Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Underholdning

New York, 30/03/2020 - 05:26

Amerikanske musikere er døde efter coronasmitte

To amerikanske musikere er døde som følge af coronavirus, mens en tredje er i kritisk tilstand.

To amerikanske musikere er døde, efter at begge var blevet testet positive med coronavirus.

Det drejer sig om, Alan Merrill, der står bag det ikoniske hit "I love Rock and Roll", og countrysanger Joe Diffie, der begge mistede livet i weekenden.

Det skriver CNN og musikmediet ultimateclassicrock.com.

Alan Merrill blev 69 år, mens Joe Diffie blev 61 år.

Det er datteren til Alan Merrill, Laura Merrill, der i et opslag på Facebook har bekræftet, at hendes far er død.

- Man tror ikke, at det (coronavirus, red.) vil ramme dig eller din stærke familie. Men det har det gjort. Bliv hjemme, hvis ikke for din egen skyld, så for andre. For min far. Det her er virkeligheden, skriver hun.

Joe Diffies dødsfald er bekræftet af hans bureau Adkins Publicity i en erklæring.

- Grammy-vindende countrysanger-legende Joe Diffie døde i dag, 29. marts, af komplikationer fra coronavirus. Hans familie ønsker respekt om deres privatliv i denne tid, lyder det i erklæringen.

Diffie står bag en række countryhits fra 1990'erne blandt andet "Home" og "If the Devil Danced".

Endnu en amerikansk countrysanger er desuden i kritisk tilstand. Torsdag blev John Prine indlagt efter at have udvist symptomer på coronavirus. Det skriver NBC News.

Søndag meddelte familie på Twitter, at Prine har ligget i respirator siden lørdag eftermiddag.

- Han fortsætter med at modtage behandling, men hans tilstand er kritisk, skriver familien.

Prines hustru og manager, Fiona Whelan Prine, blev testet positiv for virusset 19. marts. Parret har siden været i karantæne separat i deres fælles hjem.

Også den berømte, spanske operasanger Plácido Domingo er blevet indlagt på et hospital i Mexico, efter at han er blevet smittet med coronavirus. Det oplyser en talsmand for 79-årige Domingo til CNN.

- Han har det godt og reagerer på behandling, lyder det i en erklæring.

For en uge siden skrev Domingo på Facebook, at han var blevet testet positiv for Covid-19.

I USA er der registreret mere end 140.000 tilfælde af coronavirus, og over 2000 personer har mistet livet.

/ritzau/

Læs Mere >>

Skanderborg, 29/03/2020 - 12:25

Det 72-årige rockikon Iggy Pop spiller på Smukfest

Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Iggy Pop, Lisa Stansfield, Herbie Hancock og det danske band Volbeat spiller på sommerens Smukfest.

Smukfest har søndag præsenteret fire nye navne til sommerens festival.

Blandt andet kan publikum se frem til rock- og punkikonet Iggy Pop, ligesom festivalen har booket den amerikanske jazzmusiker Herbie Hancock.

Også den engelske sangerinde Lisa Stansfield og det danske rockband Volbeat er søndag præsenteret som nye navne på plakaten, fremgår det af en pressemeddelelse fra festivalen.

Iggy Pop, der i løbet af årene også har fået kælenavnet "the godfather of punk", udgav første gang musik i 1960'erne og har siden lavet et hav af plader både solo og med bandet The Stooges.

Den 72-årige amerikaner er kendt som en ganske energisk musiker på scenen og optræder ofte i bar overkrop.

Det danske band Volbeat har i mange år turneret i blandt andet USA.

Sommerens koncert på Smukfest bliver bandets første på festivalen i ti år, og ifølge Smukfest har publikum haft dem højt på ønskelisten.

Smukfest finder sted i Skanderborg fra 5. til 9. august.

Festivalen mangler nu at præsentere de sidste 20 navne, herunder et internationalt hovednavn, oplyser festivalen.

Flere festivaler verden over har allerede aflyst som følge af coronavirus, men Smukfest forventer at afholde festivalen, der ligger en smule senere end mange af sommerens andre festivaler.

- På Smukfest arbejder vi hver dag i håbet om, at vi til august er kommet på bagkant af coronakrisen og sammen trænger til og har brug for at holde en god og varm festival i Dyrehaven i Skanderborg, skriver festivalen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 29/03/2020 - 10:00

Stjernekok krydser Atlanten efter tragisk ulykke: Måtte ikke sige nej

Kokken Jesper Vollmer brækkede for fem år siden nakken og kæmper stadig med mén. Nu krydser han Atlanten.

For fem år siden tog Jesper Vollmers liv en alvorlig drejning.

Han arbejdede på tiende år som kongelig køkkenchef, men på en badeferie til Thailand blev han overmandet af en kæmpebølge, som endte med at knuse hans nakke mod sandbunden.

Han mistede ikke førligheden, men han har genoptrænet lige siden og har i dag stadig udfordringer med balancen, sin gang og den højre hånd.

Alligevel besluttede han at gribe chancen og sige ja til at krydse Atlanterhavet på et sejlskib i tv-programmet "Over Atlanten".

- Mit allerførste udgangspunkt for at være med var, at jeg havde lovet mig selv, at hvis jeg kan blive stærkere, bedre og gøre flere ting i dag end i går, så må jeg ikke sige nej.

- Så alt, hvad jeg får af tilbud om træning og behandlinger, siger jeg ja til, hvis det giver mening og kan gøre mig stærkere, fortæller han.

Han besluttede sig for at lave, hvad han selv kalder "en Jesper Vollmer", hvilket betyder at finde sin egen vej og gøre tingene på sin helt egen måde.

I løbet af de tre uger, hvor han og fem andre kendte var afsted, lykkedes det dog aldrig Jesper Vollmer at komme fysisk ovenpå.

- Det var bare virkelig besværligt at bevæge sig rundt. Men at kunne tage med på turen, lave mad og få sejlet uden at være ham den handicappede, dér var min mission fuldført.

- Jeg havde ikke brug for at være ham med skåneopgaverne, som ikke kunne være på lige fod med de andre. Så det var vigtigt for mig at finde nogle opgaver på skibet, som skulle gøres, og som også passede til min fysik.

Jesper Vollmer fik ansvar for indkøb af mad og tilberedning. Han var ikke i kabyssen hele tiden, men havde det store overblik.

De første ti dage gik dog med ekstrem søsyge, og kokken havde svært ved at nyde oplevelsen.

- Jeg var først rigtigt med på turen efter ti dage. Indtil da kunne jeg slet ikke kende den Jesper, jeg var, for jeg har aldrig prøvet at være så syg og dårlig af søsyge.

- Jeg har fået mest ud af turen psykisk, men det var hårdest fysisk. Mentalt var det fint, og det gav mig et selvtillidsboost, at jeg stadig fik præsteret, selv om jeg var syg og dårlig. Og da jeg kom af med søsygen, så kunne jeg nyde det helt vildt.

- De første ti dage så jeg heller ikke andet end de nærmeste tre-fire meter vand, men derefter kunne jeg for alvor kigge op og se, hvor smukt det hele var. At være så presset så længe er noget af det hårdeste, jeg nogensinde har prøvet, konstaterer han.

Jesper Vollmer er tilfreds med beslutningen om at tage med, for turen har gjort ham stærkere - præcis som han havde håbet.

- Jeg vil gerne vise både mig selv, men også andre med udfordringer derude, at hvis jeg kan klare denne tur med mine skavanker, så er der altså mange derude, som kan få et lille spark bagi.

- Det er lidt kliché, men når man har været så presset så længe, så er intet herhjemme jo rigtig hårdt.

- Jeg skulle lave boller i karry dernede, fordi en af sejlerne havde efterspurgt det. Det tog mig tre timer, fordi jeg havde to gasblus og to gryder. Det var det. Herhjemme havde det taget en halv time. Alt er i dag meget nemmere, og når jeg laver boller i karry nu, står jeg og griner, fordi jeg kan huske, hvor hårdt det var på båden, siger han med et smil

Udover Jesper Vollmer deltager også Wafande, Katerina Pitzner, Julia Sofia Aastrup, Kristian von Hornsleth og Anders Lund Madsen i anden sæson af "Over Atlanten", som vises på Kanal 5 og Dplay.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 29/03/2020 - 09:03

Kronprinsessen sender håndsrækning ud under coronakrise

Børn på landets krisecentre kan se frem til at få en rygsæk med blandt andet en hilsen fra kronprinsessen.

De børn, som er på krisecenter sammen med deres mor under coronakrisen, kan forvente at modtage en rygsæk med blandt andet en hilsen fra kronprinsesse Mary.

Det skriver Mary Fonden i en pressemeddelelse.

Ud over en hilsen fra kronprinsessen indeholder rygsækkene blandt andet toiletsager og en bamse.

Coronakrisen har medført, at antallet af kvinder, som henvender sig til et krisecenter på grund af vold i deres nære relationer, er steget markant.

Det er forventeligt, at antallet af henvendelser vil stige i de kommende uger, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Vi ved, at stress og pres kan eskalere vold i et parforhold. Og når det øvrige samfundet er lukket ned, er mange kvinder og børn tvunget til at være i volden hele tiden.

- Med rygsækkene ønsker vi at vise børnene, at der bliver taget hånd om dem, og at volden aldrig er deres skyld og aldrig kan retfærdiggøres, siger kronprinsesse Mary i meddelelsen.

Der bliver i disse dage oprettet 55 nye nødpladser til kvinderne, hvor der også er plads til børn, lyder det i meddelelsen.

Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden, forklarer, at formålet med rygsækken i starten var at dække et praktisk behov.

- I dag fungerer rygsækken også som en støtte til det afgørende arbejde, krisecentrene gør for at bearbejde voldsudsatte børns følelser, oplevelser og traumer, siger hun i pressemeddelelsen.

Siden 2008 har mere end 25.000 børn ifølge Mary Fonden modtaget en rygsæk.

De er givet i samarbejde med Ole Kirks Fond og Landsorganisation af Kvindekrisecenter.

Rygsækkene plejer også at indeholde en opfordring til at sende en hilsen eller tegning retur.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 28/03/2020 - 12:00

Dansk skuespiller sværger til Peter Ingemann og ser film fra sin bil

Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix

Skuespiller Pelle Emil Hebsgaard elsker at køre i drive-in-biograf, og så er han stor fan af Peter Ingemann.

Før i tiden gik skuespiller Pelle Emil Hebsgaard meget i biografen, men efter at han er blevet far, er det blevet lidt mere besværligt.

Derfor elsker den 31-årige skuespiller at pakke bilen og køre i drive-in-bio med sin søn og sin hustru, radioværten Claudia Rex.

Hvis han skal se fjernsyn hjemme i sofaen, sætter han gerne en god dramaserie på - eller et program med Peter Ingemann.

Her fortæller Pelle Emil Hebsgaard, som fra 1. april er aktuel som vært på livsstilsprogrammet "Sommerdrømme" på TV2, om sit kulturforbrug:

Hvilken film så du sidst?

- Vi får ikke set mange film, men den sidste var nok "Dronningen". Den er så chokerende og velspillet, at man nærmest får ondt over det hele.

- Min yndlingsfilm må nok være "Life Is Beautiful". Den har siddet i mig, siden jeg så den for efterhånden en del år siden. Den satte sig rigtig, rigtig hårdt i mig, for jeg blev enormt rørt.

- Af nyere film er det "Joker", for den var så vild. Joaquin Phoenix spiller jo røven ud af bukserne. Det er så svært at gøre, hvad han gør, og så gør han det bare så gnidningsfrit og fantastisk. Det er en film, hvor man går fra salen helt mundlam.

Hvilke serier streamer du?

- At streame er nok det, vi gør allermest herhjemme. Vores yndlingsserie skifter lidt, for nogle dage har man lyst til "Handmaid's Tale", og andre dage har man lyst til "Peaky Blinders" eller "Westworld".

- Men jeg har min egen serie, som Claudia ikke bliver vred over, at jeg ser uden hende, og det er "Sopranos". Jeg har nok været igennem den fire gange og med god grund. Den er så god.

- Jeg elsker også alt med Peter Ingemann. Særligt i de her tider, hvor alt er katastrofe og kaos. Så har man ikke brug for mere af det. Og så har jeg det sådan: "Skal vi ikke bare se noget feel good med Peter Ingemann?". Han er så dygtig og menneskelig, så det er altid en fornøjelse.

Hvilke programmer kan få dig til at tænde for tv'et?

- Lige nu ser vi meget flow-tv, fordi vi selvfølgelig følger rigtig meget med i nyheder om coronakrisen, men ellers gør vi faktisk ikke.

- Flow-tv er lidt en døende race, og vi vil gerne selv kunne trykke pause og play. Det er 100 procent fremtiden, men jeg savner alligevel flow-tv. Den der summen i baggrunden.

Hvilke podcast lytter du til?

- Jeg kører rigtig meget i bil, når jeg skal ud til optagelser, og jeg kalder faktisk bilen mit herreværelse. Der kobler jeg meget af, og jeg elsker at lytte til podcasts om ægte historier fra mennesker, der selv fortæller dem.

- Jeg er især vild med "The Moth" og "Strangers". Jeg kan virkelig godt lide de engelske. Deres ordforråd er større og mere billedligt end dansk, synes jeg.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

- Der ligger min Kindle, som næsten er mit kæreste eje. På den ligger 55 bøger og venter. Lige nu læser jeg Ken Folletts "World Without End". Han kan suge én fuldstændig ind i historien, og hans karakterer er så detaljerede og medrivende, at man ikke kan andet end at æde bøgerne.

- Jeg har det også sådan med Jan Guillou. Jeg er helt sindssygt fascineret af de her historiske fortællinger. På ferier var jeg som barn altid ved at kaste op, når vi skulle ind for at se en eller anden betydningsfuld kirke, men det har alligevel sat sig, for nu er jeg den type, der render rundt og vil se historiske bygninger.

Hvor går du hen for at være kulturel?

- Vi har et spædbarn, så at gå ud og være kulturel er en saga blot. Men ville vi ud, så ville vi tage på restaurant eller måske tage ind og se mine kolleger i en teaterforestilling.

- Og så har vi faktisk en drive-in-biograf i nærheden, og den bruger vi så meget som muligt. Alt er bare nemmere og mere behageligt. Hvis baby græder, forstyrrer man ikke nogen, og det er hyggeligt med dyner og puder med. Hvis vi skulle i biografen, ville vi køre i drive-in.

- Mine venner og jeg tager også på en årlig tur til en europæisk storby. Vi går ud i byen med en sixpack hver, og den ene af gutterne er dybt fascineret af historie og arkitektur, så han kan snakke om bygninger og slotte i timevis.

- Så går vi rundt og drikker øl, mens hans ævler. Vi er altså helt oprigtigt kulturelle, men på en lidt afslappet drengerøvsmåde, og vi kommer hjem som helt nye mennesker.

/ritzau/

Læs Mere >>

Washington D.C., 30/03/2020 - 00:23

Trump afviser at betale for Prins Harry og Meghans beskyttelse

Prins Harry og Meghan er angiveligt fløjet fra Canada til USA for at bo permanent.

USA's præsident, Donald Trump, fastslår søndag, at Prins Harry og Meghan selv må betale for beskyttelse i USA.

Det skriver præsidenten på Twitter søndag.

Det royale par fløj fra deres nye residens i Canada til Los Angeles i USA for angiveligt at bo der permanent, lige før at grænserne blev lukket mellem de to lande grundet coronavirusset.

- Jeg er en god ven og beundrer af Dronningen (Elizabeth II, red.) og Storbritannien.

- Det blev beskrevet, at Harry og Meghan, der forlod Storbritannien, ville flytte permanent til Canada. Nu har de forladt Canada for USA, men USA vil ikke betale for deres sikkerhed. De skal betale!, skriver Donald Trump på Twitter.

En talsmand for det royale par har senere sagt i en pressemeddelelse, at parret ikke har i sinde at bede USA om penge.

- Hertugen og hertuginden af Sussex har ingen planer om at spørge den amerikanske regering for midler til beskyttelse. Privatbetalt beskyttelse er blevet arrangeret, skriver talsmanden.

Tidligere på året kom det frem, at Harry og Meghan - hertugen og hertuginden af Sussex - fratages de titler og roller, som de har udfyldt som en del af den royale familie, og at de giver afkald på deres apanage.

Harry, der er afdøde prinsesse Dianas yngste søn, sagde, at han ønskede at leve et mere fredeligt og uafhængigt liv.

Prins Harry og Meghan vil træde tilbage fra deres royale pligter 31. marts.

Meghan er vokset op i Los Angeles, hvor hendes mor stadig bor.

/ritzau/AFP

Læs Mere >>

København, 29/03/2020 - 09:00

Fra komiker til tv-stjerne: Jeg var bange for at blive sat i bås

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Han har haft stor succes i komikerduoen "Adam og Noah", men Hadi Ka-Koush kan meget andet end at være sjov.

Hadi Ka-Koush kom for alvor ind i danskernes bevidsthed som komiker i den voldsomt populære duo "Adam og Noah", der væltede landet med deres satiriske Youtube-klip og shows.

Men den 36-årige skuespiller, der lige nu er aktuel som justitsministerens rådgiver i DR-dramaserien "Når støvet har lagt sig", har ikke haft problemer med at krydse grænsen til seriøse roller på tv og det store lærred, selv om han i starten frygtede at blive sat i bås som en, der kun kunne spille sjov.

- Det kunne jo sagtens have gået en anden vej, hvor alle for evigt ville have set mig som komiker, men heldigvis ikke, siger Hadi Ka-Koush.

- Jeg var virkelig bange for det, og i starten blev jeg da også typecastet, men det gør vi jo alle sammen, fortæller han.

Hadi Ka-Koush blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2010, og siden sin afgang har han spillet med i et væld af forskellige teaterproduktioner, film og ikke mindst tv-serier.

- Det har ikke været sådan "du er jo ham den sjove eller ham den seriøse". Jeg har spillet julekalender, jeg har spillet politimand, bøddel i "Gidseltagningen", nu spiller jeg politisk rådgiver, og jeg har også spillet ægtemand i "Herrens veje", siger han.

Ad to omgange har Hadi Ka-Koush spillet Skir i TV2's julekalender om Tinka, og den rolle har i den grad været med til at gøre ham til et kendt ansigt rundt omkring i stuerne og sætte streg under, at rollen som Noah i komikerduoen netop var det: en rolle.

- "Tinkas juleeventyr" og Tinka og kongespillet" gjorde, at jeg kom ud til en million mennesker hver aften og på en gang kunne sige "værsgo". Jeg sprang ud af Noah-skabet med maner. Folk fandt ud af, at jeg ikke hedder Noah i virkeligheden, og de fandt ud af, at jeg taler anderledes, siger skuespilleren, der kalder det "en fed rejse".

Hele det næste år kan han opleves på Adam og Noahs afskedsturné, "Farvel og Tjak", men det er altså sidste mulighed for at se ham i den rolle. Og hvad der skal ske efterfølgende, ved han ikke lige nu.

- Efter turnéen med Adam og Noah har jeg ingenting i kalenderen. Ingenting. Men der er et år til, så det er fint og dejligt. Mit arbejde fylder rigtig meget i mit liv, og telefonen ringer oftest, når der lige er en anden, der har ringet, og man har sagt ja tak til noget, siger Hadi Ka-Koush.

- Men jeg håber også, jeg får tid til lige at lande og forstå det kapitel, der lige er sluttet og tage nogle skridt i den retning, jeg beslutter mig for, siger han.

"Når støvet har lagt sig" sendes på DR1 klokken 20.00.

/ritzau/

Læs Mere >>