Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 02/01/2024 - 15:27

Danske stjerner med baby og bleskift i 2023

Christopher, Christiane Schaumburg-Müller Aaxman, Bubber og Josephine Skriver er blandt de kendisser, der har udvidet familien i 2023.

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Af: Af Amalie Dinesen, Ritzau Fokus

En masse små stjerneskud er kommet til verden i det forgangne år.

Popstjernen Christopher og hans hustru, model og influent Cecilie Haugaard, har budt lille Isabelle velkommen til verden. Parret har i forvejen datteren Noelle.

- Endnu en prinsesse er tilføjet til samlingen og endnu en masterclass i, hvordan man føder, af min wonder woman, jublede den nybagte far i et instagramopslag.

Endnu en stjerne kom også til hjemme hos sanger Brian Sivabalan, kendt som Lord Siva, og hustruen, model Ulrikke Toft Simonsen, som allerede har datteren Norma. De har fået en søn, der bærer et helt særligt navn, Billy Hugo. Han er opkaldt efter Ulrikke Toft Simonsens bror, Hugo Helmig, der døde i 2022.

Sangerinden Aura Dione fik i det forgangne år en ny titel. Hun blev nemlig mor for første gang med kæresten, Bastian. Det afslørede hun ifølge Ekstra Bladet i en række stories - korte, tidsbegrænsede klip - på Instagram.

Året bød også på en ny hverdag for musikerparret Ihan Haydar og Esben Svane. Her har babytrommerne buldret, og parrets datter, Ella, er kommet til verden.

- Jeg nyder denne her tid, og jeg elsker, elsker, elsker min nye rolle som mor. Jeg vidste ikke, at det var dét, der manglede i mit liv, lød det i et instagramopslag fra Ihan Haydar.

Manden, der samlede Danmark til fællessang under coronapandemien, kunne i år også samle sin familie til fødselsfest. Den populære pianist Philip Faber blev nemlig far for anden gang, da hans hustru, operainstruktør Selma Mongelard Faber, fødte endnu en søn.

- Alt er gået supergodt. Både Selma og den lille har det godt, og han er en flot lille fyr, fortalte han i podcasten "Det vi taler om" ifølge B.T.

Dermed er parrets første søn, August, blevet storebror.

Ud over seksårige Constantin, som rapper Liam Nygaard O'Connor har sammen med tv-vært og iværksætter Christiane Schaumburg-Müller Aaxman, er L.O.C. blevet far til to piger med sin nuværende kæreste.

Det afslørede han i sommer i et interview med Ritzau.

- Som jeg også oplevede, da jeg fik min søn, så fylder det enormt meget og er så unikt, at der er meget få ting, der kan matche det, sagde musikeren, der ikke ønskede at uddybe yderligere om sit forhold til pigernes mor.

Familien er også blevet større hjemme hos Christiane Schaumburg-Müller Aaxman, der sammen med sin ægtemand, rigmanden Daniel Aaxman, har fået en lille pige. Det afslørede tv-værten på Instagram. Daniel Aaxman er i forvejen far til to piger fra et tidligere forhold.

Komiker Mark Le Fêvre bliver kostet rundt som Lasse Rimmers assistent i underholdningsprogrammet "Stormester". Privat har han fået en lille babyboss med sin kæreste gennem 13 år, juristen Sidsel Fisker Buhl Jørgensen.

- Vi er blevet forældre. Det hele er pissefedt, jublede Mark le Fêvre i et instagramopslag.

Førstegangsforældre er der også blevet skrevet på cv'et hos den danske supermodel Josephine Skriver og hendes amerikanske musikermand, Alexander DeLeon. Det annoncerede parret over for deres følgere på Instagram.

Mediepersonligheden Bubber, der lyder det borgerlige navn Niels Christian Meyer, kunne i år kalde sig far til fem, da den 57-årige tv-værts hustru, Signe Rossing, fødte parrets andet fælles barn.

Både Bubber og hustruen har hver tre børn fra tidligere forhold.

"Brølede som en abe" - sådan beskrev TV 2-vært Petra Nagel selv fødslen af sit og gemalen Asbjørn Munks tredje barn i et instagramopslag.

- Ind kom jordemoder Røskva som en blid engel og hjalp det lille drengebarn til verden. Vi har det godt, lød det fra Petra Nagel i opslaget.

Der var også barsel på programmet for skuespiller Lise Baastrup i år. Hun har nemlig født sit og forestillingsleder Jacob Dahls andet barn.

Det afslørede den nybagte mor på Instagram, hvor hun delte et billede af parrets ældste datter, Laura, der går tur med barnevogn og lillesøster.

Børnene har en kendt farmor, da Jacob Dahls mor - og Lise Baastrups svigermor - er revydronningen Lisbet Dahl.

Også en lille pige sluttede sig til familien hos danser Claudia Rex og musicalskuespiller og tv-vært Pelle Emil Rex Hebsgaard, der i forvejen har sønnen Zacharias.

- I torsdags ankom den smukkeste lille guldklump af en pige til verden og har taget mit hjerte med storm i et solidt jerngreb, lød det fra den nybagte far i et opslag på Instagram.

Familien Brygmann blev i år beriget med hele to nye stjerneskud, da skuespillerparret Karoline Brygmann og Elias Munk fik en datter, mens fætteren Ludvig Brygmann, der er musiker, også fik en datter med sin kæreste, musicalskuespilleren Andrea Lykke Oehlenschlæger.

Babylykke var der også at spore hos bagedyst-vinder Annemette Voss, DR-værten Tobias Hansen, håndboldeksperten Daniel Svensson, skuespiller Simone Lykke og musikeren Tim Christensen.

Komikerverdenen bød velkommen til flere små grinebidere, da Simon Talbot og Katrine Køhler Talbot blev forældre for første gang, mens også Thomas Warberg fik titlen som far for første gang i 2023.

Musikere som Jada, Wafande, Branco, Artigeardit, Faustix og Morten Filipsen har i år kunnet bruge deres sangstemmer til at synge vuggeviser for deres respektive nyfødte.

Blandt forældrene til årets årgang er også skuespiller Sofie Jo Kaufmanas, tv-vært og skuespiller Hadi Ka-koush, kost- og træningsformidler Michelle Kristensen sammen med forlagschef Pernille Wass og tv-vært Signe Vadgaard med Cathrine Gjørtsvang Vadgaard.

Sidst, men ikke mindst, er også tv-vært Nicholas Kawamura og influencer Trine Kjær samt sportsparret håndboldekspert Lærke Møller og tidligere fodboldspiller Thomas Enevoldsen blevet forældre.

/ritzau/

Basel, 12/05/2025 - 08:00

Fuldt fokus på Eurovision: Jeg har verdens bedste bagland

Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Venner og familie står klar, så Danmarks grandprixstjerne Sissal kan shine på scenen i Eurovision.

Det kan godt være, at Danmarks Eurovision-deltager, Sissal, synger alene på scenen. Men bag hende står et hav af hænder.

- Jeg har verdens bedste, ressourcestærke bagland, som jeg kan bede om, siger Sissal og fortsætter:

- Der er mange, der spørger mig, hvordan jeg håndterer Eurovision med at være mor, og svaret er, at det er et rigtig godt bagland. Jeg er meget privilegeret. Så jeg kan ikke sige, at alle kan gøre det her. Jeg kan, fordi jeg har et kæmpe netværk bag mig.

Mens Sissals færøske familie ankommer onsdag for at heppe, inden hun skal synge sin skæbnesang, "Hallucination", i torsdagens semifinale i årets internationale melodigrandprix, er hendes to små børn dog rejst fra Basel i Schweiz igen.

Den lille familie bor til daglig i København.

- Det ville blive for travlt for dem at være her, når Eurovision går i gang, og de ville overhovedet ikke kunne se mig. Så de har været her tre dage inden, og det har været virkeligt, virkelig dejligt og fantastisk, fortæller Sissal.

De kommende tre dage frem til semifinalen skal de sidste detaljer på plads, for der venter Sissal en stor opgave, når hun skal forsøge at synge Danmark til en plads i finalen.

Sådan en har Danmark ikke stået i siden 2019, og Danmark er dermed det land, der har misset finalen flest gange i streg.

- Jeg håber, at vi er i stand til at ændre det i år. Jeg krydser virkelig, virkelig fingre for det, lyder det fra Sissal.

37 lande stiller op i årets Eurovision. Derfor afvikles konkurrencen over to semifinaler henholdsvis tirsdag 13. maj og torsdag 15. maj inden den grande finale 17. maj.

Seks lande er automatisk kvalificeret til finalen. Det er Italien, Tyskland, Storbritannien, Spanien og Frankrig, da de betaler den største del af gildet, samt sidste års vinderland, som denne gang er Schweiz.

/ritzau/

Læs Mere >>

Basel, 12/05/2025 - 06:00

Eurovision øger omsorgen for deltagerne efter sidste års skandaleshow

Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Konflikter og geopolitiske spændinger gennemsyrede sidste års Eurovision. Det skal ikke ske igen.

Eurovision vender tilbage til Schweiz. Men meget er forandret, siden alpelandet var vært ved verdens første grandprix i 1956.

Efter sidste års kaotiske kulisse i Malmø Arena i Sverige, hvor geopolitiske spændinger og knas mellem deltagere og produktionen gennemsyrede showet, har arrangørerne indført et adfærdskodeks og en omsorgsprotokol.

- Der har ikke været ret mange steder, hvor deltagerne har kunnet opholde sig, hvis de har haft brug for at være for sig selv, lyder det fra journalist Ole Tøpholm, der i mange år har kommenteret Eurovision for DR.

Få timer inden finalen sidste år blev Hollands deltager diskvalificeret.

Han havde udført en bevægelse og ramt en fotografs kamera i irritation over at blive filmet, da han forlod scenen efter semifinalen.

Derfor vil der være kamerafrie zoner. Derudover afholdes der færre pressekonferencer.

Arrangørerne lukker simpelthen ned for at undgå problemer som sidste år, lyder det fra Carsten Nilsson, der er medstifter af fanmediet Eurosong.dk og i år skal til sit 18. Eurovision.

- Vi så også kaotiske scener under finalen, hvor der blev buhet højlydt af supervisoren for det hele, Martin Österdahl, siger Carsten Nilsson.

Før finalen var der tvivl om, hvor mange der egentlig ville stille op, for flere lande overvejede angiveligt at trække sig, heriblandt Irland.

Den irske delegation var også rasende på det israelske public service-medie KAN, fordi kanalens kommentator havde advaret seere om, at der ville være sort magi og sataniske symboler på scenen under Irlands optræden.

At Israel overhovedet deltog i Eurovision affødte stærke propalæstinensiske reaktioner grundet krigen i Gaza.

Sikkerhedsopbuddet var stort. De svenske myndigheder blev assisteret af både dansk og norsk politi.

I år er sikkerhedsniveauet, som det plejer, lyder det fra Ole Tøpholm.

- I alle de år, jeg har været med til grandprixet, har der altid været en eller anden politisk debat på sidelinjen. Men det ville også være mærkeligt, hvis der ikke var det, fordi Eurovision jo er en del af nutiden, siger han.

Sidste år måtte publikum ikke medbringe palæstinensiske flag.

Det må de i år.

European Broadcasting Union (EBU), der arrangerer Eurovision, har indført en ny flagpolitik. Alle flag må vaje i St. Jakobshalle. Så længe de ikke strider imod schweizisk lov.

For deltagerne er reglerne dog anderledes.

De må kun flage med flaget fra det land, de stiller op for. Det betyder, at Danmarks Eurovision-håb, Sissal fra Færøerne, kun må have Dannebrog med og ikke det færøske flag.

Sidste år hev schweiziske Nemo et flag for nonbinære op under åbningsceremonien. Det fik dog ikke konsekvenser for sangeren, som vandt Eurovision.

Derfor er det Schweiz, der siger "good evening, Europe", som de også gjorde for 69 år siden.

37 lande stiller op, og Eurovision afvikles derfor over to semifinaler den 13. og 15. maj inden finalen 17. maj.

Sissal skal på scenen 15. maj. Og der har aldrig været længere til tops. Danmark er det land, der har sunget med i flest år uden at nå en finaleplads. Sidst Danmark var med i finalen var i 2019.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 12/05/2025 - 09:00

FAKTA: Slip af med klædemøllene

* Tøm skuffer og skabe for tøj, støvsug skabet grundigt, eller køb et godkendt insektmiddel mod møl.

* Du kan også prøve at vaske tøjet ved 50 grader eller lægge tøjet i fryseren tre til fire døgn.

* Du kan også forsøge at varme tøjet i ovnen på over 41 grader i over fire timer.

* Hvis dit tøj ikke kan tåle at blive vasket, kan du prøve en kemisk rensning. Samtidig er det en god idé at pakke tøj, du ikke bruger ofte, i tætsluttende poser, da det kan mindske sandsynligheden for møl.

Kilde: Videncentret Bolius.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 12/05/2025 - 09:00

Klædemøl æder din yndlingsstrik i stilhed

Eva Rosenqvist/Ritzau Scanpix

Klædemøl lever skjult i mørke skabe og gnaver sig gennem alt fra sweatre til tæpper. Men med nogle enkle greb kan du holde dem på afstand, før de tager over.

Små, næsten usynlige, men med en appetit, der kan ødelægge uldtøjet på ganske få uger.

Larver gemmer sig i tøjet, og de kan lave huller og til tider også spindetråde.

Ifølge en undersøgelse fra Videncentret Bolius foretaget via YouGov havde 5 procent af de adspurgte danskere haft møl i deres hjem i 2023. I hovedstadsområdet var tallet på 12 procent.

Klædemøl er en plage, der kan være svær at få øje på og ganske besværlig at komme af med. Det fortæller Claus Schultz, der er formand for brancheforeningen for skadedyrsfirmaer.

- Hvis der er huller i tøjet, kan det være klædemøl. De er meget glade for, når tøjets stof er meget naturligt, siger han.

Vær særligt opmærksom på skind, pels og tæpper.

Det er som nævnt ikke de voksne klædemøl, der spiser tøjet, men deres larver.

- Det tøj, man ikke rører særligt ofte, kan ryge bagest i klædeskabet, og lige der kan nullermænd dannes. Her kan klædemøl trives, siger Claus Schultz.

Der er dog også andre forhold, der kan afgøre deres trivsel. Klædemøl har det nemlig værre i kulde og tørke, samt hvis temperaturen stiger til 32-33 grader.

- Hvis man er nervøs for, at ens beklædningsdel har klædemøl, kan man lægge den i en pose, som man lægger i fryseren tre til fire dage. Her vil æggene og larverne dø, og dermed kan man standse dem, siger han og fortsætter:

- Det handler om at finde epicentret. Hvis der er en trøje bagest i skabet, kan man også prøve at tørretumble den, hvis den kan holde til det.

Samtidig er det godt at give områderne, der har været påvirket af klædemøl, en omgang rengøring.

- Det kan være rart at få alt tøj ud af klædeskabet og støvsuge alle kanter. Man skal samtidig støvsuge hyldebærere, da de kan danne larvekamre for klædemøl. Det er bedre end at tørre af med en klud, da det er godt med en tør rengøring, siger Claus Schultz.

Hvis støvsugningen ikke kan holde klædemøl væk, og det heller ikke hjælper at have for eksempel tøj i tætlukkede beholdere, så kan man prøve endnu stærkere midler.

Det kan indebære insektmidler. Her skal man dog undersøge, at det er et middel, der er godkendt af Miljøstyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek