15/01/2025 - 08:00
FAKTA: Opskrift på tandoorikylling
Af: Af Anna Raabæk, Ritzau Fokus
Opskrift til to personer.
Ingredienser:
* 2 søde kartofler
* 2 rødløg
* 3 spiseskefulde smagsneutral olie
* Salt og peber
* 1 spiseskefuld sød paprika
* 1 spiseskefuld nigella
* 2 teskefulde spidskommen
* 1 teskefuld røget paprika
* En halv teskefuld stødt kanel
* 300 gram kyllingestrimler
* 200 gram moset tomat
* 2 deciliter kokosmælk
* 1 spiseskefulde smør
Til servering:
* Yoghurt
* 1 håndfuld koriander
* 1 håndfuld mynte
* 1 citron
* Naanbrød
* Chutney
Fremgangsmåde:
* Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
* Skræl de søde kartofler, og skær dem i små tern. Skær løget i både. Dryp et ildfast fad med lidt olie, og fyld det med søde kartoffeltern og løg. Dryp med mere olie, og krydr med salt og peber. Bag det hele i ovnen i 20-25 minutter. Vend gerne rundt i det undervejs.
* Vend lidt olie, paprika, nigella, spidskommen, paprika og kanel sammen med kyllingestrimlerne i en skål. Krydr med salt og peber. Fordél kyllingestrimlerne oven på grøntsagerne, og bag det hele i ovnen i yderligere cirka 10 minutter. Hæld moset tomat og kokosmælk i fadet sammen med en klat smør, og vend godt sammen. Bag i yderligere 20-30 minutter, til alt er mørt, kyllingen er gennemtilberedt, og saucen er lækker og cremet.
* Anret retten i dybe tallerkner, eller servér den i fadet. Top med yoghurt og plukket koriander og mynte. Servér med citronbåde, lune naanbrød og chutney.
* Tip: Hvis du ikke orker alt det pjat med ud og ind af ovnen, så drop de søde kartofler, og vend resten sammen. Bag det færdigt i ovnen i 25-30 minutter. Så nemt.
/ritzau fokus/