Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Esbjerg, 28/04/2024 - 09:33

Lokal styregruppe har dør på klem for ny amerikaner i Esbjerg

Lokal styregruppe vil under de rette betingelser gerne samarbejde med en ny amerikansk investor i Esbjerg fB.

Niels Husted/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Den lokale styregruppe, som gerne vil overtage ejerskabet af den økonomisk trængte 2.-divisionsklub Esbjerg fB, har ført flere samtaler med den amerikanske rigmand David Warren, der offentligt har bekræftet, at han er interesseret i at købe sig ind i klubben.

Styregruppen byder Warrens engagement velkomment under forudsætning af, at han vil investere i klubben, efter at den er kommet tilbage på lokale hænder.

Sådan lyder det i en udtalelse, der er signeret af styregruppens frontmand, Henry Heiberg.

Styregruppen har indsamlet 50 millioner kroner via donationer fra virksomheder og privatpersoner under forudsætning af, at pengene går til at sikre en lokalforankret ledelse af klubben.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at styregruppen fortsat arbejder på at gennemføre en rekonstruktion, hvor klubben kommer tilbage på lokale hænder. Når den proces er gennemført, forhandler styregruppen meget gerne med potentielle investorer om klubbens fremtidige drift.

- Vi har meddelt David Warren, at han er meget velkommen til at indgå i reelle forhandlinger om et samarbejde om EfB. David Warren er klar over, at vi er villige til at lade ham og hans folk være de første, vi forhandler med.

- Vi har også meddelt ham, at det ikke kan komme på tale, at styregruppen afhænder kontrollen med klubben til andre indenfor en overskuelig fremtid, lyder det fra styregruppen.

Esbjerg ejes i dag af en amerikansk investorgruppe (EIL) anført af Paul Conway.

Hvis David Warren indgår i reelle samarbejdsdrøftelser med Conway og co., behøver Warren ikke ulejlige sig med at føre sideløbende drøftelser med den lokale styregruppe.

- Styregruppen har gennemført flere samtaler med David Warren. I de samtaler har David Warren meddelt os, at han ønsker opbakningen fra de lokale i Esbjerg. Vi har fået det indtryk, at Warren og hans folk er opmærksomme på, at alle, der holder af EfB, ikke ønsker en ny uvis periode.

- Vi håber og tror på, at David Warren vil lægge vægt bag sine ord og respektere ønsket om, at EfB skal tilbage på lokale hænder, før vi kan komme videre. Det er også vigtigt for os at gøre det klart, at vi ikke mener, at det er gangbart at spille på flere heste i denne sag.

- Vælger man at opsøge et samarbejde med Conway og EIL, så har man i vores optik også valgt side. I den situation har vi meget svært ved at se et samarbejde efterfølgende, skulle forsøget med EIL mislykkes, lyder det fra styregruppen.

23. februar blev Esbjerg sendt i rekonstruktion på begæring af en kreditor, EfB Ejendom, der har talsmanden for styregruppen, Henry Heiberg, i spidsen.

Efterfølgende har den amerikanske ejerkreds ikke formået at overbevise skifteretten om, at den har penge og en bæredygtig plan for fremtiden.

I den nuværende situation skal interesserede investorer nu fremlægge, hvordan de agter at drive og finansiere klubben i fremtiden. Derefter skal skifteretten tage en beslutning om det fremtidige ejerskab.

Ifølge JydskeVestkysten løber klubben tør for penge i løbet af foråret, og det er endda tvivlsomt, om der er midler til at betale lønninger ved udgangen af april, har avisen tidligere skrevet.

Esbjerg fører aktuelt 2. division suverænt og ligger til oprykning til landets næstbedste fodboldrække.

/ritzau/

Malmø, 12/05/2024 - 22:23

Israel fik de danske seeres tredjehøjeste antal point

Jens B''ttner/Ritzau Scanpix

Israel, der fik en femteplads i lørdagens Eurovision-finale, blev det land, der fik tredjeflest danske point.

Trods stor kritik af Israels deltagelse i årets Eurovision blev landet lørdag et af de lande, der trak flest stemmer fra de danske seere.

De danske Eurovision-seere sendte til finalen i Malmø således otte point afsted til Israels Eurovision-sang, "Hurricane", som blev fremført af Eden Golan.

Det fremgår af en oversigt over stemmerne fra DR.

Dermed fik Israel det tredjehøjeste antal point fra danskerne.

Flest point sendte de danske seere til Kroatiens deltager, der fik 12 point fra Danmark, mens Ukraine med 10 point fik næstflest.

Stemmerne var dog ikke nok til at gøre Israel til grandprixets vinder - den titel gik til Nemo, som repræsenterede Schweiz med sangen "The Code", og som i alt fik 591 point.

Israel endte på en femteplads med i alt 375 point, hvoraf klart størstedelen kom fra seerne.

Kun 52 kom fra juryen, mens seerne stod for de resterende 323.

Årets Eurovision har været meget omdiskuteret grundet netop Israels deltagelse. Efter propalæstinensiske demonstrationer og store protester gik Eden Golan lørdag på scenen til både buhråb og bifald.

Hun havde inden finalen rykket et godt stykke op ad bookmakernes liste.

Også i Danmark har der været debat.

Da der i februar var dansk melodigrandprix, mødte demonstranter op foran DR Koncerthuset i København og krævede et boykot af Israel i Eurovision.

Flere fremtrædende danskere har inden lørdagens finale kommenteret på landets deltagelse.

- Nu er mangfoldigheden begrænset til, hvad nogle mener og har politiske holdninger til. Ikke at det er nationer, der konkurrerer om den bedste sang, har Pia Kjærsgaard (DF) skrevet i en kommentar i Jyllands-Posten forud for finalen.

Israel måtte op til årets internationale melodigrandprix ændre både titel og tekst i dets Eurovision-sang.

"Hurricane" hed oprindeligt "October Rain". Men Eurovision-arrangørerne krævede den ændret, da man vurderede, at den og en række strofer var politiske og havde referencer til Hamas' angreb mod Israel 7. oktober.

Israel gik til modangreb efter den væbnede palæstinensiske bevægelse Hamas' angreb på Israel og har fortsat bombardementerne.

/ritzau/

Læs Mere >>

Malmø, 12/05/2024 - 22:21

Grandprixkender om dramatisk Eurovision: Imaget skal genopbygges

10070 Jessica Gow/Ritzau Scanpix

At Schweiz har vundet Eurovision er det bedste, der kunne ske, efter alle årets skandaler, mener Ole Tøpholm.

Eurovisions slogan, Forenet af musik, har klinget hult i år.

Det mener journalist og grandprixkender Ole Tøpholm, der i mange år har kommenteret det internationale melodigrandprix for DR.

Årets Eurovision fandt sin vinder lørdag aften, og det blev Nemo fra Schweiz med nummeret "The Code".

- Resultatet er det bedste, der kunne ske for grandprixet. Det er et af de lande, der ikke har været særlig meget polemik om. Der har ellers været en masse støj på linjen, konstaterer Ole Tøpholm.

Vreden over Israels deltagelse, udsmidningen af Holland og andre store kriser har overskygget musikken.

Lige op til showstart var der sågar spekulationer om, hvor mange af de kvalificerede lande der ville gå på. Flere lande havde af endnu ukendte årsager overvejet at trække sig, og der har været krisemøder.

- Masser af år bliver der sagt, at resultatet er politisk. I år kan man sige, at resultatet er meget upolitisk, fordi Schweiz vinder, og Kroatien bliver nummer to, siger Ole Tøpholm.

- Det synes jeg, er dejligt, for Eurovision har brug for ro, og det har resultatet givet, hvis man skal kigge ud over det musikalske. Der er et image og en tillid mellem tv-stationer, der skal genopbygges.

Grandprixkenderen peger blandt andet på, at kommunikationen fra European Broadcasting Union (EBU), der arrangerer Eurovision, har været mangelfuld.

Indadtil er det andre sager, som har forårsaget tillidsbruddet.

Den hollandske tv- og radiostation Avrotros, der står for Hollands melodigrandprix, er rasende over, at landets deltager, Joost Klein, blev ekskluderet for brud på adfærdskodekset.

Ifølge EBU opførte han sig truende over for en ansat på produktionsholdet. Den udlægning afviser Avrotros. Her lød forklaringen, at Joost Klein havde bedt om ikke at blive filmet, da han forlod scenen efter sin optræden i torsdagens semifinale.

- Dette blev ikke respekteret. Det førte til en truende bevægelse fra Joost mod kameraet. Joost rørte ikke kamerakvinden, lød det.

Også den irske delegation har været rasende op til finalen. En kommentator fra det israelske public service-medie KAN advarede seere med børn om, at Irlands optræden ville blive "aftenens mest skræmmende", og at der ville være sort magi og sataniske symboler.

Irlands deltager, Bambie Thug, mente, at kommentarerne var i strid med Eurovisionens regler.

Israels deltagelse var allerede stærkt omdiskuteret og har affødt stærke propalæstinensiske reaktioner.

EBU har udtalt, at grandprixet er en konkurrence mellem public service-udbydere, ikke regeringer. Kort inden finalen sagde generaldirektøren Noel Curran, til svenske SVT, at han ikke kan "se tilbage og sige, at beslutningen har været forkert".

- Den debat, der har kørt i år, kan ikke fortsætte til næste år, mener Ole Tøpholm.

- Vi kan ikke klare et grandprix, hvor der er så meget politisk debat, som handler om folkeafstemninger for og imod premierministre. Det kan grandprixet ikke holde til. Ikke i det gear. Det virker også til at være kommet bag på EBU, hvor voldsomt det har været.

Ole Tøpholm tror dog ikke, at den eventuelle debat næste år vil blive lige så voldsom, som i år.

- Hvis Israel fortsat er med - og det har jeg en formodning om, at de er - så ved alle jo, hvad de går ind til, siger Ole Tøpholm og tilføjer:

- Men der kan ske meget inden næste år på både den ene og den anden måde. Men der ér nogle ting, der skal snakkes om.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 13/05/2024 - 07:11

Hvepseboet bygges nu

* Gedehamse - eller hvepse i daglig tale - lever i et år.

* De bliver omkring 10-14 millimeter store. Dronningen kan blive 16-19 millimeter.

* De kan ofte ses fra april måned, hvor dronningen går i gang med at bygge bo. Byggeriet står på til sidst på efteråret, hvor kulden tager livet af gedehamsene.

* Et hvepsebo kan blive større end en fodbold og indeholde et par tusinde gedehamse.

Kilde: Danmarks Naturfredningsforening.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 13/05/2024 - 07:00

Gør en indsats nu og slip for hvepse til sommer

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det er nu, du skal gøre en indsats, hvis du vil undgå, at en flok hvepse bygger et bo tæt på dig. Dronningerne leder efter et godt sted netop nu.

Når sensommeren skyller ind over de danske haver, dukker hvepsene tit op som ubuden gæst under middagen og sværmer om mad og mennesker.

Men hvis du allerede nu kigger matriklen efter i sømmene, kan du måske komme problemet til livs, inden det stikker af.

- Folk er ofte meget nervøse for de gamle hvepsebo, som de finder i deres hjem. Men det skal de ikke være, for hvepsene bruger aldrig det samme bo to år i træk, siger skadedyrsekspert Claus Schultz, der er formand for Brancheforeningen for skadedyrsfirmaer og teknisk chef i skadedyrsfirmaet Rentokil.

Han anbefaler, at du i stedet retter dit fokus mod at finde det nye bo. Det er nemlig nu her, at hvepsedronningerne leder efter steder at lave den næste rede.

- Den næste måned kan du gå på jagt under udhæng, i skuret eller oppe på loftet. Det nye bo er på størrelse med en lille valnød, og heri bliver der lagt en masse æg, som bliver til arbejdere, der straks begynder at finde føde og udbygge boet, siger Claus Schultz.

- Hvepsene laver gerne boet på steder, der er beskyttet mod kraftig regn.

Spotter du et lille hvepsebo, kan du ifølge Claus Schultz tage en spatel og skrabe boet ned i en pose, som du så lukker til. Læg den herefter i fryseren, så dør hvepsene hurtigt.

Du kan også købe noget insektspray og sprøjte det ind ad indgangshullet i boet, fortæller John Mogensen, der er skadedyrsspecialist hos AJ Skadedyrskontrol.

- Gør det om aftenen, for her er de gået til ro, fortæller han og peger på, at hvis du venter for længe, ender boet med at blive for stort til, at du selv kan tage hånd om det.

- Hvepseboet vokser rigtig hurtigt. Og når vi rammer 1. juni, er der hurtigt 300-400 individer i sådan et bo, mens der i august sagtens kan være en 3000-4000. Og så bør du nok ikke stå med det selv, siger John Mogensen.

Dog bør du ikke skille dig af med et hvepsebo for enhver pris, mener skadedyrsspecialisten.

- Du skal kun fjerne det, hvis det generer dig. Jeg ville eksempelvis ikke røre ved det, hvis det bare var nede i den anden ende af haven. De er jo også berettigede til at være der, siger han.

- Har de derimod bygget et bo ved terrassen eller ved en indgang, er det en anden sag.

Begge skadedyrseksperter peger på, at du helt grundlæggende skal træde varsomt, når du har med hvepse at gøre.

Er du eksempelvis allergisk, skal du passe ekstra meget på, mens du også kan komme til at få overbalance og falde ned fra en stige, hvis hvepsene sværmer om dig.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek