Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Seoul, 26/12/2022 - 10:56

Sydkorea sender kampfly i luften mod nordkoreanske droner

For første gang siden 2017 har droner fra Nordkorea krænket Sydkoreas luftrum. Kampfly affyrer varselsskud.

Af: /ritzau/

Sydkoreansk militær har mandag sendt kampfly og helikoptere på vingerne for at afværge nordkoreanske droner i at krænke landets luftrum.

Hændelsen fik militæret til at affyre varselsskud.

Det oplyser sydkoreansk militær ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vores militær opfangede først et nordkoreansk ubemandet luftfartøj omkring Gimpos luftrum klokken 10.25 (02.25 dansk tid, red.), fremgår det i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

Byen Gimpo ligger vest for den sydkoreanske hovedstad, Seoul.

Ifølge AFP var der tale om "flere" droner.

Det er ifølge Reuters første gang siden 2017, at nordkoreanske droner er opfanget i Sydkorea.

I 2017 styrtede en nordkoreansk drone ned i Sydkorea og blev fundet på et bjerg nær grænsen til Nordkorea. Opfattelsen var dengang, at dronen var sendt afsted mod Sydkorea for at spionere.

Ifølge sydkoreansk militær forsøgte det mandag at skyde dronerne ned. Men det lykkedes ikke. Det skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Imens førte aktionen til, at et af Sydkoreas KA-1-kampfly faldt til jorden, kort efter at det lettede fra militærbasen Wonju. De to ombordværende piloter overlevede.

Episoden fik desuden militæret til at anmode om, at al flytrafik blev stoppet mellem Gimpo og byen Incheon, der ligger syd for Gimpo.

Det gjaldt frem til omkring klokken 14 lokal tid. Det vil sige klokken 6 dansk tid.

Episoden med dronerne kommer efter et år, hvor Nordkorea har gennemført et hidtil uset antal prøveaffyringer. Det er sket trods international kritik.

Landet har blandt andet gennemført en test med et ballistisk missil, der kan flyve langt nok til at ramme USA.

/ritzau/

København, 26/12/2022 - 08:00

Silas Holst: Jeg har intet problem med kaos og rod

Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Danseren Silas Holst tror ikke på nytårsforsætter og er på ingen måde en kontrolfreak. Professionelt er det dog en anden sag, hvor alt helst skal være perfekt.

2022 går på hæld, og det er tid til de årlige nytårsforsætter. Måske vil du spise mindre sukker, dyrke mere motion eller blive bedre til at vande dine planter.

Men står det til danser og skuespiller Silas Holst, er det noget værre sludder.

- Jeg tror ikke så meget på nytårsforsæt. Det bliver bare en skuffelse, for man kan jo alligevel ikke holde det mere end fire dage. Man er ikke rigtigt motiveret, bare fordi det hedder 1. januar, siger han.

Det er et alt for stort forventningspres at lægge på sig selv, at man skal begynde den første dag i året, siger han.

- Man har i forvejen tømmermænd og har bare lyst til pomfritter, og det skal man selvfølgelig også have den 1. januar. Så falder man i og tænker, at nu kan det være lige meget, siger den 39-årige danser.

Han har i stedet en anden strategi, som han bruger i sit eget liv, når der er noget, han vil ændre.

- Du skal gøre det, når det lige falder dig ind. For mig virker det bedst at sige: Nu er det onsdag, så nu gør jeg det bare!, siger Silas Holst og smækker hænderne sammen.

- Så er vi i gang, og pludselig er det fredag. Vi har allerede været i gang i to dage, og så kan vi lige så godt holde fast i det, siger han.

Det er sådan, Silas Holst går til livet. Han har ikke brug for at have kontrol over tingene.

- Lad os bare gøre et eller andet. Beslutningerne er ikke særlig velforberedte i mit liv. I mit privatliv er jeg på ingen måde kontrolfreak, siger han.

- Jeg tænker mere, at vi ser, hvad der sker. Jeg har intet problem med, at der er kaos, rod og tusinde mennesker, der larmer. Der skal være liv, glæde og gang i den. Så kan man selv trække sig, når man har fået nok, siger Silas Holst.

Men der er alligevel en klar skillelinje. Private Silas og professionelle Silas går meget forskelligt til værks.

- Når jeg optræder, vil jeg have en finger med i spillet i alle detaljer. Dér er jeg en enorm kontrolfreak, for jeg vil gerne have, at det æstetiske er ordentligt. Og det skal ikke bare være ordentligt, det skal være perfekt, lyder det.

Silas Holst fik sit gennembrud med TV 2-programmet "Vild med dans", hvor professionelle dansere skal lære amatører at begå sig på dansegulvet.

Han har vundet programmet tre gange, men er også garvet musicalstjerne. Han har medvirket i "Dirty Dancing", "Saturday Night Live" og senest "Kinky Boots".

For sin præstation i sidstnævnte vandt han dansk scenekunsts mest prestigefyldte pris, en Reumert-statuette. Her vandt han i kategorien Bedste Mandlige Hovedrolle for sin præstation som dragqueenen Lola.

- For mig skal det sidde lige i skabet hver aften, når jeg går på scenen. Jeg ville hade mig selv, hvis jeg holdt igen med kræfterne. Så jeg investerer jo også meget i det, siger Silas Holst.

Når han er så involveret i sit arbejde, har han også brug for at lade op, når han har fri.

- Når klokken ringer ud, er jeg ligeglad og følger bare med strømmen. Så er det min familie, mine børn og min mand, der bestemmer, siger han.

Silas Holst kan se frem til en lang juleferie indtil 13. januar, hvor han og fire andre performere genoptager turnéen landet rundt med "The Boyband Tour".

I tre måneder genskaber gruppen ikoniske boyband-hits fra 90'erne som "Bye Bye Bye", "I Want It That Way" og "Everybody".

Det er et show på over to timer med sang, dans og underholdende indslag.

- Det bliver fedt. Det bliver sindssygt hårdt, for man kan også mærke, at man ikke er 25 længere, griner Silas Holst, der fylder 40 i 2023.

I februar kunne han fremvise et vægttab på 14 kilo.

Han dedikerede i december 2021 ti uger til at omlægge sin kost og skrue op for træningen, og det har han holdt fast i.

- Så jeg vil bare fortsætte lidt på de gode, gamle vaner med at holde mig sund og lade være med at ryge, siger Silas Holst.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 26/12/2022 - 08:00

Bryllupsboom blandt danske stjerner i 2022

Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Flere kendispar har udvekslet ringe i 2022. Blandt andre Bubber, Silas Holst og Emil Midé Erichsen - og så fik Pernille Rosendahl sin Kristian Jensen.

Bryllupsklokkerne har bimlet blandt flere danske kendisser det forgangne år.

I sommer friede den tidligere Venstre-veteran Kristian Jensen til sangerinden Pernille Rosendahl, og i september stod brylluppet.

Forholdet begyndte som en forbudt forelskelse. Parret havde kendt hinanden i mange år, da de faldt for hinanden. Men på daværende tidspunkt var Kristian Jensen gift med sin ekskone, som han har tre sønner med. Følelserne for Swan Lee-stjernen var så stærke, at han måtte lade sig skille, sagde han.

Pernille Rosendahl har siden i et interview med Alt for damerne udtrykt, at hun ikke er stolt over forholdets begyndelse.

- Der hviler en skam over det, og kærligheden har derfor på intet tidspunkt været florlet. Fordi vores forhold er født i forbudt kærlighed, er det bedste, vi kan gøre, at være stille. Og at blive sammen, sagde hun til magasinet.

Og blive sammen er parret, som giftede sig i sensommeren.

Forbudt kærlighed opstod også mellem Bubber og Signe Rossing.

Det trak mange overskrifter, da Bubber i 2019 annoncerede, at han skulle være far igen. Men ikke med sin daværende hustru gennem næsten 30 år, Christina Nørby Ibsen, men med Signe Rossing, som havde været ven af familien i mange år.

Bubber understregede efterfølgende, at han ikke fortrød noget, selv om han beskrev tiden som to års massiv modvind.

I september sagde parret ja til hinanden og forlod Garnisonskirken i København på tandemcykel.

2023 bliver også et stort år for parret. Her bliver Bubber og konen forældre til deres andet fælles barn. Begge har tre børn fra tidligere ægteskaber.

Troels Lyby og Cecilie Stenspil mødte hinanden, da de spillede ægtepar i en musical tilbage i 2012. Ti år efter blev de i maj et ægtepar i virkelighedens verden.

Faktisk havde den 56-årige skuespiller og den 43-årige Badehotellet-stjerne været forlovet i hele tre år, inden de gik til alters i Vor Frelsers Kirke i hjertet af København med deres fælles børn, sønnen Samuel på fire år og toårige Ellinor.

I august sagde influenten Mascha Vang ja til jagerpiloten Troels Krohn Dehli foran venner, familie og deres tre sammenbragte børn.

Brylluppet blev holdt en tirsdag på Holckenhavn Slot i Nyborg, og brudeparret gik ud til tonerne af soundtracket fra "Topgun". Her var bruden iført den første af sine i alt tre brudekjoler på dagen.

- Jeg havde regnet med i en alder af 43 år, at jeg havde været igennem en tre-fire ægteskaber. Så når jeg skal giftes så sent, så skal vi altså nogle kjoler igennem, sagde Mascha Vang til Se og Hør.

Med til brylluppet var modellen og skuespilleren Mads Madsen og den tidligere professionelle skiløber Laila Friis-Salling.

Få uger efter var parret til bryllup igen. Denne gang deres eget på Kragerup Gods.

Det var i bogstaveligste forstand kærlighed ved første blik, da Mads Madsen så Laila Friis-Salling på skærmen, da hun medvirkede i "Vild med dans" i 2018.

Han kontaktede efterfølgende Laila Friis-Salling og inviterede hende ud på gløgg. Derfra er resten som bekendt historie.

Silas Holst giftede sig også i august. Og det var den professionelle dansers andet bryllup. Men med til brylluppet med kæresten Nicolai Schwartz var også Silas Holsts eksmand, musicalskuespilleren Johannes Nymark.

Sammen med veninden Louise Mahnkopf er Silas Holst og Johannes Nymark forældre til Maggie My på otte år og femårige Bob Jones, og de var henholdsvis brudepige og -svend til brylluppet.

En kollega blev til kærlighed for skuespillerinden Lise Baastrup, da hun medvirkede i Cirkusrevyen i 2017. Hun faldt for forestillingslederen Jacob Dahl, der er søn af revyens instruktør, Lisbet Dahl.

Hun var naturligvis med, da parret giftede sig i Aalborg i foråret.

I 2023 tilføjer parret endnu et kærligt kapitel, når de bliver fælles forældre for anden gang. Derudover har Jacob Dahl to sønner fra et tidligere forhold.

En gammel røverhistorie lyder, at sømand har en pige i hver havn. Men TV 2-stjernen Emil Midé Erichsen, kendt fra "Kurs mod fjerne kyster", har kun en: kæresten Louise.

I sommer giftede parret sig. Det bekræftede gommens far, tv-værten Mikkel Beha Erichsen, over for Ekstra Bladet.

Parret forelskede sig, da Louise købte en envejsbillet og gik om bord på skibet "Havana", som Emil Midé Erichsen var på jordomrejse med.

Kort inden premieren på årets "Vild med dans" kastede komikeren Natasha Brock sig ud i brudevalsen. Hun blev nemlig gift med sin kæreste, Albert Dieckmann.

Parret har været kærester siden september 2017. Kort efter deres første møde friede Albert Dieckmann på en seddel, hvor Natasha Brock skulle krydse en boks af med svarene "ja", "nej" eller "måske" til spørgsmålet: Vegas wedding?

Dengang svarede hun ja.

Alligevel valgte hun senere selv at fri til Albert Dieckmann med samme spørgsmål og fik også et ja retur.

Det var dog ikke i Las Vegas, at brylluppet stod, men i Danmark.

Et vaskeægte Vegas-wedding var det for sangerinden Jada, der i efteråret giftede sig med gymnasiekæresten Søren Damsbo-Svendsen i "syndens by".

Den danske supermodel Josephine Skriver giftede sig også under fjerne himmelstrøg. Under den mexicanske himmel sagde hun i foråret ja til den amerikanske rockmusiker Alexander DeLeon.

Det var også i udlandet, at den 33-årige amerikanske musiker friede til den 28-årige Victoria's Secret-stjerne.

Efter fem års forhold faldt Alexander DeLeon til sin Josephine midt på en frossen sø i fuldmånens skær under en romantisk rejse til Finland i 2018.

Det var på den røde løber, at den serbisk-fødte danske stjerne Danica Curcic og den amerikanske skuespiller Darren Pettie afslørede, at de var gift.

Til premieren på filmen "Ønskebarn" blev Darren Pettie spurgt af Se og Hør, hvordan det er at være kærester med Danica Curcic, og her svarede han, at hun var hans kone.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 26/12/2022 - 10:00

FAKTA: Hjemmelavet burgersauce til den veganske burger

* Kaster du dig ud i den veganske "Classic burger", kan du lave din egen Eden Jaxx burgersauce.

* Her skal du bruge: 225 milliliter vegansk mayonnaise, 50 milliliter ketchup, 50 milliliter fransk sennep, 10 skiver syltede agurker samt salt og sort peber. 

* Du skal blande alle ingredienserne sammen og smage til med salt og peber.

* Lad sovsen trække. Den kan holde sig i køleskabet i op til 5 dage.

Kilde: stifter af Eden Jaxx, Bill Windsor.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 26/12/2022 - 10:00

FAKTA: Lav en burgerdressing til kødburgeren

* Laver du burgeren "Død og ødelæggelse", kan du tilføje din egen burgerdressing.

* Her skal du du bruge 1 spiseskefuld hver af følgende: finthakkede syltede agurker, mayonnaise, ketchup og barbecuesauce.

* Du skal også bruge 1 teskefuld hver af følgende: paprika, sort peber, finthakket purløg, sukker, engelsk sauce og soya.

* Derudover skal du bruge 2 spiseskefuld finthakkede løg og 2 spiseskefulde brunet smør.

* Du skal blande alle ingredienserne sammen og lade det trække i minimum tre timer inden brug.

Kilde: kok Umut Sakarya

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv