Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 10/01/2025 - 12:49

Jes Dorphs retsopgør mod advokat kører alligevel i næste uge

Jes Dorph-Petersen vil ikke have retssag udskudt i to år, så derfor begynder den alligevel i næste uge.

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Østre Landsret tager alligevel fat på Jes Dorph-Petersens erstatningssag i næste uge.

Torsdag forlød det ellers, at sagen, hvor han kræver 1,6 millioner kroner af advokat Yvonne Frederiksen, var blevet udskudt.

- Det bliver alligevel allerede i næste uge, at min erstatningssag mod advokat Yvonne Frederiksen gennemføres ved Østre Landsret, skriver Jes Dorph-Petersen i et opslag på Facebook.

Oplysningen bekræftes også af hans advokat, Julie Stage.

Torsdag blev det oplyst, at retssagen i landsretten ville blive udskudt grundet en strid om vidner, hvor man ville afvente, at Højesteret skulle tage stilling til, hvilke vidner der kunne føres.

Men hvis man skal vente på Højesteret, og landsretten skal finde nye dage til sagen, vil det først kunne blive om to år. Og så længe vil den tidligere TV 2-vært ikke vente.

- Denne afgørelse ville jeg som sagsøger umiddelbart gerne vente på, så vi alligevel kunne føre de ønskede vidner.

- Men desværre er berammelsestiden i landsretten meget lang. Og efter en meddelelse fra landsretten i går om, at sagen først ville kunne hovedforhandles om to år, er parterne sammen med landsretten blevet enige om at gennemføre hovedforhandlingen i næste uge som planlagt, skriver Jes Dorph-Petersen.

Ifølge Dorph-Petersen har sagsøgte protesteret mod de fleste af hans vidner, og landsretten har afvist vidnerne. Han har kæret beslutningen til Højesteret, som altså ikke har afgjort striden endnu.

Når sagen så alligevel begynder i næste uge, bliver det uden alle de ønskede vidner.

- Det kan dog blive aktuelt senere i en eventuel ankesag, fordi kæremålet vedrørende vidneførelse fortsat behandles ved Højesteret, skriver den tidligere TV 2-vært.

Erstatningssagen er anlagt, efter at advokat Yvonne Petersen i efteråret 2020 stod bag en advokatundersøgelse omhandlende sexisme på TV 2.

I januar 2021 fortalte Jes Dorph-Petersen i et interview med Politiken om undersøgelsens konsekvenser for ham. Blandt andet at han var blevet fyret fra sit job hos Nordisk Film og dermed som vært på TV 2-programmet "Go' Aften Live".

Den tidligere nyhedsoplæser fortalte også, at han følte sig dårligt behandlet under advokatundersøgelsen.

Dorph-Petersen oplevede, at samtalen med Yvonne Frederiksen under advokatundersøgelsen bar præg af en afhøring.

Advokatnævnet gav i november 2020 Yvonne Frederiksen en bøde på 20.000 kroner for ikke at have udvist god advokatskik. Dommen er senere blevet stadfæstet i landsretten.

/ritzau/

Basel, 15/05/2025 - 06:00

FAKTA: Fra top til flop i Eurovision

Ramon Van Flymen/Ritzau Scanpix

Det er 12 år siden, at Danmark sidst vandt Eurovision. Siden har der været langt til toppen af grandprixet.

Sissal fra Færøerne skal forsøge at skrive sig ind i musikhistorien efter Grethe og Jørgen Ingmann, Brødrene Olsen og Emmelie de Forest med nummeret "Hallucination", som er Danmarks bud på en vindersang i Eurovision.

Men først skal den 30-årige lærerstuderende færing kvalificere sig til grandprixfinalen, og sådan en har Danmark ikke stået i siden 2019.

Dermed skraber Danmark bundrekorden som det land, der har deltaget i Eurovision flest år i træk uden at kvalificere sig til den såkaldte grande finale.

Sissal skal forsøge at synge Danmark ud af dødvandet i torsdagens semifinale, som finder sted i St. Jakobshalle i den schweiziske storby Basel.

Sådan ser Danmarks seneste ti Eurovision-præstationer ud:

* 2024: Røg ud af semifinalen - Saba: "Sand".

* 2023: Røg ud af semifinalen - Reiley: "Breaking My Heart".

* 2022: Røg ud af semifinalen - Reddi: "The Show".

* 2021: Røg ud af semifinalen - Fyr & Flamme: "Øve os på hinanden".

* 2020: Eurovision aflyst grundet coronapandemien.

* 2019: 12.-plads - Leonora: "Love Is Forever".

* 2018: 9.-plads - Rasmussen: "Higher Ground".

* 2017: 20.-plads - Anja Nissen: "Where I Am".

* 2016: Røg ud i semifinalen - Lighthouse X: "Soldiers of Love".

* 2015: Røg ud i semifinalen - Anti Social Media: "The Way You Are".

Kilde: eurovision.tv.

/ritzau/

Læs Mere >>

Odense, 14/05/2025 - 15:03

Dansk skuespiller river akillessenen over på premiereaftenen

Mikkel Bay Mortensen kom til skade på scenen og må udgå af forestillingen "Miraklet i Madrid" på Odense Teater. Han erstattes af Gerard Carey.

I slutningen af første akt på selve premiereaftenen på Odense Teaters nye fodboldforestilling "Miraklet i Madrid" kom skuespilleren Mikkel Bay Mortensen i torsdags til skade.

Han gennemførte resten af premieren, men udgår nu, da lægeundersøgelser har vist, at han har revet akillessenen over.

Han erstattes af Gerard Carey, som har indøvet rollen på rekordtid, så Odense Teater onsdag aften kan fortsætte forestillingen, der ellers har været aflyst efter premieren.

I et opslag delt på Odense Teaters officielle Facebook-side fortæller Mikkel Bay Mortensen, at han er ved godt mod, selv om han er ærgerlig.

- Det er så uheldigt, at det næsten ikke er til at forstå, lyder det fra Mikkel Bay Mortensen, der ikke kommer nærmere ind på, hvordan uheldet skete.

- Jeg er ked af, at jeg ikke kan være der for teatret og for forestillingen. Jeg ønsker Gerard og mine fantastiske kolleger et kæmpe pøj, og jeg håber, at en masse mennesker vil komme og opleve denne sjove og rørende komedie, lyder det fra ham.

"Miraklet i Madrid" er Odense Teaters markering af 30-årsjubilæet af Odense Boldklubs sejr over de spanske superstjerner fra Real Madrid i 1994.

Forestillingen udspiller sig i nutiden og handler om en gruppe venner, som 30 år efter den virkelige sejr vil gentage deres tur til Madrid.

Men det viser sig hurtigt, at det kun er vejen til den spanske hovedstad, der er den samme som før, lyder det om handlingen.

Teaterdirektør Jacob Schjødt kalder Mikkel Bay Mortensens skade for en ulykkelig situation.

- Jeg er dybt imponeret over, at han gennemfører premieren og spiller så fremragende efter uheldet. Det siger meget om den dedikation, som ud over fagligt niveau også kendetegner vores skuespillere på Odense Teater, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at få Gerard Carey til at overtage rollen. Han er en dygtig skuespiller, der er et rigtigt match med rollen.

"Miraklet i Madrid" spiller frem til og med 7. juni.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 14/05/2025 - 09:00

FAKTA: Saunagus

* Saunagus er et wellness-ritual, som bliver anført af en gusmester. Ordet saunagus stammer fra det tyske ord aufguss, der kan oversættes til infusion.

* Saunagus er en blanding af sauna og aromaterapi. Duften af æteriske olier og varmen fra en sauna med 80 grader kan give en oplevelse, der kan virke afslappende og afstressende.

* I løbet af en saunagus vil en gusmester hælde vand blandet med æteriske olier på de varme sten og sprede duftene rundt i saunaen ved hjælp af teknikker med et håndklæde.

Kilde: Just Sauna.

/ritzau fokus/

 

 

Læs Mere >>

, 14/05/2025 - 09:00

Hav helt styr på sauna og olier inden du hopper med på trenden

Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Saunagus er blevet populært med sin blanding af sundhed og fællesskab. Selv om det er godt for nogle, er det dog ikke helt sikkert, at det er godt for dig.

Tidligere mødtes man til fodboldtræning eller i motionscentret, når sundheden og fællesskabet skulle holdes ved lige. Nu tager mange i saunagus med andre samt en gusmester, hvor den står på sauna, koldt vand og æteriske olier.

Ulla Rebbe Jerslund, der er danmarksmester i showgus, bestyrelsesmedlem i Gusmesterforeningen og grundlægger af Just Sauna, fortæller, at hun har set en øget popularitet de seneste år.

- For mange handler det om at komme et sted hen, hvor man gør noget godt for en selv og kroppen, og det ikke handler om mobiltelefoner, alkohol eller andet, siger hun.

Typisk har folk hørt om saunagus fra venner eller bekendte, og har selv fået lyst til at prøve.

- Der har været et stort saunafællesskab i flere år, der virkelig går op i saunagus, men der er også kommet en ny gruppe til med flere yngre personer, der har fundet saunagus de seneste tre til fire år, siger hun.

Man ved ikke lægefagligt, hvilken effekt saunagus har på kroppen. Derfor deler man det op i effekten af henholdsvis sauna og inhalation af de æteriske olier.

Disse olier har bioaktive komponenter, som har forskellige indvirkninger på os, fortæller Charlotte Bech, der er privatpraktiserende læge og i flere år har beskæftiget sig med aromaterapi og æteriske olier.

- De bioaktive komponenter går direkte fra næsen op i hjernen og dels ned i lungerne, når man indånder dem. Fra lungerne kan de gå over i blodbanen og cirkulere rundt i kroppen. Det bliver dermed en terapi, da de indre organer bliver påvirket forskelligt alt afhængig af olien, siger hun.

Ulla Rebbe Jerslund mener dog ikke, at de æteriske olier har samme påvirkning i saunagusen.

- I aromaterapi får du en direkte inhalering af de æteriske olier eller direkte påføring på huden, hvor du i saunagus blander et par dråber op med vand eller is, samtidig med at du sidder i damp og i et rum med for eksempel 20 mennesker, siger hun.

Saunaens effekt er kun undersøgt i mindre samples, og der er derfor ikke videnskabelig evidens. Der er dog visse ens tendenser i de forskellige undersøgelser, fortæller Charlotte Bech.

- Når man går i sauna, så gør varmen, at man slapper af. Det gør, at blodkarrene udvider sig, og det giver en bedre blodgennemstrømning, hvilket også gør, at blodtrykket falder. Det er dermed gavnligt, hvis man er stresset eller har forhøjet blodtryk, siger hun.

Hun mener, at det er gavnligt for rigtig mange at gå i sauna, da det kan hjælpe kroppen.

- Sauna kan hjælpe på gigt, smerter i led og muskler, det kan gavne, hvis man har astma eller kronisk bronkitis, siger hun.

Der er ikke lavet undersøgelser af kombinationen af sauna og koldt vand. Men aktiviteterne er blevet undersøgt hver for sig.

- Jeg fraråder absolut at gå i sauna, straks i koldt vand og sauna igen. Overgangen øger dannelsen af adrenalin, hvilket er et stresshormon. Det er slet ikke sundt for kroppen, siger læge Charlotte Bech.

Disse overgange er kendt fra den finske tradition, men måske burde vi rette øjnene mod et af vores nabolande.

- I Tyskland har man tradition for, at man gradvist nedkøler og gradvist varmer op, så man undgår chokeffekten, siger hun.

Inden du hopper i saunagusen, skal du dog være opmærksom på visse forbehold.

- Jeg vil ikke anbefale at gå i saunagus, hvis man er gravid, fejler noget med hjertet, eller hvis man er en mand, der vil have børn, fordi saunaen kan forringe sædkvaliteten, siger hun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek