Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 23/11/2022 - 10:55

Nyvalgt medlem fra Løkkes parti forlader Folketinget

Kristian Klarskov blev valgt ind i Folketinget ved valget 1. november for Lars Løkke Rasmussens parti.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Folketingsmedlem Kristian Klarskov fra Moderaterne forlader Folketinget.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse. Det sker efter historier om ham i medierne.

- Kristian Klarskov finder beskrivelserne af hans person urimelige og som en hindring for hans parlamentariske arbejde.

- Af hensyn til familien ønsker Kristian Klarskov at nedlægge sit hverv som folketingsmedlem, skriver partiet.

På Facebook skriver Klarskov selv:

- Den seneste tids omtale i medierne har i mine øjne været urimelig og ville med garanti have været en hindring for mit arbejde i Folketinget. Både min familie og jeg har lidt under dette, og jeg har kunne mærke, at det gik ud over mit helbred.

- Folketinget var i mine øjne det ultimative sted at kunne hjælpe andre mennesker - og jeg havde glædet mig utrolig meget til at være en del af dette unikke sted. Desværre skulle det ikke være sådan, skriver Klarskov.

Det er historier i blandt andet Jyllands-Posten, som får Klarskov til at forlade Moderaterne i Folketinget. Her beskrives det, at Klarskov ikke er den iværksætter, han er blevet beskrevet som af partiet selv.

Til Jyllands-Posten har Klarskov indrømmet, at han ikke kan nævne én eneste succesfuld virksomhed, som han har startet. Det var i et interview tirsdag.

Her udtalte Kristian Klarskov også, at han i de seneste ti år ikke har tjent penge på sine forretninger. Men at han har levet af sin kones penge.

- Når man er iværksætter og forsøger at opstarte en masse ting, så må jeg bare sige, at det går op, og det går ned. Jeg har haft nogle, der er gået ned. Men jeg har ikke brudt loven på nogen måde, sagde Klarskov til avisen.

Han er valgt ind i Nordjyllands Storkreds. Klarskov fik 1772 personlige stemmer. Mohammad Rona, som fik 1062 personlige stemmer, er førstesuppleant. Han bekræfter over for Ritzau, at han overtager Klarskovs plads i Folketinget.

- Jeg er chokeret. Lad mig sige det sådan, siger han til Børsen.

Moderaterne fik et flot valg i partiets første forsøg på at komme i Folketinget. Det blev til 16 mandater. Det gør Moderaterne til Folketingets tredjestørste parti. Kun Socialdemokratiet og Venstre er større.

Tidligere statsminister og eksformand for Venstre Lars Løkke Rasmussen er politisk leder for Moderaterne. I øjeblikket forsøger Løkke at få Moderaterne med i en kommende ny regering.

Moderaternes gruppeformand, Henrik Frandsen, tager Klarskovs beslutning til efterretning.

- Vi tager til efterretning, at Kristian har valgt at trække sig. Det har jeg stor respekt for, siger Henrik Frandsen til flere medier.

Gruppeformanden har ingen kommentarer til, om Kristian Klarskov er blevet forkert fremstillet i medierne, hvilket Klarskov altså selv mener.

- Vi konstaterer, at Kristian har valgt at trække sig. Det har jeg stor respekt for, og det synes jeg, at vi alle skal respektere. Kristian har været igennem en hård tid. Der er kommet nogle artikler, primært i Jyllands-Posten, som jeg forstår, og det er det, der ligger til grund for, at Kristian har valgt at trække sig, siger Frandsen.

/ritzau/

København, 23/11/2022 - 08:00

Østre Gasværk Teater skal opsætte ikonisk Pink Floyd-album

Andreas Solaro/Ritzau Scanpix

Østre Gasværk bliver verdens første teater til at opsætte Pink Floyds "The Wall" som et musikteaterstykke.

Det ikoniske Pink Floyd-album "The Wall" skal opføres som musikteater på Østre Gasværk Teater til efteråret næste år.

Teateret, der ligger på Østerbro i København, har som det første i verden sikret sig eksklusive rettigheder til stykket, der har titlen "Another Brick in The Wall, Part 5".

Det oplyser Østre Gasværk i en pressemeddelelse onsdag.

Rettighederne indebærer, at Østre Gasværk bliver det første teater i verden, som professionelt får lov til at opsætte albummet til teaterformatet.

Som der lægges op til i stykkets titel, vil historien være en fortsættelse på part 1, 2 og 3 fra albummet samt part 4, som blev opført som en opera i Montreal tilbage i 2017.

- Jeg er helt vildt stolt over, at vi på Østre Gasværk Teater, som de første i verden, har fået rettighederne til at realisere dette ikoniske album som teater. Et album, hvis tematikker desværre stadig gør sig gældende den dag i dag, udtaler Søren Møller, teaterchef på Østre Gasværk.

Han fremhævet tematikker som menneskelig isolation, undertrykkelse og det moderne samfunds skyggesider.

Tematikker, der gør værket lige så aktuelt i nutidens samfund, som det viste sig at være ved murens fald i Berlin i 1989, påpeger teatret.

Det bliver forsanger i det danske band Magtens Korridorer Johan Olsen, som skal spille hovedrollen som den imaginære karakter Pink.

- The Wall var det første album, jeg selv købte. Det er uden tvivl det album, som har betydet allermest for mig, og det er en kæmpe ære at skulle være med første gang, det bliver opført i en teaterversion, udtaler Johan Olsen i pressemeddelelsen.

Søren Møller fortæller, at publikum kan forvente en spektakulær oplevelse ud over det sædvanlige.

- Vi arbejder i øjeblikket med noget sceneteknologi, som gør at gasværket kommer til at tage sig ud på en helt ny måde, der kommer til at egne sig vildt godt til det her værk, siger han til Ritzau.

Stykket får premiere 22. september 2023. Det skal derefter opføres 5. januar 2024 i Musikhuset i Aarhus.

Pink Floyds "The Wall" udkom i 1979.

/ritzau/

Læs Mere >>

Roskilde, 22/11/2022 - 16:46

Matador-skuespiller Jens Arentzen er død i en alder af 64 år

Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Jens Arentzen slog igennem som Ulrik Varnæs i "Matador". Han er tirsdag gået bort i en alder af 64 år.

Skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør Jens Arentzen er tirsdag død efter at have været syg med kræft. Han blev 64 år.

Det oplyser familien til Ritzau.

Arentzen blev for alvor kendt, da han indtog rollen som den unge Ulrik Varnæs i tv-klassikeren "Matador".

Efter "Matador" blev Jens Arentzen et stort hit med rollen som Jens Okkings unge makker, kriminalassistent Steen Dahl, i serien "Een gang strømer ...".

Gennem 1980'erne og 90'erne havde han stærke biroller i blandt andet "Midt om natten", "Ballerup Boulevard" og "Hip, Hip Hurrah!".

Senere begav Jens Arentzen sig ud i instruktørrollen, hvor han debuterede i 1995 med tv-filmen "Lille John", og i 2000 fik han en Robert for sin novellefilm "Solen er så rød".

I de senere år har han undervist og holdt foredrag om både sin svære barndom og om sine bedrifter i filmen og tv-seriens verden.

Han står bag "Skuespillerens Værktøjer" fra 2001, som er fire film á 30 minutters varighed om skuespilteknik. Værket udkom også som bog i 2002.

Arentzen voksede op i et hjem med en psykisk syg og alkoholiseret mor og en tilbagetrukket far. Det satte et særligt præg på den unge Arentzen.

- Hvis man kommer fra et hjem, hvor verden kan gå under med døden, bliver man meget lydhør: Hvordan lyder skridtene i gangen? Hvordan sætter min far nøglen i døren?

- Du bliver overopmærksom på andre, og det arbejder jeg meget med. For hvis man mærker andre meget, er den, du er dårligst til at mærke, dig selv, sagde han til Kristeligt Dagblad i 2014.

I 2019 udgav han borgen "Barnet, Byen og Verden", som er en debatbog om samtidens oversete skæbner.

Bogen var et forsøg på at sætte fokus på de mennesker, der går rundt og føler sig forkerte.

- De har diagnoser, bor på opholdssteder og har svært ved at gå i skole eller få et job. Der er ingen, som siger til dem, at der ikke er noget galt med dem, men at det i virkeligheden handler om, at deres stedfar tændte for deres pyjamas med en lighter, da de var små, sagde Jens Arentzen til Politiken i anledning af udgivelsen.

I 2013 var Jens Arentzen vært på programserien "Erkendelsens time" på DR2, hvor han interviewede mennesker, der var vokset op i dysfunktionelle familier eller under stærkt psykisk pres.

Arentzen efterlader sig en datter og to børnebørn.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 23/11/2022 - 08:00

FAKTA: Lav større portioner og hav ekstra konfekt

* Du kan med fordel lave større konfekt-portioner ad gangen.

* De kan nemlig være lettere at arbejde med end mindre portioner, og du har samtidig ekstra konfekt til hele julen.

* Når du er færdig med at lave konfekten, er det en god idé at putte den i en lufttæt beholder.

* Konfekten bør opbevares på et tørt og køligt sted. I køleskabet kan den nemlig miste sin smag og konsistens.

Kilde: Sukkerchok-vinder og bagebogsforfatter Martin Wiese.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 23/11/2022 - 08:00

Højsæson for søde sager: Lav din egen lækre konfekt

Lisa Ducret/Ritzau Scanpix

Du kan selv lave konfekt, der forkæler din søde tand ved at følge disse tips. Blandt andet skal du temperere chokoladen rigtigt for at få det berømte knæk.

I december er der nærmest ikke nogen grænser for, hvad vi kan sætte tænderne i, når det kommer til søde lækkerier.

Det gælder også julekonfekten, som du med fordel kan give dig i kast med.

- Der er noget sjovt og tilfredsstillende i at lave det selv og gå på opdagelse i et sødt univers, siger Martin Wiese, der vandt tv-konkurrencen "Sukkerchok" i 2018. Derudover er han forfatter til bagebogen "Hjemmelavet juleslik".

Bruger du marcipan i din konfekt, anbefaler Martin Wiese, at du laver den selv, hvilket er ret nemt.

Her skal du blende en portion smuttede mandler fint. Herefter laver du en sukkerlage med lige dele vand og sukker, som du blander med mandlerne lidt efter lidt.

Portionen skal blendes, indtil dejen får en fin og ensartet konsistens, og så har du din marcipan. Martin Wiese råder også til, at du ruller marcipanen ud mellem to stykker bagepapir i stedet for at bruge flormelis.

- Ellers bliver den tør og kedelig i konsistensen, siger han og forklarer, at du i stedet får en ren og lækker marcipan, når du bruger bagepapiret.

Martin Wiese opfordrer samtidig til, at du ikke gør for meget ved marcipanen.

- Man kan selvfølgelig tilsætte smag i form af nødder eller frysetørrede bær. Men man skal være omhyggelig, siger han.

Går du i gang med at lave konfekt, bruger du formentlig også chokolade. Og skal du temperere, er det vigtigt, at du kigger på hvilken chokolade, du bruger.

For arbejder du med mørk chokolade, må den blive 32 til 34 grader varm. Ved lys chokolade er det 30 til 31 grader og hvid chokolade 28 til 30 grader, forklarer Sukkerchok-vinderen.

- Holder man sig inden for temperaturerne, får man en chokolade, der giver det famøse knæk, og som ikke bliver grå og kedelig at se på, siger Martin Wiese.

Hvad end du laver konfekt af marcipan, chokolade eller noget helt tredje, anbefaler han, at du laver mundrette stykker, der er små og sirlige.

- Det gør smagsoplevelsen bedre og mere delikat, siger han.

Begiver du dig ud i at lave konfekt, skal du huske at afsætte nok tid. Det siger Anette Drengsgaard, som er konditor hos KonditorBager i Bjerringbro.

- Hvis du skal forhaste dig gennem arbejdet, bliver det aldrig godt, siger hun.

Når først du er kommet i gang og har fået styr på konfekt-arbejdet, opfordrer konditoren også til, at du begynder at lege med smagene og eksperimenterer.

- Man kan virkelig lave nogle lækre stykker, siger Anette Drengsgaard.

Selv holder hun af at lave guldkarameller.

Giver du dig i kast med dette, skal du koge 2,5 deciliter fløde med 125 gram sukker og 60 gram glukose i omkring 30 til 45 minutter, indtil massen når den ønskede temperatur.

For guldkarameller skal temperaturen op på mellem 113 til 115 grader, alt efter hvilken opskrift, du bruger, ifølge konditor Anette Drengsgaard.

- Bagefter hælder man det ud på et stykke papir, så kan man trille karamellerne og dyppe dem i chokolade dagen efter, siger hun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv