Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 16/04/2023 - 08:00

Dansk musicalstjerne: Jeg kan godt lide galskab

Skuespilleren Pelle Emil Hebsgaard ynder at ruske op i rutinerne. Det håber han også, at den kommende musicaludgave af eventyret om Askepot gør.

Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Skuespilleren Pelle Emil Hebsgaard svinger tryllestaven over den kommende moderne musicalfortolkning af det velkendte eventyr om Askepot.

Pelle Emil Hebsgaard indtager rollen som Den Gode Fe, og det kostume er som skræddersyet til musicalstjernen.

- Tilbuddet om at tage denne her klassiske, vidunderlige og hjertevarme historie, som vi alle sammen kender, og vende den fuldstændig på hovedet, er enormt fristende for mig, fordi jeg godt kan lide galskab og vildskab, siger Pelle Emil Hebsgaard.

- Jeg elsker at være lidt skæv og lidt skør. Og jeg går meget ind for, at det er noget, man skal tage til sig - man skal ikke være så perfekt hele tiden.

Askepot blev skrevet af brødrene Grimm for mere end 200 år siden. Men musicalversionen af det velkendte eventyr har fået et moderne strejf.

"Askepot - The Musical" udspiller sig i modeindustrien og centrerer sig om Ella, der drømmer om en plads blandt designere, catwalks og topmodeller. Men Ella befinder sig i bunden af hierarkiet og er underlagt urimelige chefer og dårlige arbejdsforhold.

I et kikset forsøg på at servere kaffe for showets supermodel slår hun hovedet og besvimer. Da hun vågner, befinder hun sig i en magisk eventyrverden.

For at vende tilbage til virkeligheden må hun først gennemleve hele eventyret om Askepot.

Ifølge Pelle Emil Hebsgaard gør den nye musicalfortolkning af Askepot historien mere levende.

- Jeg tror, at det handler om, at vi skal sørge for at sige, at: "Det her bliver ikke Askepot, som I kender det".

- Det bliver med respekt for den gode gamle historie, men pakket ind i et nyt tæppe. I skal ind og have en fest! Og så tager vi en lille smule gas på det gode gamle. Selvfølgelig med respekt. Det er vigtigt at sige, understreger han.

Titelrollen som Askepot indtages af Johanne Milland, som foruden Pelle Emil Hebsgaard får selskab af blandt andre Stig Rossen, Caroline Henderson og youtuberen Rasmus Brohave på scenen.

Musikken er skabt af popsnedkeren Rasmus Seebach og den tidligere X Factor-dommer Ankerstjerne.

- Det er fantastisk, udbryder Pelle Emil Hebsgaard.

- Mod al forventning - fyldt med fordomme - havde jeg slet ikke regnet med, at de ville skrive så fed musik til det her. Men det beviser jo bare, at de er musikalske supertalenter, fordi jeg tror ikke, det er nemt. Jeg ville aldrig kaste mig ud i det. Men at de har balls nok til det, er sgu imponerende, lyder det fra Pelle Emil Hebsgaard.

"Askepot - The Musical" får verdenspremiere 7. marts 2024 i Tivolis Koncertsal i København og drager efterfølgende på en danmarksturné, som svinger forbi Aarhus, Odense, Esbjerg, Aalborg, Ringsted, Viborg, Vejle og Randers.

- Jeg har taget en god, lang pause fra sådan nogle kæmpe forestillinger her. Så at vende tilbage i sådan en vildskabsrolle gør det bare fedt, siger Pelle Emil Hebsgaard.

- Jeg håber, folk får en fest - og bliver rørte, for det er der også masser af muligheder for - og får et grin. Det skal jeg nok prøve at stå for.

/ritzau/

København, 08/06/2023 - 04:50

Uenige anmeldere både roser og diskvalificerer dansk thriller

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Anmelderkorpset er dybt uenigt om Julie R. Ølgaards nye thriller om kvindedrab, der har premiere torsdag.

"Englemageren" er alt andet end en vellykket krimi.

Sådan lyder den hårde dom over ny film af Julie R. Ølgaard og Esben Tønnesen i en anmeldelse i Politiken torsdag. Her får filmen to hjerter.

- Det krymper sig i mig af ubehag, når jeg ser endnu en udpenslet krimi om mænd, der hader kvinder, skriver avisens anmelder Kim Skotte.

Julie R. Ølgaard spiller selv med i den psykologiske thriller, der har premiere torsdag. Her har hun rollen som kriminalbetjenten Laura, der har specialiseret sig i cyberkriminalitet og vender tilbage fra sygeorlov for at tage del i en efterforskning.

Også i Jyllands-Posten får filmen to stjerner.

- Ølgaard og Tønnesen forsøger forsigtigt at sige noget relevant, men sovser deres pointer ind i en usædvanligt dårlig kriminalintrige, som man skal være ufattelig tyndhudet for at lade sig rive med af, lyder det i Jyllands-Posten, hvor Katrine Sommer Boysen har anmeldt filmen.

Heller ikke Berlingskes anmelder er begejstret.

- Troværdigheden skrider i dansk film om sadistisk kvindemorder, lyder det fra Thomas Brunstrøm.

Han spørger i anmeldelsen sig selv om, hvorvidt verden "virkelig" har brug for endnu en film om en stjernepsykopatisk seriemorder, der dræber kvinder, og tildeler filmen tre stjerner.

Lidt mere positivt stemt er Bo Tao Michaëlis, der har anmeldt "Englemageren" for filmmagasinet Ekko.

I modsætning til avisernes anmeldere kalder han filmens handling "gammel vin på nye flasker".

- Den er både spændende og effektiv, skriver Michaëlis og giver filmen fire stjerner.

- Dansk krimithriller formår fermt at skildre jagten på en sadistisk seriemorder, der slår unge kvinder ihjel, lyder det.

I Alt for damerne fremhæves især kameraarbejdet, som anmelder Stephanie Caruana roser.

- Kameraarbejdet af Sophie Caroline Gohr er stærkt, smukt og dragende, og giver nye facetter på en type fortællinger, som publikum kender, skriver Caruana.

Hun giver filmen fire hjerter.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/06/2023 - 11:00

Gravid Jada ramt af komplikationer og aflyser Fredagsrock

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

På lægernes anbefaling aflyser Jada alle sine koncerter i juni. Til Fredagsrock i Tivoli afløser Hugorm den gravide sangerinde.

Den danske popstjerne Jada er i lykkelige omstændigheder og venter sit første barn.

Men for en uge siden blev Jada indlagt grundet komplikationer i graviditeten. Læger og jordemødre har gjort det klart for hende, at hun som følge af komplikationerne ikke skal ud og synge foreløbig.

Derfor må sangerinden aflyse alle koncerter i juni, herunder Fredagsrock i Tivoli, og alle kommende internationale shows.

- Jeg har været rigtig bange og ked af det og er det stadigvæk, men er også enormt lettet over, at tingene er stabile og så utrolig taknemmelig for den fantastiske omsorg og behandling, vi har fået, skriver Jada i en besked.

Takket være det har hun og den lille efterårsbaby, som hun venter, det stadig okay, skriver hun videre.

- Jeg troede, jeg skulle dele nyheden nu for bagefter at stå på scenen hele sommeren og gøre det, jeg elsker, sammen med jer. Jeg kan ikke beskrive, hvor meget jeg havde glædet mig til at skulle rundt til jer alle sammen og synge med mit barn i maven, skriver Jada.

- Lige nu skal jeg passe på mig selv og min familie. Men jeg glæder mig usigeligt til at komme ud og spille for jer igen, lyder det fra hende.

Jada, der står bag hits som "Nudes", "Dangerous" og "Don't Say My Name and Forget It Again", skulle have optrådt på Plænen i Tivoli den 16. juni.

- Det vigtigste er at passe på sig selv og sit barn! Gode tanker herfra til Jada, og så håber vi at få Jada tilbage på Plænen en anden gang, siger Tivolis underholdningsprogramchef, Thor Feilberg, i pressemeddelelsen.

Det er lykkedes forlystelsesparken at finde en afløser for Jada, og som på grund af de pludselige omstændigheder kan optræde med kort varsel.

Trioen Hugorm, der har Simon Kvamm i front, træder ind på scenen på Plænen næste fredag i stedet for.

- Det er altid beklageligt, når nogen må aflyse - og særligt Jada, som i min bog virkelig har et seværdigt liveshow kørende. Men når det nu skal være, træder Hugorm med glæde til for at tjene og servicere de ærværdige Tivoli-gæster, der fortjener kun det bedste, siger Simon Kvamm i pressemeddelelsen.

- Vi glæder os og kommer sprængfyldte med energi og lyst til at lade vores musik flyde ud i alle hjørner af den gamle have.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 07/06/2023 - 13:33

PFS-artikel trukket tilbage

PFS-artikel " Hold øje med boligkøbets røde flag" er trukket tilbage, da den er sendt ud ved en fejl.

Artiklen " Hold øje med boligkøbets røde flag" fra Ritzau Fokus er trukket tilbage, da den først skal udsendes til PFS-kunder mandag, hvor den vil blive udsendt på ny.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 07/06/2023 - 13:17

FAKTA: Bank- og advokatforbehold kan gavne

* Når du underskriver en betinget købsaftale, giver du dig selv en frist til blandt andet at få undersøgt boligens forhold, købsaftalens indhold og din endelige finansiering.

* Gør du købsaftalen betinget af både banken og din advokats godkendelse - et såkaldt bank- og advokatforbehold - har du mulighed for at fortryde en underskrevet købsaftale inden for en tidsfrist.

* Finder advokaten forhold i aftalen, som betyder, at du ikke vil købe alligevel, kan du fortryde handlen inden seks hverdage. Her kan sælger ikke kræve, at du betaler én procent af købesummen, som sælger ellers ville kunne.

Kilde: Nordea.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv