Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Underholdning

Haag, 06/12/2019 - 09:00

Flagene er fremme i Holland: Tronarvingen fylder år

Piroschka Van De Wouw/Reuters

Prinsesse Catharina-Amalia af Holland elsker ridning og sang, og lørdag kan der sættes 16 lys i kagen.

Lørdag er en stor dag for prinsesse Catharina-Amalia af Holland. Hun fylder nemlig 16 år.

Fyrstinden af Oranien, som er noget prinsesse Catharina-Amalia af Holland også kan kalde sig, er datter af Kong Willem-Alexander og dronning Máxima.

Titlen har hun haft siden hendes far blev konge i 2013. Hun er samtidig arving til tronen i Holland, og titlen kun kan bæres af tronarvingen, skriver det hollandske kongehus på sin officielle hjemmeside.

Når hendes far engang abdicerer eller går bort, træder prinsesse Catharina-Amalia ind i en fornem klub af dronninger af Holland.

For seks år siden abdicerede hendes farmor, dronning Beatrix. Dronning Beatrix' mor, dronning Juliana, regerede før hende, og hun tiltrådte selv embedet efter en dronning - nemlig dronning Wilhelmina, der sad på tronen i 57 år.

Men selv om prinsesse Catharina-Amalia en dag skal være dronning, lever hun et liv, der er fyldt med hendes forskellige interesser.

I 2019 var hun blandt andet på besøg hos det hollandske kvindelandshold i fodbold, da der skulle spilles VM-finale i Frankrig. Det blev desværre for prinsessen en finale, som hendes land tabte til USA.

Ud over at bakke op om landsholdet nyder prinsessen ifølge det hollandske kongehus' hjemmeside også at ride, synge og spille klaver i fritiden.

Hun bor sammen med sine forældre og søstrene prinsesse Alexia og prinsesse Ariane på Huis ten Bosch-paladset i Haag.

/ritzau/

Læs Mere >>

New York City, 06/12/2019 - 03:14

R. Kelly er anklaget for at købe falsk id til 15-årig brud

Den 52-årige sanger R. Kelly er i forvejen sigtet for at have seksuelt udnyttet mindreårige piger.

Nye anklager er rejst mod den 52-årig sanger R. Kelly, der i forvejen er sigtet for blandt andet at udnytte mindreårige piger seksuelt.

I en føderal ret i Brooklyn, New York City, blev R. Kelly torsdag anklaget for at have bestukket en embedsmand i regeringen i staten Illinois for at anskaffe falsk identifikation til en anonym kvinde 30. august 1994.

Den dengang 27-årige R. Kelly skulle ifølge det amerikanske medie The New York Times have brugt id-kortet til dagen efter at blive gift med den nu afdøde sanger Aaliyah Dana Haughton, der dengang blot var 15 år.

Det falske id-kort skulle bevise, at Aaliyah var 18 år og dermed lovligt kunne blive gift.

Ægteskabet med Aaliyah, der blev dræbt i en flyulykke som 22-årig, blev siden hen annulleret.

Den amerikanske sanger R. Kelly er i forvejen anklaget og sigtet i en lang række andre sager.

Sangeren, der blandt andet står bag nummeret "I Believe I Can Fly", er anklaget for at have betalt en 17-årige pige 200 dollar, svarende til 1330 kroner, for at tage sit tøj af og danse foran ham på et hotelværelse i Minnesota i 2001.

Herefter skulle der have været seksuel kontakt mellem de to, men ikke decideret samleje.

Sangeren med det borgerlige navn Robert Sylvester Kelly sidder lige nu fængslet i New York, hvor han er anklaget i en anden sag, der handler om ulovlig menneskehandel med henblik på prostitution.

I sagen anklages R. Kelly for at have betalt unge kvinder og mindreårige piger for at have sex med ham, sendt dem i isolation og ofte besluttet, hvad de måtte spise, og hvornår de måtte gå på toilet.

Derudover er han sigtet for at have haft seksuel kontakt med fem mindreårige og optaget videoer med seksuelt indhold af nogle af dem.

I den forbindelse skulle han have betalt dem for deres tavshed.

I februar blev sangeren sigtet for ti tilfælde af grove seksuelle overgreb på mindreårige i årene 1998 til 2010. Tre af dem skulle være piger under 17 år.

R. Kelly har nægtet sig skyldig.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 05/12/2019 - 21:30

Wafande om sin opvækst: Jeg har mærket uretfærdigheden

Simon Skipper/Ritzau Scanpix

På grund af sine rødder har sangeren Wafande til tider haft svært ved at passe ind i de unge år.

Wafande Pierre Jolivel Zahoro. Det er Wafandes fulde navn, og det vidner om et ophav med mange forskellige nationaliteter.

Den danske hitsanger har blandt andet dansk-franske rødder fra sin mor og tanzanisk-congolesiske rødder fra sin far, og da Wafande torsdag aften medvirkede i DR-programmet "Helt lyrisk" blev han tydeligt berørt, da han skulle fortolke digtet "Lumumbas mordere" af Ivan Malinowski.

Digtet handler om Patrice Lumumba, som var den første lovligt valgte præsident i Den Demokratiske Republik Congo. Han blev henrettet i 1961.

Teksten satte tanker i gang hos Wafande.

- Digtet har rystet mig. Det taler om mig, min familie, min far, racisme og uretfærdighed, siger sangeren i programmet.

Wafandes far døde for tre år siden af kræft, og i programmet fortæller sangeren, at hans far ofte fortalte ham om familiens rødder, blandt andet at tiptipoldeforældrene gik slaveoptog gennem Congo.

I sine teenageår havde Wafande svært ved at finde ud af, hvor han hørte til på grund af sine blandede rødder.

- Jeg har om nogen kunne mærke uretfærdigheden på min egen krop. Da jeg tog til Frankrig, var jeg araber. I Danmark en neger, og i Afrika kaldte de mig hvid, fortæller Wafande i programmet.

Wafande brød for alvor igennem som musiker med sangen "Gi' mig et smil" fra 2011, som mejslede sig ind i toppen på den danske hitliste.

Det var Wafandes far, der lærte ham at blive forført af rytmer og musik.

- Jeg kan høre ham så meget i digtet, og det er ham, der har givet mig musikken, fortæller han.

"Helt lyrisk" sendes torsdag klokken 21 på DR1.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 05/12/2019 - 11:00

Stig Rossen: Jeg kan gå i panik over ikke at være i julestemning

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Den danske sanger elsker julen, men der skal noget særligt til, før han kan føle sig rigtigt i julestemning.

For de fleste danskere er julen noget, der foregår i december, men for Stig Rossen strækker julen sig fra september til februar.

I 25 år har den danske sanger rejst rundt til landets kirker, idrætshaller og musikhuse for at synge højtiden ind med sine julekoncerter, som han forbereder i efteråret, turnerer med i november og december og evaluerer i januar.

Heldigvis har Stig Rossen intet imod at tænke på jul halvdelen af året.

Han elsker den mørke tid, julelysene, de røde hjerter, granguirlanderne i gågaderne og de tidlige morgener, hvor hans to yngste børn på ni og ti åbner julekalender.

- For mig signalerer julen fællesskab, tilgivelse og håb, og julestemning giver sådan en varm følelse af tryghed.

- Nogle gange kan jeg gå i panik, hvis jeg ikke kan mærke, at jeg er i julestemning.

- Men jeg har fundet ud af, at julestemningen først kan indtræffe, når jeg er fuldstændig afslappet og i balance, siger han.

Derfor har Stig Rossen et mantra for julen. Den skal være stressfri.

Så når den erfarne sanger er færdig med sin juleturné den 21. december på sin ældste søns fødselsdag, går han i hi hen over juledagene.

- Jeg kan bedst beskrive det som en vegetativ status, hvor det bare er joggingtøj, familie, slukket telefon og total afslapning.

- Jeg plejer at bruge juledagene til at gøre "hovedrent" og få overblik over det år, der er gået, og se frem mod det næste.

- Mange bruger nytårsaften til at gøre status over året, men det bruger jeg juledagene til, siger han.

Som udgangspunkt reflekterer Stig Rossen mest over sit arbejde i samarbejde med sin kone, Nina Nancke, som er hans manager og booker.

Hvad skal vi fokusere på næste år? Hvad skal vi huske? Hvor mange velgørenhedsarrangementer skal vi lave?

Men Stig Rossen tænker også over, hvordan han bedst balancerer sit arbejde og sit familieliv og sørger for at være nok hjemme i de travle perioder.

Mens han er på juleturné i december, har han et ufravigeligt princip om at køre hjem og sove hver aften, lige meget hvor i landet han har optrådt.

- Jeg vil hellere køre hjem efter koncerten, selv om det koster lidt på søvnkontoen, for så kan jeg være der, når drengene står op om morgenen og være med til morgenrutinerne med at åbne julekalender, smøre madpakker og køre dem i skole, siger han.

For at undgå at bliver stresset i julen prøver Stig Rossen og hans kone at være på forkant og købe julegaverne, inden den store koncertturné går i gang i december.

- Det handler om at planlægge, men det handler også om indstilling. Altså det skal nok blive jul, selv om vi ikke når at få lavet en adventskrans eller få bagt småkager. Så køber vi dem i stedet for. Vi når det, vi når, og det, vi ikke når, gider vi ikke at stresse over.

- Der er mange, der spænder sig selv for den vogn, der hedder: "Alt skal være perfekt. Vi SKAL have en god jul, og vi SKAL hygge os". Det vil vi ikke. For os er det en beslutning, at vi ikke vil være stressede, og jeg håber, at vores børn vil huske tilbage på julen som noget roligt, smukt og magisk, siger han.

/ritzau/

Læs Mere >>

Odense, 05/12/2019 - 10:32

Dansk band samles igen på Tinderbox til sommer

Tinderbox har annonceret flere navne til festivalen næste sommer. Blandt dem er danske Spleen United.

Siden 2013 har det danske elektroband Spleen United været på pause "på ubestemt tid". Pausen er dog blevet afbrudt af et par koncerter, og det sker atter til sommer.

Gruppen giver koncert på den fynske festival Tinderbox, der netop har offentliggjort en række musiknavne, som spiller i scenen i Tusindårsskoven i Odense.

Spleen United vil blive samlet i sit oprindelige lineup fra gennembrudspladen "Godspeed Into the Mainstream" fra 2005, der bød på hits som "Heroin Unltd" og "In Peak Fitness Condition".

I 2012 sikrede "School of Euphoria" bandet en Danish Music Award for "Årets Danske Rockudgivelse" samt Gaffa-prisen for "Årets Danske Elektroniske Udgivelse".

I 2013 gik bandet på pause, og i 2016 meddelte de, at gruppen med Bjarke og Gaute Niemann, Kasper Nørlund, Rune Wehner og Jens Kinch var opløst.

Men i juli gav Spleen United deres første koncert efter flere års pause på Roskilde Festival. Også i slutningen af november har de spillet koncert i Aarhus og København.

Til Tinderbox optræder også blandt andre DJ og elektrojazz-pioner Parov Stelar, grime-talentet AJ Tracey, amerikanske Banks og danske Jung og Clara.

- Foruden et længe ventet gensyn med Spleen United, ser vi frem til at introducere AJ Tracey for publikum.

- Tracey er endnu ikke bredt kendt hos det danske publikum, men prognoserne siger, at det har ændret sig en hel del, når vi åbner dørene til Tinderbox 2020, siger festivalchef hos Tinderbox, Brian Nielsen.

Tinderbox har tidligere offentliggjort navne som den amerikanske rapper Post Malone, den svenske popstjerne Zara Larsson og danske Lukas Graham.

Festivalen finder sted i Tusindårsskoven i Odense den 25. til den 27. juni 2020.

/ritzau/

Læs Mere >>

Middelfart, 06/12/2019 - 08:17

Aerosmith fejrer 50-års jubilæum med koncert i Middelfart

Aerosmith var senest i Danmark i 2017, hvor de gæstede Royal Arena i København. I 2020 går turen til Fyn.

Den amerikanske rockgruppe Aerosmith giver koncert i Middelfart 21. juli næste år.

Det skriver TV2 Fyn.

I 2020 kan bandet fejre 50-års jubilæum.

Arrangørerne af koncerten fortæller til TV2 Fyn, at der er tale om bandets eneste koncert i Norden.

Det er arrangørerne af endagsfestivalen Rock Under Broen, som står bag koncerten næste år. Den finder sted på samme plads tæt ved Lillebæltsbroen.

Rockbandet har solgt mere end 150 millioner albummer og har i flere årtier leveret hits med forsanger Steven Tyler i spidsen.

Blandt bandets hits er "Crazy", "Walk This Way", "Dude Looks Like A Lady" og "Don't Wanna Miss A Thing".

Sidstnævnte sang er også kendt for actionfilmen "Armageddon" med Bruce Willis og Ben Affleck i nogle af hovedrollerne. Liv Tyler, som er Steven Tylers datter, har ligeledes en fremtrædende rolle i filmen.

Koncerten i Middelfart er en del af bandets europaturné. Den begynder ifølge TV2 Fyn i Milano i Italien i juni 2020.

Billetsalget begynder fredag 13. december. Billetterne koster 695 kroner plus gebyr.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 06/12/2019 - 03:21

Gilli er den mest populære danske musiker på YouTube i år

Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Latino-musik dominerer global liste over mest sete videoer. Herhjemme toppes listen af danske musikere.

Når danskerne ser en musikvideo på YouTube er det som oftest med en dansk kunstner.

YouTube har opgjort, hvad de 20 mest populære musikvideoer herhjemme har været i år, og heraf er de 12 danske. De fem øverste pladser er besat af danske kunstnere, skriver Politiken.

Førstepladsen går til rapperen Gilli og hans hit "Vai Amor". Derefter følger en video fra årets "X Factor" med duoen Maria & Bea, der optræder med Nicki Minaj-nummeret "Anaconda" og på tredjepladsen er det Branco og Gilli med "All In".

De næste to pladser går til MGP-stjernerne Soda med sangen "Bedste veninder" og som nummer fem er det internetfænomenet Albert Dyrlund, der har besøg af Sidney Lee og Jesu Brødre på sangen "Vafler".

Først på sjettepladsen dukker den første udenlandske kunstner op i form af den amerikanske sanger Billie Eilish og hendes hit "bad guy".

Globalt er det latino-musik, som er totalt dominerende genre med de fem mest afspillede videoer, skriver BBC.

Øverst ligger "Con Calma" af Daddy Yankee, mens Rosalía er nummer to med "Con Altura".

Det er tredje år i træk, at en sang på spansk er den mest sete globalt på YouTube.

I 2018 tilfaldt æren "Te bote" med Nio García, mens det i 2017 var "Despacito" af Daddy Yankee og Luis Fonsi. Det er også den mest sete video i YouTubes historie med 6,5 milliarder afspilninger, skriver BBC.

/ritzau/

Læs Mere >>