Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Paris, 04/08/2024 - 21:09

FAKTA: Sådan gik det Danmark ved OL søndag

Viktor Axelsen sikrede sig karrierens tredje OL-medalje, da han spillede sig frem til mandagens finale.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Følgende danskere var søndag i aktion ved OL:

---- ---- ---- ----

Ridesport:

Dressur, kür, finale: De danske ekvipager anført af Daniel Bachmann Andersen, Nanna Skodborg Merrald og Cathrine Laudrup-Dufour sluttede som henholdsvis nummer syv, ni og fem i den individuelle dressurfinale.

Atletik:

200-meterløb, første runde: Ida Karstoft formåede ikke at løbe sig i top-3 i sit indledende heat, selv om hun var pumpet med smertestillende medicin. Derfor skal hun ud i et opsamlingsheat for at kunne nå semifinalen, men akillessenen driller så meget, at hun muligvis trækker sig.

Hammerkast, kvalifikation: Katrine Koch Jacobsen stod for en af dagens stærkeste danske præstationer. Med et kast på 73,04 meter bragede hun i finalen. Hun blev nummer fem i kvalifikationen.

Golf:

Fjerde runde, mænd: Især Nicolai Højgaard havde mulighed for at blande sig i medaljekampen på golfturneringens sidstedag, men konkurrenterne var ganske enkelt stærkere. Med en runde i tre slag under par måtte Højgaard nøjes med en samlet syvendeplads. Thorbjørn Olesen sluttede som delt nummer 14.

Badminton:

Herresingle, semifinale: Viktor Axelsen sikrede en dansk medalje, da han slog Lakshya Sen fra Indien i semifinalen trods store problemer i både første og andet sæt. Axelsen vandt 22-20, 21-14. I første sæt måtte han afværge tre sætbolde, og i andet sæt fik han en skrækstart og var bagud 1-7.

Herredouble, bronzekamp: Det blev ikke til medaljer for Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, der tabte bronzekampen til Aaron Chia og Soh Wooi Yik fra Malaysia. Danskerne havde ellers fire matchbolde i andet sæt, men tabte 21-16, 20-22, 19-21.

Sejlsport:

Ilca 7: 7. og 8. sejlads: 21-årige Johan Schubert lagde ud med en tyvstart og dermed den dårligst mulige score, inden han leverede sin bedste sejlads ved OL med en 21.-plads. Efter otte sejladser ud af ti er han nu placeret som nummer 36.

Nacra 17: 4., 5. og 6. sejlads: Med først en 16.-plads og derefter to 10.-pladser var Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov stabile. Resultaterne betød, at de fastholdt deres samlede tiendeplads halvvejs i de indledende sejladser.

Ilca 6: 7. og 8. sejlads: Anne-Marie Rindom åbnede søndagen med en lidt skuffende 15.-plads i syvende sejlads, inden hun rejste sig og blev nummer fire i ottende sejlads. Inden de to sidste indledende sejladser er hun samlet nummer to med et godt stykke op til hollandske Marit Bouwmeester.

Cykling:

Linjeløb: Hverken Cecilie Uttrup Ludwig, Emma Norsgaard Bjerg eller Rebecca Koerner var i nærheden af at blande sig blandt de bedste. Cecilie Uttrup Ludwig blev bedste dansker på 29.-pladsen.

Håndbold.

Gruppekamp, mænd: Med en 32-25-sejr over Norge efter storspil fra bagspiller Simon Pytlick og keeper Emil Nielsen har de danske håndboldherrer vundet alle fem gruppekampe og er videre til kvartfinalen som gruppevinder. Her venter nummer fire fra den anden gruppe.

Kilder: Ritzau, olympics.com, DIF, olym.dk, World Athletics, PGA Tour.

/ritzau/

København, 02/05/2025 - 08:00

Chokeret over medforræder: Lad mig lige komme i gang

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Rasmus Bruun fik sig en stor overraskelse, da han fandt ud af, at hans medspiller i "Forræder" Sarah Grünewald ville køre ham over med en skolebus.

Fra første episode blev det en kendsgerning, at Rasmus Bruun og Sarah Grünewald, som begge har skuespiller blandt titlerne på cv'et, skulle spille sammen i "Forræder".

De blev udvalgt til at være de to første forrædere i TV 2-programmet om snyd og bedrag.

Men allerede tidligt begyndte sammenholdet at slå revner.

- Han skal se sig for, når han går over gaden. Der kan godt komme en rigtig stor skolebus med mig på forsædet, der kører ham midt over, sagde Sarah Grünewald i første afsnit om Rasmus Bruun.

Udtalelsen blev sagt direkte til kameraet, og det er derfor først efterfølgende, at Rasmus Bruun har hørt, hvad der blev ytret bag hans ryg.

- Jeg blev meget overrasket over, hvor hurtigt Sarah får lyst til at køre mig over med en skolebus, siger han nu, efter han har set programmet.

- Jeg tænkte: "What the fuck? Lad mig lige komme i gang!".

Rasmus Bruun er kendt som satiriker, skuespiller og radiovært. Han fik sit gennembrud med Radio24Syv-programmet "Den korte radioavis", som han lavede sammen med Frederik Cilius.

I "Forræder" oplevede han, at han i starten var udfordret med at tilpasse sig den løgnagtige rolle sammen med Sarah Grünewald.

Hendes begrundelse for sit dobbeltspil i programmet var derfor også, at hun syntes, at Rasmus Bruun i starten virkede for nervøs.

- Det falder mig ikke særligt naturligt at skulle bedrage andre og manipulere med folk, indrømmer han selv og uddyber:

- Det er jo det, jeg har forsøgt at undgå hele mit liv. At bagtale og sprede løgne om folk er det stik modsatte af, hvad jeg egentlig har lyst til.

- Men jeg ville stadig gerne være forræder for at få kontrol over situationen, hvilket jeg også har meget behov for.

Privat er 42-årige Rasmus Bruun far til tre børn på 7, 10 og 13 år. De var en del af grunden til, at han meldte sig til "Forræder", og de har nu mulighed for at følge deres far i programmet.

- Jeg håber, at de ikke synes, jeg er alt for pinlig, siger Rasmus Bruun og forklarer:

- De er jo i den der alder, hvor man ikke må stikke for meget ud. Så at have en far, der pludselig er i fjernsynet med noget, som de andre klassekammerater ser, kan jo sætte dem i en forfærdelig situation.

- Men jeg tror også, de synes, at det er lidt sejt. Det håber jeg da i hvert fald.

I det populære underholdningsprogram får børnene også mulighed for at se deres far snyde medspillerne.

Han er dog ikke bekymret for, om de tager noget forkert læring med fra deres fars løgn og bedrag som forræder i spillet.

- Jeg tror godt, at de kan se, at det er spillets rammer og regler, der gør, at man bliver nødt til det. Jeg tror, at de ligesom mig er opmærksomme på at undgå intriger, bagtale og sådan noget, siger Rasmus Bruun og understreger:

- Det er jeg meget stolt af!

Underholdningsprogrammet "Forræder" kan følges hver fredag, hvor det udkommer på TV 2 og TV 2 Play.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/05/2025 - 15:32

Ditte Hansen scorer dobbeltnominering ved ny prisfest

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Den nye kulturprisuddeling "Det Vi Elsker Prisen", der hædrer alt fra tv til teater, er klar med listen over nominerede.

Spotlyset skinner lidt ekstra på den danske skuespilstjerne Ditte Hansen, når den nye prisuddeling "Det Vi Elsker Prisen" afholdes i juni i København.

Som den eneste dukker hun nemlig op to gange på listen over nominerede til de i alt 11 priser, der går på tværs af film, serier, tv, bøger og teater.

Det afslører mediekoncernen Aller, der står bag uddelingen, i en pressemeddelelse.

Ditte Hansen er nomineret i kategorien Bedste Birolle for sin medvirken i TV 2-serien "De bedste år".

Derudover er hun sammen med sin faste samarbejdspartner Louise Mieritz nomineret i kategorien Bedste Instruktør for filmen "Sult", der har hjemme på Netflix og er baseret på forfatter Tine Høegs roman af samme navn.

"Sult" og "De bedste år" præger i det hele taget nomineringsfeltet sammen med blandt andre Thomas Vinterbergs "Familier som vores" og DR's sæson 2 af komediedramaet "Orkestret".

Med "Det Vi Elsker Prisen" ønsker Aller at hylde den underholdning, der beriger vores liv med stærke fortællinger, lyder det i pressemeddelelsen.

De i alt 11 priser uddeles 4. juni ved et show på det københavnske spillested Vega med skuespiller Afshin Firouzi, der blandt andet er kendt fra filmen "Vejen hjem", som vært.

Aftenens vindere udpeges af en jury, som alle er fagligt tilknyttet mediet "Vi Elsker Serier", heriblandt anmeldere og journalister.

Kun danske titler, der har haft premiere mellem marts 2024 og marts 2025, har været i betragtning til at blive nomineret.

Det er første gang, at "Det Vi Elsker Prisen" afholdes.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 02/05/2025 - 08:00

FAKTA: Regler for refusion

* Betingelserne for refundering af togbilletter kan variere fra land til land og selskab til selskab. Orientér dig på det pågældende jernbaneselskabs hjemmeside om, hvad du helt konkret skal gøre for at få refusion.

* Sørg altid for at gemme billetter og pladsbilletter samt at have helt styr på, hvornår dit tog skulle være ankommet, og hvornår det endte med at ankomme. 

* Hvis forsinkelsen gør det nødvendigt med en overnatning, kan du ud over kompensation for billetten også have ret til at få dækket indkvartering og måltider. Kontakt altid togselskabet for at høre, hvordan du skal forholde dig.

* Du har ikke ret til at få penge refunderet, hvis togets forsinkelser skyldes ekstreme vejrforhold eller pandemier.

Kilde: bogen "Togrejser for begyndere - på skinner mod nye eventyr" af Nanna Hyldgaard Hansen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 02/05/2025 - 08:00

Få penge tilbage for forsinkelser på den lange togrejse

Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Det er hverken besværligt eller tidskrævende at få kompensation for tabt tid på den lange togrejse gennem Europa, lyder det fra erfaren togrejsende.

Ekstra ventetid på perronen eller tog, der bare står stille eller slet ikke dukker op. På den lange togrejse ned gennem Europa opstår der nemt forsinkelser undervejs.

Men det, du taber i tid, kan du vinde tilbage i penge. Der er nemlig gode muligheder for at få refusion på billetten, hvis der går kuk i rejseplanen.

Det fortæller forfatter og foredragsholder Nanna Hyldgaard Hansen, der er en yderst erfaren togrejsende og netop har udgivet bogen "Togrejser for begyndere".

- Det er smart, så man kan lige så godt gøre det, siger hun.

Helt konkret har EU din ryg med nogle regler, der siger, at du får 25 procent af billetprisen tilbage, hvis din togafgang er mere end en time forsinket. Ryger du op over to timer, er du sikret en kompensation på 50 procent.

Du kan også være heldig at rejse med et jernbaneselskab, der giver kompensation ved en halv times forsinkelse.

Med interrail- og seniorinterrail-billetter gælder nogle særlige regler, men her har du også ret til at få penge tilbage, hvis dit tog er mere end en time forsinket. Du kan dog maksimalt få kompensation for halvdelen af interrailpassets pris.

Nanna Hyldgaard Hansen har selv gjort det til en vane at søge om refusion, hver gang et tog er forsinket. Proceduren er ifølge hende ret nem og hurtig, når først man kender til den.

For almindelige togbilletter går du typisk ind på jernbaneselskabets hjemmeside og udfylder en formular, hvor du vedhæfter en kopi af din billet. For interrailbilletter foregår det på hjemmesiden eurail.com.

- Det er også en god idé at tage et billede af afgangsskærmen på stationen, eller hvis man har en app på telefonen fra jernbaneselskabet, kan man tage et screenshot af forsinkelsen, fortæller Nanna Hyldgaard Hansen.

Hun anbefaler, at du sender anmodningen afsted hurtigst muligt efter hændelsen, da der ofte er en frist for, hvor lang tid efter du har mulighed for at klage.

Kompensationen lander efterfølgende på din konto helt automatisk, og du skal derfor ikke foretage dig mere, når først formularen er sendt af sted.

På den måde er du også hurtigt videre og kan koncentrere dig om din videre rejse. Ved forsinkelser er det som oftest ikke noget problem at bruge din billet på en senere afgang. Selv om du nemt kommer videre, har du dog stadig ret til at få penge tilbage, fordi du er blevet forsinket.

Hvis du allerede mens du sidder i toget, får at vide, at det bliver forsinket, anbefaler Nanna Hyldgaard Hansen dig at tage fat i personalet i toget.

- Få dem til at hjælpe dig. Måske ved de, om det næste tog holder og venter fem minutter, så du måske godt kan nå det alligevel, eller også kan de komme med bud på en anden rute, du kan tage. De vil tit gerne hjælpe, siger hun.

Det er dog hendes oplevelse, at du som oftest kommer fra A til B helt efter planen.

- Vi hører meget om forsinkelser. Jeg vil sige, at de fleste togrejser, jeg har været på i forbindelse med bogen, gik som planlagt. Så man kan sagtens opleve, at det bare kører, siger Nanna Hyldgaard Hansen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek