Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Underholdning

København, 06/02/2023 - 04:12

Dronning Margrethe aflyser sin vinterferie

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Rygproblemer afholder dronning Margrethe fra at tage til Norge. Det oplyser kongehusets kommunikationsafdeling til Billed-Bladet.

Dronning Margrethe har aflyst sin vinterferie.

Rygproblemer forhindrer den 82-årige regent i sin planlagte private tur til Norge.

Det oplyser kongehusets kommunikationsafdeling til Billed-Bladet.

Aflysningen af ferien betyder desuden, at prins Joachim ikke skal være rigsforstander fra den 7. februar til 13. februar, tilføjer ugebladet.

I begyndelsen af februar måtte dronning Margrethe melde afbud til et arrangement på Nationalmuseet i København, hvor hun ellers skulle have åbnet udstillingen "Jagten på danmarkshistorien".

Det var ifølge kongehusets kalender dronningens første aflysning af et officielt arrangement siden slutningen af september.

Her måtte dronning Margrethe aflyse flere arrangementer, da hun var blevet testet positiv for coronavirus for anden gang og gik i isolation.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 06/02/2023 - 11:34

Adam Price om mere Borgen: DR og Netflix skal sætte sig sammen

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Borgen-skaberen Adam Price har nogle idéer til, hvordan successerien om toppolitikeren Birgitte Nyborg kunne fortsætte.

Det var en stor overraskelse, da DR-dramaet "Borgen" i 2022 fik endnu en sæson, cirka ti år efter at den seneste blev sendt.

Med undertitlen "Riget, magten og æren" blev der tilføjet endnu et kapitel om toppolitikeren Birgitte Nyborg. Og står det til seriens skaber, Adam Price, er fortællingen ikke slut.

Han har nogle idéer til en femte sæson, fortæller han på den røde løber til uddelingen af Robert Prisen i Tivoli Hotel & Congress Center i København.

- Det kræver, at DR og Netflix sætter sig sammen igen omkring et bord og nikker til det, lyder det fra Adam Price.

- Det lykkedes jo før - men lad os nu se. Vi ved det ikke. Men jeg tror, der i hvert fald er en positiv ånd omkring det, siger serieskaberen.

Den fjerde sæson af "Borgen" var ventetiden værd for fans og anmeldere, der kvitterede med flotte roser nationalt såvel som internationalt. Og det tyder på, at publikum gerne vil se en sæson mere.

En række af seriens oprindelige skuespillere gjorde comeback. Sidse Babett Knudsen genoptog sin glansrolle som Birgitte Nyborg, Birgitte Hjort Sørensen vendte tilbage som journalisten Katrine Fønsmark og veteranen Lars Knutzon som den politiske nestor Bent Sejrø.

Der var også en række helt nye navne i universet. Blandt andre Mikkel Boe Følsgaard, Johanne Louise Schmidt og Magnus Millang.

- Jeg har ikke taget skuespillerne i ed på nogen måde. Men jeg håber, de kan lege, hvis vi finder ud af, at vi kan, må og skal lege, lyder det fra Adam Price.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 06/02/2023 - 10:04

Beyoncé takker dansker efter historisk Grammy-sejr

Jordan Strauss/Ritzau Scanpix

Den danske producer Morten Ristorp har samarbejdet med Beyoncé om sangen "Cuff It", der har vundet en Grammy.

Popdronningen Beyoncé løb natten til mandag afsted med fire Grammy-statuetter. Dermed er den 41-årige sangerinde nu den kunstner, der har vundet flest af priserne nogensinde.

Beyoncé vandt blandt andet statuetten for Bedste Dance/Elektroniske Album for sin seneste plade, "Renaissance", mens at sangen "Cuff It" vandt i kategorien Bedste R&B-sang.

Sidstnævnte har den danske producer Morten Ristorp været med til både at skrive og producere. Superstjernen har tilsyneladende været godt tilfreds med danskerens arbejde. For det får han en tak på Beyoncés officielle Instagram-profil, som i skrivende stund har 294 millioner følgere.

- Morten Ristorp, Raphael Saadiq og Nile Rodgers, tak for al den energi, I har lagt i "Cuff It", skriver Beyoncé i opslaget.

Morten Ristorp, der går under kunstnernavnet Rissi, er et af de oprindelige medlemmer i bandet Lukas Graham. Bandet var i 2017 nomineret til tre Grammy-priser for verdenshittet "7 Years", som Morten Ristorp var med til at skrive.

Bandet måtte dog gå tomhændet fra den prestigefyldte prisuddeling.

Foruden succesen med Lukas Graham og samarbejdet med Beyoncé har Morten Ristorp også samarbejdet med andre internationale kunstnere. Han er blandt andet krediteret som sangskriver på sangen "Lose Somebody" med Kygo og OneRepublic.

Beyoncé har aldrig vundet i kategorien Årets Album. Kun en enkelt gang har hun vundet for Årets Sang. Det var med "Single Ladies" i 2008. I alt har hun nu 32 Grammy-statuetter.

Nattens prisuddeling var den 65. gang, Grammy Awards blev afholdt.

/ritzau/

Læs Mere >>

Paris, 06/02/2023 - 08:00

Prinsesse Marie fejrer fødselsdag midt i turbulent tid

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Prinsesse Marie, som fylder 47 år 6. februar, og prins Joachim har stået midt i den største royale krise i mange år. Men de kan også se frem mod et nyt kapitel.

Når prinsesse Marie åbner gaver og fejrer sin 47-års fødselsdag 6. februar, kan hun både se tilbage på et turbulent år og frem mod en hel ny hverdag med prins Joachim og parrets to børn.

For kigger man blot få måneder tilbage, stod kongehuset midt i en af de største kriser i årtier.

En krise, der blev udløst af dronning Margrethes beslutning om, at prinsesse Marie og prins Joachims børn skulle miste deres prinse- og prinsessetitler ved årsskiftet.

Det mødte fortvivlelse og kritik hos forældrene, som udtrykte det over for B.T.

- Den her sag handler om børns vilkår. Det handler ikke så meget om andet. Det er mærkeligt lige pludselig at tænke, at man kan tage et navn fra et barn. Børn tænker jo ikke, som vi gør. De har svært ved at forstå det, sagde hun til mediet.

Det betyder, at parrets børn, Henrik på 13 år og 11-årige Athena, nu er greve og komtesse af Monpezat og ikke længere prins og prinsesse til Danmark.

Prins Joachims to sønner, 20-årige Felix og 23-årige Nikolai, som grevinde Alexandra er mor til, har også fået sløjfet de royale titler og er nu grever.

De to yngste børn har siden 2019 boet sammen med forældrene i Paris, hvor begge er tilknyttet den danske ambassade. Prins Joachim som forsvarsattaché og prinsesse Marie som kulturrepræsentant.

Men til sommer skal den franske hovedstad ikke længere danne rammen om familiens liv. Her udløber prinsens kontrakt, og dermed begynder et nyt kapitel uden for Frankrigs grænser. Hvorhen har parret endnu offentliggjort.

Den kongelige fødselar er allerede vant til at bosætte sig i forskellige lande, fra inden hun blev prinsesse.

Hun er født og opvokset i Paris, tog sin studentereksamen i Schweiz og læste sin bacheloruddannelse i USA.

Men det var til et middagsselskab, at hun fik en dansk prins som bordherre.

- Jeg tænkte ikke så meget over, at han var prins. Det var bare hyggeligt. Og så var han den eneste, som kunne tale fransk, sagde den franskfødte prinsesse siden til Billed-Bladet.

Året efter mødte de hinanden igen. Prinsesse Marie havde derimellem afsluttet sit daværende forhold, og prins Joachim var blevet skilt.

- Fordi jeg er så fornuftig, kom kærligheden langsomt. Jeg ville ikke give mig selv hen. Jeg ville være forsigtig. Men derefter var jeg ikke i tvivl. Joachim var manden i mit liv, sagde hun siden til Billed-Bladet.

I foråret 2006 bekræftede prins Joachim forholdet. Men kort efter var der knas i kærligheden. Parret gik kortvarigt fra hinanden, men fandt efterfølgende sammen igen.

Denne gang forseglede de kærligheden.

Parret blev gift 24. maj 2008 i Møgeltønder Kirke, og bryllupsmiddagen blev indtaget på Schackenborg Slot.

Siden er arbejdet mod madspild blevet en af prinsessens mærkesager. Det ses blandt andet i DR-programmet "Prinsesse Maries kamp mod madspild". Her kunne man se prinseparret sammen bag køkkengryderne.

- Jeg synes ikke, at rollerne er faste. Jeg kan godt lide at lave, og jeg synes også, at jeg er god til at undgå madspild. Så jeg kan godt lide at være den, der styrer, sagde hun i programmet.

I kogebogen "Mad med respekt" har prinsesse Marie også givet sine bud på madspildsretter.

/ritzau/

Læs Mere >>

Los Angeles, 06/02/2023 - 07:45

Beyoncé sad fast i trafikken under historisk Grammy-bedrift

Mario Anzuoni/Reuters

Beyoncé var ikke til stede ved Grammy Awards, da hun slog rekorden for flest priser. Hun sad fast i trafikken.

Popdronningen Beyoncé har natten til mandag dansk tid slået rekorden for den kunstner, som har vundet flest Grammy-priser nogensinde.

Det skete, da hun vandt sin 32. statuette for Bedste Dance/Elektroniske Album for "Renaissance", skriver nyhedsbureauet AFP.

Beyoncé overgår dermed den hidtidige rekordindehaver, den afdøde ungarske dirigent Georg Solti, som nåede at vinde 31 Grammyer.

Den 41-årige sangerinde er ved showet i Los Angeles nomineret i ni kategorier i alt for albummet "Renaissance".

Hun vandt også i kategorien for Bedste R&B-Sang for "Cuff It".

Ifølge nyhedsbureauet AP var Beyoncé ikke selv til stede, da hun blev den mest Grammy-vindende kunstner nogensinde, fordi hun sad fast i trafikken.

Da hun endelig nåede frem, fik hun overrakt prisen for Bedste R&B-Sang ved sit bord af værten Trevor Noah.

- Jeg prøver på ikke at blive alt for rørt. Og jeg forsøger bare at nyde denne aften, sagde hun i sin glitrende kjole ifølge AFP.

I samme ombæring takkede hun sin familie og gav en særlig tak til queer-samfundet, som hun gav æren for at have opfundet den genre, hun hylder på "Renaissance".

Albummet er en blanding af funk, soul, rap, house og disco.

Til trods for at Beyoncé igennem tiden har slået den ene rekord efter den anden, forbliver hun en underdog i de store kategorier ved Grammy Awards.

Hun har således aldrig vundet i kategorien Årets Album. Og kun en enkelt gang har hun vundet for Årets Sang. Det var for "Single Ladies" i 2008.

Selv om Beyoncé blev aftenens mest vindende artist med fire priser, var hun langt fra den eneste verdenskendte artist, som kunne tage en statuette med hjem.

35-årige Kendrick Lamar løb nemlig med sejren i kategorien Bedste Rap-album for "Mr. Morale & the Big Steppers". Det var hans 17. Grammy.

Imens kunne veteranen Willie Nelson glæde sig over sin i alt 12. statuette ved at vinde i kategorien Bedste Country-album for "A Beautiful Time".

Det blot 23-årige jazzfænomen Samara Joy blev kåret som Årets Nye Kunstner.

Harry Styles vandt i kategorien Årets Album for "Harry's House", mens Lizzo vandt Årets Plade for "About Damn Time". Bonnie Raitt vandt Årets Sang for "Just Like That".

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 06/02/2023 - 12:56

Jes Dorph vender tilbage på skærmen som vært

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Jes Dorph-Petersen blev i 2021 erklæret uønsket som vært på TV 2 efter anklager om sexkrænkelser. Nu får han sit eget tv-program på dk4.

Tv-værten Jes Dorph-Petersen, der er bedst kendt for sin tid som nyhedsvært på TV 2, vender nu tilbage på skærmen i et nyt tv-program på dk4.

Det skriver han i et opslag på sin Facebook-profil.

I 2021 blev Jes Dorph-Petersen erklæret uønsket som vært på TV 2's kanaler, efter at to tidligere journalistpraktikanter anklagede ham for sexkrænkelser i privat regi i 2001 og 2003.

- Med stor glæde kan jeg fortælle, at jeg i denne uge vender tilbage som tv-vært med en række udsendelser om min egen allerstørste passion. Nemlig om fodbold, skriver Jes Dorph-Petersen i Facebook-opslaget.

Programmet har titlen "Vi elsker fodbold", og det har premiere den 9. februar.

Her vil Jes Dorph-Petersen i 18 interviewprogrammer tale med både spillere, trænere, dommere og fans. Det bliver et ugentligt program, og igennem foråret vil det både centrere sig om Superligaen, Champions League og fodboldlandsholdet.

TV 2 igangsatte i efteråret 2020 en undersøgelse om sexisme og kulturen på tv-stationen. Det skete, efter at flere kvinder stillede sig frem og fortalte om krænkende oplevelser hos TV 2.

Det var advokatfirmaet Norrbom Vindings, der stod for undersøgelse. Jes Dorph-Petersen blev fyret på baggrund af undersøgelsen.

Kommunikationsdirektøren på dk4, Steen Andersen, oplyser ifølge Ekstra Bladet i en pressemeddelelse, at man er klar over anklagen mod Jes Dorph-Petersen.

- Men vi konstaterer også, at Jes Dorph-Petersen ikke er dømt for noget, og at han afviser helt centrale dele af anklagerne, siger han i pressemeddelelsen.

Siden afskeden med TV 2 stiftede den nu 63-årige tv-vært sit eget mediefirma ved navn Tankegods, hvor han blandt andet stod til rådighed med presserådgivning og som ordstyrer, foredragsholder og tekstskriver.

Ifølge Her & Nu lukkede han firmaet, da han ellers ikke kunne få dagpenge.

I 24syv-programmet "Ringdal og Kristensen" fortalte Jes Dorph-Petersen i 2022, at han havde "meget svært ved at få et job". Men det er altså nu lykkedes den tidligere TV 2-vært.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 06/02/2023 - 12:01

Jes Dorph vender tilbage på skærmen som vært

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Jes Dorph-Petersen blev i 2021 erklæret uønsket som vært på TV 2 efter anklager om sexkrænkelser. Nu får han sit eget tv-program på dk4.

Tv-værten Jes Dorph-Petersen, der er bedst kendt for sin tid som nyhedsvært på TV 2, vender nu tilbage på skærmen i et nyt tv-program på dk4.

Det skriver han i et opslag på sin Facebook-profil.

I 2021 blev Jes Dorph-Petersen erklæret uønsket som vært på TV 2's kanaler, efter at to tidligere praktikanter anklagede ham for sexkrænkelser i privat regi i 2001 og 2003.

- Med stor glæde kan jeg fortælle, at jeg i denne uge vender tilbage som tv-vært med en række udsendelser om min egen allerstørste passion. Nemlig om fodbold, skriver Jes Dorph-Petersen i Facebook-opslaget.

Programmet har titlen "Vi elsker fodbold", og det har premiere den 9. februar.

Her vil Jes Dorph-Petersen interviewe både spillere, trænere, dommere og fans.

/ritzau/

Læs Mere >>