Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Aalborg, 10/01/2023 - 10:55

Epidemi får hospital til at aflyse alle operationer tirsdag

Grundet et for stort pres er alle planlagte operationer tirsdag blevet aflyst på Aalborg Universitetshospital.

Af: /ritzau/

Aalborg Universitetshospital har aflyst alle planlagte operationer tirsdag.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Aflysningen skyldes et ekstraordinært stort pres med mange patienter, der har infektionssygdomme som influenza A og corona.

- Det betyder, at vi har patienter, der ligger på gangene, skriver hospitalet på Facebook.

Samtidig oplyser hospitalet, at hjerte- og kræftoperationer vil blive gennemført.

Der har i den seneste periode været en stigning af smittede med influenza og corona i Danmark.

/ritzau/

Los Angeles, 10/01/2023 - 09:54

Kendis-enklave evakueret: Prins Harrys hjemby frygter mudderskred

Craig/Reuters

Indbyggere i superstjerne-byen Montecito, hvor blandt andet prins Harry bor, er blevet bedt om at evakuere.

Skuespillere, sangere, royale og tv-værter har mandag måttet forlade byen Montecito i Californien gennem politiets vejspærringer.

Den amerikanske by er blevet evakueret af frygt for, at dens prominente indbyggere skulle blive fanget i store mængder mudder.

Montecito er kendt som en kendis-enklave. Den er beboet af blandt andre den bogaktuelle prins Harry, skuespilleren Gwyneth Paltrow, sangeren Katy Perry og tv-værten Ellen DeGeneres.

Efter en periode med store mængder regn har udsigten til 200 millimeter regn det næste døgn, skabt frygt for, at byen skal blive ramt af et mudderskred.

Flere af byens gader er ifølge nyhedsbureauet AFP's journalist på stedet allerede oversvømmet. Der er samtidig opsat vejspærringer af politiet i byen.

Byen er placeret 90 minutter nord for Los Angeles på Californiens frodige kyst. Mod syd er byens strande, mens bjergkæden Santa Ynez ligger i byens baghave mod nord.

Det er netop mudder fra skråningerne, som myndighederne frygter.

- Forlad byen nu. Dette er en situation, der udvikler sig hurtigt. Vær venligst opmærksom på nødmeldinger, står der på byens brandvæsens hjemmeside.

På Twitter skriver brandvæsnet videre, at byen de seneste 30 dage har fået meget mere regn end normalt.

Evakueringen mandag har sandsynligvis også vakt grumme minder for de beboere, der også boede i Montecito for fem år siden. Her udløste store regnmængder en bølge af mudder ned i byen.

Dengang mistede 23 livet.

Nogle af byens indbyggere har delt deres oplevelse med det våde vejr på de sociale medier.

Tv-værten Ellen DeGeneres har delt en video af vandstanden i en nærliggende bæk:

- Det her er tosset, siger hun i videoen.

- Det er steget ni fod (svarende til 2,7 meter, red.), og den skal stige yderligere to fod (svarende til 60 centimeter, red.)

/ritzau/AFP

Læs Mere >>

København, 10/01/2023 - 09:47

Nu rammer Lars von Triers Riget DR

Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix

Med undertitlen "Exodus" står det endelige opgør mellem det gode og det onde i Lars von Triers kultserie "Riget".

25 år efter at anden sæson af Lars von Triers "Riget" sluttede med et fatalt strømsvigt, står det endelige opgør mellem det gode og det onde, når DR blænder op for den uigenkaldeligt sidste sæson af serien.

Med undertitlen "Exodus" kan samtlige afsnit i finalesæsonen ses på DRTV den 3. februar. Efterfølgende bliver afsnittene sendt på DR1 hver søndag fra 5. februar.

Det annoncerer Zentropa, Viaplay og DR i en pressemeddelelse.

"Riget Exodus" havde verdenspremiere på den prestigefyldte Venedig International Film Festival i september og fik danmarkspremiere måneden efter på streamingtjenesten Viaplay.

Nu er det DR's tur.

"Riget" er et genremæssigt sammensurium af gys, gru og samfundsrevsende satire.

Stærkt påvirket af seriens første sæsoner søger søvngængeren Karen svar på en række uafklarede spørgsmål for at redde Rigshospitalet fra undergang.

For ondskaben har fået fodfæste, sideløbende med at lægevidenskaben har sin daglige kamp med sig selv, med svenskerne og det overnaturlige og uforklarlige, lyder det om finalesæsonen.

Første sæson af "Riget" blev vist helt tilbage i 1994. Anden sæson udkom i 1997. En tredje sæson var på vej omkring årtusindskiftet. Men flere af de centrale skuespillere gik bort.

Heriblandt Kirsten Rolffes som fru Drusse, Holger Juul Hansen som professor Einar Moesgaard, Otto Brandenburg som portøren Hansen samt Baard Owe, der spillede patologen Palle Bondo.

En del fra det oprindelige cast er dog stadig at finde i "Riget Exodus".

Ghita Nørby er tilbage i rollen som den tidligere narkoselæge Rigmor, som nu selv er blevet patient.

Der er også gensyn med Birgitte Raaberg som Judith og Søren Pilmark som Jørgen "Krogen" Krogshøj.

Sammen fik de Lillebror - spillet af tyske Udo Kier - der er tilbage som Storebror.

Der er også gensyn med Henning Jensen som hospitalsdirektøren Bob, Solbjørg Højfeldt som søvnlaboranten Camilla og Peter Mygind som Mogens "Mogge" Moesgaard.

Der er også en række nye ansigter.

Lars Mikkelsen spiller den konfliktsky overlæge Pontopidan, hvis sekretær spilles af Birthe Neumann.

Nikolaj Lie Kaas indtager rollen som den indebrændte reservelæge Filip, mens Nicolas Bro er portøren Bulder.

Opvaskerne spilles af en specialfremstillet robot og af Jesper Sørensen - kendt fra TV 2-dokumentaren "Drengen i den gamle krop".

Svenskerne er atter at finde i "Riget". Mikael Persbrandt spiller overlægen Helmer Jr., søn af den notorisk danskhadende svenske overlæge Stig Helmer, som Ernst-Hugo Järegård udødeliggjorde i seriens første sæsoner.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 10/01/2023 - 09:00

FAKTA: Put pusterum i kalenderen

* Sæt dig ned og planlæg pauser i hverdagen.

* Skriv pauserne ind i din kalender og overhold dem, som var de enhver anden aftale.

* Prøv at afsætte hele dage en gang imellem, hvor du slet ingen planer har.

* Hvis ikke du planlægger pauserne bevidst, stjæler arbejdet nemt al din tid.

Kilde: erhvervspsykolog Ditte Darko.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 10/01/2023 - 09:00

Din fritid er lige så vigtig: Vend arbejdslivet på hovedet i 2023

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Lav et regnskab over, hvad du bruger din tid på, og skab mere balance i dit arbejdsliv i det nye år.

Dit arbejde er en flod. Lige meget hvor mange spande vand du bærer væk fra den, stopper strømmen aldrig. Den erkendelse er vigtig at nå frem til, hvis du ønsker mere balance i hverdagen.

Det mener Helle Dam, der som psykolog har beskæftiget sig med stress og arbejdsrelaterede problemer gennem mere end 20 år.

- De færreste af os har lyst til at stå foran Skt. Peter på den sidste dag og sige, at vi har brugt mere tid på at gå til møder end at være sammen med vores børn, siger hun.

Har du svært ved at holde fri, bør du huske på, at tid væk fra jobbet gavner dine faglige præstationer.

Sådan lyder det fra selvstændig erhvervspsykolog Ditte Darko, der lever af at rådgive virksomheder om, hvordan de får et bedre arbejdsmiljø.

- Vær klar over, at fundamentet for at yde både privat og professionelt er, at du tager dig godt af dig selv, siger hun.

Her kommer en række råd til, hvad du selv kan gøre for at få en mindre presset dagligdag.

1) Lav en lagkage over din tid.

Sæt dig ned og lav en liste med to kolonner. I den ene skriver du alt det, der giver dig energi i hverdagen, mens du i den anden placerer alle de ting, som dræner dig.

Vælg herefter tre punkter, du vil prioritere mere, og tre, som du vil forsøge at slippe helt.

- Det handler om at blive bevidst om, hvad jeg ønsker at give min tid og energi til. Vi har kun 24 timer i døgnet, og hvis vi lægger et fokus, giver det noget frihed, siger Ditte Darko.

I samme stil foreslår Helle Dam, at du laver et lagkagediagram over dit døgn, hvor du tegner ind, hvor mange timer arbejdet rent faktisk fylder. Det gælder også den tid, du bruger på at tænke på arbejde.

- Prøv så at regne ud, hvad din timeløn ligger på. Det kan være et godt incitament til at lave en forandring, siger Helle Dam.

2) Form en drømmecollage.

Når du har fået et overblik over, hvad du ønsker, skal fylde mere i dit liv, kan du samle dine intentioner i et såkaldt ”vision board”. Det er en metode, som går ud på at visualisere dine drømme, forklarer Ditte Darko.

- Find billeder, citater og ord, som du sætter sammen til en collage for, hvordan du godt kunne tænke dig, at det nye år kommer til at se ud, siger hun.

Øvelsen hjælper dig med at konkretisere dine drømme. Og som månederne går, kan du fra tid til anden vende tilbage og kigge på dit "vision board". Især hvis du føler, at du igen kører rundt i dine gamle vaner.

I den proces er det vigtigt at huske på, at store forandringer ofte sker ved at tage mange små skridt, siger Ditte Darko.

- Pas på med at slå et alt for stort brød op. Nogle gange er det bedst at sige til sig selv: "Hvad er det mindste, jeg kan gøre for at nå mine mål?" Måske er det bare at gå en lille tur hver dag.

3) Få en konkurrencedygtig fritid.

Livet er andet end arbejde. Og det "andet" bør være lige så vigtigt for dig, lyder det samstemmende fra Helle Dam og Ditte Darko.

- Rigtig mange mennesker lader aftaler i fritiden vige for arbejdet. Du tager ikke til badminton, fordi mødet trækker ud. Men den logik skal du vende om, siger Helle Dam og fortsætter:

- Sig i stedet: "Jeg kan ikke blive sent til mødet, for jeg skal til badminton, og det er ikke til forhandling".

Det handler om at skabe en konkurrencedygtig fritid, siger hun. Ellers ender jobbet med at blive hele din identitet.

Og så er du meget sårbar, hvis tæppet pludselig bliver revet væk under dig, og du skal opfinde dig selv på ny, understreger Ditte Darko.

- Det giver dig et stærkere fundament til at skabe et liv, hvor din identitet står på flere søjler end arbejdet.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv