Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 22/08/2024 - 14:06

Caroline Fleming vil fremlægge alt om sit turbulente liv

En biografi om den danske jetsetter, mediepersonlighed og tidligere baronesse Caroline Fleming er på vej, og her vil hun dele hele sin historie, lyder det.

Jorge Herrera/Ritzau Scanpix

Af: Af Ritzau Fokus

Den tidligere baronesse Caroline Fleming vil for første gang fortælle hele sin historie, som i oplægget til den kommende biografi om hende kaldes for et turbulent liv i den danske elite.

Det skriver Se og Hør.

Bogen udkommer til oktober, men kan flere steder forudbestilles. Her beskrives biografien som en førstehåndsberetning fra en lukket verden, hvor man fødes til særlige forventninger - og ikke mindst forpligtelser - og hvor arven fra tidligere generationer også rummer uforløste traumer.

- Når hendes far satte Neil Diamonds "Sweet Caroline" på grammofonen, vidste hun, at det ville blive en god aften, når hun som voksen kom på besøg på slottet. Det var som at få den kærlighedspokal, hun havde jagtet hele sin barndom.

- Andre gange havde hun kvalme af angst over at være tilbage i det hjem, hvor hun siden sine teenageår havde følt sig fejlanbragt; som om storken havde dumpet hende ned i den forkerte familie, lyder det om bogen.

Caroline Fleming er datter af lensbaron Niels Krabbe Iuel-Brockdorff, som frem til sin død i 2017 ejede Valdemars Slot på Tåsinge i det sydfynske øhav. Som blot 11-årig mistede hun sin mor, Margaretha Lundgren.

Caroline Fleming tilhører dermed Iuel-slægten.

Valdemars Slot blev opført i perioden fra 1639 til 1644 af Christian IV til sønnen grev Valdemar Christian.

Under Svenskekrigene blev Valdemars Slot besat og beskadiget, og det var søhelten Niels Juel, der reddede det fra ruin.

En række år senere var Niels Juel med til at vinde et søslag mod den svenske flåde i Køge Bugt. Det skulle belønnes, men beløbet var så stort, at det ikke kunne udbetales i kontanter. I stedet fik han overdraget slottet, som siden 1678 altså har tilhørt familien Iuel.

Caroline Flemings far ønskede, at hendes ældste søn skulle overtage Valdemars Slot efter ham.

Grundet sønnens unge alder overtog Caroline Fleming og hendes søster, Louise Iuel Albinus, slottet. De stiftede et selskab, som Louise Iuel Albinus og hendes mand blev henholdsvis direktør og formand for.

Caroline Fleming ville dog ikke godkende selskabets regnskab, og spliden mellem de to søstre sendte selskabet bag slottet til tvangsopløsning.

Louise Iuel Albinus købte siden slottet.

Som datter af lensbaron Niels Krabbe Iuel-Brockdorff blev Caroline Fleming født baronesse. Men den titel mistede hun, da hun giftede sig ind i en anden slægt: Fleming-familien. En af Englands rigeste.

Caroline Fleming, som blev døbt Caroline Elizabeth Ada Iuel-Brockdorff, tog sit nuværende efternavn, da hun giftede sig med den engelske rigmand Rory Fleming, der er nevø til James Bond-skaberen Ian Fleming. Sammen fik parret to børn.

Selv om Caroline Fleming mistede sin baronessetitel, da hun sagde "I do" til Rory Fleming, brugte hun den fortsat. Blandt andet som forfatter til kogebøgerne "Baronessen går i køkkenet" og i livsstilsprogrammet "Baronessen flytter ind".

I forbindelse med optagelserne til "Baronessen flytter ind" mødte hun den daværende fodboldspiller Nicklas Bendtner. Parret fik en søn sammen, inden de gik fra hinanden kort tid efter.

Caroline Fleming, som også har medvirket i reality-reportageprogrammet "Ladies of London", vil i sin bog også komme ind på den sladder, som har omgærdet hende.

Hun vil også komme ind på den spiseforstyrrelse, hun har lidt af, og om at blive diagnosticeret med udviklingsforstyrrelsen ADHD, lyder det videre.

Og så vil hun komme ind på "at miste sin familie og det slot, hun var født til at arve, for i stedet at vinde noget helt andet".

Bogen udkommer i slutningen af oktober.

/ritzau/

København, 28/04/2025 - 08:00

Storcharmøren Tom Jones giver koncert i Tivoli

Tolga Akmen/Ritzau Scanpix

Den walisiske sanger Tom Jones vender tilbage til Danmark den 19. juli. Han optrådte her senest i 2022.

Charmen har aldrig fejlet noget hos 84-årige Tom Jones, der i årevis har fejet benene væk under alverdens kvinder.

Og befinder du dig i Tivoli i København den 19. juli, kan du synge med på hits som "Delilah", "It's Not Unusual" og "Sexbomb", når manden med den store stemme gør comeback på Plænen.

Tom Jones er nemlig en del af LørdagsHits-programmet i Tivoli, oplyser den gamle have i en pressemeddelelse.

- LørdagsHits i Tivoli hylder for fjerde år i træk popmusik, der stadig holder efter flere årtier. Koncerterne er blevet et populært mål for fans med kærlighed til tidløs popmusik, de kender, skriver Tivoli.

Programmet tæller også navne som Bryan Adams, Lis Sørensen, Michael Learns to Rock og Danser med Drenge.

Sidste gang, den walisiske sanger var i Danmark i 2022, stod han også på Plænen i Tivoli.

Historien om Tom Jones er historien om en kulminearbejdersøn fra Wales, der blev verdensstjerne.

Han har optrådt sammen med navne som Elvis Presley, Little Richard og Janis Joplin.

Og med en karriere, der strækker sig over mere end fem årtier, har Tom Jones sunget for generationer og haft utallige hits.

- Han har for længst bevist sin evne til at forny sig gennem årene og favne genrer som rock, pop, soul og R&B. Hans overskudsagtige energi og karisma gør ham stadig til en af de mest elskede og streamede artister i verden, skriver Tivoli i pressemeddelelsen.

Den walisiske sanger blev adlet af den nu afdøde britiske dronning Elizabeth i 2006, hvilet var en stor ære for Jones, står der på sangerens hjemmeside.

- Sir Tom Jones, der fylder 85 år den 7. juni, er igen tilbage i Tivoli, og han er fortsat Mr. Sex Bomb!, skriver forlystelsesparken.

Der vil være pladsreservation til Bryan Adams samt til Tom Jones. Det meldes ud senere, hvordan man kan sikre sig adgang, oplyser Tivoli.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 27/04/2025 - 08:00

Dansk stjerne giver endelig efter for sønnens drøm om skuespil

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Danske Simon Sears skal spille sammen med sin søn Skuli i serien "Generationer". Faren syntes ellers længe, at sønnen var for ung til at gå ind i skuespil.

Simon Sears blev i december sidste år far for tredje gang. Alligevel har han stadig til gode at vise sig selv frem på det store lærred for sine børn.

Det kan nemlig være svært for en skuespiller, hvis cv primært består af dystre eller alvorlige projekter som "Herrens veje", "9. april" og "Den som dræber".

Den nye DR-serie "Generationer" er heller ikke ligefrem målrettet børn, men den danske skuespiller har været glad for at spille familiefaren Martin, der minder mere om ham selv som person.

- Han er bare blødere, end det jeg ellers har spillet. Og jeg er måske bare en blød mand på mange områder, fortæller Simon Sears.

Karakteren kommer særligt tæt på hans eget liv, da et af hans fiktive børn i serien faktisk spilles af hans egen søn Skuli på otte år.

- Han vil så gerne være skuespiller. Og jeg har så mange gange sagt nej til, at han måtte komme til casting. Jeg syntes, det var for tidligt og for hårdt, fortæller Simon Sears.

Da den 41-årige skuespiller så selv var til casting til rollen i "Generationer", blev der spurgt, om han ikke også havde en søn, der var interesseret i skuespil.

Simon Sears blev enig med sin kone, Ingibjörg, om, at hvis sønnen endelig skulle være med i noget, så var det bedst, at det var sammen med sin far.

Sønnen kom til casting, og det endte med, at han fik rollen som otteårige Leo, der er barn til Simon Sears' karakter, Martin.

Derfor skulle Simon Sears for første gang prøve at være kollega med sin søn.

- Jeg havde en fantastisk oplevelse med det. Det var jo en gave til os begge to, fortæller Simon Sears og genkalder:

- Han blev så underligt professionel, når han så var der. Jeg koncentrerede mig bare om mit. Han havde fuldstændig styr på det, så jeg blandede mig ikke i hans arbejde.

"Generationer" er aktuel på DR, og det er derfor også oplagt, at hans ældste søn, Skuli, endelig får lov til at se sin far og ikke mindst sig selv på skærmen.

Det er dog ikke helt nemt, da der er bestemte scener, som drengen helst skal undgå.

- Jeg har faktisk siddet og set det hele igennem og skrevet tidskoder ned, så han kan få lov til at se sine egne scener, fortæller Simon Sears.

Selv om børnene aldrig har haft mulighed for at se deres fars ansigt på det store lærred, har de haft mulighed for at høre ham.

Han lagde nemlig stemme til karakteren Shadow i den danske version af animationsfilmen "Sonic the Hedgehog 3".

- Det, har de syntes, var så fedt! Det er det eneste, deres klassekammerater ved noget som helst om. Det er, at jeg laver tegnefilm, siger Simon Sears.

Simon Sears har også lagt stemme til "Transformers One" og "Bølle på eventyr".

Nu er skuespilleren aktuel side om side med sønnen, Skuli, i dramaserien "Generationer", der vises hver søndag på DR 1 og DRTV.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 28/04/2025 - 08:00

FAKTA: Udvalgt sæsonliste for dansk frugt og grønt

* Januar: Grønkål, gulerod, jordskok, knoldselleri, porre, rødkål, æble.

* Februar: Grønkål, gulerod, jordskok, knoldselleri, pastinak, porre, rødbede, æble.

* Marts: Agurk, gulerod, jordskok, knoldselleri, porre, rødbede, æble.

* April: Agurk, gulerod, jordskok, porre, rabarber, radise, rødbede.

* Maj: Agurk, asparges, gulerod, porre, rabarber, spinat.

* Juni: Asparges, jordbær, radise, spinat, tomat, ærter.

* Juli: Aubergine, hindbær, jordbær, radise, spinat, squash, tomat, ærter.

* August: Blomme, broccoli, brombær, kirsebær, pære, ærter.

* September: Blomkål, blomme, pære, rødbede, squash, tomat, æble.

* Oktober: Blomkål, broccoli, fennikel, græskar, gulerod, pære, æble.

* November: Blomkål, broccoli, jordskok, knoldselleri, pære, rødkål, æble.

* December: Gulerod, pastinak, pære, rosenkål, rødbede, rødkål, savojkål, æble.

Kilder: Fødevarestyrelsen og Forbrugerrådet Tænk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 28/04/2025 - 08:00

FAKTA: Opbakning til dansk frugt og grønt

* Ni ud af ti danskere mener, at det er vigtigt eller meget vigtigt, at vi har en produktion af frugt og grønt i Danmark.

* Og 78 procent erklærer sig enige eller meget enige i, at de foretrækker at købe dansk frugt, når det er muligt.

* 32 procent mener, at en dansk produktion af frugt og grønt er vigtig, fordi den fremmer forståelsen for råvarernes sæson, mens 41 procent mener, den er en vigtig del af en dansk madkultur og identitet.

Kilde: Madkulturens forbrugerundersøgelse fra februar 2025.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek