Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 26/12/2022 - 08:00

Silas Holst: Jeg har intet problem med kaos og rod

Danseren Silas Holst tror ikke på nytårsforsætter og er på ingen måde en kontrolfreak. Professionelt er det dog en anden sag, hvor alt helst skal være perfekt.

Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Af: Af Tenna Linnet Bork-Larsen, Ritzau Fokus

2022 går på hæld, og det er tid til de årlige nytårsforsætter. Måske vil du spise mindre sukker, dyrke mere motion eller blive bedre til at vande dine planter.

Men står det til danser og skuespiller Silas Holst, er det noget værre sludder.

- Jeg tror ikke så meget på nytårsforsæt. Det bliver bare en skuffelse, for man kan jo alligevel ikke holde det mere end fire dage. Man er ikke rigtigt motiveret, bare fordi det hedder 1. januar, siger han.

Det er et alt for stort forventningspres at lægge på sig selv, at man skal begynde den første dag i året, siger han.

- Man har i forvejen tømmermænd og har bare lyst til pomfritter, og det skal man selvfølgelig også have den 1. januar. Så falder man i og tænker, at nu kan det være lige meget, siger den 39-årige danser.

Han har i stedet en anden strategi, som han bruger i sit eget liv, når der er noget, han vil ændre.

- Du skal gøre det, når det lige falder dig ind. For mig virker det bedst at sige: Nu er det onsdag, så nu gør jeg det bare!, siger Silas Holst og smækker hænderne sammen.

- Så er vi i gang, og pludselig er det fredag. Vi har allerede været i gang i to dage, og så kan vi lige så godt holde fast i det, siger han.

Det er sådan, Silas Holst går til livet. Han har ikke brug for at have kontrol over tingene.

- Lad os bare gøre et eller andet. Beslutningerne er ikke særlig velforberedte i mit liv. I mit privatliv er jeg på ingen måde kontrolfreak, siger han.

- Jeg tænker mere, at vi ser, hvad der sker. Jeg har intet problem med, at der er kaos, rod og tusinde mennesker, der larmer. Der skal være liv, glæde og gang i den. Så kan man selv trække sig, når man har fået nok, siger Silas Holst.

Men der er alligevel en klar skillelinje. Private Silas og professionelle Silas går meget forskelligt til værks.

- Når jeg optræder, vil jeg have en finger med i spillet i alle detaljer. Dér er jeg en enorm kontrolfreak, for jeg vil gerne have, at det æstetiske er ordentligt. Og det skal ikke bare være ordentligt, det skal være perfekt, lyder det.

Silas Holst fik sit gennembrud med TV 2-programmet "Vild med dans", hvor professionelle dansere skal lære amatører at begå sig på dansegulvet.

Han har vundet programmet tre gange, men er også garvet musicalstjerne. Han har medvirket i "Dirty Dancing", "Saturday Night Live" og senest "Kinky Boots".

For sin præstation i sidstnævnte vandt han dansk scenekunsts mest prestigefyldte pris, en Reumert-statuette. Her vandt han i kategorien Bedste Mandlige Hovedrolle for sin præstation som dragqueenen Lola.

- For mig skal det sidde lige i skabet hver aften, når jeg går på scenen. Jeg ville hade mig selv, hvis jeg holdt igen med kræfterne. Så jeg investerer jo også meget i det, siger Silas Holst.

Når han er så involveret i sit arbejde, har han også brug for at lade op, når han har fri.

- Når klokken ringer ud, er jeg ligeglad og følger bare med strømmen. Så er det min familie, mine børn og min mand, der bestemmer, siger han.

Silas Holst kan se frem til en lang juleferie indtil 13. januar, hvor han og fire andre performere genoptager turnéen landet rundt med "The Boyband Tour".

I tre måneder genskaber gruppen ikoniske boyband-hits fra 90'erne som "Bye Bye Bye", "I Want It That Way" og "Everybody".

Det er et show på over to timer med sang, dans og underholdende indslag.

- Det bliver fedt. Det bliver sindssygt hårdt, for man kan også mærke, at man ikke er 25 længere, griner Silas Holst, der fylder 40 i 2023.

I februar kunne han fremvise et vægttab på 14 kilo.

Han dedikerede i december 2021 ti uger til at omlægge sin kost og skrue op for træningen, og det har han holdt fast i.

- Så jeg vil bare fortsætte lidt på de gode, gamle vaner med at holde mig sund og lade være med at ryge, siger Silas Holst.

/ritzau/

København, 21/07/2024 - 08:00

FAKTA: Facts om Michael Carøe

* Michael Carøe er entertainer, tv-vært, komiker, konferencier, sanger og skuespiller.

* I 1984 blev han uddannet som skuespiller på Statens Teaterskole.

* Han har blandt andet medvirket i filmen "Der var engang en dreng", tv-serien "Nikolaj og Julie" samt komedieserien "Klovn", hvor han, ligesom Casper Christensen og Frank Hvam, spiller en fiktionaliseret udgave af sig selv. Han medvirker desuden i alle tre Klovn-film.

* I 1998 lancerede han sit første show, "Welcome to my Way", på Bellevue Teateret, hvor han sang adskillige amerikanske hits. Året efter kom det andet show, "Afskedsshow vol. 1", og i 2002 optrådte han med showet "Back in Business".

* Privat er han gift med skuespiller Linda Laursen. Sammen har de en voksen søn.

Kilder: danskefilm.dk og Billed-Bladet

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/07/2024 - 08:00

Michael Carøe: Jeg er ikke rig nok til at lave ingenting

Den kendte entertainer og crooner Michael Carøe lever for at synge, men overlever ved at optræde.

Musik og sang har en helt særlig plads i Michael Carøes liv. For ham er musik ligesom at løse en kryds og tværs eller en sudoku.

- Det er noget, jeg altid vil dyrke - uanset om jeg får penge for det eller ej, siger han og tilføjer:

- Outlettet ved at optræde er noget andet. Det er forretningen.

Sammen med Zindy Laursen skal han synge for til Tivolis fællessangkoncept "Syng med i Tivoli" på Plænen 25. juli.

For Michael Carøe er det interaktionen mellem scene og publikum, der er det spændende.

- Jeg tror, at det er 10-15 år siden, at jeg - i hvert fald i min bevidsthed - stoppede med at optræde. Jeg synes, at det er meget sjovere at være sammen med folk, siger den 63-årige crooner.

- Jeg kan godt lide det her med at stille mine kompetencer til rådighed for en eller anden situation. Om det er en privat fest eller en offentlig fest.

Under coronanedlukningerne fik flere øjnene op for fællessang, da DR med komponist og dirigent Phillip Faber i spidsen lancerede sangprogrammer, der opfordrede seerne til at synge med derhjemme.

Men for Michael Carøe bragte den verdensomspændende pandemi også andet med sig.

- Jeg er blevet absurd begejstret for at lave ingenting, og det er lidt problematisk, for det er jeg ikke rig nok til. Så det er en lidt konfliktfyldt erkendelse, siger han og griner.

Når han går på scenen i Tivoli bliver det med sange fra den amerikanske sangskat.

I knap tre årtier har amerikansk musik været noget, Michael Carøe har dyrket i sit professionelle virke, og han har flere gange optrådt med de sange, der gjorde Dean Martin og Frank Sinatra kendte.

Han husker særligt premieren på sit show "Welcome to my Way" på Bellevue Teateret i Klampenborg i 1998.

- Jeg skulle optræde med flere af de største amerikanske hits, men dem har Frank Sinatra selvfølgelig sunget en del af, fortæller Michael Carøe.

- Men natten til premieren dør Frank Sinatra.

Derfor besluttede Michael Carøe og hans hold, at de skulle lave en særlig hyldest til det afdøde crooner-ikon.

Da 11-mands-bandet spillede tonerne til Sinatra-hittet "My Way", blev taget i teateret rullet fra, så man kunne se nattehimlen.

- Så lavede vi en aftale med lysmanden om, at han skulle fjerne lyset fra mig og pege dem op i himlen, fortæller Michael Carøe.

- Det var et virkelig magisk øjeblik. Der sad 200 mennesker i salen, der også vidste, hvad det handlede om.

Frank Sinatra vil selvfølgelig også være at finde i sangrepertoiret 25. juli i Tivoli.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 20/07/2024 - 10:00

FAKTA: Ingredienser til frangipane

Up-side-down frangipane med grillede jordbær.

* 100 gram blødt smør.

* 100 gram sukker.

* 2 små æg.

* 100 gram mandelmel.

* 10 gram mel.

* 100 gram brun farin.

* 50 gram vand.

* 200 gram ordnede jordbær.

Kilde: Lasse Zacho Andersen, kok og køkkenchef på restaurant Gaia på Vejrø.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 20/07/2024 - 10:00

FAKTA: Ingredienser til ret med grillede ferskner

Grillede ferskner med friske hindbær.

* 300 gram piskefløde.

* 50 gram mascarpone.

* 30 gram flormelis.

* 10 gram sukker.

* 1 vaniljestang.

* 1 lille håndfuld timian.

* 1 lille håndfuld basilikum.

* 4 ferskner.

* 150 gram hindbær.

* 100 gram god, dansk honning.

* 2 gram fint salt.

Kilde: Lasse Zacho Andersen, kok og køkkenchef på restaurant Gaia på Vejrø.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek