Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Brøndby, 12/03/2024 - 11:00

DBU lancerer ny rød tråd for samtlige sine landshold

Tirsdag har DBU offentliggjort Den Røde Tråd 2.0, som gælder alle de danske landshold på tværs af køn.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Dansk Boldspil-Unions (DBU) strategi Den Røde Tråd skal favne bredere i DBU's system. Derfor har DBU netop lanceret Den Røde Tråd 2.0.

- For første gang har DBU arbejdet med at integrere en fælles dansk spillestil på tværs af alle landshold, skriver DBU i en pressemeddelelse.

- En fællesnævner på banen om du hedder Hansen og er U16-pigelandsholdsspiller eller Højlund og nu er trådt ind på den store scene på herrelandsholdet.

Tidligere landstræner Morten Olsen stod fadder til strategien Den Røde Tråd, som blev lanceret tilbage i 2008. Den inkluderede dog primært vejen op til herrelandsholdet.

Nuværende performance- og udviklingschef i DBU Kenneth Heiner-Møller har haft ansvaret for arbejdet med at opdatere og videreudvikle strategien sammen med landstrænerne for alle de danske landshold.

Ifølge DBU er man et af de første fodboldforbund i Europa til på den måde at lave en samlet strategi på tværs af køn.

- Den Røde Tråd 2.0 handler i høj grad om, at vi nu ikke kun får et tydeligere og et stærkere spillemæssigt udtryk men også en genkendelig linje i den måde, vi arbejder med både træning kamp på omkring de danske landshold, siger Kenneth Heiner-Møller i pressemeddelelsen.

- Du skal ikke være i tvivl, når du ser Danmark spille.

Arbejdet med den opdaterede strategi blev indledt i 2022.

Senere tirsdag skal Kasper Hjulmand udtage A-landsholdet til den kommende samling. Inden da vil DBU uddybe tankerne bag Den Røde Tråd 2.0.

/ritzau/

Los Angeles, 12/03/2024 - 05:59

Hitmager bag All By Myself og Hungry Eyes er død

I en alder af 74 år er Eric Carmen gået bort. Han sov i weekenden stille ind, oplyser hans hustru.

Den amerikanske sanger og sangskriver Eric Carmen, som blandt andet er kendt for sangene "Hungry Eyes" og "All By Myself", er død i en alder af 74 år.

Det oplyser hans hustru ifølge nyhedsbureauet dpa.

Eric Carmen blev kendt i USA som forsanger af poprockbandet The Raspberries og etablerede sig senere som soloartist med blandt andet "Hungry Eyes", som er med i filmen "Dirty Dancing" fra 1987.

Også sangen "All By Myself" fra 1975 blev en stor succes. Den bruges blandt andet i åbningsscenen i filmen "Bridget Jones' dagbog" og er også blevet udgivet som et populært cover af sangerinden Céline Dion.

- Det er med enormt vemod, at vi deler den hjerteskærende nyhed om Eric Carmens død, lyder det i en udtalelse fra hans hustru, Amy Murphy, på sangerens officielle hjemmeside.

- Vores kære, kærlige og talentfulde Eric sov stille ind over weekenden. Det bragte ham meget glæde at vide, at hans musik rørte så mange gennem årtier, og at det vil være hans eftermæle, lyder det videre.

Hun slutter udtalelsen med ordene "kærlighed er alt, der betyder noget … Trofast og for evigt", som er fra Carmens' album "Boats Against The Current" fra 1977.

Sangskriveren blev født i Ohio i USA og startede sammen med Jim Bonfanti og Wally Bryson The Rasperries i starten af 1970'erne.

Bandet udgav debutalbummet "Rasperries" i 1972, hvor blandt andet sangen "Go All Way" blev en succes. På radiostationen BBC i Storbritannien blev det gjort forbudt at spille sangen grundet tekstens seksuelle undertoner.

Efter fire albums gik bandet fra hinanden i 1975. Eric Carmen startede så sin karriere som soloartist.

Han efterlader sig sin hustru og deres to børn - Clayton og Kathryn.

/ritzau/

Læs Mere >>

Los Angeles, 12/03/2024 - 02:58

Knap 20 millioner amerikanere så oscarshow i tv

Evan Agostini/Ritzau Scanpix

Amerikanske ABC har registreret det højeste antal oscarseere i fire år. Også på sociale medier så folk med.

Omkring 19,5 millioner amerikanere så med, da årets oscarstatuetter blev uddelt i Los Angeles søndag aften lokal tid.

Det er det højeste antal seere i fire år, skriver nyhedsbureauet Reuters på baggrund af tal fra ABC.

Sidste år satte 18,8 millioner sig foran skærmen for at følge med i prisuddelingen, og der er dermed sket en stigning på fire procent, lyder det.

Også på sociale medier fik prisuddelingen opmærksomhed. Her interagerede 18,5 millioner personer med udsendelsen, hvilket også er en stigning på omkring fire procent siden sidste år ifølge ABC.

På det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, var hashtagget #Oscars også det mest populære i USA gennem hele showet, og det var det mest anvendte hashtag hele søndagen igennem.

I 2021 endte det amerikanske seertal på omkring ti millioner, hvilket er det laveste nogensinde. Både i 2022 og 2023 steg det dog igen.

Søndagens show startede en time tidligere, end det de foregående år har gjort, hvilket kan have haft en betydning for seergevinsten.

Generelt set har antallet af tv-seere til diverse større prisuddelinger været faldende i de seneste år. Det skyldes blandt andet, at mange søger mod streaming og sociale medier i stedet for live-tv.

Den oscaruddeling, der historisk har haft flest tv-øjne rettet mod sig, var showet i 1998, hvor storfilmen "Titanic" ryddede bordet og vandt 11 Oscars.

Her så mere end 57 millioner amerikanere med.

Den amerikanske komiker og talkshowvært Jimmy Kimmel var dette års vært, hvilket var hans fjerde gang i rollen. Ifølge Reuters har der været positive anmeldelser af hans præstation på scenen.

Showet centrerede sig blandt andet om de to film, der sidste år solgte flest billetter, og som begge var nomineret i flere kategorier. Det gjaldt "Oppenheimer" og "Barbie".

Mens "Oppenheimer" vandt i alt syv priser - herunder prisen for Årets Film - måtte "Barbie" nøjes med en statuette i kategorien Bedste Originale Sang for Billie Eilish' "What Was I Made For?".

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 12/03/2024 - 08:00

FAKTA: En forårskåd skik

* Gækkebrevstraditionen blev udbredt i løbet af 1800-tallet og udsprang af bindebrevsskikken, der kom fra Tyskland. Bindebrevene var en slags kærestebreve, som gerne rummede små rim.

* Det ældste gækkebrev er dateret til foråret 1770 og blev sendt af en kavaler til Maria Christina Hansdatter i Odense.

* Gæk er et venligsindet ord for nar. Det hænger sammen med vintergækken - blomsten "gækker" vinteren, fordi den blomstrer i sne og kulde.

Kilde: bogen "Gæk - inspiration til gækkebreve" af Susan Kortegård og Karin Hald.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 12/03/2024 - 08:00

Hold liv i ældgammel forårstradition: Gækkebreve er også for voksne

Du bliver aldrig for gammel til at klippe kryptiske forårshilsener til dine nære og kære, mener forfatter og sand gækkebrevsentusiast.

H.C. Andersen gjorde det, Kim Larsen sang om det, og som barn har du helt sikkert selv klippet motiver med saks og søde rim for at narre dig til et påskeæg eller to.

Gækkebreve er en ældgammel dansk tradition, som i den grad er værd at holde liv i - også selv om du for længst er blevet voksen.

Det mener i hvert fald Susan Kortegård, der sammen med veninden Karin Hald har forfattet flere bøger om emnet. Den seneste "Gæk - inspiration til gækkebreve" udkom i februar.

- Vi har taget flere udenlandske traditioner til os som Halloween og valentinsdag, men jeg ser gerne, at vi beholder nogle af vores unikke danske traditioner som at klippe gækkebreve, siger Susan Kortegård.

Hun peger på, at hvor de nyere traditioner er ret udadvendte i deres udtryk, så er gækkebrevskunsten mere indadvendt og inviterer til fordybelse.

- Der sker noget, når man sidder og klipper. Vi har holdt arrangementer på biblioteker med 30 voksne og lige så mange børn, og der opstår bare sådan en ro, når folk giver sig tid til at sætte sig ned og klippe.

- Og så ligger der en utrolig glæde i at finde ud af, hvem du skal sende det til, lyder det fra forfatteren.

For at komme i gang kræver det blot en spids og skarp saks og noget papir. Herfra er det bare om at slippe fantasien løs - både når det gælder klippemønstre og versefødder.

- Øvelse gør mester, så der er ikke andet for end at gå i gang, siger Susan Kortegård og understreger, at der ikke er særlig mange regler, når det gælder gækkebreve.

- Du skal dog huske altid at lægge en ægte vintergæk i brevet. Hvis du glemmer vintergækken, bliver du nemlig selv gæk. Sådan er reglerne.

Vintergækkerne angiver også, hvornår du kan finde saksen frem. For ifølge den gamle skik går sæsonen for gækkebrevet i gang, når de første af de små hvide forårsblomster bryder frem fra jorden. Når kalenderen når frem til påske, kulminerer gækketiden.

Den gamle folketradition siger, at modtageren af gækkebrevet skal gætte på, hvem afsenderen er inden palmesøndag. Alt efter hvordan gætterierne går, skal der udveksles påskeæg i påskedagene.

Og det er en leg, som Susan Kortegård aldrig bliver træt af.

- Jeg sender breve til mine børn, veninder, min frisør og min fysioterapeut, og de bliver så glade. De ved alle sammen godt, at brevene er fra mig, men så er jeg begyndt at lave mit navn lidt om, så det bliver en leg at gætte, fortæller hun og griner.

Susan Kortegård kan for eksempel finde på at sætte prikker, der svarer til "din kones svigermor" eller "dine børns farmor".

Og synes du, at det bliver lige lovligt pebret at sende breve med posten, har hun et godt tip til at få gækkebrevene frem alligevel.

- Jeg har puttet gækkebreve i folks frakkelommer, uden de vidste det, eller skubbet det ind under døren.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek