Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 15/06/2025 - 09:35

Dansk kendispar er blevet forældre

Komikeren Rasmus Wallbridge og realitydeltageren Malene W. Lagerbon har fået en lille søn sammen.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: Af Ritzau Fokus

Endnu en lille Wallbridge-baby er kommet til verden.

Komikeren Rasmus Wallbridge er blevet far for anden gang, efter at hans kæreste, realitydeltageren Malene W. Lagerbon, har født parrets første fælles barn, lille Emil.

- Hele familien er fyldt med lykke og forelskelse i vores nye søn og lillebror. Malene er det sejeste stykke menneske, jeg nogensinde har set. Så alt er bare kanon, skriver den nybagte far på Instagram.

Rasmus Wallbridge afslørede nyheden om familieforøgelsen på det sociale medie i januar.

- Jeg skal være far igen, og det bliver en lille dreng. Kæft, hvor er vi glade, og vi glæder os sindssygt meget til at møde ham her til juni, jublede den kendte komiker i opslaget.

Fra et tidligere forhold har Rasmus Wallbridge en søn i skolealderen.

Rasmus Wallbridge er især kendt for makkerskabet med Vild med dans-værten Martin Johannes Larsen.

Sammen har de blandt andet lavet sketchshowet "Wellington Special" på DR2 og showet "Vil I se vores smukke navler?".

Det var faktisk igennem makkerskabet med Martin Johannes Larsen, at Rasmus Wallbridge mødte sin Malene.

I 2022 blev Malene W. Lagerbon inviteret med i Rasmus Wallbridge og Martin Johannes Larsens podcast "Tændt!", som centrerer sig om tidens reality-tv, hvor de vurderer aktuelle programmer og deltagerne i dem.

Malene W. Lagerbon har nemlig deltaget i DR-programmet "Vild kærlighed", hvor singler skal flyde sammen på en tømmerflåde ned ad en flod i Sverige i håbet om at finde den eneste ene.

Den eneste ene fandt hun dog først efterfølgende takket være programmet, og nu har parret fået deres første fælles barn.

/ritzau/

København, 01/07/2025 - 11:25

Danske og svenske kongelige fejrer Øresundsbroens 25-års jubilæum

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det danske og svenske kongepar markerer tirsdag, at det er 25 år siden, at Øresundsbroen åbnede.

Tirsdag er det 25 år siden, at Øresundsbroen blev indviet, og det bliver fejret af både det danske og svenske kongepar.

Fejringen er tirsdag formiddag blevet indledt med, at kong Frederik og dronning Mary samt Sveriges kong Carl Gustaf og dronning Silvia mødtes på Luftkastellet, som ligger i Sverige tæt ved broen.

Herefter kører de to kongepar i kortege til øen Peberholm, som ligger i Øresund.

Siden broen mellem Danmark og Sverige blev indviet, er der taget millioner af ture over forbindelsen.

Aftalen om at bygge en fast forbindelse over Øresund blev formelt indgået mellem Danmark og Sverige i 1995.

Fire år senere begyndte byggeriet, og i august 1999 blev det sidste brofag sat på plads. Jernbanen mellem København og Malmø stod færdig i december samme år.

1. juli var broen så klar til at blive indviet af dronning Margrethe og kong Carl Gustaf.

Sidste år satte trafikken over broen rekord med knap 7,6 millioner ture. Her var det personbiler, der udgjorde størstedelen. Knap 6,6 millioner af slagsen krydsede broen.

Senere vil de kongelige drage mod Amager Strandpark, hvor en jubilæumsgave vil blive afsløret.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/07/2025 - 11:00

Danske og svenske kongelige fejrer Øresundsbroens 25-års jubilæum

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det danske og svenske kongepar mødes tirsdag i anledning af, at Øresundsbroen så dagens lys.

Tirsdag er det 25 år siden, at Øresundsbroen blev indviet, og det fejres med et kongeligt besøg.

Kong Frederik og dronning Mary samt Sveriges kong Carl Gustaf og dronning Silvia mødes på den svenske side af forbindelsen, hvorefter de vil køre i kortege til øen Peberholm, som ligger i Øresund.

Siden broen mellem Danmark og Sverige blev indviet, er der taget millioner af ture over forbindelsen.

Aftalen om at bygge en fast forbindelse over Øresund blev formelt indgået mellem Danmark og Sverige i 1995.

Fire år senere begyndte byggeriet, og i august 1999 blev det sidste brofag sat på plads. Jernbanen mellem København og Malmø stod færdig i december samme år.

1. juli var broen så klar til at blive indviet af dronning Margrethe og kong Carl Gustaf.

Sidste år satte trafikken over broen rekord med knap 7,6 millioner ture.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 01/07/2025 - 10:00

FAKTA: Vær påpasselig som gravid eller ammende

* Vil man være ekstra forsigtig i forhold til sin udsættelse for hormonforstyrrende stoffer, kan man vælge produkter med Svanemærket. De må ikke indeholde stoffer, der er på EU's liste over mistænkte hormonforstyrrende stoffer.

* Det er særligt vigtigt at være opmærksom på sin udsættelse for kemikalier, hvis man er gravid eller ammende. Her anbefaler Miljøstyrelsen, at man vælger Svanemærket kosmetik og i øvrigt begrænser forbruget af kosmetiske produkter så meget som muligt.

* Kan man ikke finde en svanemærket variant, kan man forsøge at undgå triclosan, propylparaben, bytulparaben, isopropylparaben og isobutylparaben, hvis man vil være ekstra forsigtig.

Kilde: Miljøstyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 01/07/2025 - 10:00

Her kan du stadig støde på forbudte solfiltre

Vibeke Toft/Ritzau Scanpix

Solcremer bliver tjekket for potentielt hormonforstyrrende stoffer. Men et forbud betyder ikke, at produkterne straks fjernes fra hylderne.

Solcreme er en vigtig del af din beskyttelse mod solens skadelige uv-stråler. Samtidig er det godt at have fokus på, hvad du smører dig ind i.

1. juli træder et EU-forbud i kraft, der forbyder uv-filteret homosalate i solcremer til kroppen. Det sker, da stoffet er mistænkt for at have en hormonforstyrrende effekt.

Det betyder, at uv-filteret ikke længere må være i kropsprodukter på hylderne. Men der er ikke tale om et totalforbud, fortæller Stine Müller, der er projektleder hos Forbrugerrådet Tænk Kemi.

- Uv-filteret må stadig gerne være i produkter til ansigtet som ansigtssolcremer eller i dagcremer med uv-filter, fortæller hun.

Det skyldes, at ansigtsprodukter bliver brugt på et langt mindre område, så udsættelsen for stoffet er mindre, og derfor boner det ikke ud på samme måde i myndighedernes sikkerhedsvurderinger som kropscremer.

Stod det til Forbrugerrådet Tænk Kemi skulle det dog slet ikke være i nogen produkter - heller ikke til ansigtet.

- Selv om det enkelte produkt er sikkert at bruge, ved vi, at man bliver udsat for mange forskellige hormonforstyrrende stoffer, og her vil en ansigtscreme med homosalate også bidrage til udsættelsen, siger Stine Müller.

Homosalate er ikke det eneste solfilter, EU vil have udryddet fra solcremehylderne.

I maj 2025 blev uv-filteret 4-MBC forbudt, fordi det vurderes at være hormonforstyrrende. 4-MBC er kort for det knap så mundrette 4-Methylbenzylidene Camphor.

Men selv om det ikke længere er tilladt at bruge UV-filteret, og virksomheder ikke må sætte nye kosmetiske produkter med indhold af 4-MBC på EU-markedet, så er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan komme til at smøre dig ind i det.

Virksomhederne har nemlig en periode til at nå at indrette sig, og derfor må produkter med det nu forbudte filter være på hylderne frem til 1. maj 2026.

Miljøstyrelsen har i mange år frarådet at bruge solfiltret til børn under 12 år, gravide og ammende.

- Stoffet virker hormonforstyrrende på skjoldbruskkirtlen. Hvis et produkt indeholder 4-MBC, skal det stå på indholdsdeklarationen med navnet 4-Methylbenzylidene Camphor, oplyser Miljøstyrelsen på sin hjemmeside.

Produkter med Svanemærket må ikke indeholde stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, og man kan derfor heller ikke finde 4-MBC i produkterne.

Forbrugerrådet Tænk Kemi har ikke set ret mange produkter med indhold af 4-MBC i deres test de seneste år.

- Det er måske, fordi myndighederne har været relativt tydelige i deres opfordring til ikke at bruge det stof. Det har kun været i enkelte produkter, men derfor er det alligevel vigtigt at få forbuddet, siger Stine Müller.

Anderledes ser det dog ud på onlinemarkedspladser, hvor rådet i en undersøgelse fandt indholdsstoffet i tre ud af seks produkter.

Forbrugerrådet Tænk Kemi anbefaler, at man ikke køber solcreme på onlineplatforme og -markedspladser som Temu, da man typisk handler direkte med virksomheder uden for EU, hvor der ikke gælder samme regler og forbud mod skadelige indholdsstoffer.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek