Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Charlottenlund, 09/06/2024 - 10:59

Messerschmidt er overbevist om at få et mandat til EU-modstand

Dansk Folkepartis formand er fuld af optimisme på EP-valgdagen og tror, at partiet får et mandat til valget.

Af: /ritzau/

DF-formand Morten Messerschmidt kan ikke forestille sig, at danskerne vil have et Europa-Parlament uden EU-modstand.

Derfor tror han absolut, at Dansk Folkeparti får et mandat ved søndagens valg til Europa-Parlamentet.

Det siger Messerschmidt i Ordruphallen i Charlottenlund nord for København søndag formiddag, hvor han selv skal afgive sin stemme.

- De her dage betyder noget særligt for mig. For 15 år siden blev jeg for første gang valgt til Europa-Parlamentet, for ti år siden slog vi alle rekorder, og jeg er sikker på, at vi i dag vil se et Dansk Folkeparti med et stærkt mandat i ryggen, siger Morten Messerschmidt.

Det er nuværende medlem af EU-Parlamentet Anders Vistisen, der er spidskandidat for Dansk Folkeparti.

Majbritt Birkholm følger efter, mens Vistisens politiske rådgiver, Tobias Weische, er nummer tre.

DF har et ønske om, at Danmark på sigt skal forlade EU. Men indtil da har DF plads i gruppen Identitet og Demokrati (ID), som har et EU-kritisk syn.

Blandt partiets mærkesager er permanent grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Derudover vil DF arbejde for, at det suverænt er Folketinget og ikke EU, der beslutter, hvem der kan få danske velfærdsydelser.

DF vil desuden stoppe en yderligere udvidelse af EU. Partiet ønsker derfor ikke, at et land som Tyrkiet får medlemskab.

/ritzau/

København, 09/06/2024 - 08:00

Sommerdahl-stjerne: Jeg har ærlige relationer

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Venskab er et tema, der fylder i TV 2 Charlie-serien "Sommerdahl". I sit eget liv sætter skuespiller André Babikian stor pris på tætte og fortrolige venskaber.

Det er vigtigt for skuespiller André Babikian at have gode venner i sit liv.

Og der er masser af plads til nye i flokken.

- Jeg har helt vildt gode venskaber. Tætte venner er noget, jeg har samlet på hele mit liv, og det er noget, som jeg stadig samler på, siger han og tilføjer:

- Jeg er åben, og det kommer jeg også til at være, når jeg er 80.

Når André Babikian møder et menneske, han synes om, er han god til at skabe en relation. Det kommer naturligt til ham.

Samtidig lægger han også meget tid og energi i at pleje gamle venskaber.

- Jeg har ærlige relationer, hvor vi kan være tætte og fortrolige og kede af det og glade. Der er ikke nogle former for distance, siger han og tilføjer:

- Hvis der er det, så er man ikke rigtige venner for mig.

Netop venskab er et tema i TV 2 Charlie-serien "Sommerdahl", som netop nu ruller over skærmen.

I serien spiller André Babikian rollen som politiefterforskeren Flemming Torp, der er bedste ven og makker til seriens hovedperson, Dan Sommerdahl, spillet af Peter Mygind.

Men venskabet mellem Flemming og Dan bliver sat på prøve, da Flemming finder sammen med Dans ekskone.

Rollen som Flemming er på en måde blevet André Babikians comeback. Med undtagelse af et åar emleæte småroller stod han sidst fast foran et kamera, var i DR's dramaserie "Livvagterne", der blev sendt fra 2009 til 2010.

I den otte år lange pause skiftede den 51-årige skuespiller fuldstændig kurs.

Han var blandt andet med til at stifte spisestedet H15 i Kødbyen i København, og så uddannede han sig som coach i ledertræning.

André Babikian fik faktisk rollen som Flemming, fordi en Sommerdahl-caster spiste frokost på hans restaurant. Hun spurgte, om han ville give et bud på rollen, og derfra er resten historie.

André Babikian arbejder stadig freelance med ledertræning for et stort konsulenthus - det bruger han otte måneder om året på. De sidste fire bliver brugt i Helsingør, når "Sommerdahl" bliver optaget.

- Det passer mig rigtig godt, at jeg fire måneder om året har noget fast. Det er bare en befrielse at have en hverdag, der er mere struktureret end resten af tiden, siger han og fortsætter:

- Jeg bruger min tid på noget, der interesserer mig, og jeg tjener penge, mens jeg har det sjovt.

Det er også kollegerne fra Sommerdahl-castet, der trækker André Babikian tilbage til Helsingør hver sommer.

- Vi har et totalt dejligt fællesskab. Hvis der er tid i pauserne, så hopper vi i havet eller sidder i solen, fortæller André Babikian.

Men det er ikke alle i skuespilbranchen, der er lige så heldige.

- Der er mange af mine gode kolleger, der kæmper med at få det hele til at hænge sammen. Jeg håber, at der snart kommer gang i branchen igen, siger han.

Det gælder dog ikke "Sommerdahl". Holdet bag er allerede gået i gang med at filme den sjette sæson.

Serien har vundet indpas i mange tv-seeres hjerter i Danmark - men også i det store udland.

I Tyskland er den blevet et kæmpe hit.

Ifølge Helsingør Dagblad tændte 11 millioner seere i 2021 for den tyske tv-kanal ZDF, når "Sommerdahl" rullede på skærmen.

Dertil kan serien også ses i omkring 40 andre lande, blandt andet i Frankrig, Canada og Australien.

- Jeg tror, at "Sommerdahl" kan noget fredsommeligt og hyggeligt. Den kan samle en familie, uden at det er for heftigt, siger André Babikian.

- Med alt det der sker i Rusland og Ukraine og i særdeleshed i Gaza og med klimaet, så er der mange ting, der kan bekymre en i hverdagen, og derfor tror jeg, at mange bruger "Sommerdahl" til at koble af.

- Det er et nemt univers, der gør, at man har lyst til at bruge en lille time hver uge på at se det.

Han tror, at "Sommerdahl" nemt kan køre 10-15 år endnu.

- Da jeg startede, var jeg mørkhåret, men nu er jeg nærmest helt gråhåret. Det kan være, at vi fortsætter til den dag, jeg går med rollator, siger André Babikian.

"Sommerdahl" kan ses hver søndag på TV 2 Charlie og på TV 2 Play.

/ritzau/

Læs Mere >>

Athen, 08/06/2024 - 22:53

Hustru fastholder håb om at finde forsvunden tv-læge i live på ø

Maria Panorma Kontou/Ritzau Scanpix

Michael Mosley forsvandt under ferie på græsk ø, da han gik en tur. Omfattende eftersøgning er i gang.

Mens forsøget på at finde den britiske tv-vært og sundhedsekspert Michael Mosley fortsætter, siger hans hustru, Clare Bailey Mosley, at hun ikke opgiver håbet.

Den 67-årige tv-vært blev meldt savnet på den græske ø Symi, efter at han omkring klokken 13.30 onsdag lokal tid forlod sin hustru.

- Der er gået tre dage, siden Michael forlod stranden for at gå en tur. De længste og mest ubærlige dage for mig og mine børn, siger hun lørdag i en udtalelse til BBC.

- Eftersøgningen fortsætter, og vores familie er så utrolig taknemmelig over for Symis befolkning, de græske myndigheder og det britiske konsulat, som har arbejdet utrætteligt for at hjælpe med at finde Michael.

- Vi mister ikke håbet, siger hun.

Parrets fire børn er kommet til øen for at hjælp med eftersøgningen.

Både politi, brandfolk, kystvagten og frivillige har været med i indsatsen på øen, hvor der har været temperaturer oppe omkring 40 grader celsius i løbet af ugen.

Også helikoptere, droner og redningshunde deltager.

Mosley havde ikke sin telefon med på turen, hvilket har gjort det svært at finde ham.

Lørdag skiftede politiet fokus fra ét område til et andet klippefyldt område på øen, som har omkring 2500 indbyggere og er 16 kilometer lang.

- Eftersøgningen fortsætter, siger talskvinde Constantina Dimoglidou til nyhedsbureauet Reuters.

Borgmester i Symi Lefteris Papakalodoukas har sagt, at billeder og video fra blandt andet sikkerhedskameraer har hjulpet myndigheder med at udarbejde en mulig rute for Mosley.

En rute, som borgmesteren beskriver som "usædvanlig" - og som kan have ført tv-lægen ud i udfordrende terræn.

Michael Mosley, som er uddannet læge, men i årtier har arbejdet som journalist, er kendt for at have været vært på tv-programmet "Trust me, I'm a Doctor".

Han har været med til at udbrede 5:2-kuren, hvor man faster to dage om ugen, og har blandt andet skrevet bogen "Sund mad til kloge tarme".

Mosley har vundet flere priser for sine dokumentarer - heriblandt en Emmy-pris for "The Human Face", som handler om videnskaben bag menneskets opfattelse af skønhed.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 09/06/2024 - 10:00

FAKTA: Tre gode terapiråd

* Forvent ikke et quickfix, når du går til psykolog. Et vellykket forløb kræver, at du afsætter tid og kræfter til at arbejde med den eller de problematikker, du ønsker at løse.

* Forbered dig på, at det kan være ubehageligt at dykke ned i følelser, du måske har undertrykt i lang tid, og at ubehaget kan sidde i dig efter samtalerne.

* Afsæt gerne noget tid til at være selvkærlig efter sessionerne, og planlæg dem gerne sådan, at du ikke tager direkte på arbejde bagefter.

Kilde: Dea Seidenfaden, der er forperson i Dansk Psykolog Forening.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 09/06/2024 - 10:00

Sådan vælger du den rigtige psykolog

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Et grundigt forarbejde og en stor spørgelyst øger dine chancer for at finde lige den psykolog, der passer til dig og dine behov.

Googler du "psykolog", dukker der med garanti et væld af forslag op på din skærm, men det er langtfra ligegyldigt, hvem af dem du ender med at sætte dig over for som patient.

Det påvirker nemlig i høj grad behandlingen, om der er tale om et godt match eller ej. Det fastslår Dea Seidenfaden, der er forperson for Dansk Psykolog Forening.

- Forskning viser, at det giver det bedste samarbejde mellem en selv og psykologen, hvis man er i stand til at skabe en tillidsfuld relation, siger hun.

Som det allerførste skridt i jagten på den helt rigtige psykolog er det en god idé at indsnævre antallet af valgmuligheder. Her anbefaler Dea Seidenfaden, at du begynder med et besøg hos din egen læge.

Hvis lægen giver dig en henvisning, kan du få et offentligt tilskud til behandlingen. Samtidig kan du nu sortere i din psykologsøgning, efter hvilke psykologer der tager imod patienter med lægehenvisning.

Står du uden en henvisning, kan du undersøge, om der er økonomisk hjælp at hente hos din sundhedsforsikring, hvis du har sådan en.

Med det praktiske på plads er du parat til at påbegynde din søgning. Det kan gøres på nettet - eventuelt via Dansk Psykolog Forenings hjemmeside "Psykologer i Danmark", hvor du kan lede direkte i foreningens database over psykologer i dit område. Du kan også spørge dit netværk om anbefalinger.

Når du har udset dig en, råder Dea Seidenfaden dig til at gøre dig nogle overvejelser inden det første møde.

- Psykologens første spørgsmål vil være, hvad du er kommet for at få hjælp til. Her er det godt at tænke over, hvad du vil svare. Du behøver ikke at kunne forklare det til bunds, men tænk over et sted at starte, siger hun.

Jo mere præcis du er, jo bedre forudsætninger har psykologen for at forstå dine behov. På samme vis er det en god idé at tænke over, hvad du helt konkret forventer at få ud af forløbet.

- Psykologen vil ofte foretage en forventningsafstemning til at begynde med. Det kan handle om, hvordan man har brug for, at samtalerne afvikles, om man har nogle emner, man ikke ønsker at tale om. Her er det igen godt at have forberedt sig på, hvad man vil sige, lyder det fra Dea Seidenfaden.

Stil også gerne spørgsmål den anden vej, så du danner dig et indtryk af, hvem du sidder over for. Spørg for eksempel ind til psykologens uddannelsesbaggrund, og hør nærmere om, hvilke metoder hun eller han benytter sig af.

- Hvis man sidder med noget, hvor man tænker: "Det tør jeg ikke rigtigt spørge om", så skal man endelig bare gøre det. For det skaber tillid begge veje, at man får svar på sine spørgsmål, og man kan bedre vurdere, om det er det rigtige match.

Og er kemien helt skæv, er der ikke noget til hinder for at afbryde samarbejdet.

- Med de allerfleste vil jeg dog anbefale, at man giver det et par gange, før man dropper det. Hvis man efter et par gange finder ud af, at kemien er dårlig, eller man føler sig meget utryg ved at tale om sit problem, så er det helt i orden at sige, at der ikke er et match.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek