Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 01/05/2024 - 11:00

Wozniacki gør sig afhængig af wildcard til French Open

Caroline Wozniacki stiller ikke op til kvalifikationsturneringen i French Open. Det kan svække OL-chance.

Afp 7 Vía Europa Press/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki har ikke i sinde at stille op i kvalifikationsturneringen til French Open.

Det fremgår af WTA's hjemmeside.

Wozniacki, der fik comeback til toptennis i sensommeren sidste år, har ikke rangering til at træde ind i hovedturneringen og har ikke tilmeldt sig kvalifikationsturneringen.

Hun er dermed afhængig af at få et wildcard til turneringen, men det er der ingen indikationer på sker. Tværtimod.

Således har den franske arrangør for vane at give wildcard til franske spillere.

Uden deltagelse i French Open får Wozniacki sværere ved at spille sig til en plads ved OL, der spilles på French Open-anlægget i Paris.

Wozniacki skal formentlig op blandt de 65-70 bedste på verdensranglisten ved skæringsdatoen efter French Open for at spille sig ind i OL-feltet.

Det bliver meget vanskeligt, da hun aktu

elt ligger nummer 117, men det er stadig muligt, hvis hun når meget langt i WTA 1000-turneringen i Rom, der begynder i næste uge.

Alternativt skal Wozniacki håbe på at blive tildelt en af de to OL-pladser, der er forbeholdt tidligere grand slam-vindere, der ikke er blandt de 65-70 bedste, men som er inden for top-400.

De pladser kan der dog blive rift om. Tyskeren Angelique Kerber, der har vundet tre grand slam-titler, ligger nummer 330, og Naomi Osaka fra Japan med fire titler er nummer 197.

Hovedturneringen ved dette års French Open begynder 26. maj.

Wozniacki var senest i aktion ved den igangværende Madrid Open, hvor hun tabte i første runde til veteranen Sara Errani.

/ritzau/

København, 01/05/2024 - 09:44

Kongeparret besøger Assens og Vejle på sensommertogt

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Kongeparret indleder et sensommertogt med besøg på Bornholm 19. august. Togtet afsluttes i Vejle 22. august.

Kong Frederik og dronning Mary vil i år gennemføre et sensommertogt med besøg på Bornholm, Ærø og i Assens. Togtet afsluttes i Vejle.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Sensommertogtet med kongeskibet "Dannebrog" vil blive gennemført fra 19. august til 22. august.

I Assens ser borgmester Søren Steen Andersen (V) frem til det kongelige besøg, der sker netop i året, hvor byen har 500 års jubilæum.

- Vi ser i den grad frem til at få besøg af Kongeparret. Det bliver en fantastisk dag, hvor vi får mulighed for at vise nogle af de mange steder, projekter og udviklingstiltag, vi er stolte af, siger Søren Steen Andersen i en pressemeddelelse.

Han lover en "festlig dag, hvor vores borgere og andre besøgende får mulighed for at være med på forskellig vis undervejs".

Allerede 2. maj indleder kongeparret årets sejlsæson, når det går om bord på kongeskibet "Dannebrog".

I næste uge mødes kongeparret med den svenske statsminister, Ulf Kristersson, hvor der er planlagt statsbesøg mandag 6. og tirsdag 7. maj.

I løbet af sommeren skal kongeparret til både Grønland og Færøerne.

Besøgene i Grønland og på Færøerne er planlagt i løbet af juni og juli.

Det bliver kong Frederik og dronning Marys første sejlsæson som kongepar.

Det nuværende kongeskib blev søsat den 26. maj 1932.

Skibets ni årtier på havet har ifølge kongehusets oversigt over Dannebrogstogter budt på et hav af rejser indenlands, men også til Grønland og Færøerne.

Kongeskibet fungerer som privat og offentlig residens for den kongelige familie, når de er på sommertogt eller på officielle besøg.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 30/04/2024 - 16:30

Vanvittig hæder: Aqua kåret til årets internationale succes

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Ud over Aqua var der tre statuetter til Guldimund ved Carl Prisen, som brancheorganisationen Musikforlæggerne uddeler. Æresprisen tilfaldt Sebastian.

Det er mere end 27 år siden, at Aquas "Barbie Girl" bragede ud.

Sidste sommer fik bandets signaturhit fornyet opmærksomhed, da Barbie-filmen ramte biograferne verden over. På soundtracket samplede verdensstjernerne Nicki Minaj og Ice Spice sangen, som Søren Rasted, Lene Nystrøm, René Dif og Claus Norreen står bag.

Nu er Aqua blevet belønnet med titlen som Årets Internationale Succes ved uddelingen af Carl Prisen 2024, der blev afholdt i Politikens Hus i København tirsdag eftermiddag med DR-værterne Carsten Holm og Camilla Jane Lea som konferenciers.

Det er Musikforlæggerne, den snart 100 år gamle brancheorganisation for de professionelle musikforlag i Danmark, der har indstiftet Carl Prisen for at hylde og hædre danske sangskrivere og komponister.

Der blev uddelt 14 priser i de ordinære kategorier.

Den fremadstormende sanger og sangskriver Guldimund nappede tre af trofæerne. Musikeren med det borgerlige navn Asger Nordtorp Pedersen står bag Årets Sang for "Det' kun vigtigt, hvad det er". Derudover kan han kalde sig for Årets Tekstforfatter og Årets Komponist Inden For Pop.

Årets Radiohit blev sangerinden Saint claras "Oh My God", mens at Årets Streaminghit blev "Moonlight", som sangeren D1MA fremfører.

Inden uddelingen var det allerede blevet afsløret, at Sebastian ville modtage Musikforlæggernes Ærespris.

Den 74-årige musiker, som især er kendt for at have komponeret sange til musicalopsætningerne af "Skatteøen" og "Ronja Røverdatter", følger dermed efter Metallica-trommeslageren Lars Ulrich, sanger og sangskriver Anne Linnet samt den afdøde komponist og pianist Bent Fabricius-Bjerre.

Med prisen følger en check på 50.000 kroner, som Sebastian traditionen tro skal give videre til et nyt spirende sangskrivningstalent.

Carl Prisen, som er opkaldt efter komponisten Carl Nielsen, løb for første gang af stablen i 2013 og blev indstiftet for at fokusere på de skabende kunstnere og ikke de udøvende artister.

De nominerede, som foruden vinderne også talte Andreas Odbjerg, Emma Sehested Høeg og Ida Laurberg, er fundet blandt de sangskrivere og komponister, som musikforlagene selv har indstillet.

Juryer har voteret og til sidst fundet frem til tre nominerede i hver kategori, hvoraf en således har snuppet prisen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/05/2024 - 08:00

FAKTA: Hundelorten kan medføre bøde

* Det er ikke lovligt at lade sin hunds hundelort ligge på fortorvet.

* Jævnfør Vejlovens paragraf 70 og Privatvejslovens paragraf 98 kan det straffes med bøde.

* I praksis har politiet dog ikke ressourcer til at håndtere den slags sager.

Kilde: Videncentret Bolius.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 01/05/2024 - 08:00

Skideirriterende: Sådan håndterer du bedst konflikter om hundelort

Mathias Svold/Ritzau Scanpix

Det kan give store konflikter, når hundeejere ikke samler op efter deres hunde. Vejen til en løsning handler først og fremmest om at forstå hinanden.

Det kan få sindene i kog, når en hundelort ikke er blevet samlet op.

Men inden man farer i flint på hundeejerne, kan det give pote at trække vejret og tælle til ti.

Den gode konflikthåndtering handler om at forstå hinanden, fortæller Jesper Bastholm Munk, der er konfliktmægler ved medlemsorganisationen Center for Konfliktløsning.

Her er hans gode råd til at håndtere hundelort-konflikterne:

1) Tag konflikten i opløbet.

Der er ikke nogen grund til at lade vreden hobe sig op. Ræk i stedet ud, så snart problemet viser sig.

- Man kommer til at begynde ret langt oppe på konflikttrappen, hvis man har gået med sin irritation længe, siger Jesper Bastholm Munk og tilføjer:

- Men tæl til ti, og find et godt tidspunkt at indlede samtalen.

2) Forstå din modpart.

Det er vigtigt at gå i dialog frem for at finde løsninger, påpeger Jesper Bastholm Munk.

- Begynd med en samtale, hvor man ikke skal tage beslutninger, men hvor man undersøger, hvilket menneske man står over for, og hvordan situationen har påvirket en selv, siger han.

Man skal huske sig selv på, at man ikke skal overbevise nogen - det eneste formål er at forstå, påpeger Jesper Bastholm Munk.

- Derfra kan resten ofte lade sig gøre, siger han.

3) Bliv på din egen side af hækken.

Det er vigtigt at bruge såkaldt jeg-sprog og tale ud fra, hvad man selv oplever.

- Lige så snart man begynder at sige "du", så falder den andens ører af, siger Jesper Bastholm Munk.

Stil opklarende spørgsmål, og anerkend modpartens følelser, hvis bølgerne begynder at gå højt.

- Hvis der bliver sagt noget, der lyder skrapt, så prøv at opsummere kort, hvad vedkommende siger. Overvej, om der er noget, du kan tilslutte dig - for eksempel: "Jeg er enig i, at vi alle skal have lov til at være her", og kom til sidst med dit eget argument, anbefaler han.

4) Find en løsning.

Derefter kan man sammen begynde at finde en løsning, fortæller Jesper Bastholm Munk.

Inddrag gerne bolig- eller ejerforeningen for at finde en fælles løsning for hele opgangen, vejen eller nabolaget, da det kan være sårbart, når det kun omhandler om en selv og naboen, påpeger han.

Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent ved Dansk Kennel Klub, anbefaler også, at man går sammen om at gøre poser til hundelorte og skraldespande mere tilgængelige.

- Bor man i et område, hvor der færdes mange hunde, kan man i fællesskab få skabt flere aflastningsmuligheder, siger hun og tilføjer:

- Jo nemmere, det er at komme til, jo større er sandsynligheden for, at hundelortene bliver samlet op og smidt ud.

Et tiltag kan være at lave skilte eller købe klistermærker, som boligejere kan sætte på deres skraldespande for at vise, at poserne må smides ud her.

Man kan også få indkøbt et stativ med poser, så hundeejerne kan snuppe en, hvis de er kommet afsted uden eller er løbet tør.

- Man skal ikke fratage hundeejeren ansvaret, for det vil altid være ejerens ansvar at samle op efter sin hund. Men hvis man kan gøre det nemmere eller mere tilgængeligt, kan man også være med til at opdrage næste generation af hundeejere, siger Lise Lotte Christensen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek