Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Glostrup, 09/05/2023 - 10:40

Drabstiltalt: Jeg digtede om drabet for at spille smart

På lydklip taler indsat om drab på gravid. Det var for at spille smart over for medindsat, siger han i retten.

Af: /ritzau/

På skjulte optagelser fra fængslet fortæller en indsat om et uopklaret drab på en gravid kvinde i Elverparken i Herlev.

Den indsatte, der i dag er 29 år, siger, at han ved, hvem der har begået drabet. At han selv var på Herlev Station fem minutter efter drabet, og han fortæller om et møde med gerningsmanden, der gav ham en taske på stationen.

Men det var alt sammen løgn, siger den 29-årige tirsdag i Retten i Glostrup.

Her sidder han tiltalt for at have slået 32-årige Louise Borglit ihjel med 11 knivstik en fredag aften i november 2016.

- Det er bare for at spille smart, siger han igen og igen fra vidneskranken, når specialanklager Bo Bjerregaard forholder ham de forskellige udtalelser.

Lydklippene er optaget i hemmelighed. Politiet rettede nogle år efter drabet igen deres mistanke mod manden, og det blev besluttet at sætte en PET-mænd ind i fængslet under dække af at være indsat for blandt andet en sag om hash.

De får fællesskab i fængslet, men PET-manden med dæknavnet Frank bar optageudstyr, og derfor er deres samtaler fanget på lyd.

Den 29-årige nægter sig skyldig i drabet. Han siger, at han den pågældende aften var sammen med en kammerat, hvor han tog nogle stoffer, og de spiste aftensmad.

/ritzau/

København, 09/05/2023 - 07:00

Rapper får ambassadør-tjans: Euforien har peaket i mit ansigt

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Sangeren Benjamin Hav bliver dette års Plads til forskelle-ambassadør på koncertkaravanen Grøn.

Vi er alle én stor familie.

Sådan lyder det fra rapstjernen Benjamin Hav, der også har lagt navn til den gruppe, han ofte optræder med, Benjamin Hav & Familien.

Benjamin Hav, der debuterer på årets Grøn som artist, skal ikke blot optræde på Grøn. Han er også blevet udpeget som koncertkaravanens nye Plads til forskelle-ambassadør.

Det oplyser Grøn i en pressemeddelelse.

Udnævnelsen er en enorm ære, lyder det fra Benjamin Hav,

- Det er en direkte forlængelse af mit eget ønske om at udbrede den gode stemning med stærke referencer til den ukomplicerede hippietid i 60'erne, hvor alle var frie, siger han i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Euforien har peaket i mit ansigt, siden jeg sagde ja til at være med om bord. Den peakstemning går igen i mit lille hjerte og milt ved tanken om at udbrede budskabet om plads til forskelle hele sommeren igennem.

I samarbejde med sportsbrandet hummel og Grøn står Benjamin Hav bag designet af en T-shirt, hvis overskud sammen med publikums pantdonationer går til Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris.

Siden 2016 har Muskelsvindfonden uddelt Plads til forskelle-prisen, som gives til konkrete projekter, indsatser, initiativer eller kampagner, der har til formål at skabe plads til forskelle i samfundet.

Ifølge Benjamin Hav gør overskuddet verden til et bedre sted.

- Det kan jeg godt lide. For vi er alle forskellige. Du er forskellig. De er forskellige. På den måde er vi ens. Én stor familie - med plads til forskelle, siger han i pressemeddelelsen.

Sidste år gik Plads til forskelle-prisen til tilbuddet Heltecamps, som laver ferielejre for børn, der lever med kronisk sygdom, handicap eller er i et længere sygdomsforløb.

Årets Grøn begynder i Tårnby 20. juli. Herefter fortsætter koncertkaravanen i Kolding, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense, Næstved og slutter af i Valby 30. juli.

Det er bryggerigiganten Tuborg og Muskelsvindfonden, der står bag koncertturnéen. Overskuddet fra koncerterne går til fondens arbejde.

/ritzau/

Læs Mere >>

Liverpool, 09/05/2023 - 06:00

Eurovision-håb vil bryde dansk forbandelse

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Danmark har ikke kvalificeret sig til Eurovision-finalen siden 2019. Det giver et vist pres, medgiver Reiley.

Det er præcis ti år siden, at Danmark sang sig til tops i det internationale melodigrandprix.

Men siden Emmelie de Forest vandt Eurovision i 2013 med "Only Teardrops", har de danske bidrag blot blandet sig i top ti to gange.

De forgangne to år har de danske sange end ikke kvalificeret sig til finalen. Heller ikke i 2015 og 2016 lykkedes det at få en finaleplads.

Den statistik vil årets rød-hvide Eurovision-håb, Reiley, der stiller op med nummeret "Breaking My Heart", ændre.

- Der er en eller anden dansk forbandelse i Eurovision, synes jeg. Den håber jeg at bryde. Vi skal altså i finalen. 100 procent, lyder det fra Reiley.

- Jeg er meget beæret over at gøre det. Det går mere og mere op for mig, hvor specielt det er for mig. Jeg er meget spændt, siger den færøskfødte TikTok-stjerne.

Danmark har ikke kvalificeret sig til en Eurovision-finale siden 2019, og det giver et vist pres, medgiver Reiley.

Bookmakerne øjner ham ikke de helt store chancer. Men Reiley tror på missionen.

Forventningerne om en finaleplads skal indfris gennem et nyt sceneshow sammenlignet med det, han fremførte til det danske melodigrandprix i februar.

I den danske grandprixfinale var han flankeret af dansere. Men til Eurovision står han alene på scenen.

- Folk har ikke set så meget endnu, siger Reiley og fortsætter:

- Alle de klip, der er kommet ud fra prøverne, viser faktisk ikke så meget af sceneshowet. Jeg håber virkelig, at sceneshowet vil imponere folk, fordi vi har lagt meget i det, siger han.

Sceneshowet er bygget op omkring en rekvisit, der er udformet som et hus med flere forskellige farverige rum. Det håber Reiley vil vinde seernes hjerter. Men lukker man øjnene, håber han, at musikken taler for sig selv.

- Det er en popsang, som handler om et toksisk kærlighedsforhold. Det tror jeg, alle har været igennem. Jeg håber, at folk, som hører sangen, kan relatere til den, lyder det fra Reiley.

Der stiller efterhånden så mange nationer op i Eurovision, heriblandt Australien, at feltet må skæres ned i to semifinaler.

Den første semifinale afholdes 9. maj, mens den anden afvikles 11. maj.

Reiley skal i ilden i den anden semifinale for at kvalificere sig til finalen, som løber af stablen 13. maj.

Årets Eurovision afholdes i den britiske storby Liverpool på vegne af Ukraine, som vandt det internationale melodigrandprix i 2022, grundet Ruslands invasion.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 09/05/2023 - 08:00

FAKTA: Hvad er en investeringsfond

* En investeringsfond er en pulje af flere investorers penge.

* Som investor ejer du en del af puljen i forhold til det beløb, du har investeret.

* Når du investerer gennem investeringsfonde, sørger en professionel porteføljeforvalter for, at dine penge bliver investeret, uden at du selv skal foretage dig yderligere.

* Hver investeringsfond har specialiseret sig i et bestemt investeringsområde. Det er for eksempel danske obligationer eller europæiske aktier, som investorernes penge investeres i.

Kilde: Finans Danmark.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 09/05/2023 - 08:00

Sådan får du konfirmationskronerne til at yngle

ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

For mange konfirmander begynder opsparingen med pengegaverne fra konfirmationen. Her kommer eksperter med råd til, hvordan du får dem til at vokse.

Når venner og familie i foråret samles for at fejre de nyslåede konfirmander, tropper mange op med røde roser og hvide konvolutter.

Festen kan være særdeles indbringende for de unge, og det kan skabe grobund for at tale med sit barn om, hvordan man administrerer pengene på en fornuftig måde.

Det mener Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank.

- Det er en god anledning til at begynde at lære sit barn lidt om privatøkonomi. For eksempel, at når man sætter penge ind på en konto, så får man rente, siger han.

På den måde kan den unge erfare, at man kan få penge til at vokse af sig selv. Men hvordan gør man så det bedst?

Louise Skjødsholm, der er specialkonsulent i finansielt forbrug hos Rådtilpenge.dk under Finanstilsynet, peger på, at en mulighed kan være de såkaldte konfirmationskonti, som mange banker tilbyder.

Her vil den unge have mulighed for i en periode at opbevare konfirmationspengene på en konto med en høj rente.

- Man kan sætte sig ned og prøve at undersøge, hvordan kontiene passer til konfirmandens behov. Man kan blandt andet undersøge, hvor høj rente de forskellige banker tilbyder, siger hun.

Louise Skjødsholm råder også til, at man tjekker bindingsperioden på de forskellige tilbud. På nogle konti vil pengene for eksempel være bundet i et år, hvor de ikke kan røres.

Når bindingsperioden er udløbet, overgår konfirmationskontoen til en almindelig konto med en lavere rente.

Det er også muligt at sætte konfirmationskronerne i aktier, forklarer Brian Friis Helmer.

- Man kan sagtens investere i værdipapirer. Men det er svært, hvis man som forælder ikke har så meget erfaring med det. Hvis det er tilfældet, bliver man nødt til at læse op på det, siger han.

Brian Friis Helmer opfordrer i øvrigt til, at man støtter sit barn, hvis det viser interesse for aktier og obligationer.

- Har de unge en interesse for at investere, skal man ikke tale det ned, men i stedet guide dem til, hvordan man gør og hjælpe dem stille og roligt i gang, siger han.

Inden man investerer, skal man dog være klar over, at der er omkostninger forbundet med det.

Det koster for eksempel både penge at handle med aktier og at få dem opbevaret. Og så skal man også betale skat af dem, forklarer Brian Friis Helmer.

Samtidig understreger han, at der altid er risici forbundet med investeringer. Det skal den unge også være klar over og bevidst om.

- Når der er et højere afkast, må man forvente en højere risiko. Man skal huske, at pengene kan tabes igen, siger han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv