Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Shanghai, 06/10/2023 - 10:49

Aneke Rune om afklapsning: Holger var ikke mentalt tilstede

Pres og en tid med formnedgang kan ifølge Aneke Rune være årsager til, at Holger Rune har mental udfordring.

Aly Song/Reuters

Af: /ritzau/

Holger Rune led fredag morgen dansk tid et af karrierens mest ydmygende nederlag, da han i anden runde af Shanghai Masters tabte med 0-6, 2-6 til verdensranglistens nummer 122, Brandon Nakashima fra USA.

Undervejs viste Rune store frustrationer, og han blev i andet tildelt en advarsel af kampens dommer.

På tribunen kunne mor og manager Aneke Rune hverken gøre fra eller til. I transmissionen på TV 2 Sport kunne man i andet sæt høre hende opfordre sin søn til at spille og undlade at gøre sig selv til grin.

- Han er simpelthen så låst, nervøs og mentalt slet ikke tilstede. Synd, skriver Aneke Rune i et svar til Ritzau.

Holger Rune havde en glimrende forårssæson på grus, og han nåede kvartfinalen i French Open uden at spille prangende. Derefter præsterede han overraskende godt og nåede også kvartfinalen i Wimbledon.

Men siden grand slam-turneringen på græs har resultaterne svigtet, blandt andet på grund af en rygskade.

Fredag var det ifølge Aneke Rune en mental ting, da han tabte for niende gang i de seneste ti kampe.

- Pres, resultater, ikke at have vundet kontinuerligt længe, egne forventninger, lyder Aneke Runes bud på en forklaring.

Holger Rune skal næste gang i aktion i ATP-turneringen i Stockholm, hvor han er forsvarende mester.

Turneringen i den svenske hovedstad spilles fra 16. til 22. oktober.

/ritzau/

København, 06/10/2023 - 08:00

Andreas Bo: Nogle gange er det sundt at kigge sig i spejlet

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Den Vild med dans-aktuelle komiker og skuespiller Andreas Bo har erfaret, hvordan en udfordring kan ændre hele ens liv.

Den kendte komiker og skuespiller Andreas Bo lever af at stå på en scene.

Han har betrådt alverdens skrå brædder - i film, serier og revyer for at nævne et udpluk af hans farverige repertoire.

Men for første gang har han indfundet sig på et dansegulv. Endda i bedste sendetid i årets udgave af "Vild med dans".

- Jeg tror, det er min ven Rasmus Bjerg, der siger: "Nogle gange skal man simpelthen overraske - også sig selv - og gøre et eller andet, som man egentlig havde tænkt, at man aldrig kommer til". Det blev jo så det her, siger Andreas Bo og fortsætter:

- Nogle gange er det sundt at kigge sig selv i spejlet og sige: "Nu skal du sgu lære noget, som ikke lige er ned ad din normale vej".

Andreas Bo er kendt for at kunne lægge ansigtet i alverdens folder. I "Vild med dans" skal man ikke kun matche sin mimik med dansen. Her skal også hæl og tå og holdning være helt på plads.

Adspurgt, om ikke det er nemmere at sige nej og undgå at ende på glatis ude på dansegulvet, afviser Andreas Bo spørgsmålet.

- De gange, hvor det er mageligt at sige nej, er altid de gange, hvor du bevæger dig i en eller anden retning, hvor der sker noget, siger han og fortsætter:

- Det var fandeme heller ikke rart for mig, da jeg skulle hen at spørge hende, jeg har fået børn med, om hun ville med ud at spise. Men det kom der det ud af, at vi blev gift, og at jeg har fået to dejlige børn, siger Andreas Bo.

Et ordsprog lyder, at der skal to til tango, og det gælder i bogstavelig forstand i "Vild med dans".

Her danner Andreas Bo par med den professionelle danser Camilla Dalsgaard, som han indtil videre har været på gulvet med to gange i en vals og en cha-cha-cha.

- Nogle gange er det dejligt at være med i noget, hvor man er en del af et hold, og hvor man også har en makker, som man skal opnå noget sammen med over et så intenst arbejdsmæssigt forløb, siger han og fortsætter:

- Jeg kører rundt alene i en bil og tager ud og laver underholdning. Det er et langt stykke hen ad vejen et enmandsfirma.

Hver fredag skal Andreas Bo foran dommerpanelet fremvise, hvad han har lært i ugens løb.

Den nerve og intensitet trives den 56-årige komiker med at arbejde under.

Den samme sitren af spænding, som han mærker i "Vild med dans", minder om den, han oplevede, da han medvirkede i sketchshowet "Live fra Bremen".

- Jeg kan sgu meget godt lide, at man arbejder frem mod en udsendelse hver fredag, og så gælder det. Der er ikke noget, vi kan tage om, siger Andreas Bo.

Derfor er han gået all in for at præstere på dansegulvet. Han vil ligne en danser med alt hvad det indebærer af styling og udtryk. Han spiller, at han er en ægte danser, lige så snart The Antonelli Orchestra slår tonerne an.

- Jeg tænker, at det der ene minut og 47 sekunder, sådan en dans varer, er et lille stykke teater, vi laver for de seere, der har lyst til at kigge med. Det er simpelthen nødvendigt for mig. For min motivation, siger han og fortsætter:

- Jeg har svært ved - og så kan du kalde det blufærdighed - at det - i gåseøjne - bare er mig. Det er også den forfængelighed, jeg har, når jeg står foran et publikum i revyer eller andet.

Andreas Bo har opsat tre dogmer, han skal efterleve, inden han træder ind i en manege.

For det første skal han virkelig ville det, han takker ja til.

Så skal han være ædru, som han beskriver det. Det betyder, at han skal være i form til at yde det, der skal til, på scenen.

Det sidste og altafgørende, der skal være opfyldt, er, at han skal være forberedt og ovenpå.

- Jeg fik jo en stressnedsmeltning, da jeg skulle lave mit første onemanshow, fortæller han.

- Jeg sad i Parken. Der er 40.000 sæder - lige så mange, som havde købt billet til mit show - og jeg anede ikke, hvad jeg skulle sige! Jeg var simpelthen rystet. Og så lærte jeg det: Der er tre betingelser. Og så er alt andet lige meget. Om du glemmer noget. Om du bliver hylet ud af den ene eller anden tangent, eller om du improviserer. Det er sådan set det samme her.

"Vild med dans" kan ses på TV 2 og TV 2 Play fredag klokken 20.00.

/ritzau/

Læs Mere >>

London, 05/10/2023 - 18:43

Mand får lang fængselsstraf for at ville dræbe dronning med armbrøst

Adrian Dennis/Ritzau Scanpix

"Jeg er her for at slå dronningen ihjel", sagde en mand ved Windsor Castle juledag 2021. Han skal i fængsel.

En 21-årig mand, som i 2021 sagde, at han ville slå den britiske dronning Elizabeth ihjel, har torsdag fået en fængselsstraf på ni år.

I retten i London sagde dommeren, at manden skal afsone den første del af straffen på et topsikret psykiatrisk hospital, før han bliver sendt i fængsel og "har modtaget den behandling, han har brug for".

Jaswant Singh Chail, som manden hedder, blev anholdt 25. december 2021 på Windsor Castles område.

Med sig havde han en ladt armbrøst og sagde, at "jeg er her for at slå dronningen ihjel".

Dengang befandt dronning Elizabeth sig på slottet sammen med flere familiemedlemmer, herunder sin ældste søn, prins Charles.

Dronningen gik bort i september sidste år, og siden er prins Charles blevet konge.

Ifølge dommeren havde den unge mand "mistet kontakten til virkeligheden, så han blev psykotisk", da han nåede Windsor Castle. Men han har stadig haft et betydeligt ansvar for sine lovovertrædelser, skriver AFP.

- Den tiltalte nærede drabstanker, som han handlede på, inden han blev psykotisk.

- Hans hensigt var ikke bare at skade eller alarmere monarken, men at slå hende ihjel, sagde dommer Nicholas Hilliard ifølge nyhedsbureauet dpa.

Jaswant Singh Chail udvekslede også tusindvis af beskeder med en AI-chatbot kaldet Sarai. Mange af dem var af seksuel karakter, og han bad hende hjælpe ham med at beslutte, om han skulle udføre angrebet.

I en video, der blev optaget inden hændelsen, undskyldte han for, "hvad jeg har gjort og vil gøre".

- Jeg vil forsøge at snigmyrde Elizabeth, dronning af kongefamilien," sagde Chail, mens han holdt en armbrøst og var iført ansigtsbeklædning.

- Dette er hævn for dem, der døde i massakren i 1919, lød det videre.

Han hentydede til Amritsar-massakren, hvor britiske kolonitropper skød og dræbte flere hundrede mennesker i byen Amritsar i det nordvestlige Indien. Storbritannien har endnu ikke givet en officiel undskyldning til Indien for massakren.

Jaswant Singh Chail havde i februar erkendt sig skyldig i tre anklager, der blandt andet drejede sig om trusler om at dræbe og forræderi.

/ritzau/Reuters

Læs Mere >>

København, 06/10/2023 - 08:30

FAKTA: Det skal du spørge din partner om

Opnå en større forståelse for din partners forhold til penge ved at stille følgende spørgsmål:

* Hvad er dit første minde med penge?

* Hvordan talte dine forældre om penge?

* Hvordan blev penge håndteret i din familie, da du var barn?

Kilde: Rikke Holmslykke Aagaard, forfatter til bogen "Den lille guide til økonomi i parforholdet."

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 06/10/2023 - 08:30

Grav i barndommen hvis jeres pengevaner skiller jer ad

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Den sparsommelige og fråseren kan sagtens leve lykkeligt under samme tag, hvis de lærer at forstå hinanden, siger eksperter.

Den ene sparer op, mens den anden shopper løs. Det kan umiddelbart være svært at forene to vidt forskellige tilgange til penge i parforholdet.

Men det kan godt lade sig gøre, lyder det fra Louise Skjødsholm, der er specialkonsulent i finansielt forbrug ved Rådtilpenge.dk hos Finanstilsynet.

- Det er supervigtigt, at man som par sætter sig ned og snakker om det. Lav en hyggelig økonomidate med vin eller kaffe, og prøv at skitsere, hvad der er vigtigt for jer hver især, og hvorfor I har det sådan. Prøv at forstå hinanden, siger hun.

Samme råd kommer fra Rikke Holmslykke Aagaard, der er digital iværksætter hos "De Simple Penge" og forfatter til bogen "Den lille guide til økonomi i parforholdet".

- Det er vigtigt at forstå hinandens udgangspunkter for, hvorfor man har det forhold til penge, man har. Det stammer typisk fra vores opvækst. Den måde, vores forældre håndterede penge på, tager vi med os ind i voksenlivet, siger Rikke Holmslykke Aagaard.

Når I kender baggrunden for hinandens økonomivaner, får I et fælles sprog for penge og kan begynde at bygge en model for, hvordan I håndterer problematikken.

- Hvis nu den ene hele tiden bekymrer sig om penge, kan det være godt at blive enige om at lave en solid nødopsparing, som kan lægge en dæmper på bekymringerne, foreslår Rikke Holmslykke Aagaard.

Det kan også være en løsning ikke at køre en fuld fællesøkonomi, lyder det videre.

- I kan sagtens have fællesøkonomi på nogle punkter, men stadig bevare egne konti med egne penge. Det kan være en måde at sikre sig, at partneren ikke blander sig i, at du har købt nogle nye dyre gummistøvler, siger hun.

Selv om du ikke skal snage i, hvad den anden bruger sine egne penge på, skal I stadig gøre det til en fast vane at tale om økonomi, understreger Louise Skjødsholm.

- Tal hellere for meget om det end for lidt. På den måde kan I komme på forkant med konflikter om, hvorfor den ene nu bruger penge på det og det, siger hun.

Den fælles økonomi, I fastholder i parforholdet, giver grobund for, at I kan opnå fælles drømme sammen.

Derfor er det også vigtigt, at begge parter har med pengesagerne at gøre, lyder det fra Rikke Holmslykke Aagaard.

- Det kan godt være, at den ene part tager det største ansvar, men den anden skal stadig inddrages. Måske med et mindre ansvarsområde, så vedkommende også tager aktiv del i beslutningerne, siger hun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv