Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Svendborg, 10/12/2023 - 10:58

Mand med brandskader fundet død i stol

Politiet formoder, at ældre mand i Vester Skerninge er død naturligt, og at han derefter har tabt en cigaret.

Af: /ritzau/

En ældre mand er søndag morgen fundet død i sin bolig i Vester Skerninge på Sydfyn. Ifølge Fyns Politi sad manden i en stol og havde brandskader.

Dog er det ikke politiets teori, at manden er død på grund af brand.

- Der er formentlig tale om, at han har tabt en cigaret i stolen, efter at han er afgået ved døden, fortæller vagtchef Peter Vestergaard fra Fyns Politi.

Ud over brandskaderne på manden er der ikke brandskader i boligen. Der har blot været tale om lidt røgudvikling.

Politiets teori er altså, at manden er død af naturlige årsager. Det er sket, mens han har røget, og branden er så opstået i forbindelse med dødens indtræden eller efterfølgende.

Det vil muligvis kunne fastslås ved en retsmedicinsk obduktion af den afdøde.

- Nu skal vi have fastlagt dødsmåde og dødsårsag, men der er i hvert fald ikke noget, som tyder på, at der skulle være sket en forbrydelse, fortæller Peter Vestergaard.

/ritzau/

København, 10/12/2023 - 08:00

BLÅ BOG: Birthe Kjær

* Birthe Kjær er sanger og revyskuespillerinde.

* Det er 55 år siden i år, at Birthe Kjær blev trukket til side af produceren Johnny Reimar og fik en pladekontrakt.

* Hun slog igennem i 1968 med "Arrivederci Franz" i radioprogrammet Dansktoppen, hvor hun også fik succes med sange som "Den knaldrøde gummibåd" og "Sommer og sol".

* Sangerinden fik i 1972 debut på revyscenen i blandt andet Sans Souci, hvor hun især blev kendt for visen "Jeg skal aldrig til bal uden trusser".

* Hun har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix, hun fik førstepladsen med "Vi maler byen rød" i 1989.

* Birthe Kjær har haft sit eget show, "Med Kjærlig hilsen", på DR, og senere var hun vært på kærlighedsquizzen "Vildt forelsket" på TV3.

Kilder: Den Store Danske og Ritzau.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 10/12/2023 - 08:00

Birthe Kjærs jyske jul: Nu har jeg masser af tid

Birthe Kjær husker barndommens utålmodighed op til, at gaver skulle gives. Den største gave, hun fik som barn, er en dukke med hår fra hendes mors kusine.

Planen er lagt, når Birthe Kjær drager mod Jylland for at holde jul med familien.

- Vi holder jul traditionelt, sådan som vi altid har gjort. Også når det kommer til at pakke gaver op, få mandlen og julemiddagen, siger Birthe Kjær, der både får and og flæskesteg juleaften.

Den 75-årige dansktopsangerinde har mange juleminder at huske tilbage på, og flere af dem smelter sammen. Der er dog én tid, som var noget helt særligt.

- Det var selvfølgelig skønt, da jeg havde mine forældre, men det er jo mange år siden, at jeg mistede dem, siger hun og tilføjer:

- Nu er der kommet en masse dejlige børn til i stedet.

Juleaften holder sangerinden med sin søster og svoger, hvor der er børn i alle aldre. De små får et par pakker juleaftensdag, så de har lidt at beskæftige sig med, imens de venter.

Birthe Kjær husker den utålmodighed, man kan have som barn.

- Det var frygtelig lang tid, at jeg skulle sidde og vente på, at der blev taget af bordet og vasket op, før vi endelig kunne komme ind til træet, siger hun.

Særligt en gave fra sangerindens barndom har stor betydning. Det er en dukke med "rigtigt hår", hvilket ikke var helt almindeligt i 50'erne.

- Det var min mors kusines hestehale, der var blevet lavet om til at sidde på en dukke. Og den har jeg endnu, siger hun med et smil.

Sidste jul turnerede Birthe Kjær landet rundt med sit julealbum. Men i år skal sangerinden holde fri.

- Nu har jeg masser af tid, hvor jeg skal invitere venner og gøre alt det, som jeg ikke fik tid til sidste år, og som jeg heller ikke får tid til næste år, siger Birthe Kjær.

Næste år skal sangerinden tilbage på musicalscenen, som hun sidst betrådte i 2010. Hun er en del af holdet på den nye musical "Tinkas juleeventyr" med sange af Burhan G og Sarah West.

Birthe Kjær skal spille farmor, hvilket er en rolle, som hun godt kan identificere sig med.

- Den hyggelige farmor, der elsker jul, hygge og klippe klister, fortæller sangerinden.

Musicalen har premiere den 21. november 2024 i Glassalen i Tivoli i København.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 10/12/2023 - 10:40

FAKTA: Forskel på bankoverførsel og kort

* Hvis du bliver snydt - for eksempel i forbindelse med bestilling af overnatning - står du stærkere, hvis du har betalt med betalingskort fremfor at have foretaget en bankoverførsel.

* Har du foretaget en bankoverførsel, har banken som udgangspunkt sværere ved at hjælpe dig. Har du derimod brugt betalingskort, er der større sandsynlighed for, at banken kan tilbageføre pengene.

* Det er lettere for svindlere at snyde sig til penge ved at bede om en bankoverførsel.

* I Tyskland er bankoverførsler dog mere brugt end herhjemme, og du kan sagtens stå over for en reel sælger, der beder dig om at lave en bankoverførsel. Men kan det lade sig gøre at betale med betalingskort, er det altid at foretrække.

Kilde: Lars Arent, direktør i Forbruger Europa.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 10/12/2023 - 08:00

Turen går til EM: Bliv klar til den tyske fodboldrejse

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Tusindvis af fans ventes at tage til Tyskland, når Danmark skal spille EM. Få tip til alt det praktiske, og bliv klogere på de danske planer for EM-fest.

Til sommer drager de danske fodboldherrer mod Tyskland, hvor de skal spille EM-slutrunde.

Er du en af dem, der planlægger at følge med Kasper Hjulmand og co. til nabolandet, får du her en guide med alt fra transportmuligheder til rød-hvide fanaktiviteter.

1) Danskerfest i Stuttgart og Frankfurt.

Der er lagt op til EM-feber, hvis du rejser til Stuttgart og Frankfurt, hvor Danmark skal spille sine to første kampe i gruppespillet.

Fra Dansk Boldspil-Unions side planlægger man at lave en dansk camp, der kommer til at ligne en fanfestival, fortæller DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer.

- Der vil være livemusik, aktiviteter, mad og forskellige festlige indslag. Derfra vil der være fælles transport med bus og tog til de to første kampe mod Slovenien og England, siger han.

Der vil være plads til omkring 2000 mennesker i campen samt mulighed for overnatning, hvor der stilles 1000 telte til rådighed. Der skal købes billet til campområdet og teltene.

I München, hvor Danmark spiller mod Serbien, vil der ikke være en dansk camp som i Frankfurt og Stuttgart, men der vil stadig være fanaktiviteter, fortæller Jakob Høyer.

Derudover skal du finde et alternativt overnatningssted, hvis du har sovet i telt i campen, da muligheden for telt kun gælder i de to første byer.

2) Husk at være kritisk.

Generelt er det en god idé, at du ser dig godt for, når du skal hive dankortet frem i forbindelse med rejseplanlægningen. Sådan lyder opfordringen fra Lars Arent, der er direktør i den europæiske forbrugermyndighed Forbruger Europa.

- EM i fodbold er unægteligt en stor begivenhed, og det kalder på, at der er mange der gerne vil tjene penge på det, siger han.

Det gælder derfor om at være opmærksom - eksempelvis når du bestiller overnatning, og særligt hvis det er gennem en privat udlejer.

Der kan nemlig være nogle, der forsøger at udleje deres bolig til flere personer, som derfor ender med at blive snydt.

Sådan lyder det fra Lars Arent, der er direktør i den europæiske forbrugermyndighed Forbruger Europa.

- Vi anbefaler, at man er en smule kritisk og for eksempel prøver at lave en søgning på det pågældende udlejningssted for at se, om der er andre, der har erfaring med det, råder Lars Arent.

3) Pas på det sorte marked.

Et andet sted, hvor du også bør være vågen, er, hvis du forsøger at købe kampbilletter via andre steder end de officielle kanaler.

- Det vil være et oplagt område for svindlere at tjene lette penge ved at bilde fans ind, at man kan købe billetter på anden vis, siger Lars Arent.

Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, sælger kun digitale billetter, der kræver, at du downloader Uefa-billetappen.

Lykkes det ikke at få billet gennem de officielle kanaler i første omgang, får du igen muligheden gennem Uefas gensalgs-platform, som vil være tilgængelig i foråret.

4) Nemt at komme rundt i nabolandet.

Når du skal rundt, kan du glæde dig over, at den tyske infrastruktur er velfungerende, fortæller Lars Arent.

- Man kan komme langt omkring for ret små penge - også til sommer, siger han.

I Tyskland kan du reservere højhastighedstog, der dækker de primære ruter i Tyskland, op til 180 dage i forvejen. Flybilletter er typisk tilgængelige 6-12 måneder i forvejen ifølge Forbruger Europa.

Skal du rejse langt og vil forsøge at spare penge, er busser generelt den mest budgetvenlige mulighed.

Du kan også købe en "Deutschland-Ticket", der koster cirka 365 kroner. Med den kan du rejse ubegrænset i en måned. Den dækker dog ikke langdistancetog.

Startskuddet til EM-slutrunden lyder den 14. juni, og finalen spilles 14. juli. Danmark spiller sine gruppekampe den 16., 20. og 25. juni.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv