Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Underholdning

København, 20/04/2021 - 02:16

Birgitte Reimer gik fra revydarling til restauratør i Frankrig

Ukendt/Ritzau Scanpix

Hun var et stort navn på de skrå brædder, men i 1964 trak Birgitte Reimer stikket og blev restauratør.

Tidligere skuespiller Birgitte Reimer, der er kendt for en række film-, revy- og teaterroller i 1950'erne og 1960'erne, er død i en alder af 95 år.

Det oplyser en ven af familien til Ritzau.

Birgitte Reimer afgik mandag ved døden, efter at hun tidligere havde fået stillet en kræftdiagnose.

Hun startede på Det Kongelige Teaters Elevskole, og hun fandt hurtigt sit talent for at synge og spille.

På teaterskolen mødte hun skuespilleren Preben Neergaard, som hun kortvarigt var gift med og fik en datter sammen med.

Hendes første filmrolle var i "Soldaten og Jenny" fra 1947. Hun slog igennem på lærredet med hovedrollen i "Som sendt fra himlen" fra 1951 og var med i en halv snes andre populære film.

Reimer var også med i en række revyer, herunder Cirkusrevyen i 1959.

Her gjorde hun omkvædet "Så ta'r vi den én gang til for Knud" til en vittig talemåde, der stadig bruges i dag.

Det refererer til prins Knud, der fik en fransk dansetrup til at genopføre en erotisk badescene, fordi han ikke kunne se scenen ordentligt i første omgang.

Birgitte Reimer var elsket af publikum. Hun spillede rollen som piccoline i stykket "Solstik" på Apollo Teatret hele 535 gange.

I 1964 forsvandt hun fra rampelyset næsten lige så hurtigt, som hun havde taget alle med storm.

Hun flyttede med sin mand, jurist og forfatter Ole Bornemann, til Sydfrankrig.

Her skiftede hun tilværelsen som skuespiller ud med tilværelsen som kromutter.

Familien købte restaurant La Brouette med udsigt over Middelhavet tæt på Cagnes Sur Mer.

Ole Bornemann døde i 2010.

Birgitte Reimer efterlader sig en søn og en datter.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 20/04/2021 - 10:00

Sonja Richter om skuespildrømmen: Det var skamfuldt

Vejen til scenen har ikke været helt lige for den erfarne skuespiller, som er aktuel i "Den store premiere".

Sonja Richter står normalt selv på scenen og har aldrig rigtigt instrueret skuespil. Sådan kan hun godt lide det.

Det udfordrede hun alligevel, da hun takkede ja til at deltage i DR1-programmet "Den store premiere", hvor hun skal være mentor for fire kendisser, som kommer fra helt andre brancher end skuespillets verden.

- Normalt spiller jeg bare og er en af dem, der gerne vil være privat, men jeg kunne mærke, at der var noget, som var vigtigt for mig, siger Sonja Richter.

- At formidle teater til nogle af de mennesker, der ikke har opdaget, hvad det kan, lyder det fra den 47-årige skuespillerinde.

Hendes egen begejstring og erfaring fra teateret skal hun forsøge at give videre til svømmeren Jeanette Ottesen, sangerinden Dorthe Gerlach fra bandet Hush, politiker Manu Sareen og tidligere fodboldspiller Patrik Wozniacki i "Den store premiere".

I programmet arbejder hun sammen med skuespilkollegerne Thure Lindhardt, Dejan Cukic og Anne Louise Hassing for at lære deres lærlinge at spille skuespil - fra komedien til tragedien.

Med mere end 25 år i faget har Sonja Richter dog svært ved at sætte ord på, hvorfor hun gerne ville være skuespiller.

Hun husker dog episoder, hvor det var ret klart.

- Jeg instruerede altid mine klassekammerater. Og jeg havde en veninde, der syntes, det var irriterende at lege med mig, fordi jeg altid ville bestemme, men så sagde jeg bare: "Jeg er også den med de bedste idéer", siger hun.

Den selvsikkerhed blev dog pakket væk, da hun gik ind i teenageårene. Hun var usikker på, om skuespillet overhovedet kunne lykkes, og hendes forældre var ikke særlig støttende.

I stedet spillede Sonja Richter musik, og det endte med at blive et vendepunkt, da en af drengene, som hun spillede med, spurgte, om hun ikke skulle være skuespiller.

- Jeg skammede mig over at have det ønske i mig, og så skulle han jo ikke sige det højt. Jeg skreg nærmest nej ind i hovedet på ham. Jeg tænkte, at han ramte noget sårbart, siger hun og fortsætter:

- Det gjorde, at jeg måtte tage hånd om det, men jeg var meget skamfuld over det ønske. Men jeg ville, og så gik jeg i gang, selv om min familie sagde, det var åndssvagt. Men da jeg først havde besluttet mig, var jeg ikke til at stoppe.

Sonja Richter flyttede alene fra Esbjerg til Aarhus og blev student fra Aarhus Katedralskole i 1992.

Hun er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1999.

Hun slog bredt igennem i rollen som Cecilie i Susanne Bier-filmen "Elsker dig for evigt". Efterfølgende har hun haft roller som Merete Lynggard i Afdeling Q-filmen "Kvinden i buret" og Lise i tredje sæson af "Broen".

Med den pludselige eksponering fulgte også en massiv opmærksomhed, som var svær at være i for hende.

- Jeg kunne ikke håndtere berømmelsen, og jeg kendte ikke branchen eller nogen, jeg kunne støtte mig op ad. Jeg ville gerne spille, men ville ikke rigtig være berømt.

- Det var en voldsom oplevelse, og det gjorde, at jeg også af flere omgange ville lægge det på hylden, fordi det kom til at handle om min persona og ikke mit arbejde, siger hun.

I den forbindelse brugte den prisvindende Sonja Richter sin ven og skolekammerat Thure Lindhardt meget.

Han gik i klassen over hende på skuespillerskolen og fik også hurtigt kickstartet sin karriere efter studiet.

- Jeg brugte Thure meget til at spejle mig i, og vi har haft masser af snakke. Han blev også færdig næsten på samme tid som mig og var igennem noget af det samme.

- Han har også sagt masser af gange, at nu kan vi ikke mere, og nu skulle vi stoppe, fordi det er et svært fag. Men sådan tror jeg bare, det er, når man har et kunstnerisk virke, siger hun.

Selv om at Sonja Richter flere gange har haft lyst til at kaste sin skuespilkarriere ud ad vinduet, så er det alligevel aldrig gået så vidt.

Hun er landet på den rette hylde og har aldrig været i tvivl om, at det forholder sig sådan.

- Det er det rigtige for mig, og jeg har været heldig, for mange mennesker kæmper med at finde deres plads og kald. Det har jeg aldrig været i tvivl om, og det er en gave, siger hun og fortsætter:

- Uanset hvor mange gang jeg var i tvivl, så vidste jeg godt i mit hjerte, at det var skuespillet, jeg skulle.

På trods af at Sonja Richter styrer og instruerer i "Den store premiere", så føler hun ikke, at hun nogensinde selv bliver udlært eller færdig.

For hende er livet en lang udviklingsproces, og det skal man ikke være bange for.

- Jeg er hele tiden i gang med at lære noget. Det eneste, der ændrer sig, er perspektiverne og ens læringsståsted, og det fortsætter, til vi dør.

- Jeg føler ikke, at jeg har et valg. Det er en overgivelse til livet, slutter hun.

Sonja Richter spiller til juli hovedrollen i forestillingen "Frk. Julie" på Bellevue Teatret.

En forestilling, som Thure Lindhardt har instrueret.

De kan begge opleves i "Den store premiere", der kan ses på DR1 hver tirsdag klokken 20.00 og på streamingtjenesten DRTV.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 20/04/2021 - 08:30

Morgenthaler står bag ny komedieserie om gamermiljøet

Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Forfatter og filminstruktør Anders Morgenthaler er en af hovedpersonerne bag en ny dansk tv-serie om gaming.

Find ud af, hvad du brænder for, og gå efter det, lyder rådene ofte. Om det er fra karriererådgivere, uddannelsessteder eller en helt tredje.

Og netop et sådan råd har hovedkarakteren i Viaplays egenproducerede komedieserie "Try Hard" tilsyneladende valgt at lytte til.

I serien, der har premiere den 16. maj, følger man nemlig den 24-årige Sebastian, som ikke har nogen uddannelse eller øjensynligt store talenter, men til gengæld er vild med og brænder for at spille Counter-Strike, lyder det i en pressemeddelelse.

Da han bliver smidt ud hjemmefra og skal finde noget at tjene penge på, giver han og kammeraterne sig i kast med at stable et Counter Strike-hold på benene i det, der bliver betegnet som Danmarks kedeligste provinsby.

Men selv om den professionelle gamerverden er blevet en millionforretning, og mange drømmer om en karriere inden for branchen, så kan det være lidt af en udfordring at gå efter stjernerne, når holdet mest består af gutterne fra den lokale internetcafé, lyder det i pressemeddelelsen.

Serien er skabt af tegner og forfatter Anders Morgenthaler samt forfatter og skuespiller Allan Hyde.

I seriens hovedrolle finder man 30-årige Ari Alexander, der som 24-årig debuterede i filmen "9. april" og siden har medvirket i en række film og tv-serier som "Alfa", "Doggystyle" og "Badehotellet".

På listen over medvirkende er desuden skuespillernavne som Niclas Vessel Kølpin samt Sarah Boberg, Ditte Hansen og Gerda Lie Kaas - datter af Nikolaj Lie Kaas.

"Try Hard" består af otte episoder og får premiere på Viaplay den 16. maj. Alle otte episoder bliver tilgængelige på én gang.

Egentlig skulle premieren på komedieserien have fundet sted i 2020, men som så meget andet blev den skubbet som følge af coronakrisen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 20/04/2021 - 08:00

Kongehusets teenageprinsesse fylder 14 år

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Prinsesse Isabella fylder 14 år i en tid, hvor hun har været hjemsendt fra skole på grund af corona.

I kronprinsfamilien må man se, hvordan der kan holdes coronavenlig fest, når prinsesse Isabella onsdag den 21. april kan fejre sin fødselsdag.

Hun er andet barn af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Og det gør hende til nummer tre i arvefølgen til den danske trone efter sin storebror, prins Christian, sin far, kronprins Frederik, og sin farmor, dronning Margrethe.

Ligesom i andre unges liv har coronavirusset fyldt meget for prinsesse Isabella det seneste år.

Hendes skoleår på Tranegårdskolen i Gentofte Kommune, hvor hun går i 7. klasse, har været præget af meget hjemmeundervisning på grund af nedlukningerne.

Hendes storebror, prins Christian, og to mindre søskende, tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine på ti år, går også på skolen.

Corona kom også ind i de royale gemakker på Amalienborg Slot det forgangne år.

Derfor måtte hele kronprinsfamilien gå i isolation i deres hjem, da prins Christian blev smittet med corona i begyndelsen af december 2020.

Det skete efter et smitteudbrud på Tranegårdskolen.

Udsigten til genåbning af landet vil ikke kun komme prinsesse Isabella til gode i skolesammenhæng, men også i fritiden.

Prinsesse Isabella interesserer sig blandt andet for tennis og ridning - sidstnævnte hobby deler hun med sin mor, kronprinsesse Mary, og sin lillesøster, prinsesse Josephine.

Den 14-årige prinsesse kom til verden på Rigshospitalet i København 21. april 2007.

1. juli samme år blev hun døbt i Fredensborg Slotskirke, hvor hun fik navnene Isabella Henrietta Ingrid Margrethe.

Henrietta er navnet på prinsesse Isabellas afdøde mormor, Henrietta Clark Donaldson.

Margrethe er navnet på hendes farmor, dronning Margrethe, mens Ingrid var navnet på prinsesse Isabellas royale oldemor, dronning Ingrid.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 19/04/2021 - 16:25

Gadefestivalen Distortion bliver aflyst for andet år i træk

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Forsamlingsforbud og udfordring med coronapas aflyser Distortion-festival for andet år i træk.

Gadefestivalen Distortion er blevet aflyst i 2021.

Årsagen er forsamlingsforbuddet, og at det bliver svært at tjekke, om folk har et gyldigt coronapas. Det oplyser Distortion i en pressemeddelelse.

Distortion plejer at løbe af stablen i København i starten af juni.

- Det føles uvirkeligt at skulle aflyse to år i træk, siger Distortions direktør, Thomas Fleurquin.

- Vi er meget kede af det overfor publikum, artister og partnere. Vi kommer til at prøve at afholde alternative åbne begivenheder i byrummet i løbet af sommeren – men hvem ved, hvad det kan blive til, siger han i pressemeddelelsen.

Den næste udgave af Distortion er planlagt til starten juni 2022.

Festivalens arrangører peger på, at områderne på Nørrebro og Vesterbro er "så store og forgrenede at det ikke er muligt at gøre brug af coronapas-løsningen, som kræver indhegning og adgangskontrol".

Socialdemokratiets politiske ordfører i Københavns Borgerrepræsentation, Jonas Bjørn Jensen, siger i pressemeddelelsen, at han ærgrer sig, selv om han mener, at beslutningen fra arrangørerne er fuldt forståelig.

- Det er selvfølgelig mega ærgerligt, og jeg er virkelig trist over, at Distortion igen må aflyse. Vi trænger virkelig til at komme ud og genopdage byen sammen, siger han.

Distortion er siden 1997 blevet arrangeret årligt som en række gadefester i det Københavnske bybillede.

I sommeren 2011 havde festivalen for første gang flere end 100.000 gæster og er i dag en af de største festivaler i Danmark.

Selv om festivalen som regel primært byder på mindre musiknavne til gadefesterne, har København under Distortion også fået besøg af større hovednavne som rapperen Ghostface Killah, dj'en Kaytranada og rapperen M.I.A.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 20/04/2021 - 13:37

Rita-skuespillerinde og rapper venter deres første barn

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Rapperen Uso og skuespillerinden Lykke Sand venter en sommerbaby.

Sommeren står for døren. Og for rapperen Uso og hans kæreste, skuespiller Lykke Sand, bliver det en helt speciel en af slagsen.

De skal nemlig være forældre for første gang, afslører de over for Se og Hør.

Parret ved godt, hvilket køn de venter sig, men det skal indtil videre være en overraskelse for andre.

- Vi holder det for os selv lidt endnu. Vi er mest af alt bare spændte på, hvad det er for et lille menneske, der ligger og roder rundt, og hvad det egentlig er, vi har lavet, siger 39-årige Lykke Sand til ugebladet.

Lykke Sand har spillet med i en række film og tv-serier blandt andet "Strisser på Samsø" og "Rita".

Ud over skuespillet er hun også yogalærer, fremgår det af hendes Instagram-profil.

I 2019 giftede hun sig med Aarhus-rapperen Uso, som lyder det borgerlige navn Ausamah Saeed og har hits som "Hey Shorty" og "Skru op" på cv'et.

Arbejdet kommer til gengæld ikke til at stå i første række, når de to tilføjer titlen som forælder til deres cv'er.

- Jeg vil rigtig gerne holde barsel, og det vil Uso også gerne. Vi skal bare have noget ro på i starten og finde ud af, hvad det er, der har ramt os. Det næste lange stykke tid bliver på babyens præmisser, og så følger vi med, så godt som vi kan, siger Lykke Sand til Se og Hør.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 20/04/2021 - 11:57

Hitmager melder sig klar til Toppen af poppen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den 33-årige kunstner forventer en rutsjebanetur med bind for øjnene, når han skal deltage i tv-programmet.

Endnu en deltager har takket ja til årets "Toppen af poppen". TV2 kan således bekræfte, at den 33-årige musiker Alex Vargas slutter sig til holdet bestående af syv kunstnere, som gennem en række programmer skal fortolke hinandens musik.

Sangeren forventer, at det bliver som en rutsjebanetur med bind for øjnene, skriver TV2.

- Det er altid spændende at skulle fortolke andre musikeres værker – og ligeså spændende, når så dygtige mennesker skal fortolke mine. Jeg glæder mig til udfordringerne og overraskelserne, fortsætter han til mediet.

Alex Vargas, der har rødder i Danmark, England og Uruguay, var først en del af det engelske band "Vagabond", inden han slog igennem i eget navn i 2014.

En del vil formentlig kende ham for hittet "Solid Ground", der gik viralt i 2015, og som ligeledes var en del af hans ep "Giving up the ghost".

Han har været nomineret til priser ved Gaffa-prisen, P3 Guld samt Danish Music Awards, og i 2016 tog han prisen som årets danske solist ved sidstnævnte arrangement.

Årets udgave af "Toppen af poppen" bliver optaget i slutningen af april og sendt til efteråret.

Deltagerne bliver løbende offentliggjort, og indtil videre er det Malte Ebert, Katinka Bjerregaard, Simon Kvamm og senest Alex Vargas, der er annonceret.

"Toppen af poppen" har været sendt siden 2011, og senest blev programmet vist i en jubilæumsudgave i 2020, hvor hele 25 kunstnere fra tidligere sæsoner af programmet medvirkede.

/ritzau/

Læs Mere >>