Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Moskva, 17/09/2023 - 10:54

Kim Jong-un får droner som gave og kører fra Rusland i pansret tog

Til lyden af et militærorkester gik en vinkende Kim Jong-un til sit pansrede tog på vej hjem fra Rusland.

Af: Ritzau/Reuters

Kim Jong-un har i sit pansrede tog sat kursen mod Nordkorea efter sit besøg i Rusland.

Det skriver russiske nyhedsbureauer søndag.

Den nordkoreanske leders tog er taget afsted fra byen Artjom i det østlige Rusland.

En video fra det statslige nyhedsbureau RIA viser Kim Jong-un, der kun sjældent forlader sit land, på en rød løber gå hen til sin togvogn til lyden af musik fra et militærorkester. Mens han går, vinker han.

Der er 200 kilometer fra Artjom til togstationen i Khasan på grænsen til Nordkorea.

Tidligere søndag meldte RIA, at Kim Jong-un af en russisk guvernør som gave havde fået fem bombedroner samt en rekognosceringsdrone. Den nordkoreanske leder fik også en skudsikker vest.

Den seks dage lange tur har fået en del international opmærksomhed.

USA og Sydkorea frygter, at Rusland vil give Nordkorea adgang til bedre missilteknologi. Imens kan Nordkorea potentielt hjælpe Rusland med våben til krigen i Ukraine.

Rusland har gjort meget for at gøre opmærksom på Kim Jong-uns besøg. Der har været adskillige hentydninger til et militærsamarbejde mellem landene.

Sydkorea og USA udtalte fredag, at et militærsamarbejde mellem Rusland og Nordkorea vil bryde FN-sanktioner mod Nordkorea.

Onsdag talte Putin og den nordkoreanske leder blandt andet om militær og krigen i Ukraine under et møde. Putin sagde til journalister, at Rusland ikke vil "krænke noget som helst". Men Rusland har i sinde fortsat at udvikle forholdet til Nordkorea.

/ritzau/Reuters

København, 17/09/2023 - 08:00

Huset-stjerne: Chokeret da jeg så mig selv på skærmen

Charlotte Fich spiller presset fængselsbetjent, der kæmper med sorg og håbløshed, og arbejdet med at gestalte de følelser har sat sig i ansigtet.

Charlotte Fich blev noget overrasket, da hun gik hen og kiggede i instruktørens skærm under optagelserne til DR-dramaet "Huset", som skuespilleren har en af de bærende roller i.

Hun kunne nærmest ikke genkende den, hun så på skærmen.

- Jeg blev meget chokeret over at se, hvor krøllet mit ansigt var: "Nej, nej, nej, ser det sådan ud?!". Jeg synes ikke, jeg ser sådan ud i virkeligheden. Hvis du tog et billede af, hvordan jeg ser ud nu, er der stor forskel. Er det ikke mærkeligt?, udbryder Charlotte Fich og tilføjer så:

- Det er åbenbart det, der sker med ansigtet, når man begynder at tænke de tanker, jeg gjorde.

Charlotte Fich portrætterer en af de fire fængselsbetjente, som DR's nye seriesatsning centrerer sig om.

De bliver beordret ovenfra til at få bugt med den dårlige omtale, hierarkiet og handlen med stoffer, der dominerer blandt fangerne, og det rykker ved balancen.

Uden for fængslet kæmper de fire betjente hver deres kamp for at bryde ud af deres eget indre fangenskab. Gert, som Charlotte Fich skildrer, er lammet af sorgen over sin dræbte soldatersøn og håbløsheden over sin mands demenssygdom.

Det har overrasket den erfarne skuespillerinde, hvordan hun ser ud i serien i fremkaldelsen af de følelser og reaktioner, Gert har, og leve sig ind i dem.

- Det er instrumentet at tænke og forestille sig, hvordan monstro det er, og finde andre situationer fra ens liv - sit private liv - som kunne fremkalde samme form for følelse, som man har brug for på optagelserne, siger Charlotte Fich og fortsætter:

- Hvis man tænker en følelse, så gør kroppen jo noget, og den gør forskellige ting. Hvis jeg tænker: "I dag skal det være dejligt", så gør jeg sådan her:

Charlotte Fich slår ud med armene, lukker øjnene, smiler og kigger op, så brystkassen står åben.

- Hvis jeg lukker mig, bliver kroppen rundrygget, siger hun og falder lidt sammen, der hvor hun sidder.

- Det er konsekvensen af, hvordan man forestiller sig selv og sin væren i verden.

Trods de alvorlige og forpinte folder, ansigtet er lagt i på skærmen, har det ikke plantet sig på settet, forsikrer Charlotte Fich.

- Det har været så opløftende og så sjovt, fordi vi har haft tid til at lede efter de bedste svar på de spørgsmål, vi har stillet til karaktererne eller scenerne. Vores intention er at fortælle om eksistentielle problemer, siger skuespilleren og tilføjer:

- Jeg synes, det er enormt spændende med lukkede døre. Hvis man kan få lov til at sparke nogle af dem ind og se på, hvad der er på bagsiden, synes jeg, man skal gøre det, lyder det fra hende.

Næste afsnit af "Huset" kan ses på DRTV fra fredag morgen og sendes på DR1 søndag klokken 20.00.

Fakta: Charlotte Fich

* Blev uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 1989.

* Fik sit helt store gennembrud i DR-succesen "Rejseholdet" i 2000.

* Privat er hun gift med instruktøren Per Fly, som hun har to sønner med.

* Hun fik en Bodil og en Robert i 2006 for sin præstation i dramafilmen "Drabet", som Per Fly både skrev og instruerede.

* Hun modtog karrierens anden Bodil-statuette i 2008 for sin birolle i dramaet "Kærlighed på film".

/ritzau/

Læs Mere >>

London, 16/09/2023 - 18:21

Den britiske skuespiller Russell Brand anklages for voldtægt

Andrew Cowie/Ritzau Scanpix

Russell Brand skal blandt andet have voldtaget en kvinde i sit hjem i Los Angeles. Han afviser alle anklager.

Den britiske skuespiller og mediepersonlighed Russell Brand bliver anklaget for voldtægt, seksuelle overgreb og følelsesmæssigt misbrug.

Det skriver de britiske medier BBC og The Guardian.

Brand beskyldes af fire kvinder, der siger, at de blev udsat for seksuelle overgreb på forskellige tidspunkter mellem 2006 og 2013.

Andre har anklaget ham for en kontrollerende og krænkende adfærd.

Anklagerne kommer efter en undersøgelse foretaget af de britiske aviser Sunday Times og The Times samt tv-stationen Channel 4.

En af anklagerne kommer fra en kvinde, der siger, at hun blev voldtaget op ad en væg i Russell Brands hjem i Los Angeles. Hun siger, at hun allerede samme dag blev behandlet på et center for voldtægtsramte.

Den 48-årige skuespiller afviste allerede fredag aften beskyldningerne. Ifølge ham var der i alle tilfælde samtykke fra kvinderne.

- De her beskyldninger angår et tidspunkt, hvor jeg var meget i medierne. Jeg var i aviserne, jeg var med i film, og, som jeg også har fortalt detaljeret om i mine bøger, var jeg meget promiskuøs.

- I løbet af min promiskuøse tid var der altid samtykke i alle de forhold, jeg var i, sagde Russell Brand fredag aften i en video på YouTube.

Han mener selv, at han er offer for et "koordineret angreb".

Lørdag aften klokken 21.00 britisk tid bliver der på Channel 4 vist en dokumentar, hvor anklagerne bliver fremlagt. Det skriver BBC.

Russell Brand er skuespiller, komiker og generelt en fremtrædende personlighed inden for særligt britisk tv og radio.

Han har også været med i flere Hollywood-film - blandt andet "Forgetting Sarah Marshall" og "Get Him to the Greek".

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 17/09/2023 - 08:00

FAKTA: Planlæg dit tankemylder

* Kører tankerne om din gamle flamme rundt og rundt fra morgen til aften, kan du ikke bare sige til din hjerne, at den skal holde op med at tænke på personen.

* I stedet kan du forsøge at skemalægge tankemylderet ved at skrive i kalenderen, at du for eksempel hver onsdag fra klokken 16 til 17 lader tankerne få frit løb.

* Opstår der tanker uden for det tidsrum, skal du blot registrere dem og sige til dig selv, at du gemmer dem til det planlagte tidspunkt.

* Med tiden vil strategien hjælpe dig med at minimere tankemylderet.

Kilde: par- og familieterapeut Vibeke Dalum.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 17/09/2023 - 08:00

Udforsk din længsel hvis du hjemsøges af en gammel flamme

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kører din hjerne i ring over en kærlighed fra fortiden, kan det være dig selv, du savner, og ikke ekskæresten, lyder det fra psykolog.

Brænder en gammel flamme pludselig i baghovedet, selv om det er flere år siden, I gik hver til sit?

Så skal du finde ud af, hvorfor dine tanker bliver ved med at kredse om ham eller hende. Det siger Vibeke Dalum, der har over 35 års erfaring som par- og familieterapeut.

- Du må analysere dig frem til, hvad det er, du går og længes efter, og om det overhovedet er bundet op på den person, eller om det blot er en drøm, som du bruger til at flygte fra virkeligheden, siger Vibeke Dalum.

Samme pointe kommer fra psykolog Camilla Bechsgaard. Hvis du befinder dig i et forhold, kan det være en god idé at tage en snak med din partner, mener hun.

- Det kan være, du savner, at livet rummer andet end at gå på arbejde og hente børn. Måske mangler der noget kriller i maven, siger Camilla Bechsgaard.

Gennemgår du en følelsesmæssigt død periode, kan sindet godt finde på at afspille minder fra en fortidig forelskelse.

- Personen repræsenterer noget frihed eller drømmen om noget spændende, fortæller hun og tilføjer, at det også kan være, at du savner en side af dig selv, som i højere grad var til stede, da du var yngre.

En anden mulighed er, at du blev så hårdt såret over bruddet med personen, at dit hjerte stadig sørger. For tabt kærlighed kan sagtens hjemsøge dig, mange år efter forholdet sluttede, lyder det fra Vibeke Dalum.

- Med årene kommer sorgen sjældnere, og den har nogle andre nuancer. Men man tager nogle ture i manegen med jævne mellemrum, hvor den vender tilbage, siger hun og fortsætter:

- Nogle brud kan udløse de samme menneskelige reaktioner som ved et dødsfald, og sorgen er svær, fordi personen stadig går lyslevende rundt derude.

Når du har analyseret dig til bunds i den ulmende følelse omkring den gamle flamme, kan du også nå frem til den konklusion, at du vil prøve at tage kontakt.

Det er set før, at eksempelvis barndomskærester finder sammen igen efter mange års adskillelse, siger Camilla Bechsgaard.

- I er sikkert nogle nye mennesker, der har nogle nye erfaringer. Det kan være, at du ikke var moden nok til at værdsætte den anden, da I var kærester som 25-årige, men det er du nu, siger hun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv