Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 26/02/2023 - 08:00

Dansk skuespiller: Livet har fået en helt ny dimension

Thomas Hwan er netop nu aktuel i to store successerier og kan ses på biograflærredet. Privat er det datteren Allie, som spiller hovedrollen i hans liv.

Af: Af Tenna Linnet Bork-Larsen, Ritzau Fokus

Uanset hvor kold og mørk den danske vinter har været, er det med garanti endnu mere dystert i tredje sæson af "Den som dræber - fanget af mørket".

Vi følger igen den erfarne psykolog Louise Bergstein hjælpe politiet med at give et indblik i gerningsmændenes tanker og følelser. Seerne inviteres med, når vi kommer helt tæt på, hvorfor forbryderne handler, som de gør.

Denne gang er det et midaldrende par, der findes brutalt myrdet i indre København.

Thomas Hwan spiller folkeskolelæreren Pelle, der er en ildsjæl i lokalsamfundet. Men det mørke i hans sind truer med at tage over og afsløre, at intet er, som det ser ud til.

- Det skal helst være sådan, at man bliver lidt i tvivl som seer, og at man kan genkende meget af sig selv i ham. Det er mere interessant og skaber det spændingsfelt, der skal være, når man ser krimien, siger han.

Hvis seeren skal sidde på enden af sofaen og bide negle, kræver det, at man gør det menneskeligt nok, siger Thomas Hwan.

- Man skal overveje alt, hvad man gør. Der er noget kynisk over at spille en rolle, som er et rigtigt menneske, siger han.

Ud over "Den som dræber - fanget af mørket" har Thomas Hwan i 2023 haft premiere på spillefilmen "Meter i sekundet" og kan netop nu også ses i TV 2's nye seriesucces "Dansegarderoben".

Men det er ikke premiererne, der kommer til at fylde mest for den 40-årige skuespiller i 2023.

Privat danner han par med skuespilleren Johanne Louise Schmidt. Sammen har de datteren Allie på seks år, som skal starte i skole til sommer.

- Det er nok det største, der kommer til at ske i år. Jeg kan selv huske, da jeg startede i skole. Jeg ved, at hun altid vil huske de oplevelser, hun har nu, lyder det fra Thomas Hwan.

- Den viden om, at det her vil have stor betydning for resten af hendes liv, synes jeg, er ret vild, siger han og glæder sig over, at der endnu er noget tid til, at datteren skal begynde i skole.

- Det er superskræmmende, siger Thomas Hwan og griner.

Livet har haft en helt ny dimension, siden at han blev far.

- I starten var jeg lidt skeptisk omkring, hvad det ville gøre ved mig. Alt det med den store livsudvikling har jeg aldrig rigtig troet på, fortæller han.

Men Thomas Hwan må tilslutte sig dem, der siger, at forældreskabet er altoverskyggende.

Det har ændret, hvordan han opfatter sig selv og andre:

- Det er, som om der er noget, der udvider sig inde i ens hoved. Det perspektiv, man pludselig får på sit eget liv, er der ikke andet, der kan give. Det har der i hvert fald ikke været for mig. Jeg elsker at være far!

- Så jeg kan jo kun sige, at jeg anser det som den største gave, jeg nogensinde har fået, fortæller han.

Thomas Hwan kan opleves på det store lærred i filmen "Meter i sekundet", på Viaplay i "Den som dræber - fanget af mørket" og på TV 2 i "Dansegarderoben".

/ritzau/

København, 21/04/2024 - 10:34

Dronning Mary har taget billeder af fødselsdagsbarnet Isabella

Kongeparrets ældste datter, Isabella, fylder 17 år søndag den 21. april. Nye billeder foreviger prinsessen.

Prinsesse Isabella fejrer søndag den 21. april sin fødselsdag med familie og venner.

I anledning af at hun fylder 17 år, har kongehuset delt billeder af prinsessen på det sociale medie Instagram.

Billederne er taget på Amalienborg af dronning Mary og viser prinsesse Isabella sammen med kongefamiliens ene hund Coco.

Prinsesse Isabella er kongeparrets førstefødte datter. Hun er den anden i arvefølgen efter sin storebror, kronprins Christian.

Hun er storesøster til tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

Til daglig går prinsesse Isabella på Øregård Gymnasium i Hellerup, hvor hun startede i 1.g sidste sommer.

Ifølge Billed-Bladets hofreporter Marianne Singer vil fremtiden for prinsesse Isabella byde på en anden end den, der venter kronprins Christian. Hun vil dog stadig have forpligtelser.

- Idet prinsesse Isabella er søster til Danmarks kommende konge og en del af tronfølgen, vil hun aldrig kunne leve et helt normalt liv uden offentlig interesse, siger Marianne Singer til mediet.

- Hun har til gengæld en langt større frihed end sin bror for at kunne tjene sine egne penge og leve et forholdsvist privat arbejdsliv i mere lukkede rammer.

I januar fik prinsesse Isabella og tvillingparret Vincent og Josephine en ny titel som riddere af Elefantordenen.

Det skete som et led i, at kong Frederik overtog tronen fra dronning Margrethe. I ordenens vedtægter lyder det nemlig, at kongens børn er fødte medlemmer.

De har endnu ikke fået overrakt ordnen. Det vil forventeligt ske, når de fylder 18 år.

Prinsesse Isabella er ikke den eneste i kongehuset, der fylder år i april.

Den 29. april fejrer prinsesse Benedikte sin 80-års fødselsdag, mens dronning Margrethe fyldte 84 år den 16. april.

Festlighederne blev dog nedtonet grundet branden på Børsen i København.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 08:00

FAKTA: Anette Støvelbæk

* 56-årige Anette Støvelbæk blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1997.

* Hun fik sit gennembrud i dogmefilmen "Italiensk for begyndere" fra 2000. Siden er hun kendt fra store roller i DR-dramaet "Krøniken" og fra TV 2-serierne "Lærkevej", "Sygeplejeskolen" og "Badehotellet".

* Privat er hun gift med den verdenskendte danske stjerneskuespiller Lars Mikkelsen.

* De har spillet over for hinanden mange gange. Ud over "Badehotellet" har de blandt andet begge medvirket i "De fortabte sjæles ø" fra 2007 og "Venuseffekten" fra 2021.

* Sammen har de sønnerne Lue Støvelbæk, som blev uddannet skuespiller i 2019, og Thor Støvelbæk, som læser til skuespiller ved Statens Scenekunstskole i Odense.

Kilde: danskefilm.dk.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Lav de traditonelle hveder derhjemme

John Jønssons hvedeopskrift er over 100 år gammel. I sit eget bageri bager han meget store portioner. Følgende opskrift er skaleret ned til 45 til 50 hveder per portion, men kan med fordel halveres yderligere.

* 120 gram sukker.

* 30 gram salt.

* 20 gram kardemomme.

* 250 gram økologisk smør.

* 7 æg.

* 75 gram - svarende til halvanden pakke - gær.

* Omkring 1,2 liter vand.

* Omkring 3 kilogram hvedemel.

Hvis du ælter dejen på maskine, skal dejen være glat, så den slipper kanten af skålen. Gør du det i hånden, skal den være blød, men ikke klæberig.

Kilde: John Jønsson, formand for Bager- og konditormestre i Danmark og ejer af Johns Kagehus.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Sjællænderne er mest traditionstro

* 76 procent af respondenterne bosat i Region Sjælland synes, at vi i Danmark skal holde fast i traditionen med at spise hveder på store bededag, til trods for at helligdagen er afskaffet. Mens 63 procent af dem, der er bosat i Region hovedstaden, mener det samme.

* Når det komme til fynboerne, mener 67 procent, at vi skal blive ved med at spise hveder på den tidligere store bededag.

* Også jyderne støtter i stor stil op om at fastholde hvedetraditionen. 74 procent af vestjyderne, 71 procent af nordjyderne og 70 procent af jyderne i Syd- og Sønderjylland bakker op om traditionen, mens østjyderne ligger lidt under med 67 procent.

Kilde: undersøgelsen baserer sig på 1990 webinterviews indsamlet via Norstats panel og er gennemført på vegne af smørproducenten Lurpak. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt til danskere i alderen 18 til 75 år, og fuld repræsentativitet er sikret ved efterfølgende vægtning.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek