Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 10/09/2024 - 22:29

654 virksomheder politianmeldt for mulig fusk med coronahjælp

Erhvervsstyrelsen har gennemgået over 100.000 virksomheder, der har fået coronahjælp. Flere er politianmeldt.

Daniel Sch''fer/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Under coronakrisen fik tusindvis af virksomheder en økonomisk hjælpende hånd fra staten - men flere hundreder er under anklage for at fuske med coronahjælpen.

Erhvervsstyrelsen har politianmeldt 654 virksomheder for snyd med coronahjælp, oplyser styrelsen til Berlingske.

Under coronakrisen udbetalte styrelsen i alt 56 milliarder kroner til cirka 370.000 lønmodtagere og cirka 105.000 virksomheder og selvstændige.

Styrelsen har i flere år undersøgt virksomhederne og har færdigbehandlet omkring 95 procent af sagerne, skriver Berlingske.

Det er de mest graverende sager, styrelsen har valgt at politianmelde, da den har prioriteret sine ressourcer, lyder det i et skriftligt svar til mediet.

Coronahjælpen skulle holde hånden under virksomheder og lønmodtagere i en svær tid.

Det har midlertidigt vist sig, at en række virksomheder klarede sig bedre end ventet.

Mandag skrev DR, at Erhvervsstyrelsen havde gjort det endelige regnskab op. Her fremgik det, at cirka 60.000 virksomheder havde fået mere i coronahjælp, end de viste sig at være berettiget til.

Derfor kræver styrelsen 4,9 milliarder kroner tilbagebetalt fra de virksomheder, der har fået for meget udbetalt.

I langt de fleste tilfælde var der ifølge DR tale om beskedne beløb, men nogle virksomheder skal til lommerne og betale adskillige millioner kroner tilbage.

Det gælder eksempelvis Københavns Lufthavne A/S, der er præsenteret for et krav på over 41 millioner kroner i for meget betalt lønkompensation.

Et andet eksempel er møbelvirksomheden Tvilum A/S i Fårvang i Midtjylland, der skal betale mere end 18 millioner kroner tilbage.

Det fremgik ifølge DR ikke af en aktindsigt i tilbagebetalingskravene, hvorfor virksomhederne skal returnere pengene.

Men Erhvervsstyrelsen oplyste mandag til mediet, at størstedelen af tilbagebetalingskravene er udtryk for, at "den pågældende virksomhed har klaret sig økonomisk bedre gennem pandemien end virksomhedens forventning på ansøgningstidspunktet".

/ritzau/

København, 15/01/2025 - 12:47

Dronning Margrethe maler jubilæumskrus for Royal Copenhagen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Royal Copenhagen har indgået et samarbejdet med dronning Margrethe i anledningen af virksomhedens jubilæum.

Dronning Margrethe har illustreret et krus for Royal Copenhagen.

Det skriver porcelænsvirksomheden på sin hjemmeside.

Samarbejdet er blevet til i anledning af Royal Copenhagens 250-års jubilæum, og på kruset har dronning Margrethe malet to blå fisk.

- Det er mig en glæde at kunne være med til at fejre Royal Copenhagens 250 år med dansk kunsthåndværk og design. Koppens motiv er inspireret af en fisk, jeg malede i Frankrig for mange år siden, skriver dronningen i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Kruset koster 799 kroner og forhandles ifølge virksomheden kun i år.

Ifølge pressemeddelelsen er jubilæumskruset "en smuk reference til porcelænsfabrikkens royale ophav".

Den Kongelige Porcelænsfabrik, Royal Copenhagen, blev nemlig grundlagt som et aktieselskab i 1775 med dronning Juliane Marie (der var gift med Frederik V) i spidsen for selskabet.

Det skriver virksomheden på sin hjemmeside.

Her står det, at det ligeledes var dronningen, der bestemte, at Royal Copenhagens logo skulle være tre bølger under en kongekrone.

Bølgerne symboliserer Lillebælt, Storebælt og Øresund, mens kronen ”til evig tid skulle minde os om den royale forbindelse”, skriver virksomheden.

Dronning Margrethe har flere gange fortalt, hvordan hun elsker at være kreativ med blandt andet akvarelmaling, illustrationer, decoupager og kostumer.

Blandt andet designede hun i 2024 Pantomimeteaterets nye fortæppe i Tivoli i København og kostumer og scenografi til en balletforestilling baseret på H.C. Andersens eventyr om "Klods-Hans".

Samme år blev hun desuden tildelt prisen Årets Kostumedesigner ved Robert-prisuddelingen for sine kostumekreationer til Netflix-filmen "Ehrengard: Forførelsens kunst".

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/01/2025 - 12:25

Dronning Margrethe maler jubilæumskrus for Royal Copenhagen

Royal Copenhagen har indgået et samarbejdet med dronning Margrethe i anledningen af dets jubilæum.

Dronning Margrethe har illustreret et krus for Royal Copenhagen.

Det skriver porcelænsvirksomheden på deres hjemmeside.

Samarbejdet er blevet til i anledning af Royal Copenhagens 250-års jubilæum, og på kruset har dronning Margrethe malet to blå fisk.

- Det er mig en glæde at kunne være med til at fejre Royal Copenhagens 250 år med dansk kunsthåndværk og design. Koppens motiv er inspireret af en fisk, jeg malede i Frankrig for mange år siden, skriver dronningen i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Kruset koster 799 kroner og forhandles ifølge virksomheden kun i år.

Ifølge pressemeddelelsen er jubilæumskruset "en smuk reference til porcelænsfabrikkens royale ophav".

Den Kongelige Porcelænsfabrik, Royal Copenhagen, blev nemlig grundlagt som et aktieselskab i 1775 med dronning Juliane Marie (der var gift med Frederik V) i spidsen for selskabet.

Det skriver virksomheden på sin hjemmeside.

Her står det, at det ligeledes var dronningen, der bestemte at Royal Copenhagens logo skulle være tre bølger under en kongekrone.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 15/01/2025 - 08:00

FAKTA: Opskrift på tandoorikylling

Opskrift til to personer.

 

Ingredienser:

* 2 søde kartofler

* 2 rødløg

* 3 spiseskefulde smagsneutral olie

* Salt og peber

* 1 spiseskefuld sød paprika

* 1 spiseskefuld nigella

* 2 teskefulde spidskommen

* 1 teskefuld røget paprika

* En halv teskefuld stødt kanel

* 300 gram kyllingestrimler

* 200 gram moset tomat

* 2 deciliter kokosmælk

* 1 spiseskefulde smør

 

Til servering:

* Yoghurt

* 1 håndfuld koriander

* 1 håndfuld mynte

* 1 citron

* Naanbrød

* Chutney

 

Fremgangsmåde:

* Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

* Skræl de søde kartofler, og skær dem i små tern. Skær løget i både. Dryp et ildfast fad med lidt olie, og fyld det med søde kartoffeltern og løg. Dryp med mere olie, og krydr med salt og peber. Bag det hele i ovnen i 20-25 minutter. Vend gerne rundt i det undervejs.

* Vend lidt olie, paprika, nigella, spidskommen, paprika og kanel sammen med kyllingestrimlerne i en skål. Krydr med salt og peber. Fordél kyllingestrimlerne oven på grøntsagerne, og bag det hele i ovnen i yderligere cirka 10 minutter. Hæld moset tomat og kokosmælk i fadet sammen med en klat smør, og vend godt sammen. Bag i yderligere 20-30 minutter, til alt er mørt, kyllingen er gennemtilberedt, og saucen er lækker og cremet.

* Anret retten i dybe tallerkner, eller servér den i fadet. Top med yoghurt og plukket koriander og mynte. Servér med citronbåde, lune naanbrød og chutney.

* Tip: Hvis du ikke orker alt det pjat med ud og ind af ovnen, så drop de søde kartofler, og vend resten sammen. Bag det færdigt i ovnen i 25-30 minutter. Så nemt.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 15/01/2025 - 08:00

Optimer madlavningen og minimer opvasken

Du kan lave et væld af retter i en enkelt gryde eller et fad i ovnen. Du skal bare kende et par grundregler for at få succes.

Dagen har været tung og lang. Og hverken madlavning eller opvask er ligefrem noget, der lokker. Måske skal det bare være takeaway i dag?

Stop lige der, lyder budskabet fra kok Louisa Lorang, der udgiver kogebogen "Alt i en" den 17. januar. For du kan nemlig nemt selv lave en lang række retter, som kræver et minimum af arbejde og giver en syndig smagsoplevelse.

Pointen er, at du kan tilberede hele baduljen i én pande, gryde eller et fad i ovnen.

- Man kan lave ægte mad af rigtige råvarer, uden at det bliver omstændigt. Det er en form for konkurrent til færdigretter eller takeaway, siger Louisa Lorang.

Det kan være alt fra kartoffelcurry og one pot-pasta til wokretter og fisk med grønt i et fad.

En af fordelene ved at lave al maden i den samme beholder er, at det gør det utroligt nemt at forberede.

- Man kan næsten bare stille de ildfaste fade klar i køleskabet til to-tre dage. Så når man ved, at hele familien skal til badminton på onsdag, så står maden klar, siger kokken.

Oplagte ingredienser at smide i din "alt i en"-ret er massevis af grøntsager, kød, fisk, pasta, ris, kartofler, bulgur og nudler.

Her er det vigtigt at bemærke, at hvis du bruger ingredienser, som suger meget væske, er det vigtigt at overholde forholdene mellem ingredienserne. Ellers risikerer du, at din ret koger tør eller bliver sjasket.

- Der er mere teknik i det. Så hvis man laver noget med tørvarer og væde, så må man hellere bare lave to bradepander, hvis man skal bruge mere, siger Louisa Lorang.

Men derudover er hendes råd bare at være modig og kaste sig ud i at minimere antallet af potter og pander.

Begræns dig til et enkelt blus, så gælder det bare om at tilsætte tingene i den rigtige rækkefølge, så de får den rigtige tilberedning, siger kokken.

Hendes egne favoritter fra den nye kogebog er mexican rice, som er en pande fuld af ris, grøntsager, krydderi, bouillon og mosede tomater toppet med frisk koriander og creme fraiche. Og tandoorikylling, som på det nærmeste er en gryderet, man laver i et fad i ovnen.

Og så anbefaler hun at langtidsstege eksempelvis kødet til dine tacos, gryderetter eller lignende i ovnen.

- Skal vi på tur, står jeg gerne tidligt op og sætter det i ovnen på lav varme. Det tager lang tid, men det passer sig selv. Så skal jeg måske bare snitte lidt salat inden servering. Der kan slowretterne noget andet, siger Louisa Lorang.

Langtidstilberedningen åbner også op for muligheden for at bruge nogle andre kødudskæringer end de mest gængse.

- Det kan for eksempel være klump, som vi ikke bruger særligt tit, siger Louisa Lorang og fortsætter:

- Det kan være svinekæber, som mest forbindes med gæstemad eller restaurationsmad - og det behøver det bare på ingen måde at være. Og det kan være bov, som kræver lang tilberedning, men smager af enormt meget.

Har du lavet en ret, der har langtidssimret i gryden eller ovnen, giver det ifølge Louisa Lorang altid et lækkert og friskt modspil at drysse friske krydderurter på toppen inden servering.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek