Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 30/01/2024 - 10:28

Kommuner får påbud i sag om skolers brug af Chromebooks

I sagen om Chromebooks på flere skoler har Datatilsynet undersøgt kommunernes behandling af data.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Datatilsynet kræver, at 53 kommuner senest 1. marts tilkendegiver, hvordan de vil overholde regler om deling af elevdata med Google.

Det oplyser tilsynet i en afgørelse på sin hjemmeside.

Afgørelsen er truffet som en del af en større sag, der handler om, hvorvidt 53 kommuners brug af bærbare Chromebook-computere og Google Workspace-programmerne i undervisningen i folkeskolen er lovlig eller ej.

Datatilsynet blev opmærksom på sagen, da en far i 2019 klagede over, at man kunne se hans otteårige søns navn og skole på platformen YouTube.

Oplysningerne endte på YouTube, fordi en af sønnens venner havde lånt hans Chromebook og skrevet en besked på platformen.

Efterfølgende har Datatilsynet undersøgt kommunernes behandling af data i forbindelse med brug af Chromebooks og Google Workspace.

Tirsdag er tilsynet så kommet med en afgørelse, der giver påbud til kommunerne om, at behandlingen af personoplysninger skal ske i overensstemmelse med reglerne.

Kommunerne skal efterleve påbuddet fra 1. august 2024, men skal senest 1. marts tilkendegive, hvordan de har til hensigt at efterleve det.

/ritzau/

København, 30/01/2024 - 10:22

Bendtners mor og manager taler ud om Nicklas i ny dokumentar

En ny dokumentar går helt tæt på Nicklas Bendtners liv. Her taler den tidligere fodboldspillers nærmeste om hans op- og nedture.

Døren bliver åbnet til den private og personlige del af den tidligere fodboldspiller Nicklas Bendtners liv, når den nye dokumentar "Bendtner" finder vej til skærmen.

Historien klipper mellem nutid og fortid og rummer interviews med blandt andre Nicklas Bendtners mor, Joan Bendtner, og hans tidligere manager i Arsenal Arsène Wenger.

Det afslører Viaplay Group i en pressemeddelelse.

- Jeg er rigtig stolt af serien, og det har været en hård, men givende proces. Jeg blev meget berørt, da jeg så resultatet, fortæller Nicklas Bendtner i meddelelsen.

Nicklas Bendtner blev som fodboldspiller hyldet for sit arbejde, mens han uden for banen fik opmærksomhed for en række udskejelser. Den bane fortsatte, da han forlod F.C. København ved udgangen af 2019.

Dokumentaren i tre afsnit fortæller om sportsstjernens succes og vildfarelse i fodboldverdenens glamour. Nicklas Bendtner taler også om, hvordan han følte sig svigtet af sine nærmeste, lyder det i pressemeddelelsen.

I rollen som instruktør er Andreas Koefoed. Senest har han fået international anerkendelse for filmene "The Lost Leonardo" og "Music For Black Pigeons".

- Jeg ser filmen som en specifik fortælling om et ungt menneske med et kæmpe talent i en hård og kynisk fodboldverden, hvor man kan blive svigtet af selv sine nærmeste, siger instruktøren i meddelelsen og fortsætter:

- Samtidig er det en universel fortælling om at miste sin identitet og bevæge sig ud i et tomrum, uden at vide om man nogensinde lander igen.

Ud over et mangeårigt ophold i Arsenal og en kortvarig periode i FCK har Nicklas Bendtner spillet for blandt andre Wolfsburg i Tyskland og Rosenborg i Norge, ligesom han har været udlejet til Juventus i Italien og til britiske Sunderland og Birmingham.

På landsholdet blev det til hele 81 kampe, hvoraf den seneste var i 2018.

Dokumentarserien "Bendtner" får premiere den 12. februar på TV3 og streamingtjenesten Viaplay.

/ritzau/

Læs Mere >>

Hollywood, 30/01/2024 - 00:59

Druk skal genindspilles af Chris Rock og Leonardo DiCaprio

Den Oscar-vindende danske film "Druk" skal genindspilles til amerikanerne af Chris Rock og Leonardo DiCaprio.

Komikeren Chris Rock og skuespilleren Leonardo DiCaprio skal henholdsvis instruere og producere en engelsksproget genindspilning af den Oscar-vindende danske film "Druk".

Det skriver det amerikanske medie Deadline.

Filmen fra 2020, der blev instrueret og skrevet af danske Thomas Vinterberg, skal produceres af selskaberne Appian Way og Makeready for produktions- og distributionsselskabet Fifth Season.

DiCaprio er sammen med filmproduceren Jennifer Davisson blevet hyret til at producere filmen for film- og tv-produktionsselskabet Appian Way.

Selv om DiCaprio primært er kendt for sit skuespil i film som "Inception" og "The Wolf of Wall Street", har han også været med til at producere selvsamme film - blandt andre.

Manuskriptforfatteren Stuart Bloomberg har ifølge Deadline allerede et manuskript klar til den amerikanske genindspilning.

Rock har tidligere blandt andet instrueret den romantiske komedie "Top Five". Han har også en filmatisering af biografien om borgerrettighedsaktivisten Martin Luther King Jr. "King: A Life" på vej.

"Druk", som også filminstruktør og manuskriptforfatter Tobias Lindholm var med til at skrive, vandt en Oscar i 2021 for Bedste Internationale Film.

Filmen vandt desuden en Bafta og modtog flere priser ved Robert Prisen og European Film Awards.

"Druk" er et drama om fire gymnasielærere og deres forsøg på at genfinde livsgnisten ved hjælp af indtagelse af alkohol. Lærerne beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Men jo mere alkohol, de får indenbords, jo mere begynder det at køre af sporet.

De medvirkende er blandt andet Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe.

Det er uklart, om den amerikanske genindspilning af "Druk" bevarer filmens engelske navn, "Another Round", der på dansk kan oversættes til "Endnu en omgang".

Deadline melder heller ikke noget om rollebesætningen i genindspilningen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 30/01/2024 - 08:00

FAKTA: Stabile takter for hussalget

* Ved indgangen af 2024 svarer cirka 15 procent af danskerne, at de har planer om at købe en bolig i løbet af det næste halve år. Det ligger lidt over gennemsnittet for alle Homes kvartalsmålinger siden 2017, der ligger på 14 procent.

* 13 procent svarer, at de har planer om at sælge deres bolig i løbet af det næste halve år. Det ligger også tæt på gennemsnittet for alle kvartalsmålingerne, der ligger på 14 procent.

* Interessen er ifølge undersøgelsen stabil for huse, mens interessen for lejligheder og sommerhuse er kølnet lidt af.

Kilde: Homes Køber- og Sælgerbarometer udarbejdet af YouGov.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 30/01/2024 - 08:00

Boligmarkedet tegner roligere men ikke uden problemer for alle

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Efter en turbulent tid med mange udsving ser boligmarkedet nu ud til at have kastet anker i roligere vande, vurderes det.

Corona, rentestigninger og nye skatteregler. De senere år har i den grad budt på bølgegang for det danske boligmarked.

Men 2024 byder indtil videre på roligere vande. Det vurderer Curt Liliegreen, der er direktør Boligøkonomisk Videncenter.

- Boligmarkedet går lige nu ind i en mere forudsigelig og normal facon, som vi kender fra før, verden gik af lave, siger han.

Samme tendens tegner sig i tal fra ejendomsmæglerkæden Homes køber- og sælgerbarometer, som analysevirksomheden YouGov laver hvert kvartal.

I den seneste udgave af undersøgelsen, der er foretaget ved indgangen til det nye år, svarer omkring 15 procent af de over 2000 adspurgte danskere, at de planlægger at købe en bolig inden sommerferien, mens 13 procent planlægger at sælge.

Og det er et niveau, som boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen kalder for normalt.

- Med boligskatten på plads ved boligejerne, hvad de har at forholde sig til, og det giver noget ro på bagsmækken nu, siger han.

Boligmarkedsanalytikeren tør dog ikke komme med et bud på, hvornår timingen vil være god for enten at købe eller sælge her i 2024.

- Vi har jo set de seneste par år, at det er umuligt at forudsige, hvad der kommer til at ske på boligmarkedet. Det er meget svært at regne ud, hvornår du rammer ind i en bølge, der går enten den ene eller anden vej, lyder det fra Henrik Hauthorn Jensen.

Hans råd til dig, der går med boligdrømme, er derfor at tage de langsigtede briller på.

- Der har været en tendens på boligmarkedet til at være spekulativ, og at man prøver at ramme en god timing for, hvornår man køber og sælger. Men man bør i stedet fokusere på, hvad man har brug for, og hvad man godt kunne tænke sig i sit liv på den lange bane, siger Henrik Hauthorn Jensen.

En problematik, som Curt Liliegreen forventer, kommer til at præge boligmarkedet i år og de kommende år, er klimatilpasning.

For flere voldsomme vejrhændelser i efteråret og vinteren har vist, at der ligger en del huse rundt omkring i landet, som har svært ved at stå imod for eksempel oversvømmede vandløb og høj grundvandsstand.

- Nogle huse vil stige i pris, og andre vil falde, fordi klimatruslen bliver en problemstilling, der påvirker efterspørgslen, vurderer Curt Liliegreen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek