Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 19/11/2024 - 14:17

Populær podcast genopstår igen

I podcasten "Bearnaise er dyrenes konge" inviterer Martin Kongstad kendte gæster ud og spise. Deres samtale handler dog mindre om mad og mere om tilværelsen.

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Af: Af Ritzau Fokus

Den populære podcast "Bearnaise er dyrenes konge" med forfatter og skribent Martin Kongstad som vært vender endnu en gang tilbage.

Fremover vil den blive udgivet i samarbejde med Euroman og Gastro. Tidligere har podcasten haft hjemme hos det hedengangne Radio24syv og på Heartbeats hos Aller Media.

Den nyhed serverer Euroman på sin hjemmeside.

- Konceptet er, præcis som du kender det, forsikrer Euroman og Gastro.

- Martin Kongstad inviterer skiftende gæster ind i programmet, og sammen tager de ud at spise. Deres samtale handler dog mindre om mad og mere om tilværelsen: om livet, gennembrud, tvivl og begejstring, og så leverer skuespiller Claes Bang restaurantanmeldelsen i løbet af programmet, lyder det.

På sin Instagram-profil har Martin Kongstad delt en appetizer i skikkelse af sin første gæst i denne omgang: sangeren Thor Farlov, som brød igennem som en del af Citybois, der var Thomas Blachmans udvalgte gruppe i "X Factor" tilbage i 2015.

Thor Farlov gæstede også podcasten, dengang han var en del af drengeduoen.

- Jeg havde på fornemmelsen, at de ikke fortalte mig alt. Det gør Thor Farlov nu, teaser Martin Kongstad i opslaget på det sociale medie.

Tidligere har blandt andre TV 2-korrespondent Eva Ravnbøl, fodboldspiller William Kvist og kok Søren Gericke gæstet podcasten.

"Bearnaise er dyrenes konge" udkommer hver fredag fra den 22. november.

/ritzau/

Oslo, 19/11/2024 - 17:39

Kronprins savner sin hustru efter voldtægtssigtelse mod stedsøn

Beate Oma Dahle/Ritzau Scanpix

Den norske kronprins Haakon siger, det er alvorlige anklager, hans stedsøn Marius står over for nu.

Den norske kronprins Haakon er ked af, at han ikke er hjemme ved sin hustru, kronprinsesse Mette-Marit, efter at kronprinsessens søn er blevet sigtet for voldtægt.

Det siger kronprinsen til NRK, som har snakket med ham i Jamaica, hvor han er på et officielt besøg.

- Jeg ville gerne have været hjemme hos Mette i dag. Jeg savner hende, siger han.

Marius Borg Høiby, der er søn af Norges kronprinsesse Mette-Marit, er mandag aften blevet anholdt og sigtet for voldtægt.

Ifølge sigtelsen har 27-årige Marius Borg Høiby haft seksuel omgang med en person, der var bevidstløs eller af andre årsager ikke kunne gøre modstand.

Der er ifølge politiet tale om et andet seksuelt forhold end samleje, men det betragtes altså som voldtægt.

Kronprins Haakon siger til NRK, at situationen påvirker alle omkring Høiby.

- Det er alvorlige sigtelser, som Marius nu står over for. I dag tænker vi selvfølgelig på alle de berørte, siger han.

Høiby blev anholdt mandag aften klokken 23.12.

Han nægter sig skyldig, men samarbejder med politiet, oplyser hans advokat, Øyvind Bratlien, til den norske avis VG.

Kvindens bistandsadvokat, Hege Salomon, fortæller til avisen, at offeret ikke er en del af miljøet omkring Marius Borg Høiby, og at hun ikke kender ham. Kvinden er i 20'erne.

Kronprinsesse Mette-Marits søn efterforskes i forvejen for flere andre forhold og har tidligere været anholdt.

Således blev han anholdt 4. august i Oslo og sigtet for vold mod sin daværende kæreste. Siden er han også blevet sigtet for vold begået mod to andre kvinder, som han tidligere har været i forhold med.

Ud over at sigte Høiby for voldtægt i den seneste sag, har politiet skærpet sigtelsen i sagen fra august om vold mod Høibys daværende kæreste.

I stedet for vold sigtes han for mishandling i nære relationer, skriver NTB. Derudover sigtes han for at have brudt et forbud mod at opsøge offeret i sagen og for at have kørt uden gyldigt kørekort.

Høiby sigtes også for mishandling af kvinderne i de to andre sager og for drabstrusler mod en mand.

/ritzau/

Læs Mere >>

Oslo, 19/11/2024 - 17:32

Kronprins savner sin hustru efter voldtægtssigtelse mod stedsøn

Den norske kronprins Haakon siger, det er alvorlige anklager, hans stedsøn Marius står over for nu.

Den norske kronprins Haakon er ked af, at han ikke er hjemme ved sin hustru, kronprinsesse Mette-Marit, efter at kronprinsessens søn er blevet sigtet for voldtægt.

Det siger kronprinsen til NRK, som har snakket med ham i Jamaica, hvor han er på et officielt besøg.

- Jeg ville gerne have været hjemme hos Mette i dag. Jeg savner hende, siger han.

Marius Borg Høiby, der er søn af Norges kronprinsesse Mette-Marit, er tirsdag blevet anholdt og sigtet for voldtægt.

Ifølge sigtelsen har 27-årige Marius Borg Høiby haft seksuel omgang med en person, der var bevidstløs eller af andre årsager ikke kunne gøre modstand.

Der er ifølge politiet tale om et andet seksuelt forhold end samleje, men det betragtes altså som voldtægt.

Kronprins Haakon siger til NRK, at situationen påvirker alle omkring Høiby.

- Det er alvorlige sigtelser, som Marius nu står over for. I dag tænker vi selvfølgelig på alle de berørte, siger han.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 19/11/2024 - 10:00

FAKTA: Skyl dine ris

Ris har et naturligt indhold af stoffet arsen, som i større mængder kan være kræftfremkaldende. Du kan reducere mængden af arsen i ris på følgende måder:

* Skyl risene godt, inden du laver mad med dem.

* Lad risene stå i blød i koldt vand et par timer i køleskabet, eller hæld kogende vand over risene, og lad dem stå i blød i 15-30 minutter.

* Du kan også koge risene i for meget vand, ligesom når du koger pasta. Lige inden risene er kogt færdige, hælder du vandet fra og lader gryden stå med låg på i nogle minutter. Du behøver ikke både at sætte ris i blød og koge dem i for meget vand.

* Laver du risengrød ofte, kan du iblødsætte grødrisene i et par timer i køleskabet inden tilberedning.

Kilde: Fødevarestyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 19/11/2024 - 10:00

Gør din rest til en fest: Tre måder at spise risengrøden dagen derpå

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Resterne fra risengrøden kan nemt og hurtigt bringes i spil i både bagværk og som frossen dessert.

Ved den sødeste grød kan du tro, at resterne af risengrøden kan blive til et væld af andre sager end de klassiske klatkager.

Her får du tre delikate bud fra Grød-stifter Lasse Skjønning Andersen samt kok og køkkenchef Thomas Thorius.

1) Sprøde vafler.

Anbefalingen fra Lasse Skjønning Andersen, der er stifter af og direktør for restaurant- og produktkæden Grød, er, at du bruger resterne fra risengrøden til at kreere vafler.

- Ungerne herhjemme er glade for den tykke belgiske vaffel. Den får nærmest en risengrødsagtig konsistens indeni - fluffy og blød - mens den udenpå er dejligt sprød. Det er sindssygt lækkert, siger han.

Vaflerne laves langt hen ad vejen på samme måde, som når du laver klatkager, hvor grødresterne blandes med æg, mel og mælk. Lasse Skjønning Andersens vaffeldej består som regel af 50 procent grød.

Og i stedet for at smide blandingen på panden, hælder du den altså blot i et vaffeljern.

2) Glutenfri boller.

Risengrødsrester fungerer ligeledes godt som base for en glutenfri bolledej, mener Lasse Skjønning Andersen.

- Du laver den, fuldstændig som du ville lave en almindelig dej med gær og glutenfrit bagepulver, og så kan du erstatte hvedemelet med rismel eller havremel, eller hvad du synes er lækrest melblandingsmæssigt, siger han.

Ifølge ham får du det bedste resultat ved at lade risengrøden fylde maksimum halvdelen af dejen.

- Grøden bidrager med masser af stivelse og fungerer rigtig godt i moderate mængder, lyder det fra Lasse Skjønning Andersen.

3) Elegant nytårsdessert.

Er du klar på at eksperimentere endnu mere, har Thomas Thorius, der er kok og køkkenchef hos Jespers Torvekøkken og er specialiseret i at reducere madspild, et godt bud.

Han fryser selv risengrød ned som små kugler, som han senere dypper i hvid chokolade og serverer som pynt på små petit fours til kaffen.

- Du kan også bruge dem til at lave en sjov dessert til nytår, siger Thomas Thorius.

De små risengrødskugler laves for eksempel med en isske. Herefter lægges de på en bagepapirsbeklædt bakke, der forsigtigt sættes ind i fryseren. Her får de lov til at fryse sig faste til dagen efter.

- Derefter kan du dyppe dem i det, du nu har lyst til, såsom chokolade. Det kan også være kirsebærsovs.

- Jeg kan rigtig godt lide at forny opskrifterne på den måde - at give gamle smage nye fortællinger, siger køkkenchefen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek