Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 16/04/2023 - 10:40

Ejendom afspærret af politiet efter 13-årig piges forsvinden

Appel fra politiet til borgere og presse om at holde afstand på Sydvestsjælland.

Claus Bech/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Politiet har søndag formiddag afspærret en ejendom i nærheden af, hvor en 13-årig pige forsvandt lørdag på Sydvestsjælland.

Samtidig beder politiet såvel borgere som pressefolk om at holde afstand til afspærringer.

Politiet vil være til stede i adskillige timer, fremgår det af et opslag på Twitter søndag formiddag:

"Vi er stadig synligt til stede i området ved Kirkerup, og det vil vi være dagen igennem", lyder det.

Ejendommen, der er afspærret med brug af strimler, ligger ved Fladholtevej sydøst for Slagelse.

Pigen Filippa forsvandt, da hun var ude med aviser i Kirkerup mellem Sørbymagle og Fuglebjerg.

Hendes cykel, taske og mobiltelefon var efterladt.

Siden indledte politiet en storstilet eftersøgning og efterforskning.

Ifølge Ekstra Bladet er politiets teknikere også i færd med at arbejde på en skovsti nær Fladholtevej.

Løbende kommer der flere politipatruljer til stedet, rapporterer det regionale medie sn.dk.

Flere politifolk iført blå dragter ses på adressen. Som regel er det kriminalteknikere, der ifører sig heldragter for at undgå at afsætte egne dna-spor på steder, der undersøges.

Også Beredskabsstyrelsen er rykket ud.

/ritzau/

København, 16/04/2023 - 08:00

Dansk musicalstjerne: Jeg kan godt lide galskab

Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Skuespilleren Pelle Emil Hebsgaard ynder at ruske op i rutinerne. Det håber han også, at den kommende musicaludgave af eventyret om Askepot gør.

Skuespilleren Pelle Emil Hebsgaard svinger tryllestaven over den kommende moderne musicalfortolkning af det velkendte eventyr om Askepot.

Pelle Emil Hebsgaard indtager rollen som Den Gode Fe, og det kostume er som skræddersyet til musicalstjernen.

- Tilbuddet om at tage denne her klassiske, vidunderlige og hjertevarme historie, som vi alle sammen kender, og vende den fuldstændig på hovedet, er enormt fristende for mig, fordi jeg godt kan lide galskab og vildskab, siger Pelle Emil Hebsgaard.

- Jeg elsker at være lidt skæv og lidt skør. Og jeg går meget ind for, at det er noget, man skal tage til sig - man skal ikke være så perfekt hele tiden.

Askepot blev skrevet af brødrene Grimm for mere end 200 år siden. Men musicalversionen af det velkendte eventyr har fået et moderne strejf.

"Askepot - The Musical" udspiller sig i modeindustrien og centrerer sig om Ella, der drømmer om en plads blandt designere, catwalks og topmodeller. Men Ella befinder sig i bunden af hierarkiet og er underlagt urimelige chefer og dårlige arbejdsforhold.

I et kikset forsøg på at servere kaffe for showets supermodel slår hun hovedet og besvimer. Da hun vågner, befinder hun sig i en magisk eventyrverden.

For at vende tilbage til virkeligheden må hun først gennemleve hele eventyret om Askepot.

Ifølge Pelle Emil Hebsgaard gør den nye musicalfortolkning af Askepot historien mere levende.

- Jeg tror, at det handler om, at vi skal sørge for at sige, at: "Det her bliver ikke Askepot, som I kender det".

- Det bliver med respekt for den gode gamle historie, men pakket ind i et nyt tæppe. I skal ind og have en fest! Og så tager vi en lille smule gas på det gode gamle. Selvfølgelig med respekt. Det er vigtigt at sige, understreger han.

Titelrollen som Askepot indtages af Johanne Milland, som foruden Pelle Emil Hebsgaard får selskab af blandt andre Stig Rossen, Caroline Henderson og youtuberen Rasmus Brohave på scenen.

Musikken er skabt af popsnedkeren Rasmus Seebach og den tidligere X Factor-dommer Ankerstjerne.

- Det er fantastisk, udbryder Pelle Emil Hebsgaard.

- Mod al forventning - fyldt med fordomme - havde jeg slet ikke regnet med, at de ville skrive så fed musik til det her. Men det beviser jo bare, at de er musikalske supertalenter, fordi jeg tror ikke, det er nemt. Jeg ville aldrig kaste mig ud i det. Men at de har balls nok til det, er sgu imponerende, lyder det fra Pelle Emil Hebsgaard.

"Askepot - The Musical" får verdenspremiere 7. marts 2024 i Tivolis Koncertsal i København og drager efterfølgende på en danmarksturné, som svinger forbi Aarhus, Odense, Esbjerg, Aalborg, Ringsted, Viborg, Vejle og Randers.

- Jeg har taget en god, lang pause fra sådan nogle kæmpe forestillinger her. Så at vende tilbage i sådan en vildskabsrolle gør det bare fedt, siger Pelle Emil Hebsgaard.

- Jeg håber, folk får en fest - og bliver rørte, for det er der også masser af muligheder for - og får et grin. Det skal jeg nok prøve at stå for.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/04/2023 - 08:00

Rasmus Seebach: Superbefriende når det ikke handler om mig

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der er ikke langt fra eventyret om Askepot til virkelighedens verden, lyder det fra Rasmus Seebach, som står bag sangene til den helt nye musicalversion.

Fra Askepot til Aske-pop.

Når det klassiske eventyr om Askepot bliver omdannet til en moderne musical næste år, bliver det til tonerne af sange skrevet af Rasmus Seebach.

Det er blevet til et eget lille eventyr for den kendte musiker, der beskriver det som en sangskriverdrøm, der er gået i opfyldelse.

- Det har været superbefriende for det første, at det ikke har handlet om mig. Det er på en eller anden måde ret dejligt, siger Rasmus Seebach.

- Men selv om det ikke har handlet om mig, kan jeg godt mærke, at der er rigtigt meget af mig selv, som jeg har kunnet bruge, fordi emnerne i eventyret faktisk er relaterbare her i vores virkelige verden, mener han.

Askepot blev skrevet af brødrene Grimm for mere end 200 år siden, men har fået et moderne tvist i den kommende musical.

Den udspiller sig i modeindustrien og drejer sig om Ella, som drømmer om en plads blandt designere, catwalks og topmodeller. Men Ella er i bunden af hierarkiet og er underlagt urimelige chefer og dårlige arbejdsforhold.

I et kikset forsøg på at servere kaffe for showets supermodel slår hun hovedet og besvimer. Da hun vågner, befinder hun sig midt i en magisk eventyrverden.

For at vende tilbage til virkeligheden må hun først gennemleve hele eventyret om Askepot.

Essensen i musicalen er, at man spiller hovedrollen i sin egen tilværelse, og at man skal tro på sig selv, lyder det fra Rasmus Seebach.

- Det tror jeg, mange mennesker godt kan bruge at få at vide: At det langt hen ad vejen er op til en selv at forme sit liv, mener musikeren.

- Jeg tror, at jeg flere gange har stået "Hvis du vil dét her, så må du gøre noget", fortæller Rasmus Seebach.

En konkret sang, som han har skrevet til musicalen, føler den erfarne sangskriver sig især forbundet til.

Det er et nummer, som kongen synger til sin søn.

- "Nu skal du tage dig sammen. Du kan ikke bare feste rundt. Du skal tage dit liv alvorligt. Du skal blive mand. Du skal blive voksen", lyder budskabet blandt andet ifølge Rasmus Seebach.

- Lige den sang kunne jeg bare mærke lige pludselig var noget, jeg oppe i mit eget hoved kunne synge til mine egne drenge, som måske en dag skal konfirmeres eller videre i livet på en eller anden måde, siger Rasmus Seebach, som har sønnerne Holger på seks år og etårige Helmut med kæresten, Julie Teglhus.

"Askepot - The Musical" får verdenspremiere 7. marts 2024 i Tivolis Koncertsal i København. Efterfølgende drager musicalen ud på danmarksturné, som kommer forbi Aarhus, Odense, Esbjerg, Aalborg, Ringsted, Viborg, Vejle og Randers.

Selv om en del af sangene allerede er skrevet, er der god tid til at finpudse de sidste numre.

- Det skal være noget helt nyt - men med respekt for det gamle. Så det er ligesom det, vi er gået ud fra: at give Askepot en makeover, lyder det fra den prisvindende popsnedker.

- Det er jo klart, at man ikke vil gøre nogen sure og kede af det. Men jeg synes alligevel, at vores ambition fra start har været, at det ikke skulle være det gamle, siger Rasmus Seebach.

Rasmus Seebachs sange skal synges af blandt andre Johanne Milland, Stig Rossen, Caroline Henderson og Pelle Emil Hebsgaard, som sammen med youtuberen Rasmus Brohave indtager de bærende roller.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 15/04/2023 - 08:00

Fakta: Du har anmeldepligt

* Hvis du mistænker at have fundet en karantæneskadegører enten i egen have eller i naturen, har du pligt til at anmelde det til Landbrugsstyrelsen.

* På landbrugsstyrelsens hjemmeside kan man finde billeder af de mest relevante karantæneskadegørere.

* Du kan med fordel tage et billede af planten og sende det med anmeldelsen. Det kan man enten gøre på Landbrugsstyrelsens hjemmeside under "anmeldelser" eller på plantesundhed.dk.

* Billedet må gerne tages fra flere vinkler, og du kan eventuelt inkludere en mønt eller lignende, så man kan se størrelsesforholdet.

Kilde: Landbrugsstyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 15/04/2023 - 08:00

Planter med hjem fra ferie? Det skal du huske

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Når du importerer planter fra udlandet, risikerer du at bringe den danske natur i fare. Her får du styr på reglerne.

Når du rejser på ferie til fjerne himmelstrøg, kan du nemt støde på eksotiske planter, som det kan være fristende at tage med hjem som en grøn souvenir.

Men det skal du være varsom med.

Du risikerer nemlig at tage skadelige insekter, svampe, bakterier og virus - såkaldte karantæneskadegørere - med hjem.

Det forklarer Kristine Riskær, som er enhedschef i Landbrugsstyrelsen.

- På grund af den øgede globale handel og rejseaktivitet sammenholdt med klimaforandringerne, er der flere karantæneskadegørere på planter, som risikerer at etablere sig i Danmark, siger hun.

De mulige konsekvenser ved at lukke uønskede skadegørere ind er store.

- Det er noget, som kan gøre voldsom skade på vores planteproduktion, vores natur og i værste fald vores fødevareproduktion, lyder det.

På grund af risiciene forbundet med at indføre planter lyder rådet fra Kristine Riskær og Landbrugsstyrelsen, at man helt lader være med at tage planter med hjem.

- Vi anbefaler det samme både inden for og uden for EU: Lad være med at flytte rundt på planterne.

- Planter skal blive, hvor de er. Man skal kigge på dem og nyde dem, hvor de er, og lade være med at tage dem med hjem. Der er ingen grund til at løbe den risiko, siger hun.

Hvis du alligevel ønsker at tage en interessant kaktus, en spændende orkidé eller lignende med hjem fra rejsen, er der flere ting, du skal være opmærksom på.

Rejser du til Danmark fra et land uden for EU, er reglerne skrappe.

Du kan nemlig ikke rejse ind i EU med hverken frø, planter, formeringsmateriale, blomster, frugter eller grøntsager, uden at de har et officielt plantesundhedscertifikat, forklarer Kristine Riskær.

Certifikatet er dog til at få fat i.

- Men man skal virkelig ville det. Det er omstændigt at få sådan et certifikat, fordi man skal have det pågældende lands plantesundhedsmyndighed til at udstede det, siger Kristine Riskær.

Foruden processen med at få udstedt certifikatet skal man også anmelde indførslen til Landbrugsstyrelsen samt betale et gebyr i importkontrollen.

Nogle vil måske tro, at der er en bagatelgrænse for private, hvis du for eksempel bare vil indføre en enkelt plante eller nogle frø, du selv har samlet.

Men sådan forholder det sig ikke, forklarer Kristine Riskær. Du skal stadig have et certifikat.

Derudover tjekker Toldstyrelsen bagage for plantemateriale, når man rejser ind i Danmark.

Hvis du derimod rejser til Danmark fra et EU-land, slipper du ind uden certifikat og gebyr. Her kan du formelt frit medbringe planter og planteprodukter, selv om Landbrugsstyrelsen anbefaler, at man undgår at flytte rundt på planterne.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv