Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 22/04/2023 - 08:00

Stig Rossen i ny musical: Rasmus Seebach overbeviste mig

Travlhed var ved at forhindre Stig Rossen i at medvirke i den moderne musicaludgave af Askepot.

Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Af: Af Alexander Broberg Tørring, Ritzau Fokus

Musicalsanger og skuespiller Stig Rossen sætter kronen på hovedet i den kommende moderne musicaludgave af det klassiske eventyr "Askepot".

Her indtager han rollen som både konge og chef for et stort modehus. Og netop dobbeltrollen er karakteristisk for musicalen.

- Jeg elsker, når man tager de klassiske historier, eventyrerne, som vi alle har kendt siden barnsben, og giver dem nyt tøj på, fortæller Stig Rossen.

- Det er historien om Askepot, Den Gode Fe og glasskoen, som vi kender det, men med et twist.

"Askepot - The Musical" udspiller sig i modeindustrien og centrerer sig om Ella, der drømmer om en plads blandt designere, catwalks og topmodeller.

Ella befinder sig i bunden af hierarkiet og er underlagt urimelige chefer og dårlige arbejdsforhold.

En dag rammer uheldet, og i et kikset forsøg på at servere kaffe for showets supermodel slår hun hovedet og besvimer.

Da hun vågner, befinder hun sig i en magisk eventyrverden, og for at vende tilbage til virkeligheden må hun først gennemleve hele eventyret om Askepot.

Supermodellen er nu blevet til prinsen, og Stig Rossen skifter rollen som chef for modehuset ud med en kongekrone i eventyruniverset.

- Han bliver den faderlige og vise konge, som skal prøve at få sin søn til at forstå, at det ikke kun drejer sig om fest og fart, men at der også er forpligtelser.

- Og det har jeg det godt med. Det er en rolle, jeg spiller hver eneste dag. Jeg har også tre prinser, som jeg skal have lært lidt om livet, griner sangeren, der privat er far til tre sønner.

- Man bruger jo hele sin viden for at få dem til at blive de bedst mulige udgaver af sig selv.

Selv er Stig Rossen vokset op med eventyr som godnatlæsning i sit barndomshjem.

- Jeg elsker eventyrets verden. De her måder at fortælle historier på, hvor der ikke hersker nogen tvivl. Det er jo det, der nogle gange er problemet i hverdagen: "Har jeg læst denne situation rigtigt, eller hvad er op og ned?".

- Eventyrerne er så dejligt enkle. Der er ingen tvivl. Der er ikke noget midt imellem, men i stedet helte og skurke.

- Det er en verden, som bekræfter os i, at det kan betale sig at gøre det gode. Fordi det gode vinder til sidst.

Hovedrollen som Askepot spilles af Johanne Milland. Hun får selskab på scenen af blandt andre Pelle Emil Hebsgaard, Caroline Henderson, youtuberen Rasmus Brohave og selvfølgelig Stig Rossen.

Rasmus Seebach, Ankerstjerne og Andreas Sommer står for musikken. Og især førstnævnte var en væsentlig faktor for, at Stig Rossen overhovedet sagde ja til rollen.

- Jeg overvejede i et stykke tid at sige nej, fordi det foregår jo over en lang periode, og jeg har rigtig travlt med koncerter. Men da jeg hørte, at det var Rasmus Seebach, der skulle lave musikken, så kunne jeg simpelthen ikke sige nej, lyder det fra den garvede musicalsanger.

- Lige fra da jeg hørte "Engel" første gang, som nok er den bedste popsang, jeg har hørt i umindelige tider, har jeg sidenhen hørt alt, hvad han har lavet. Jeg har stor respekt for ham.

- Og det team med Ankerstjerne og Andreas Sommer er supergodt. De er virkelig nogle dygtige, unge fyre.

"Askepot - The Musical" får verdenspremiere 7. marts 2024 i Tivolis Koncertsal i København.

Derefter tager musicalen på danmarksturné, som rammer Aarhus, Odense, Esbjerg, Aalborg, Ringsted, Viborg, Vejle og Randers.

/ritzau/

København, 08/06/2023 - 04:50

Uenige anmeldere både roser og diskvalificerer dansk thriller

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Anmelderkorpset er dybt uenigt om Julie R. Ølgaards nye thriller om kvindedrab, der har premiere torsdag.

"Englemageren" er alt andet end en vellykket krimi.

Sådan lyder den hårde dom over ny film af Julie R. Ølgaard og Esben Tønnesen i en anmeldelse i Politiken torsdag. Her får filmen to hjerter.

- Det krymper sig i mig af ubehag, når jeg ser endnu en udpenslet krimi om mænd, der hader kvinder, skriver avisens anmelder Kim Skotte.

Julie R. Ølgaard spiller selv med i den psykologiske thriller, der har premiere torsdag. Her har hun rollen som kriminalbetjenten Laura, der har specialiseret sig i cyberkriminalitet og vender tilbage fra sygeorlov for at tage del i en efterforskning.

Også i Jyllands-Posten får filmen to stjerner.

- Ølgaard og Tønnesen forsøger forsigtigt at sige noget relevant, men sovser deres pointer ind i en usædvanligt dårlig kriminalintrige, som man skal være ufattelig tyndhudet for at lade sig rive med af, lyder det i Jyllands-Posten, hvor Katrine Sommer Boysen har anmeldt filmen.

Heller ikke Berlingskes anmelder er begejstret.

- Troværdigheden skrider i dansk film om sadistisk kvindemorder, lyder det fra Thomas Brunstrøm.

Han spørger i anmeldelsen sig selv om, hvorvidt verden "virkelig" har brug for endnu en film om en stjernepsykopatisk seriemorder, der dræber kvinder, og tildeler filmen tre stjerner.

Lidt mere positivt stemt er Bo Tao Michaëlis, der har anmeldt "Englemageren" for filmmagasinet Ekko.

I modsætning til avisernes anmeldere kalder han filmens handling "gammel vin på nye flasker".

- Den er både spændende og effektiv, skriver Michaëlis og giver filmen fire stjerner.

- Dansk krimithriller formår fermt at skildre jagten på en sadistisk seriemorder, der slår unge kvinder ihjel, lyder det.

I Alt for damerne fremhæves især kameraarbejdet, som anmelder Stephanie Caruana roser.

- Kameraarbejdet af Sophie Caroline Gohr er stærkt, smukt og dragende, og giver nye facetter på en type fortællinger, som publikum kender, skriver Caruana.

Hun giver filmen fire hjerter.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/06/2023 - 11:00

Gravid Jada ramt af komplikationer og aflyser Fredagsrock

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

På lægernes anbefaling aflyser Jada alle sine koncerter i juni. Til Fredagsrock i Tivoli afløser Hugorm den gravide sangerinde.

Den danske popstjerne Jada er i lykkelige omstændigheder og venter sit første barn.

Men for en uge siden blev Jada indlagt grundet komplikationer i graviditeten. Læger og jordemødre har gjort det klart for hende, at hun som følge af komplikationerne ikke skal ud og synge foreløbig.

Derfor må sangerinden aflyse alle koncerter i juni, herunder Fredagsrock i Tivoli, og alle kommende internationale shows.

- Jeg har været rigtig bange og ked af det og er det stadigvæk, men er også enormt lettet over, at tingene er stabile og så utrolig taknemmelig for den fantastiske omsorg og behandling, vi har fået, skriver Jada i en besked.

Takket være det har hun og den lille efterårsbaby, som hun venter, det stadig okay, skriver hun videre.

- Jeg troede, jeg skulle dele nyheden nu for bagefter at stå på scenen hele sommeren og gøre det, jeg elsker, sammen med jer. Jeg kan ikke beskrive, hvor meget jeg havde glædet mig til at skulle rundt til jer alle sammen og synge med mit barn i maven, skriver Jada.

- Lige nu skal jeg passe på mig selv og min familie. Men jeg glæder mig usigeligt til at komme ud og spille for jer igen, lyder det fra hende.

Jada, der står bag hits som "Nudes", "Dangerous" og "Don't Say My Name and Forget It Again", skulle have optrådt på Plænen i Tivoli den 16. juni.

- Det vigtigste er at passe på sig selv og sit barn! Gode tanker herfra til Jada, og så håber vi at få Jada tilbage på Plænen en anden gang, siger Tivolis underholdningsprogramchef, Thor Feilberg, i pressemeddelelsen.

Det er lykkedes forlystelsesparken at finde en afløser for Jada, og som på grund af de pludselige omstændigheder kan optræde med kort varsel.

Trioen Hugorm, der har Simon Kvamm i front, træder ind på scenen på Plænen næste fredag i stedet for.

- Det er altid beklageligt, når nogen må aflyse - og særligt Jada, som i min bog virkelig har et seværdigt liveshow kørende. Men når det nu skal være, træder Hugorm med glæde til for at tjene og servicere de ærværdige Tivoli-gæster, der fortjener kun det bedste, siger Simon Kvamm i pressemeddelelsen.

- Vi glæder os og kommer sprængfyldte med energi og lyst til at lade vores musik flyde ud i alle hjørner af den gamle have.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 07/06/2023 - 13:33

PFS-artikel trukket tilbage

PFS-artikel " Hold øje med boligkøbets røde flag" er trukket tilbage, da den er sendt ud ved en fejl.

Artiklen " Hold øje med boligkøbets røde flag" fra Ritzau Fokus er trukket tilbage, da den først skal udsendes til PFS-kunder mandag, hvor den vil blive udsendt på ny.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 07/06/2023 - 13:17

FAKTA: Bank- og advokatforbehold kan gavne

* Når du underskriver en betinget købsaftale, giver du dig selv en frist til blandt andet at få undersøgt boligens forhold, købsaftalens indhold og din endelige finansiering.

* Gør du købsaftalen betinget af både banken og din advokats godkendelse - et såkaldt bank- og advokatforbehold - har du mulighed for at fortryde en underskrevet købsaftale inden for en tidsfrist.

* Finder advokaten forhold i aftalen, som betyder, at du ikke vil købe alligevel, kan du fortryde handlen inden seks hverdage. Her kan sælger ikke kræve, at du betaler én procent af købesummen, som sælger ellers ville kunne.

Kilde: Nordea.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv