Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Chengdu, 26/04/2024 - 09:13

Forbedret fysik har givet Antonsen mental ro i kampene

Anders Antonsen er tilbage på sit topniveau. Det skyldes ikke mindst et løft i den fysiske formåen.

Adek Berry/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Efter et skadesplaget 2022 og et svingende 2023 har den danske badmintonspiller Anders Antonsen igen kilet sig ind i den absolutte verdenstop.

Han vandt sine første 16 kampe i 2024, snuppede to store turneringssejre, var med til at sikre dansk EM-guld for herrer og senest vandt han EM-guld individuelt tidligere på måneden.

Det skyldes ikke mindst, at han ikke er røget ind i længerevarende skader som i 2022, så han har kunnet træne kontinuerligt og få lagt på den fysik, som tidligere kunne være en akilleshæl.

- Jeg har altid været en god tekniker og taktiker, så det er ikke sådan, at jeg lige pludselig har lært den del. Men jeg har bygget på min fysik, og jeg har været i stand til lidt mere, end jeg har været førhen, forklarer Antonsen.

Han fejrer sin 27. fødselsdag lørdag, når Danmark tager hul på Thomas Cup med en must win-kamp mod Algeriet.

Allerede i slutningen af teenageårene blev han en del af landsholdstræningen i Brøndby. Han var en klejn spiller, og arbejdet med fysikken har altid fyldt en del for ham.

Men efter et 2022, hvor skader forpurrede det meste, har han haft ekstra fokus på arbejdet med fysikken. Det er en væsentlig del af forklaringen på, hvorfor han nu er tilbage på sit topniveau.

- Det har helt sikkert rykket mig meget i en positiv retning, at min stamina er bedre, og min styrke er bedre. Jeg er også mindre skadet, lyder det fra aarhusianeren.

Han har i flere hårde kampe i år bevist, at han ikke længere går ned i tredje sæt. Eller taber kampe, fordi modstanderen kan løbe længere.

Det har været tydeligt udefra, men det har også skabt en anden ro for Antonsen selv, når han står på banen.

- Det er en lige så stor del af det, at man har troen på, at man kan stå distancen. Hvis man begynder at tvivle på det halvvejs gennem første eller andet sæt, er man måske mere tilbøjelig til at træffe nogle forkerte valg, siger han.

- Det med at stole på, at det her kan jeg, det ved jeg, at jeg kan holde til, det er en lige så stor del af det som rent faktisk at kunne det.

Selv om Anders Antonsen ligesom Viktor Axelsen har lavet sit eget træningssetup uden om landsholdstræningen, træner han fortsat med i landsholdstræningen i Brøndby.

Og her har cheflandstræner Kenneth Jonassen også på nærmeste hold kunnet følge den udvikling, Antonsen har været igennem siden nytår. Og han har set, hvordan den forbedrede fysik har givet ham mere mentalt overskud i kampene.

- Anders har været fysisk rigtig stærk på banen, men han har også været mentalt rigtig stærk i forhold til at blive i det. Selv om du lægger på din fysik, så er det ikke bare lige at overføre direkte, siger Jonassen.

- Han har jo spillet med en blanding af stor selvtillid og stor frækhed på banen og turdet at gøre de svære ting i svære situationer.

Anders Antonsen er aktuelt nummer fire på verdensranglisten. Medmindre Viktor Axelsen bliver skadet eller spares, så spiller Antonsen andensingle for Danmark ved Thomas Cup, da Axelsen topper verdensranglisten.

/ritzau/

København, 06/05/2024 - 17:11

Andreas Mogensen deler skræmmende øjeblik i rummet med kongeparret

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Den danske astronaut fortæller til en paneldebat om to satellitter, der var lige ved at kollidere tæt på ham.

Mens den danske astronaut Andreas Mogensen befandt sig på Den Internationale Rumstation, ISS, fik han en melding om, at to satellitter muligvis ville kollidere blot seks meter fra stationen.

Det fortæller han foran kong Frederik og dronning Mary til en rumdebat på Sveriges største tekniske universitet, Kungliga Tekniska Högskolan, mandag.

Sammen med sine kolleger Christer Fuglesang og Marcus Wandt, fortæller Andreas Mogensen om det mest skræmmende øjeblik i løbet af den seks måneder lange rumrejse.

- Det var bare at krydse vores fingre og håbe, at ingenting skete, siger Andreas Mogensen om de to satellitter, som var blevet spottet tæt på rumstationen.

Særligt kong Frederiks øjne var låst fast op mod scenen i løbet af debatten.

- Der skete heldigvis ikke noget, siger Andreas Mogensen med et smil efterfulgt af en let latter fra gæsterne.

Hvis de to satellitter havde ramt hinanden var det blevet til rumaffald, som kunne skade rumstationen.

Det var netop snakken om rumaffald, der ledte Andreas Mogensen ind på sin historie.

For netop en af de ting, som særligt interesserer de tre astronauter på scenen i forhold til rumteknologi er, hvordan man i fremtiden kommer af med rumaffald.

12. marts landede Andreas Mogensen i havet ud for Floridas kyst efter et halvt år i rummet på Den Internationale Rumstation (ISS).

Her har han udført forsøg for forskere og virksomheder.

Det kongelige besøg på det svenske universitet, centrerer sig om dansk-svensk samarbejde om teknologi med rumforskning som omdrejningspunktet.

Kong Frederik har aldrig lagt skjul på sin fascination af rummet, og mødet med den danske astronaut mandag er ikke det første af sin slags.

De to har tidligere stået side om side, hvor kong Frederik blandt andet har fortalt, hvordan han er "skrækfascineret" af rummet og synes, at man som dansker bør være stolt af Andreas Mogensens færd.

Andreas Mogensens knap 200 dage i rummet løb hen over julen, som han måtte afholde uden familie og de danske traditioner. Midt i julefreden blev der også tid til et opkald til kong Frederik.

Med kongens børn kiggende over skulderen, ønskede kong Frederik Andreas Mogensen glædelig jul og godt nytår på et videoopkald.

/ritzau/

Læs Mere >>

Stockholm, 06/05/2024 - 13:02

Kongeparret er ankommet til Sverige til kanonsalutter

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Kong Frederik og dronning Mary er blevet taget imod af det svenske kongepar i hjertet af Stockholm.

Dronning Mary og kong Frederik har officielt taget hul på deres første statsbesøg som kongepar.

Med den guldbelagte robåd "Vasaorden" er de blevet roet ind til Skeppsbron i hjertet af den svenske hovedstad, Stockholm. Her er de blevet modtaget af det svenske kongepar, kong Carl Gustaf og dronning Silvia.

Flere er mødt frem med danske flag i hånden for at se kong Frederik og dronning Mary ankomme sammen med det svenske kronprinsessepar på besøget, der skal markere de historiske bånd mellem Sverige og Danmark.

De to skandinaviske konger inspicerede et grenaderkompagni fra den svenske livgarde ved ankomsten. Imens stod de to dronninger pænt i baggrunden og så til.

Sammen er de gået op til det svenske kongelige slot.

Kort inden det svenske skib lagde til kaj, lød der kanonsalutter for at byde det danske kongepar velkommen.

Og inden alles øjne var rettet mod den danske ankomst, stak kong Frederiks og dronning Marys gudbørn hovedet ud fra slottet og flagede med danske flag til de fremmødte.

Det danske kongepar er gudforældre til prinsesse Estelle og prins Oscar, der er kronprinsesse Victorias og prins Daniels børn.

Over to dage vil kongeparret deltage i en række begivenheder særligt centreret i Stockholm.

Statsbesøget til Sverige og senere i maj til Norge ligger i forlængelse af tronskiftet i januar, hvor kong Frederik overtog tronen fra sin mor, dronning Margrethe.

Traditionen om at tage ud til de skandinaviske kongehuse for at præsentere sig som et nyt kongepar rækker tilbage til 1947, hvor dronning Ingrid og kong Frederik IX gjorde det.

Kong Frederik og kronprinsesse Victoria har altid haft en nær relation, som kronprinsessen flere gange har italesat som en form for søskendeforhold.

De to har, siden de kom til verden med ni års mellemrum, haft en sammenlignelig skæbne. En dag skal de overtage tronen og sidde som regenter i henholdsvis Sverige og Danmark.

Men da kong Frederik i januar overtog tronen, er det officielle forhold mellem de to anderledes. Kutymen tilskriver sig, at da han er konge, og hun kronprinsesse, skal hun blandt andet neje for ham og lade kongen gå forrest og ikke længere følges side om side.

Prins Oscar og prinsesse Estelle forberedte sig på gudforældrenes besøg lørdag ved at sætte hvide striber på røde papirer for at symbolisere det danske flag. Det kunne man se på det svenske kongehus' Instagram.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 06/05/2024 - 10:00

FAKTA: Spyfluen bærer bakterier

* Spyfluer sætter sig på madvarer og afføring.

* Når de sætter sig på fødevarer, kan de sprede colibakterier og salmonella, som kan resultere i, at mennesker kan få madforgiftning og andre infektioner.

* Spyfluer kan lægge æg på mangelfuldt tildækkede madvarer. Kød, som er angrebet af larver, nedbrydes hurtigere og bør kasseres.

Kilde: skadedyrsekspert Claus Schultz og lex.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 06/05/2024 - 10:00

Din affaldssortering er en buffet for skadedyr

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Skraldespandene, som danskerne sorterer affald i, bliver lynhurtigt grobund for alskens fluer og larver, lyder det fra skadedyrsekspert.

Forårsvarmen er på vej ind over Danmark. Og selv om høje temperaturer lige er sagen for mange danskere, slæber det også problemer med sig.

Affaldsproblemer. For høje temperaturer kombineret med danskernes affaldssortering giver gode vækstbetingelser for klamme skadedyr og insekter, advarer skadedyrsekspert.

- Du skal være meget opmærksom på, at der kan komme mange insekter, som formerer sig rasende hurtigt, lyder det fra Claus Schultz, der er er formand for Brancheforeningen for skadedyrsfirmaer og teknisk chef i skadedyrsbekæmperen Rentokil.

Han peger på, at skadedyrene hurtigt bliver tiltrukket af lugte fra madvarer og plastbeholdere af organisk materiale, som eksempelvis plastbakker til kød og metaldåser med makrel.

- Det er ikke i alle kommuner, at låget kan lukke tæt. Blæser det op, og står skraldespandene i varmen og udsender gæring, så er bananfluer eksperter i at finde det. Og de formerer sig rigtig hurtigt, siger han og peger på, at også spyfluer og flæskeklannere tiltrækkes.

Her vil de så lægge æg i organisk materiale. Ifølge Claus Schultz lægger de mellem 300 og 500 æg per gang. Spyfluers æg, der blot klækkes til larver efter et døgn, er bedre kendt som maddiker, mens klannernes larver kaldes for klannerlarver.

Men du kan afhjælpe problemet, siger skadedyrseksperten, der anbefaler, at du finder haveslangen frem.

- Hver gang skraldespandene bliver tømt, så lægger du dem ned på græsset og spuler dem rene. Så undgår du den sump af væske, som godt kan opbygge sig i bunden, siger han.

Maddiker i skraldespandene er særligt et problem i sommermånederne, hvor varmen giver de bedste betingelser for skadedyrene.

- Det bedste råd er at komme affaldet i en pose, som lukker tæt, lyder det fra projektleder Carsten Hjort fra Arwos, som blandt andet varetager affaldsopgaver i Aabenraa Kommune.

- Du skal ikke fylde posen for meget, og det samme gælder for skraldespanden, for lukker den ikke tæt, er det nemmere for dyr at komme ind, siger han og peger på, at det selvfølgelig godt kan være svært at holde dem helt ude.

- Pas også på med bare at droppe en fyldt madaffaldspose ned i en tom beholder. Det kan den altså godt gå i stykker af, siger han.

Opdager du, at din skraldespand er beskidt, så sørg for, at den bliver gjort ren.

- Brug bare vand og ikke kemikalier. Det handler bare om at få den skyllet, siger Carsten Hjort.

Er det virkelig varmt, så anbefaler projektlederen, at du sætter dine skraldespande i skyggen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek