Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 27/12/2022 - 08:00

Disse nye danske kendispar fandt hinanden i 2022

Blandt andre Sara Maria Mærkedahl, Nicolaj Kopernikus, Mathilde Gøhler, Adam Price, Tobias Hamann og Iben Hjejle fandt kærligheden det forgangne år.

Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Af: Af Ritzau Fokus

For en række kendisser har 2022 stået i kærlighedens tegn.

Solen skinnede på skuespilleren Nicolaj Kopernikus, som i vinter bekræftede forholdet til vejrværten Sara Maria Mærkedahl.

Den 55-årige Klassefesten-stjerne og den 42-årige TV 2-profil fejrede kærligheden med en romantisk rejse til Maldiverne.

Nicolaj Kopernikus blev i efteråret 2020 skilt efter 24 års forhold med koreografen og instruktøren Birgitte Næss-Schmidt, som han har tre børn med.

Sara Maria Mærkedahl har også gennemlevet en skilsmisse. Kort efter at hun vandt "Vild med dans" med Silas Holst i 2014, blev hun skilt fra sin daværende mand, Bo, som hun har to døtre med.

Mathilde Gøhler har fundet kærligheden igen efter den forliste forlovelse med popproduceren Remee.

Den 30-årige model danner nu par med den 35-årige forretningsmand Silas Ystrøm.

Det bekræftede parret kortfattet over for Se og Hør i midten af december.

Kærligheden kender ingen alder.

I sommer stod den 43-årige skuespiller Johannes Lassen og den 20-årige sangerinde Jasmin Dahl, der vandt "X Factor" i 2014 som den ene del af duoen Anthony Jasmin, frem som kærester.

Parret medvirkede begge i Tivolis musicalopsætning af "The Bodyguard" i 2021.

Johannes Lassen har tidligere været forlovet med tv-journalisten Miriam Kidde Christensen, som han har en søn med.

Et andet ordsprog lyder, at gammel kærlighed aldrig ruster. Sommerdahl-stjernen Laura Drasbæk har fundet sammen med instruktør og stuntmanden Lasse Spang Olsen igen.

Den 48-årige skuespillerinde og den 57-årige actionstjerne dannede par fra 2013 og 2018, inden de gik fra hinanden som venner.

Da de første gang fik interesse for hinanden, ramte forelskelsen Laura Drasbæk hårdt, fortalte hun siden til Se og Hør.

- Pludselig blev jeg genert over alt det, der før havde været naturligt. Jeg lagde mærke til hans overkrop gennem blusen. Det begyndte i mig, og han kunne nok mærke det fra mig. Der kom pludselig en anden undertone. Der kom et japansk hurtigtog. Det var så stærkt, sagde Laura Drasbæk dengang til ugebladet.

Nu har det japanske hurtigtog ramt igen.

2022 var vidunderligt og skrækkeligt for Iben Hjejle.

Den 51-årige skuespillerinde fik en ny kæreste, samtidig med at hun lige havde mistet sin far.

Det fortalte hun ifølge Se og Hør i podcasten "Sitter", som hun har sammen med tv-værten Signe Lindkvist.

- Det er altid trist, men det føltes rigtigt og fredfyldt og fint. Så kan vi snakke næste gang om, at jeg har fået en kæreste. Midt i det hele. Så det er også dejligt, sagde Iben Hjejle i podcasten ifølge blandt andet Se og Hør.

Til premieren på Lars von Triers serie "Riget Exodus" stod hun frem med kæresten Claus Bindslev, som hun ikke røbede meget om, andet end at han er direktør i sit eget firma, og at de har været venner i mere end 30 år.

En kollega blev til kærlighed for skuespilleren Morten Hee Andersen, der for nylig kunne ses i hovedrollen i DR-dramaet "Carmen Curlers".

Han faldt nemlig for sin svenske medspiller Agnes-Felicia Westerlund Rase, som han også spillede par med i storfilmen "Margrete den Første", der havde premiere i 2021.

I 2021 blev tv-værten Tina Bilsbo, som også har flere cameo-optrædener i "Klovn", skilt fra komikeren Lars Hjortshøj efter 26 års ægteskab.

Og så slog kærligheden ned igen, skrev hun i et længere opslag på Instagram, hvor hun viste sin nye kæreste frem, den buddhistiske lærer Marie Kronquist.

- Nogle gange tager livet en uventet drejning - det kan venskaber også gøre, lød det fra Tina Bilsbo, som efterfulgte et billede af hende og Marie Kronquist med et rødt hjerte.

Det var også på det sociale medie, at Borgen-skaber og madconnaisseuren Adam Price og skribenten Katherine Diez bekræftede deres forhold til hinanden.

- Vi er to, som godt kan lide hinanden, og som ikke har lyst til at skjule det mere. Og i dag er himlen blå, lød det i to enslydende opslag fra den 33-årige skribent og den 55-årige forfatter og kendiskok.

To, som også godt kan lide hinanden, er Tobias Hamann, der vandt "Den store bagedyst" i 2014, og hans roomie, Patricia Thyberg.

Den 34-årige kagekendis lejede et værelse i Patricia Thybergs lejlighed. De to roomies udviklede følelser for hinanden og stod i 2022 frem som kærester, da de postede et kyssebillede på Instagram.

- Ja, vi er kærester, ja, det er dejligt, jublede Tobias Hamann i opslaget.

Kort inden fødslen af parrets første fælles barn gik reggaestjernen Wafande og kæresten Ana Maxime fra hinanden.

Det lykkedes dog for musikeren og influenten at finde melodien igen, inden deres lille datter kom til verden i foråret.

/ritzau/



Basel, 12/05/2025 - 08:00

Fuldt fokus på Eurovision: Jeg har verdens bedste bagland

Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Venner og familie står klar, så Danmarks grandprixstjerne Sissal kan shine på scenen i Eurovision.

Det kan godt være, at Danmarks Eurovision-deltager, Sissal, synger alene på scenen. Men bag hende står et hav af hænder.

- Jeg har verdens bedste, ressourcestærke bagland, som jeg kan bede om, siger Sissal og fortsætter:

- Der er mange, der spørger mig, hvordan jeg håndterer Eurovision med at være mor, og svaret er, at det er et rigtig godt bagland. Jeg er meget privilegeret. Så jeg kan ikke sige, at alle kan gøre det her. Jeg kan, fordi jeg har et kæmpe netværk bag mig.

Mens Sissals færøske familie ankommer onsdag for at heppe, inden hun skal synge sin skæbnesang, "Hallucination", i torsdagens semifinale i årets internationale melodigrandprix, er hendes to små børn dog rejst fra Basel i Schweiz igen.

Den lille familie bor til daglig i København.

- Det ville blive for travlt for dem at være her, når Eurovision går i gang, og de ville overhovedet ikke kunne se mig. Så de har været her tre dage inden, og det har været virkeligt, virkelig dejligt og fantastisk, fortæller Sissal.

De kommende tre dage frem til semifinalen skal de sidste detaljer på plads, for der venter Sissal en stor opgave, når hun skal forsøge at synge Danmark til en plads i finalen.

Sådan en har Danmark ikke stået i siden 2019, og Danmark er dermed det land, der har misset finalen flest gange i streg.

- Jeg håber, at vi er i stand til at ændre det i år. Jeg krydser virkelig, virkelig fingre for det, lyder det fra Sissal.

37 lande stiller op i årets Eurovision. Derfor afvikles konkurrencen over to semifinaler henholdsvis tirsdag 13. maj og torsdag 15. maj inden den grande finale 17. maj.

Seks lande er automatisk kvalificeret til finalen. Det er Italien, Tyskland, Storbritannien, Spanien og Frankrig, da de betaler den største del af gildet, samt sidste års vinderland, som denne gang er Schweiz.

/ritzau/

Læs Mere >>

Basel, 12/05/2025 - 06:00

Eurovision øger omsorgen for deltagerne efter sidste års skandaleshow

Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Konflikter og geopolitiske spændinger gennemsyrede sidste års Eurovision. Det skal ikke ske igen.

Eurovision vender tilbage til Schweiz. Men meget er forandret, siden alpelandet var vært ved verdens første grandprix i 1956.

Efter sidste års kaotiske kulisse i Malmø Arena i Sverige, hvor geopolitiske spændinger og knas mellem deltagere og produktionen gennemsyrede showet, har arrangørerne indført et adfærdskodeks og en omsorgsprotokol.

- Der har ikke været ret mange steder, hvor deltagerne har kunnet opholde sig, hvis de har haft brug for at være for sig selv, lyder det fra journalist Ole Tøpholm, der i mange år har kommenteret Eurovision for DR.

Få timer inden finalen sidste år blev Hollands deltager diskvalificeret.

Han havde udført en bevægelse og ramt en fotografs kamera i irritation over at blive filmet, da han forlod scenen efter semifinalen.

Derfor vil der være kamerafrie zoner. Derudover afholdes der færre pressekonferencer.

Arrangørerne lukker simpelthen ned for at undgå problemer som sidste år, lyder det fra Carsten Nilsson, der er medstifter af fanmediet Eurosong.dk og i år skal til sit 18. Eurovision.

- Vi så også kaotiske scener under finalen, hvor der blev buhet højlydt af supervisoren for det hele, Martin Österdahl, siger Carsten Nilsson.

Før finalen var der tvivl om, hvor mange der egentlig ville stille op, for flere lande overvejede angiveligt at trække sig, heriblandt Irland.

Den irske delegation var også rasende på det israelske public service-medie KAN, fordi kanalens kommentator havde advaret seere om, at der ville være sort magi og sataniske symboler på scenen under Irlands optræden.

At Israel overhovedet deltog i Eurovision affødte stærke propalæstinensiske reaktioner grundet krigen i Gaza.

Sikkerhedsopbuddet var stort. De svenske myndigheder blev assisteret af både dansk og norsk politi.

I år er sikkerhedsniveauet, som det plejer, lyder det fra Ole Tøpholm.

- I alle de år, jeg har været med til grandprixet, har der altid været en eller anden politisk debat på sidelinjen. Men det ville også være mærkeligt, hvis der ikke var det, fordi Eurovision jo er en del af nutiden, siger han.

Sidste år måtte publikum ikke medbringe palæstinensiske flag.

Det må de i år.

European Broadcasting Union (EBU), der arrangerer Eurovision, har indført en ny flagpolitik. Alle flag må vaje i St. Jakobshalle. Så længe de ikke strider imod schweizisk lov.

For deltagerne er reglerne dog anderledes.

De må kun flage med flaget fra det land, de stiller op for. Det betyder, at Danmarks Eurovision-håb, Sissal fra Færøerne, kun må have Dannebrog med og ikke det færøske flag.

Sidste år hev schweiziske Nemo et flag for nonbinære op under åbningsceremonien. Det fik dog ikke konsekvenser for sangeren, som vandt Eurovision.

Derfor er det Schweiz, der siger "good evening, Europe", som de også gjorde for 69 år siden.

37 lande stiller op, og Eurovision afvikles derfor over to semifinaler den 13. og 15. maj inden finalen 17. maj.

Sissal skal på scenen 15. maj. Og der har aldrig været længere til tops. Danmark er det land, der har sunget med i flest år uden at nå en finaleplads. Sidst Danmark var med i finalen var i 2019.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 12/05/2025 - 07:00

FAKTA: Vær varsom med bookingportaler

* Stol ikke blindt på portaler. De viser dig ikke altid de billigste billetter. Tjek altid, hvad billettens pris er på flyselskabets egen hjemmeside.

* Tjek grundigt, hvilken side du køber flybilletten på. Du kan for eksempel se i adressefeltet, om du handler på flyselskabets egen hjemmeside. Tjek portalens anmeldelser, før du køber flybilletter der.

* Nogle rejseportaler sælger flybilletter eksempelvis Expedia, flybillet.dk og Travellink. Andre sælger ikke flybilletter, men sammenligner kun priser - eksempelvis Momondo, Travelmarket og Skyscanner.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 12/05/2025 - 07:00

Flyjurist advarer mod udbredt bookingmetode

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den umiddelbart billigste vej til flybilletter kan risikere at koste dig dyrt, lyder advarslen fra en jurist med speciale i flypassagerers rettigheder.

Klik, klik, klik. Destinationen er indtastet. Søg. Siden lister en række forskellige afgange, og du vælger den, der bedst kombinerer pris og praktik. Klikker videre til betaling og bum, så er der købt flybilletter.

Ved at bruge en mellemhandler, når du skal købe flyrejsen, kan du nemt og hurtigt få et overblik over den billigste pris.

Men købet hos en såkaldt OTA - en Online Travel Agent - kan ende med at koste dig dyrt, fortæller advokat Benedikte B. Lund, som er leder af lawsuit og ekspert i flypassagerers rettigheder hos virksomheden Flyhjælp.

- Der er mange, der bruger de sider, fordi det er billigere. Men hvis man lige træder et skridt tilbage og tænker over det, så kan det ikke lade sig gøre at sælge noget videre billigere og stadig tjene penge på det. Der er et eller andet sted, hvor tråden knækker, siger Benedikte B. Lund.

Et af de steder, du risikerer at blive taget ved næsen, er, hvis du ønsker tilkøbsydelser.

- De er ekstremt dyre, hvis man køber dem gennem en OTA, fastslår hun.

Det kan være et bestemt sæde, tilkøbe mad om bord eller en ekstra kuffert.

- Vi er vant til, at det koster ekstra hos flyselskaberne. Men det, flyselskaberne kræver ekstra, er langt mindre end det, OTA'en tager, for de skal jo have deres margin et eller andet sted, forklarer hun.

Du vil typisk også få mulighed for at købe forsikringer som rejseforsikring eller konkursbeskyttelse.

- Et godt råd fra en advokat er: Lad være med at købe forsikringsydelser af nogen, der ikke er et forsikringsselskab. De dækker overhovedet ikke, og du skal måske ud at kræve din forsikringsdækning fra en udbyder, der er registreret i Ungarn eller Hongkong - held og lykke med det, siger hun.

Brug hellere din egen rejseforsikring, lyder rådet fra Benedikte B. Lund.

Hun har selv tidligere benyttet sig af en OTA og tilkøbt et måltid. Men informationerne om købet nåede aldrig videre til flyselskabet, så hun fik ikke noget at spise om bord.

- Generelt med alle typer af mellemhandlere skal man være meget opmærksom på, hvad det er, man køber. Vi har set nogle grelle eksempler, hvor folk har købt en rejse, der aldrig nogensinde har eksisteret.

- Hvis man bruger et rejsebureau, så har de en aftale med flyselskabet, hvor de er ansvarlige for udveksling af informationer og kan sælge flyselskabets billetter lovligt, men det har de færreste OTA'er, siger Benedikte B. Lund.

Flyselskabet Ryanair har anlagt retssager mod Booking.com, fordi de gjorde brug af en software, der ulovligt skrabede Ryanairs hjemmeside for info og videresolgte flybilletter tilføjet ekstra omkostninger.

Retten i Delaware fandt, at det var brud på Computer Fraud and Abuse Act. Og den irske højesteret har givet scraping-værktøjet Flightbox forbud mod at skrabe Ryanairs hjemmeside.

- Det er jo reelt som at bryde ind i varelageret og begynde at sælge varerne uden at have fået lov til det, forklarer Benedikte B. Lund og fortsætter:

- Jeg ville være ekstremt påpasselig med at købe billetter fra sådan nogle hjemmesider. Jeg har set så meget problematisk adfærd.

Derfor er hendes klare råd også at købe billetterne direkte hos flyselskabet.

Så er der heller ingen tvivl om, hvem du skal rette eventuelle klager til.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek