Aarhus, 02/05/2025 - 09:23
Kriseramt lufthavn forhandler med ny ukendt investor
Aarhus Airport har tidligere haft en betinget aftale med en ukendt investor. Nu har lufthavn aftale med en ny.
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Af: /ritzau/
Den skrantende østjyske lufthavn Aarhus Airport har efter flere måneders forhandlinger valgt at gå videre med en ny ukendt international investor.
Det fremgår af en pressemeddelelse fra lufthavnen.
Lufthavnen oplyser ikke, hvem den nye investor er, men skriver, at bestyrelsen har underskrevet et vilkårsdokument med investoren "som grundlag for en endelig investeringsaftale".
I november oplyste lufthavnen dog, at den havde indgået en betinget aftale med en anden "international investor", der ønskede at overtage aktiemajoriteten i lufthavnen.
Inden årsskiftet lød det også, at byrådene i de tre ejerkommuner, Syddjurs, Aarhus og Norddjurs, havde givet grønt lys til en kontrakt med en anden ukendt investor, der ville skyde 120 millioner kroner i lufthavnen.
Bestyrelsesformand i lufthavnen Lars Dige Knudsen sagde i januar, at lufthavnen forventede at underskrive en kontrakt med investoren inden udgangen af februar.
Den er tilsyneladende ikke underskrevet.
I pressemeddelelsen fredag lyder det fra lufthavnen, at man har været i dialog med tre investorer "herunder den investor, som var aktuel i slutningen af 2024", men at man efter en "grundig proces" har valgt at indgå et samarbejde med en af de nye aktører.
Lars Dige Knudsen afviser over for Ritzau, at der skulle have været kurrer på tråden mellem lufthavnen og den tidligere investor.
- Der har bare været et meget langstrakt forløb, siger han og tilføjer, at der kom et tilbud, som indeholdt et "langt større potentiale".
Han vil ikke svare på, hvor mange penge den nye investor er klar til at skyde i lufthavnen.
Den endelige investeringsaftale forventes at være på plads i løbet af juni, når de nødvendige myndighedsgodkendelser er opnået.
Aftalen skal - ligesom den tidligere aftale - godkendes af byrådene i ejerkommunerne. Først når aftalen er endeligt godkendt, vil lufthavnen dele yderligere informationer om investoren.
Den skrantende lufthavn, der har kæmpet med at tiltrække passagerer, har de seneste par år været på jagt efter en investor.
Lufthavnen, der ligger på Djursland, har i flere år kæmpet med dårlig økonomi.
Det har flere gange fået ejerkommunerne til at ryste op med flere penge.
Ejerkommunerne skød i 2019 yderligere 200 millioner kroner ind i lufthavnen.
Det skete med den forudsætning, at lufthavnen skulle finde en privat investor, der vil stille med yderligere kapital.
/ritzau/