Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 19/12/2024 - 10:54

Fire mænd er tiltalt for videreførsel af Bandidos

Fire mænd er tiltalt for at have videreført rockergruppen Bandidos, der er underlagt et foreløbigt forbud.

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Fire mænd er blevet tiltalt i den første sag om videreførsel af rockergruppen Bandidos.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

22. maj i år nedlagde National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) et foreløbigt forbud mod gruppen.

Det skete, efter at justitsministeren i april tiltrådte en indstilling fra Rigsadvokaten om at rejse en opløsningssag.

Den sag skal behandles ved Retten i Helsingør til januar.

- Anklagemyndigheden har vurderet, at der er grundlag for at rejse tiltale for videreførelse af Bandidos MC i forbindelse med deltagelse i en fest, siger senioranklager Andreas Dahl i pressemeddelelsen.

Han udtaler, at sagen kan få betydning for vurderinger af eventuelle overtrædelser i fremtiden.

De fire mænd blev i maj standset syd for Roskilde, hvor de på motorcykel var på vej til en sammenkomst hos en lokal motorcykelklub.

Politiet mener, at den beklædning, mændene var iført, markerer et tilhørsforhold til Bandidos.

/ritzau/

København, 19/12/2024 - 10:16

DR-koryfæ går på pension: Stopper på toppen

DR har endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med "Nak & Æd", når Jørgen Skouboe går på pension.

En epoke slutter til sommer.

Her stopper den populære DR-profil Jørgen Skouboe efter 47-års ansættelse på public service-stationen, hvor han de seneste 15 år har lavet programserien "Nak & Æd" med makkeren Nikolaj Kirk.

- Det har været en svær beslutning. Men jeg ser frem til at bruge mere tid med min familie, mine børn og børnebørn. Det er en ny fase af livet, som jeg glæder mig meget til, siger 72-årige Jørgen Skouboe i en pressemeddelelse.

- Selv om jeg forlader DR og "Nak & Æd", forlader jeg ikke min kærlighed til naturen. Jeg ser frem til mere tid med dem, jeg holder allermest af, og måske også til at finde tid til nogle nye projekter i det små.

DR har endnu ikke afgjort programmets fremtid, men tager stilling til den til sommer, når Jørgen Skouboe går på pension. Indtil da fortsætter DR med at producere programmet.

Det er blevet til flere end 100 afsnit og besøg i 26 forskellige lande under de 15 år, "Nak & Æd" har sendt.

Konceptet er, at Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk går ud i naturen for at jage deres næste måltid.

Det er blevet til blandt andet et halsbåndsvin i Texas, en springbuk i Namibia og en sikahjort i Gribskov, som de havde daværende kronprins Frederik med til at nakke og æde bagefter.

- "Nak & Æd" har været mit hjertebarn, siden vi optog første program i oktober 2009, siger Jørgen Skouboe videre i pressemeddelelsen:

- Det har været et eventyr at dele oplevelserne med Nikolaj Kirk. Sammen har vi skabt et program, der ikke kun underholder, men også inspirerer til at komme tættere på naturen og forstå, hvor vores mad kommer fra.

Jørgen Skouboe blev ansat som produktionsleder i DR i 1977.

Undervejs har han været med til at producere en lang række velkendte programmer - oftest med naturen og dyrelivet som omdrejningspunkt. Blandt andet "Dus med dyrene" og "Frilandshaven".

På DR takker man for samarbejdet og kalder hans indsats for fantastisk.

- Jørgen stopper på toppen, mens han stadig har kræfterne til at få en aktiv tilværelse som pensionist med familie og egne naturoplevelser - uden et kamera i ryggen, siger redaktionschef Søren Bo Hansen i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 19/12/2024 - 10:02

DR-koryfæ går på pension

Efter at have arbejdet i DR siden 1977, hvoraf han de seneste 15 år har lavet "Nak & Æd" med makkeren Nikolaj Kirk, stopper Jørgen Skouboe til sommer.

En epoke slutter til sommer.

Her stopper den populære DR-profil Jørgen Skouboe efter 47-års ansættelse på public service-stationen, hvor han de seneste 15 år har lavet programserien "Nak & Æd" med makkeren Nikolaj Kirk.

- Det har været en svær beslutning. Men jeg ser frem til at bruge mere tid med min familie, mine børn og børnebørn. Det er en ny fase af livet, som jeg glæder mig meget til, siger 72-årige Jørgen Skouboe i en pressemeddelelse.

DR har endnu ikke besluttet programmets fremtid, men tager stilling til den til sommer, når Jørgen Skouboe går på pension.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 19/12/2024 - 08:00

FAKTA: Find mere bæredygtig fisk

* Det er ikke helt ligetil at gennemskue, om en fisk er et bæredygtigt valg. Første skridt er at se på arten - men det handler faktisk i højere grad om, hvorvidt den enkelte bestand er sund eller overfisket.

* Dernæst skal man se efter, hvilke redskaber der bliver brugt til at fiske den. Det bør man kunne finde på hver dåse og fiskepakke.

* Når du har information om bestanden og redskaberne, kan du bruge en fiskeguide til at tjekke, om der er tale om et bæredygtigt valg. WWF Verdensnaturfonden har eksempelvis udviklet deres egen fiskeguide.

* Du kan i nogle tilfælde også finde det statskontrollerede mærke NaturSkånsom på fisken. Mærket stiller krav til fangstmetoder, bestande, fangstfartøjet, kvaliteten af fisken, og at fiskeriet foregår kystnært. Der er ikke så mange supermarkeder, der har det, men du kan finde det hos fiskehandlere.

Kilde: havbiolog Henrike Semmler Le fra WWF Verdensnaturfonden.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 19/12/2024 - 08:00

Undgå truet torsk: Lad nytårsbordet svømme i østers og muslinger

Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Nytårsmenuen kan sagtens være både festlig og mere bæredygtig med velvalgte fisk og skaldyr.

Årets sidste dag byder som regel på royal nytårstale, serpentiner og måske den traditionelle nytårstorsk.

Desværre er den danske torsk truet, så du kan gøre nytårsmiddagen mere bæredygtig ved at ruske lidt op i traditionerne. Sådan lyder budskabet fra WWF Verdensnaturfonden.

- I de danske farvande har vi fire forskellige torskebestande, og ingen af dem har det godt, fortæller Henrike Semmler Le, som er havbiolog hos WWF Verdensnaturfonden.

I stedet anbefaler organisationen at gå efter fisk, du normalt ikke sætter på bordet. Fiskerepetoiret er nemlig ikke så stort på de danske spiseborde, og derfor kan du alene ved at kaste snøren lidt uden for de faste rammer servere en fisk, der ikke er så stort pres på.

Du kan også lave en mere bæredygtig - og ganske festlig - servering ved at sætte østers eller muslinger på menuen, siger Henrike Semmler Le. De kan opdrættes med akvakultur - altså dyrkning eller opdræt af vandlevende organismer.

Generelt gælder det, at for kortlivede arter - som bløddyr - er det lettere at genoprette bestanden. Selv hvis de har været overfisket en periode.

- En del arter af blæksprutte kan også være gode alternativer at spise og lidt festligt til nytår, siger Henrike Semmler Le.

Hun anbefaler også at gå på rov efter fladfisk som pighvar. Så længe de er fanget med naturskånsomme redskaber.

- En af vores anbefalinger er at gå efter garnfiskeri, siger hun og fortsætter:

- Og til nytår kunne man måske godt gå til den lokale fiskehandler. Her skal man spørge, hvor fisken er fra, og hvordan den er fanget.

Selv hvis du ikke har prøvet at servere havdelikatesserne før, skal der ikke så meget til at få det bedste frem i dem, lyder det fra kok Mikkel Karstad, som er forfatter til en række kogebøger herunder "Gone fishing".

- Østers kan man servere au naturel. Man kan også servere dem med æbletern af gode, danske æbler og lidt friskrevet peberrod, så der er noget sprødt, frugtigt og lidt stærkt, foreslår han.

Har du mod på dampede muslinger, vil Mikkel Karstad foreslå at tage skridtet videre end blåmuslinger og kaste dig ud i hjertemuslinger.

- Der er en del hjertemuslinger oppe i Limfjorden, siger han og bemærker, at de skal renses godt, for der kan være sand i.

Han foreslår at servere muslingerne med palmekål, som er i sæson lige nu. Steg kålen på en pande, og læg den i bunden af en tallerken. Damp hjertemuslingerne, hæld væsken fra, og læg dem på toppen.

Væsken tilsætter du lidt smør og olivenolie og hælder over som en sauce.

- Nogle ville give det lidt fløde, men jeg kan godt lide at holde det rent, siger Mikkel Karstad.

Skal nytårsmenuen være flerarmet, er det en god idé at få fiskehandleren til at rense blæksprutterne, hvis du ikke selv er vant til det.

Derudover er tilberedningen alfa og omega, fortæller den erfarne kok.

- Det skal altid være ved høj varme og i kort tid. Er det ved lav varme og i længere tid, så koger den og får den der gummikonsistens, forklarer han.

Skær spruttens krop og arme ud i små stykker, og kom dem på en brandvarm pande. Tilsæt nu en smule olivenolie, og giv det et øjeblik.

- Vi snakker 30 sekunder, siger Mikkel Karstad og fortsætter:

- Kom en smule blæksprutte på ad gangen. Ellers falder temperaturen på panden, og så begynder det at koge.

Tag stykkerne af, og kom dem i en skål. Mariner dem med salt, citronsaft, revet citronskal og olivenolie, og server stykkerne oven på en puré af hvide rodfrugter som persillerod eller selleri toppet med estragon eller kørvel.

Skal pighvarren udgøre årets sidste måltid, foretrækker Mikkel Karstad at bage den hel i ovnen i et overdækket fad med lidt hvidvin, olivenolie, smør, fintskåret fennikel, skalotteløg og timian.

Når du tager den ud af ovnen, hælder du væsken, den har smidt, over i en gryde, reducerer væsken en smule og monterer den med smør og olivenolie. Så har du din sauce.

- Så vil jeg bare sætte den hele pighvar ind på bordet, hvor man tager fileterne af sammen med gæsterne. Fisken bliver superlækker, og det er en sjov og festlig måde at servere den på, siger Mikkel Karstad.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek