Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 08/09/2023 - 08:00

FAKTA: Lav rødvinspocherede pærer

Af: Af Henriette Brøndum Neimann, Ritzau Fokus

* Du skal bruge otte pærer, en flaske rødvin - en, du godt kan lide at drikke - 600 gram sukker, tre deciliter vand, en stjerneanis, en teskefuld vaniljesukker og en halv teskefuld salt.

* Først skrælles pæren og halveres. Fjern kernehuset.

* Kog vin og sukker op. Når det koger let, tilsættes resten af ingredienserne.

* Pærerne puttes i, og der slukkes, når massen akkurat begynder at koge igen.

* Herefter puttes pærerne på sylteglas eller i en beholder med låg.

* Lad pærerne trække i mindst en uge.

* Som en dessert er pærerne lækre at servere med mascarpone, der er vendt med lige dele fløde, lidt vaniljesukker og citronskal.

* I en salat er de gode med grønkål, gedeost og hasselnødder.

Kilde: kok Gorm Wisweh.

/ritzau fokus/

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek