerg fulgt op på debutpladen, "Hjem fra fabrikken", der tog de danske hitlister med storm.

Og sangeren har inviteret flere nye gæster med om bord på sit nye album, "Un hommage".

Heriblandt skuespilleren Pilou Asbæk, der er kendt fra både danske og internationale film og serier som "Game of Thrones" og "Når befrielsen kommer", som er med på sangen "Slipsedreng".

Ifølge en pressemeddelelse var skuespilleren ellers "det mest umusikalske menneske på hele sin årgang på skuespillerskolen", og han kunne "knap nok klappe i takt", skriver mediet Soundvenue.

Måske af den grund er skuespillerens bidrag en form for spoken word, hvor han læser en tekst op i stedet for at synge.

Ud over stjerneskuespilleren er der også bidrag fra andre kendte danskere.

Blandt andre har forfatteren Knud Romer skrevet teksten til sangen "Liebesleid", mens både operasangeren Sigrid Matilda Thordsen og multikunstneren Emma Sehested Høeg gæster forskellige numre på popsangerens nye plade.

Andreas Odbjerg brød igennem i 2022 med sange som "Hjem fra fabrikken" og "I morgen er der også en dag" fra sin debutplade.

Han er oprindeligt uddannet sangskriver fra Rytmisk Musikkonservatorium, men forsøgte inden da at bryde igennem i underholdningsprogrammerne "X Factor" i 2009 og "The Voice" i 2012, hvor han i sidstnævnte fik en andenplads.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/03/2024 - 16:12

X Factor-stjerne: Mit liv er blevet væsentlig mere spændende

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Oh Lands voksne solist, Nicolaj Lindby, har fået et boost af at deltage i programmet.

Med Oh Lands "ja" har Nicolaj Lindbys tilværelse ændret sig.

Til daglig bor den 29-årige handicaphjælper i Aarhus. Men for en stund er smilets by skiftet ud med "X Factor", og det har givet ham et endnu større smil på læben.

- Mit liv er pludselig blevet væsentligt mere spændende, end det var før, og lidt sjovere at leve også faktisk. Det kan jo være, det ændrer sig. Men lige i første omgang er det bare et boost i spænding og morskab, fortæller han.

Nicolaj Lindby er Oh Lands udvalgte solist over 23 år i denne sæsons "X Factor".

Op til liveshowene har seerne fulgt ham fra første auditionrunde til six chair challenge inden bootcampen, hvor den endelige udvælgelse fandt sted.

Her har Nicolaj Lindby delt noget af sin personlige historie foran kameraerne. Han har blandt andet fortalt, at han ikke har været vant til at blive valgt først i forskellige sammenhænge, og at han oftest er gået under radaren og har forsøgt at være usynlig.

- Jeg har haft mine 20'ere til at bearbejde de svære tider, jeg havde. Jeg er også kommet til et sted nu, hvor min trivsel ikke rigtigt længere er et spørgsmål. Så derfor er det bare en chance for at opleve noget og for ligesom at finde ud af, hvor langt jeg er kommet.

Han har altid følt sig god nok inderst inde. Men han har ikke opsøgt at få det bekræftet.

Så Oh Lands "ja" til ham var langt større end selve det at nå videre til liveshowene i "X Factor".

- Jeg synes, at den respons, jeg har fået igennem både at høre fra dommerne, at de gerne ville have mig videre, og at jeg generelt oplever positiv respons på de sociale medier, helt sikkert føles som en bekræftelse i den følelse, jeg altid har haft et eller andet sted, siger han.

Nicolaj Lindby var i farezonen sidste gang. Men Thomas Blachman sendte Oh Lands voksne artist videre i konkurrencen til fordel for Simon Kvamms unge solist, Victor.

Denne fredag skal Nicolaj Lindby på scenen med nummeret "There Is a Light That Never Goes Out" af The Smiths.

Uanset om han går videre eller ej, slutter "X Factor" 5. april, når årets vinder er fundet.

- Nu er jeg en del af et program, hvor rigtig mange ting er gjort for mig. Der er ingen tvivl om, at hvis jeg gerne vil fortsætte med at optræde, som jeg har gjort i løbet af "X Factor", så er det mig, der skal gøre en indsats, understreger Nicolaj Lindby.

- Jeg kommer så til at skulle afveje med mig selv, om det er en retning, jeg skal, eller om det bare var en oplevelse. Jeg har ikke lagt nogen plan, fordi jeg simpelthen ikke aner, hvad det kommer til at bringe. Jeg er spændt på, hvordan jeg kommer til at reagere, når det hele slutter.

"X Factor" kan ses på TV 2 og TV 2 Play fredag klokken 20.00.

/ritzau/

Læs Mere >>

Oslo, 02/03/2024 - 13:24

Norges kong Harald får midlertidig pacemaker

En midlertidig pacemaker skal gøre hjemtransport mere sikker, siger livlæge.

Norges Kong Harald har fået indlagt en midlertidig pacemaker.

Det oplyser det norske kongehus lørdag.

Det er sket, mens den 87-årige konge er indlagt på et hospital i Malaysia, hvor han holdt ferie.

- Pacemakeren blev implanteret på grund af lav hjertefrekvens, siger kongens livlæge, Bjørn Bendz.

- Beslutningen blev taget tidligt i dag, og indgrebet var vellykket. Kongen har det efter omstændighederne godt, men har fortsat brug for hvile. Indgrebet vil gøre hjemrejsen tryggere, fortsætter livlægen.

Hjemtransporten ventes at finde sted i løbet af nogle dage, oplyser kongehuset.

Kong Harald har de seneste år flere gange haft problemer med helbredet.

/ritzau/NTB

Læs Mere >>

København, 02/03/2024 - 08:00

FAKTA: Rundt om Lars Ranthe

* Blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1998.

* Han har mere end 80 roller på cv'et alene fra film-, serie- og tv-produktioner.

* Han har blandt andet medvirket i "Druk", "Kastanjemanden", "Bænken", "Bamse" og "Badehotellet".

* Han er blevet belønnet med to robertpriser og en bodilstatuette. Hæderen har han fået for sin birolle i filmen "Dirch" og for sin præstation i thrillerserien "Kriger".

* Privat er han gift med skuespilleren Christine Albeck Børge, som han har to døtre med. Den ældste, Rigmor Ranthe, har også flere roller bag sig.

Kilde: IMDB.

/ritzau/

Læs Mere >>