Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Underholdning

Castiglion del Bosco, 15/06/2019 - 09:05

Caroline Wozniacki er blevet gift i Italien

Handout/Reuters

Tennisstjernen Caroline Wozniacki er lørdag blevet gift med den tidligere amerikanske basketspiller David Lee.

Tennisstjernen Caroline Wozniacki kan nu kalde sig en gift kvinde.

Lørdag er hun blevet gift med amerikaneren David Lee.

Det skriver det amerikanske modemagasin Vogue på sin instagramprofil.

Brylluppet blev afholdt på vingården Castiglion del Bosco, der ligger i Siena-provinsen i regionen Toscana.

På Valentines Day - 14. februar - i 2017 annoncerede Wozniacki på sociale medier, at hun var i et forhold med David Lee.

Den nu tidligere basketballstjerne friede i november 2017, da parret var på ferie på stillehavsøen Bora Bora.

- Den lykkeligste dag i mit liv i går, hvor jeg sagde ja til min soulmate, skrev Wozniacki dengang på Twitter.

I april i år blev Wozniacki overrasket af sine veninder, der havde arrangeret en polterabendweekend, og siden har gætterierne på bryllupsdatoen været tiltagende.

Nogle medier har i den seneste uge berettet, at brylluppet skulle stå denne lørdag, og den var altså god nok.

Tilbage i 2014 havde Wozniacki planlagt bryllup sammen med den nordirske golfspiller Rory McIlroy, som hun havde dannet par med siden 2011.

De annoncerede deres forlovelse i begyndelse af 2014 og skulle giftes samme år, men McIlroy fik kolde fødder og gjorde en ende på forholdet.

Denne gang endte det noget lykkeligere for den tidligere danske verdensetter.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 14/06/2019 - 13:00

Vild med dans-stjerne friet til på ferien: Jeg blev rørt til tårer

Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Danserinden Karina Frimodt blev overrasket, da hendes kæreste faldt på knæ på ferien.

Da Vild med dans-stjernen Karina Frimodt fyldte 40 år i efteråret, fik hun et gavekort til en rejse af sin kæreste, Kasper Lentz, og sine to børn, Mathilde og James.

En rejse, der dog kun var for hende og kæresten, og som skulle vise sig at blive langt mere end bare en tur til udlandet.

Da parret tog afsted til Mallorca for fire dage siden, havde Kasper Lentz nemlig en helt særlig ring med i bagagen, og i tirsdags lagde Karina Frimodt et opslag på Instagram, hvor hun afslørede, at de skal giftes.

Frieriet kom fuldstændig bag på danserinden, fortæller hun.

- Jeg blev overrasket. Jeg havde slet ikke regnet med, at han ville gå på knæ lige pludselig, og jeg blev rørt til tårer, da jeg fornemmede, hvad der var ved at ske, siger Karina Frimodt.

Hun glæder sig til at gifte sig med Kasper Lentz, som hun har sønnen James på fem år med.

- Det er selvfølgelig større, at vi har fået James sammen, men det er da stort, at man siger ja til hinanden. Der sker bare noget, når man får en ring på. Jeg går bare og er så glad, siger danserinden, der slet ikke kan holde smilet tilbage.

Hun glæder sig over, at både sønnen James og datteren Mathilde, som hun har fra et tidligere forhold, kan være med til brylluppet.

- Det er jo lidt omvendt, fordi vi først er blevet forældre sammen og nu skal giftes, men jeg er faktisk glad for, at det er den vej rundt, så de får lov til at være med i det. Mathilde har allerede sagt i klassen, at hun glæder sig til at være brudepige, fortæller Karina Frimodt.

Hvornår brylluppet skal stå, er parret ved at finde ud af.

- Vi har prøvet at finde ud af, hvornår det kan lade sig gøre, for vi har ikke lyst til, at vi skal stresse. Man skal jo være ude i god tid. Så jeg ved ikke, om det bliver sommeren 2020 eller 2021.

- Men jeg har sagt til Kasper, at jeg ikke har lyst til at være ældre. Jeg synes, det er rigeligt, at jeg er over 40, siger hun og griner.

Hvilken slags bryllup det bliver, er danserinden og hendes kommende ægtemand ved at spore sig ind på sammen.

- Jeg har jo en pigedrøm om, at jeg skal gå op ad kirkegulvet, men om det bliver sådan, ved jeg ikke endnu. Hovedprioriteten for os begge to er, at det bliver en god fest med alle dem, vi holder af, siger Vild med dans-stjernen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 14/06/2019 - 12:34

Dansk hitband vender tilbage efter forsangers depression

Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix

Blaue Blume havde kurs mod den danske stjernehimmel, men måtte stoppe, da forsangeren fik en depression.

For halvandet år siden havde bandet Blaue Blume stor succes, og de skød med raketfart mod toppen af dansk musik.

Men i foråret 2018 måtte gruppen foretage en hård opbremsning.

Forsanger Jonas Schmidt offentliggjorde på gruppens Facebook-side, at han havde fået en depression og måtte holde pause.

Nu, et år efter, vender Blaue Blume med Jonas Schmidt i spidsen tilbage med deres første single, "Morgensol", fra et kommende album.

- "Morgensol" er den første sang, jeg har skrevet på mit eget sprog. Ordene kom meget nemt, og det føltes naturligt ikke at ændre på det. Som det er med første sange handler også denne om noget simpelt… solen, vinden, træerne, skyer, vand, regn. En lille dedikation til den natur du kan have I hånden, siger Jonas Schmidt om sangen i en pressemeddelelse.

- Idéen til sangen kom på mit yndlingssted på jorden, imens jeg vaskede mine hænder i havet. Jeg følte mig udmattet og ensom, men også en samhørighed med elementerne, som vi alle kommer fra, siger forsangeren.

Sidst Blaue Blume udgav musik, var da de udsendte EP'en "Sobs" i november 2017.

De modtog adskillige femstjernede anmeldelser, og singlen "Ebony" endte som P3's Uundgåelige.

Men opturen varede ikke evigt.

- I starten af december sidste år, lige efter at have færdiggjort, hvad der forhåbentlig snart bliver vores næste album, befandt jeg mig dybt nede i en depression. Mit hår faldt af i totter, mine ører genererede hylende overtoner til lyden af min egen vejrtrækning, og jeg havde svære angstanfald.

Sådan lød det fra forsanger Jonas Schmidt på Facebook i april 2018.

Han var blevet ramt af dyb depression og stress, og gruppen måtte slå bremserne i og aflyse alle deres forårs- og sommerkoncerter.

I Facebook-opslaget skrev Jonas Schmidt, at han i lang tid havde ignoreret kroppens signaler om at tage en pause.

Til sidst gav kroppen op, og han måtte indstille al aktivitet.

Han skrev dog også, at han var ved at få sit liv tilbage, og med den nye single tyder det på, at Jonas Schmidt og resten af Blaue Blume er klar til at fortsætte, hvor de slap.

Gruppen har tidligere udgivet debut-EP'en "Beau & Lorette" i 2014 samt debutalbummet "Syzygy" fra 2015.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 14/06/2019 - 11:00

Efter 50 år på scenen: Ikonisk rockband øver stadig benhårdt

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Selv om den folkekære gruppe Gnags har spillet musik i fem årtier, bruger de stadig lang tid i øvelokalet.

Peter A.G.'s krop er begyndt at knirke på det seneste.

Den 66-årige forsanger i rockbandet Gnags har fået problemer med skulderen, men han nægter at tage piller før en koncert, for så er det svært at mærke tempoet.

I stedet bider han det i sig.

For Peter A.G. er klar over, at det stadig kræver blod, sved og lejlighedsvise skuldersmerter at blive ved med at spille godt – selv om Gnags har over 50 års erfaring med at stå på landets musikscener.

- Vi øver enormt hårdt. Før vi tager på tour, har vi arbejdet i seks uger og spillet så meget, at det sidder fysisk i kroppen, så man ikke tænker over det.

- Nogle nye musikere er vant til at øve en uge og så afsted, men vi arbejder hårdt og spiller showet igennem hver dag. Det er pisse hårdt, for du står bare i et øvelokale eller i en hal, og der er intet publikum til at sende energien tilbage til dig, siger Peter A.G.

Inden Gnags går på scenen til en koncert, har de en særlig rutine, som de lærte for mange år siden af verdens vel nok mest kendte reggae-musiker.

- Vi spillede på Roskilde Festival lige efter Bob Marley i 1970'erne, og ham og hans musikere sad og spillede bagved i skurvognen inden koncerten. Da de gik på scenen, var det, som om de var varmet op på et niveau, vi aldrig havde set før. Det var helt utroligt, hvor rent de begyndte.

- Siden da har vi spillet og sunget en time før koncerten, så vi er ordentligt varme. Vi finder altid sammen inden og ligesom synkroniserer. Ligesom Olsen Banden synkroniserer deres ure inden et kup, forklarer Peter A.G.

Når han står på scenen, tænker Gnags-frontmanden aldrig længere frem end det nummer, han er midt i.

- Du må ikke tænke over, hvor du er om tre numre. Hvis jeg begyndte at stå og tænke over, hvad jeg skal synge, jamen er du rigtig klog, så ville det gå helt galt. Det har vi virkelig lært over 50 år.

Den 66-årige frontmand har sammen med Gnags sunget og spillet musik, siden bandet oprindeligt blev født som Those Gnags i 1966 i Skjern af Peter A.G. og hans storebror, Jens Johan Gjerluff Nielsen.

Siden har gruppen markeret sig som et af de første og mest vedholdende danske rockbands.

De har skabt et nærvær og en samhørighed på scenen, som de siden begyndelsen har forsøgt at dele med publikum, fortæller Peter A.G.

- Jeg var ikke mere end 13 år, da vi begyndte. Vi var fire mand, men vi havde nogle numre, hvor vi kunne klare os med tre mand, for så kunne vi på skift gå ned og danse med en sød pige blandt publikum. Så dansede man med hende, indtil man vendte tilbage til scenen og spillede videre.

- Den form for kontakt med publikum kan jeg godt lide. Publikum er mine bedste venner, og sådan kommunikerer jeg også med dem. Alt det, jeg gerne vil sige til mine venner, siger jeg gennem mine sange, fortæller forsangeren.

Siden Gnags så dagens lys i 1960'erne, har bandet leveret hits som "Slingrer ned ad Vestergade", "Mr. Swing King", "Vilde Kaniner" og "Danmark".

Gnags' debutalbum udkom i 1973, og siden er det blevet til 23 studiealbum. Det seneste, "Robot'n'roll", udkom i foråret 2019.

I løbet af sommeren turnerer de landet tyndt. De spillede på årets NorthSide-festival og kommer blandt andet forbi Tinderbox i Odense og Smukfest i Skanderborg senere på sommeren.

Selv om mange musikere stopper, inden de når Peter A.G.'s alder, er han langtfra færdig.

Mange af de ting, som han sammen med Gnags har sat ord og musik til gennem årene, er stadig nødvendige at sige højt, synes han.

- Der er nogle værdier, som skal besynges igen og igen. Når vi synger "Danmark" (sang, som gruppen skrev som en reaktion på en bølge af racisme i midten af 1980'erne, og som opfordrer til åbenhed og tolerance, red.), så kan man i disse tider mærke, at der er en ny sjæl i den, forklarer Peter A.G.

- Vi formulerer noget, som mange føler er vigtigt. Vi hilser hinanden velkommen i alle de forskellige former, vi er i, men vi er her sammen, siger han.

Peter A.G. håber, at hans musik kan røre publikum og sætte et aftryk hos dem.

- Hvis jeg ser et klaver, og jeg lige er stået op og har fået kaffe, har jeg lyst til at spille "I østen stiger solen op". Jeg kan tyrannisere familien med den sang, men jeg elsker den stemning, det skaber at spille den på klaver, siger Peter A.G.

- Jeg har altid drømt om at lave nogle sange, som kunne være lige så virkningsfulde som det. Jeg er skide ligeglad med, om folk siger: "Det var Peter A.G., der lavede den". Det, at sangene bliver lavet, er vigtigt. Hvis jeg har gjort det sammen med Gnags og givet det til nogen, jamen hold kæft, så har mit liv da haft mening, siger han.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 14/06/2019 - 09:00

Jussi Adler-Olsen håbede dødstal ville stige af hensyn til sin nye roman

Fiktion og virkelighed smeltede sammen for den danske krimiforfatter i arbejdet med bogen "Offer 2117".

Når den danske krimiforfatter Jussi Adler-Olsen skal forklare, hvordan han fandt inspirationen til sin nye roman, "Offer 2117", begynder han at fortælle om en digital stander, der står på stranden i Barcelona.

Standeren gør egentlig ikke gør meget væsen af sig, og de fleste solbrune turister ænser den næsten ikke. Men Jussi Adler-Olsen har holdt øje med den. Skarpt øje, faktisk.

Standeren viser antallet af flygtninge og migranter, der er druknet i Middelhavet på deres vej mod Europa, og sidste år gik Jussi Adler-Olsen op og ned ad stranden og håbede, at dødstallet ville stige.

Det havde han brug for - af hensyn til det plot, han havde udtænkt til sin nye roman, "Offer 2117", som kickstartes, da en syrisk kvinde skyller op på stranden.

- Jeg havde brug for, at tallet på standeren ville ramme 2117, men det ville ikke nå derop. Det lykkedes kun lige akkurat, og jeg blev helt lettet, da der endelig stod 2117 på standeren, for så gav min historie mening.

- Men det slog mig jo, at det overhovedet ikke var godt. Det var frygteligt, for tallet repræsenterer jo menneskeliv. Det er det ekstreme dilemma, man kan befinde sig, når man som fiktionsforfatter pludselig ramler tæt på virkeligheden, siger Jussi Adler-Olsen.

Standeren på stranden i Barcelona blev krimiforfatterens inspiration til et af hovedsporene i "Offer 2117", som fredag udkommer i et førsteoplag på 200.000 eksemplarer, hvilket er meget højt i dansk sammenhæng.

Bogen er den ottende ud af ti planlagte bøger i Jussi Adler-Olsens populære Afdeling Q-serie om vicekriminalkommissær Carl Mørk og makkeren Assad, som holder til i en kælder under Politigården i København.

Og netop Assad træder i forgrunden i "Offer 2117".

Da en spansk freelancejournalist begynder at dække sagen om den knivdræbte syriske kvinde, der er skyllet op på stranden på Cypern, begynder minderne om en traumatisk fortid at skylle ind over Assad.

I to sidespor møder læseren også den indesluttede teenager, Alexander, som mildest talt kommer ud på et skråplan, samt den irakiske mand Ghaalib, som leder en terrorcelle.

Ligesom i flere af de tidligere Afdeling Q-bøger ligger handlingen i "Offer 2117" tæt op af noget, der kunne foregå i virkelighedens Danmark eller Europa.

Faktisk så tæt, at Jussi Adler-Olsen frygter, at plottet i nærtstående fremtid kan blive til virkelighed.

- Jeg har ofte i løbet af mit forfatterskab oplevet, at fantasien ramler sammen med virkeligheden. Mit mordvåben i "Selfies" var biler, der kører ind i tilfældige mennesker, og det skrev jeg om før, terroristerne begyndte at gøre det samme i Nice, Barcelona og Paris.

- Jeg skrev om et fly, der styrter ind i et højhus i "Og hun takkede guderne", før det skete den 11. september, og min bog "Washington dekretet" beskriver mere eller mindre præcis, hvad der er sket med Trump i dag.

- Det er uhyggeligt at komme så tæt på begivenheder, som er så voldsomme, og have beskrevet dem på forhånd. Jeg har det ofte skidt med det, selv om jeg selvfølgelig ikke tror, det har noget med mig at gøre, siger Jussi Adler-Olsen.

Den danske krimiforfatter har dogmer for, hvad han ikke vil skrive om i sine bøger. Blandt andet må forbrydelserne ikke gå ud over små børn, og mordene må ikke være så grafiske, at det bliver splatter.

Men krimiforfatteren har også en liste over forbrydelser, som han helt afholder sig fra at skrive om for ikke at inspirere.

- Jeg kan godt blive bange for at give nogen gode idéer med mine bøger. Der er mange, der skriver ud over grænserne, så det bliver umådeligt bestialsk. Jeg holder mig generelt fra at svælge i ting, for så er det meget sandsynligt, at der er nogle, der finder på at prøve det af.

- Dengang vi oplevede, at Islamisk Stat ikke bare huggede hovederne af folk, men skar dem af, var vi langt over grænsen, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor de har fået den idé fra? Hvorfor skal det være så umådeligt råt? Sådan noget holder jeg mig fra at skrive om, siger han.

Den danske krimiforfatter nævner også flykapringer og kemisk krigsførelse som emner, han undgår at beskrive i detaljer, selv om sidstnævnte indgik i hans roman "Og hun takkede guderne" fra 2002.

- Jeg ville heller aldrig begynde at slå folkevalgte politikere ihjel i mine bøger. Det er lige lovligt nemt, og man kan kun undre sig over, at det ikke allerede er sket, siger han.

68-årige Jussi Adler-Olsen tænker også over, hvor langt han tager læseren med ind i hovedet på sin gerningsmand.

- Jeg er generelt bange for at opfordre til at være udspekuleret. Det er jeg i "Offer 2117", hvor karakteren Ghaalib er begavet og samtidig besat, og det er jo altid farligt at gå tæt på den argeste skurk på en måde, så man kan forstå ham og får indblik i hans metoder.

- Jeg har ikke lyst til at gå ind i hovedet på en type som Timothy McVeigh, som bombede et højhus i Oklahoma, og retfærdiggøre hans handlinger. Jeg vil ikke beskrive gerningsmænd på en måde, så man kan få bare den mindste opfattelse af, at det, de gør, er i orden. Det skal jeg ikke give dem, siger han.

"Offer 2117" udkommer 14. juni.

Læs Mere >>

København, 15/06/2019 - 17:40

Uvejr tvinger Seebach til aflysning: Kæmpekoncert rykkes til søndag

Fotograf Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix

På grund af torden og regnvejr har Rasmus Seebach været nødt til at rykke en planlagt koncert.

Rasmus Seebach måtte tidligere lørdag med bedrøvet mine sande, at den store koncert, han skulle have afholdt lørdag aften, var nødt til at blive aflyst.

På grund af uvejr kunne der nemlig ikke garanteres for publikums sikkerhed, og derfor måtte popstjernen trække stikket til den stort anlagte familiekoncert i København, hvor også Burhan G og Hjalmer skulle spille.

Men nu er der godt nyt til de mange skuffede fans. På mirakuløs vis er det nemlig lykkedes at rykke koncerten til søndag.

- Det er med kæmpe glæde, at vi kan meddele, at der afholdes familiekoncert med Rasmus Seebach i morgen!

- Vi har alle været helt ulykkelige over aflysningen i dag, men har vægtet publikums sikkerhed over alt andet, og har således ikke set anden udvej end en aflysning, lyder det på Rasmus Seebachs Facebook-side.

- På grund af hele det fantastiske holds kæmpe fleksibilitet og stålsatte vilje til at få dette muliggjort er det altså nu en realitet, at der bliver afholdt familiekoncert i Valbyparken i morgen, samme tid og samme sted, lyder det.

Det oplyses desuden, at billetterne, der skulle gælde til lørdag, nu gælder til søndag, og at billetkøbere vil få en e-mail om, hvordan de skal forholde sig, hvis de er forhindrede i at deltage i koncerten søndag.

/ritzau/

Læs Mere >>

Espergærde, 15/06/2019 - 05:00

Peter Schmeichel er blevet gift med tidligere model

Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Den tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel har sagt ja til 46-årige Laura von Lindholm.

Bryllupsklokkerne har lørdag ringet for den tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel, som blev gift med den tidligere skuespiller og model Laura von Lindholm.

Vielsen fandt sted i Egebæksvang Kirke i Espergærde, hvor parret var omgivet af familie og venner, da de gav et rungende "ja" til at dele livet med hinanden.

55-årige Peter Schmeichel og 46-årige Laura von Lindholm har været kærester siden 2014, og det var på en ferie på Maldiverne i februar, at den tidligere landsholdsmålmand tog sig mod til at stille det store spørgsmål.

Og der var ikke tvivl om svaret. Efter frieriet lagde Laura von Lindholm et billede på Instagram af sin forlovelsesring med teksten: "Mit lys, min elskede ... ja, ja, ja, JA,".

Laura von Lindholm er tidligere model og har ligeledes arbejdet som skuespiller, hvor hun blandt andet har haft roller i Casper Christensen og Frank Hvams komedieserie "Langt fra Las Vegas" og tv-serien "De udvalgte".

Hun arbejder i dag som lærer og ernæringsrådgiver.

Laura von Lindholm har tidligere været gift med kokken Allan Schultz og entreprenør Jørgen Andersen og har tre børn.

Det er heller ikke første gang, Peter Schmeichel får en vielsesring på fingeren.

Den tidligere Manchester United-målmand var i 22 år gift med Bente Schmeichel.

Sammen har de datteren, Cecilie Schmeichel, som arbejder som blogger, og Kasper Schmeichel, som er målmand i Premier League-klubben Leicester City.

/ritzau/


Læs Mere >>