Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 26/12/2022 - 08:00

Bryllupsboom blandt danske stjerner i 2022

Flere kendispar har udvekslet ringe i 2022. Blandt andre Bubber, Silas Holst og Emil Midé Erichsen - og så fik Pernille Rosendahl sin Kristian Jensen.

Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Af: Af Ritzau Fokus

Bryllupsklokkerne har bimlet blandt flere danske kendisser det forgangne år.

I sommer friede den tidligere Venstre-veteran Kristian Jensen til sangerinden Pernille Rosendahl, og i september stod brylluppet.

Forholdet begyndte som en forbudt forelskelse. Parret havde kendt hinanden i mange år, da de faldt for hinanden. Men på daværende tidspunkt var Kristian Jensen gift med sin ekskone, som han har tre sønner med. Følelserne for Swan Lee-stjernen var så stærke, at han måtte lade sig skille, sagde han.

Pernille Rosendahl har siden i et interview med Alt for damerne udtrykt, at hun ikke er stolt over forholdets begyndelse.

- Der hviler en skam over det, og kærligheden har derfor på intet tidspunkt været florlet. Fordi vores forhold er født i forbudt kærlighed, er det bedste, vi kan gøre, at være stille. Og at blive sammen, sagde hun til magasinet.

Og blive sammen er parret, som giftede sig i sensommeren.

Forbudt kærlighed opstod også mellem Bubber og Signe Rossing.

Det trak mange overskrifter, da Bubber i 2019 annoncerede, at han skulle være far igen. Men ikke med sin daværende hustru gennem næsten 30 år, Christina Nørby Ibsen, men med Signe Rossing, som havde været ven af familien i mange år.

Bubber understregede efterfølgende, at han ikke fortrød noget, selv om han beskrev tiden som to års massiv modvind.

I september sagde parret ja til hinanden og forlod Garnisonskirken i København på tandemcykel.

2023 bliver også et stort år for parret. Her bliver Bubber og konen forældre til deres andet fælles barn. Begge har tre børn fra tidligere ægteskaber.

Troels Lyby og Cecilie Stenspil mødte hinanden, da de spillede ægtepar i en musical tilbage i 2012. Ti år efter blev de i maj et ægtepar i virkelighedens verden.

Faktisk havde den 56-årige skuespiller og den 43-årige Badehotellet-stjerne været forlovet i hele tre år, inden de gik til alters i Vor Frelsers Kirke i hjertet af København med deres fælles børn, sønnen Samuel på fire år og toårige Ellinor.

I august sagde influenten Mascha Vang ja til jagerpiloten Troels Krohn Dehli foran venner, familie og deres tre sammenbragte børn.

Brylluppet blev holdt en tirsdag på Holckenhavn Slot i Nyborg, og brudeparret gik ud til tonerne af soundtracket fra "Topgun". Her var bruden iført den første af sine i alt tre brudekjoler på dagen.

- Jeg havde regnet med i en alder af 43 år, at jeg havde været igennem en tre-fire ægteskaber. Så når jeg skal giftes så sent, så skal vi altså nogle kjoler igennem, sagde Mascha Vang til Se og Hør.

Med til brylluppet var modellen og skuespilleren Mads Madsen og den tidligere professionelle skiløber Laila Friis-Salling.

Få uger efter var parret til bryllup igen. Denne gang deres eget på Kragerup Gods.

Det var i bogstaveligste forstand kærlighed ved første blik, da Mads Madsen så Laila Friis-Salling på skærmen, da hun medvirkede i "Vild med dans" i 2018.

Han kontaktede efterfølgende Laila Friis-Salling og inviterede hende ud på gløgg. Derfra er resten som bekendt historie.

Silas Holst giftede sig også i august. Og det var den professionelle dansers andet bryllup. Men med til brylluppet med kæresten Nicolai Schwartz var også Silas Holsts eksmand, musicalskuespilleren Johannes Nymark.

Sammen med veninden Louise Mahnkopf er Silas Holst og Johannes Nymark forældre til Maggie My på otte år og femårige Bob Jones, og de var henholdsvis brudepige og -svend til brylluppet.

En kollega blev til kærlighed for skuespillerinden Lise Baastrup, da hun medvirkede i Cirkusrevyen i 2017. Hun faldt for forestillingslederen Jacob Dahl, der er søn af revyens instruktør, Lisbet Dahl.

Hun var naturligvis med, da parret giftede sig i Aalborg i foråret.

I 2023 tilføjer parret endnu et kærligt kapitel, når de bliver fælles forældre for anden gang. Derudover har Jacob Dahl to sønner fra et tidligere forhold.

En gammel røverhistorie lyder, at sømand har en pige i hver havn. Men TV 2-stjernen Emil Midé Erichsen, kendt fra "Kurs mod fjerne kyster", har kun en: kæresten Louise.

I sommer giftede parret sig. Det bekræftede gommens far, tv-værten Mikkel Beha Erichsen, over for Ekstra Bladet.

Parret forelskede sig, da Louise købte en envejsbillet og gik om bord på skibet "Havana", som Emil Midé Erichsen var på jordomrejse med.

Kort inden premieren på årets "Vild med dans" kastede komikeren Natasha Brock sig ud i brudevalsen. Hun blev nemlig gift med sin kæreste, Albert Dieckmann.

Parret har været kærester siden september 2017. Kort efter deres første møde friede Albert Dieckmann på en seddel, hvor Natasha Brock skulle krydse en boks af med svarene "ja", "nej" eller "måske" til spørgsmålet: Vegas wedding?

Dengang svarede hun ja.

Alligevel valgte hun senere selv at fri til Albert Dieckmann med samme spørgsmål og fik også et ja retur.

Det var dog ikke i Las Vegas, at brylluppet stod, men i Danmark.

Et vaskeægte Vegas-wedding var det for sangerinden Jada, der i efteråret giftede sig med gymnasiekæresten Søren Damsbo-Svendsen i "syndens by".

Den danske supermodel Josephine Skriver giftede sig også under fjerne himmelstrøg. Under den mexicanske himmel sagde hun i foråret ja til den amerikanske rockmusiker Alexander DeLeon.

Det var også i udlandet, at den 33-årige amerikanske musiker friede til den 28-årige Victoria's Secret-stjerne.

Efter fem års forhold faldt Alexander DeLeon til sin Josephine midt på en frossen sø i fuldmånens skær under en romantisk rejse til Finland i 2018.

Det var på den røde løber, at den serbisk-fødte danske stjerne Danica Curcic og den amerikanske skuespiller Darren Pettie afslørede, at de var gift.

Til premieren på filmen "Ønskebarn" blev Darren Pettie spurgt af Se og Hør, hvordan det er at være kærester med Danica Curcic, og her svarede han, at hun var hans kone.

/ritzau/

København, 24/04/2025 - 14:10

Jørgen Olsen vender tilbage til Eurovision-scenen

Philip Davali/Ritzau Scanpix

25 år efter Brødrene Olsen vandt Eurovision med "Fly on the Wings of Love", skal Jørgen Olsen igen spille til årets store europæiske sangkonkurrence i Schweiz.

Det er 25 år siden, at Brødrene Olsen triumferede ved Eurovision i Sverige.

Med sangen "Fly on the Wings of Love" vandt Danmark i 2000 den store europæiske sangkonkurrence for første gang i 37 år.

Nu vender den ene af brødrene i form af Jørgen Olsen tilbage til Eurovision-scenen, når han til maj skal optræde med den ikoniske sang i Basel.

Det oplyser Eurovision i et opslag på Instagram.

Sangkonkurrencen, der i år bliver afholdt i Schweiz, består af tre shows. To semifinaler henholdsvis 13. og 15. maj og den endelige finale 17. maj.

Det fremgår ikke, hvilket show 75-årige Jørgen Olsen skal optræde i.

Den yngre Olsen-bror, Niels "Noller" Olsen, indstillede i 2019 musikkarrieren på grund af kræft. Han er i dag 71 år gammel.

Brødreparret vandt sammen først Dansk Melodi Grand Prix med "Smuk som et stjerneskud" og indtog derefter Eurovision i Stockholm med den engelske version af sangen.

I alt har de medvirket i Dansk Melodi Grand Prix ni gange.

Første gang var i 1978 med sangen "San Francisco". Seneste gang var i 2007 med "Vi elsker bare danske piger", hvor Jørgen Olsen optrådte som solist.

I det seneste kvarte århundrede siden Brødrene Olsens sejr har Danmark vundet en enkelt gang, da Emmelie de Forest nappede trofæet i 2013 med sangen "Only Teardrops".

Men i de seneste år har der ikke været den store rødhvide succes på den europæiske scene.

Man skal helt tilbage til 2019 for at finde den seneste dansker, der kom videre fra semifinalen i Eurovision.

Det danske håb bliver i år færøske Sissal, som vandt Dansk Melodi Grand Prix 2025 med sangen "Hallucination".

Hun kommer i første omgang til at konkurrere i den første semifinale 15. maj.

Begge semifinalerne og den helt store finale til Eurovision i Schweiz bliver vist på DR1 og DRTV.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 24/04/2025 - 08:16

Kong Frederik åbner Danmarksdagen på verdensudstilling

Franck Robichon/Ritzau Scanpix

Kongen bruger sin anden dag i Japan på verdensudstillingen, hvor flere danske ministre er med.

Kong Frederik var torsdag med til den officielle åbning af Danmarksdagen på verdensudstillingen Expo 2025 i Osaka under sit tiltrædelsesbesøg i Japan. Her holdt han åbningstalen.

Kongen fik også en guidet tur rundt i den nordiske pavillon på verdensudstillingen. Her kan man få et indblik i nordiske værdier og løsninger inden for eksempelvis grøn omstilling, innovation og bæredygtighed.

Den første verdensudstilling blev holdt i London i 1851. Siden da er udstillingen rejst fra land til land og blev senest afholdt i Dubai i 2021.

Hver Expo dedikeres til et aktuelt tema, med det formål at finde løsninger på udfordringer som verden står overfor. Expo-udstillingerne varer i flere måneder og tiltrækker millioner af besøgende fra hele verden.

Den danske konge er i Japan til og med fredag.

Onsdag var han i Japans hovedstad, Tokyo, og deltog i en række besøg med fokus på bæredygtig fødevareproduktion, gastronomi, grøn energi og life science.

Han fik blandt andet mulighed for at sætte tænderne i traditionel japansk mad på en ramen-restaurant i storbyen, der bruger dansk svinekød i tilberedningen.

Kong Frederik er under tiltrædelsesbesøget i spidsen for et officielt erhvervsfremstød, der skal fremme dansk økonomisk diplomati og støtte erhvervslivet inden for flere sektorer.

Han er ledsaget af udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V), og erhvervsminister Morten Bødskov (S), der alle deltager i forskellige aktiviteter.

På sin sidste dag i Japan skal kong Frederik fredag deltage i en mindehøjtidelighed i Hiroshima for ofrene for atombomberne, som blev kastet over Japan for 80 år siden. Han skal også besøge et museum, der dokumenterer konsekvenserne af atombomberne.

Kong Frederik slutter turen af med en privat middag med Japans kejser, Naruhito. Det er ikke første gang, at Kong Frederik er i Japan eller mødes med den japanske kejserfamilie.

I 1998 besøgte han kejser Naruhito, der på daværende tidspunkt var kronprins, ligesom kong Frederik selv var det.

Kong Frederiks første officielle udlandsbesøg som kronprins i 1987 var ligeledes til Japan.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 24/04/2025 - 13:30

FAKTA: Plant dit eget kirsebærtræ

* Når du skal plante et japansk kirsebærtræ, skal du vælge et solrigt sted i haven. Det bedste er at plante et japansk kirsebærtræ i efteråret.

* Start med at grave et hul, der er stort nok til, at der er masser af plads til plantens rødder og jordklumpen. Samtidig skal jorden i bunden af hullet løsnes.

* Træet skal ud af potten. Hvis rødderne har snoet sig rundt om jordklumpen, skal de klippes op eller filtres ud, så de ikke snor sig rundt nede i jorden.

* Sæt træet ned i hullet. Den skal stå lige så dybt som i potten.

* Hæld jord i plantehullet, og ryst planten samtidig, så jorden kan fordele sig mellem rødderne. Hullet skal cirka fyldes to tredjedele op med jord.

* Træd jorden til, men prøv at undgå rodklumpen, da det kan påvirke rødderne.

* Benyt masser af vand, da det giver fugt til rødderne og giver dem god kontakt til jorden.

* Når vandet er sunket i jorden, fylder du resten op med jord.

Kilde: Videncentret Bolius.

/ritzau fokus/

 

 





Læs Mere >>

, 24/04/2025 - 13:30

Giv din have et japansk indspark året rundt med æble- og kirsebærtræer

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

For en kort stund kan man se japanske kirsebærtræer med den letgenkendelige lyserøde farve blomstre. Man kan dog forlænge det betagende syn i sin egen have.

Hvert forår forvandler japanske kirsebærtræer byrum og parker til drømmende landskaber badet i lyserødt. Fra Japan til Danmark tager folk ud for at opleve det kortvarige, men storslåede syn.

De lyserøde japanske kirsebærtræer bliver også kaldt "sakura". De blomstrer i en kort periode, og for japanerne er det mere end blomster. Det er en påmindelse om, hvor kort livet er, og en opfordring til at værdsætte hvert et øjeblik.

Der er dog mulighed for at få sakura-effekten hjemme i din have, og samtidig gøre den lidt længere end de tre til fire uger, de japanske kirsebærtræer typisk blomstrer. Det fortæller Berit Rørbøl, der er haveekspert hos Videncentret Bolius.

Et trick til at forlænge blomstringen er, at man planter flere forskellige typer af træer.

- Alle træer blomstrer ikke på samme tidspunkt, så hvis man for eksempel planter nogle kirsebærtræer og æbletræer, så vil man kunne forlænge sæsonen med de store blomstrende træer, siger hun.

Æbletræer kan give noget af den samme store blomstrende effekt, som sakura har.

Hvis træet skal have noget fylde og bredde, skal man ved frugttræer sørge for, at de er blevet podet på en kraftig grundstamme.

- Det er ikke sorten i sig selv, der bestemmer, hvor stort træet bliver, men hvilken stamme man har brugt til at pode sorten. Derfor skal man spørge efter en grundstamme, der er kraftigt voksende. Det kan være en vildstamme for æbletræer, mens det for kirsebærtræer kan være fuglekirsebær, siger hun og fortsætter:

- Ved æbletræer kan man få en form for "paraply", som man kan gå ind under, når de blomstrer, det giver en fantastisk effekt, siger hun.

Hvis man vil have mere farve og en større lyserød effekt, der kan passe til de mindre haver, så kan man overveje paradisæbletræer.

- De kan være rigt blomstrende og kan fås i alt fra hvid til en dyb pink farve i blomsterne. Samtidig giver det en effekt, når de taber bladene, af at det "sner" med farvede blomsterblade, siger hun.

Magnolietræer kan også være et godt alternativ til sakura, da de også har en stor blomstring.

- Magnolietræer kan have store hvide blade med et lyserødt skær, der giver lidt samme fornemmelse som de japanske kirsebærtræer, siger hun.

Hvis du vil have den helt rigtige sakura-stil, skal du dog købe de japanske kirsebærtræer og ikke de danske.

- De japanske kirsebær adskiller sig fra kirsebærtræerne i Danmark - som fuglekirsebær eller sødkirsebær - ved at have en rigere blomstring, men stort set ingen frugtsætning, siger Berit Rørbøl og fortsætter:

- Hvis man vil have den lyserøde effekt med de store lyserøde blomster, så skal man tage japanske kirsebærtræer også kaldet prydkirsebærtræer.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek