Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 30/04/2025 - 16:23

Skatteminister lægger sig ned og varsler spiludspil snart

Regeringsudspil om regulering af spilområde har været på vej i flere år. Minister forstår kritik og skepsis.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Oppositionen har i flere år ventet på politiske forhandlinger om en regulering af bettingområdet, og de må fortsat væbne sig med tålmodighed.

Skatteminister Rasmus Stoklund (S) lægger sig ellers fladt ned onsdag i Folketingssalen, hvor ludomaniordfører Carl Valentin (SF) har et spørgsmål til ministeren om, hvorfor der endnu ikke er blevet indkaldt til forhandlinger om spilområdet.

For i regeringens lovprogram står der, at inden februars udgang skulle der være fremsat et lovforslag om reguleringen.

Rasmus Stoklund både ærgrer sig og forstår kritikken.

- Jeg ved også, at der længe har været efterspurgt forhandlinger på det her område. Den lange ventetid har skabt utålmodighed hos både politikere og interessenter.

- Jeg forstår også godt, at man kritiserer, at det ikke er gået hurtigere med det her arbejde. Jeg vil ikke lægge skjul på, at det ærgrer mig, at jeg har været nød til at udskyde det lovforslag, der var på lovprogrammet, siger Rasmus Stoklund.

Han forklarer ikke, hvorfor det tager så lang tid for regeringen at komme med et udspil, der kan forhandles blandt Folketingets partier.

- Sagen er, at det nogle gange tager lidt længere tid, end man først havde håbet, at finde frem til det, der kan være udgangspunktet for nogle politiske forhandlinger, siger skatteministeren.

Men han afslører, at det kommende udspil vil indeholde "initiativer og forslag, der blandt andet har fokus på markedsføring, forebyggelse og behandling".

- Jeg forventer at kunne indkalde relativt snart. Jeg tør ikke at sætte en præcis dato på, for det er ikke alene … nej, lad mig stoppe der. Jeg forventer relativt snart at indkalde, lyder det i Folketingssalen.

Rasmus Stoklund har arvet forløbet fra tidligere skatteminister Jeppe Bruus (S).

I september 2022 præsenterede Jeppe Bruus regeringens udspil til en regulering af bettingområdet.

En aftale kom dog ikke på plads, inden der kom folketingsvalget, og en ny regering blev dannet.

Jeppe Bruus fortsatte som skatteminister, og i april 2023 lovede han, at der ville blive indkaldt til forhandlinger på området.

Siden har der været afholdt temamøder, men oppositionen har stadig ikke set et udspil fra SVM-regeringen.

At Carl Valentin er utålmodig, forstår Rasmus Stoklund godt.

- Sådan tror jeg også, at jeg ville have det, hvis jeg var i Carl Valentins sted. Derfor forstår jeg godt, at der er en skepsis over for det svar, som jeg nu giver, hvor jeg igen siger noget, som man føler, at man har hørt før.

- Men det ændrer ikke på, at det er en min oprigtige intention meget snart at indkalde til de her forhandlinger, siger Stoklund i Folketingssalen.

/ritzau/

København, 01/05/2025 - 15:32

Ditte Hansen scorer dobbeltnominering ved ny prisfest

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Den nye kulturprisuddeling "Det Vi Elsker Prisen", der hædrer alt fra tv til teater, er klar med listen over nominerede.

Spotlyset skinner lidt ekstra på den danske skuespilstjerne Ditte Hansen, når den nye prisuddeling "Det Vi Elsker Prisen" afholdes i juni i København.

Som den eneste dukker hun nemlig op to gange på listen over nominerede til de i alt 11 priser, der går på tværs af film, serier, tv, bøger og teater.

Det afslører mediekoncernen Aller, der står bag uddelingen, i en pressemeddelelse.

Ditte Hansen er nomineret i kategorien Bedste Birolle for sin medvirken i TV 2-serien "De bedste år".

Derudover er hun sammen med sin faste samarbejdspartner Louise Mieritz nomineret i kategorien Bedste Instruktør for filmen "Sult", der har hjemme på Netflix og er baseret på forfatter Tine Høegs roman af samme navn.

"Sult" og "De bedste år" præger i det hele taget nomineringsfeltet sammen med blandt andre Thomas Vinterbergs "Familier som vores" og DR's sæson 2 af komediedramaet "Orkestret".

Med "Det Vi Elsker Prisen" ønsker Aller at hylde den underholdning, der beriger vores liv med stærke fortællinger, lyder det i pressemeddelelsen.

De i alt 11 priser uddeles 4. juni ved et show på det københavnske spillested Vega med skuespiller Afshin Firouzi, der blandt andet er kendt fra filmen "Vejen hjem", som vært.

Aftenens vindere udpeges af en jury, som alle er fagligt tilknyttet mediet "Vi Elsker Serier", heriblandt anmeldere og journalister.

Kun danske titler, der har haft premiere mellem marts 2024 og marts 2025, har været i betragtning til at blive nomineret.

Det er første gang, at "Det Vi Elsker Prisen" afholdes.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/05/2025 - 14:55

Dronning Margrethe tildeles pris for sit engagement i kirkelivet

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Bibelselskabet har tildelt dronning Margrethe en pris for hendes bidrag til bibelens betydning i Danmark.

Dronning Margrethe er blevet tildelt Bibelselskabets Pris.

Det oplyser Bibelselskabet, der står bag prisen, i en pressemeddelelse torsdag.

- Prisen markerer majestætens livslange engagement i tro og kirkeliv samt hendes bidrag til formidlingen af bibelens betydning i det danske
samfund, lyder begrundelsen.

Bibelselskabet er ifølge sig selv sat i verden for at udbrede brugen af biblen. Med prisen vil man anerkende de personer, der har hjulpet til.

Dronningen beskrives i pressemeddelelsen som en "trofast protektor for Bibelselskabet gennem årtier".

Hun får blandt andet ros for sine religiøse kunstværker, som har haft bibelske motiver.

- Dronningen har gennem sin åbenhed omkring tro og sin konsekvente plads blandt kirkegængere i hele landet skabt et folkeligt og genkendeligt billede af tro i praksis, siger Bibelselskabets bestyrelsesformand, Peder Ø. Andreasen.

- Hun har gennem sin tilstedeværelse i kirkerummet, på linje med menigheden, været med til at normalisere og styrke kristendommens rolle i det danske fællesskab.

Prisen består af 10.000 kroner og et indrammet originalblad fra Christian IV’s bibel fra 1633.

Blandt tidligere modtagere er forfatterne Bjarne Reuter og Anne Lise Marstrand-Jørgensen samt kunstneren Kristian Leth.

Sidste år var det præsten Sørine Gotfredsen, som blev tildelt Bibelselskabets Pris.

Det skyldtes hendes utrættelige og skarpe formidling af kristendommen i den offentlige debat, lød det i maj 2024.

- Man skal ikke kigge langt for at få øje på Sørine Gotfredsens bidrag til den brede formidling af bibel og kristendom i Danmark, skrev selskabet.

- Ofte med en skarp holdning, der spidder tidsånden.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 01/05/2025 - 12:00

FAKTA: Hvad er Body SDS

* Body SDS er et danskudviklet system, der kom til i 1940'erne af Erland Hartung. En af grundtankerne ved Body SDS er, at der arbejdes med hele mennesket, hvilket vil sige, at det både fokuserer på det fysiske og psykiske.

* I hver behandling indgår der i dag tre søjler: massageteknik, åndedrætsteknik og zonetryk. Formålet er, at de tilsammen kan løsne og frigøre spændinger og blokeringer i muskler, led og organer. Klienten har ofte et fokusområde, som behandleren fokuserer på.

* Der findes ikke evidensbaseret forskning for, at Body SDS har en effekt i behandlingen. Dog er der heller ikke lavet mange undersøgelser på området.

* Det koster typisk mellem 700 og 1000 kroner for en times behandling.

Kilde: Ulykkespatientforeningen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 01/05/2025 - 12:00

Rådfør dig med en læge og mærk efter inden du vælger din kropsterapeut

Michael Macor/Ritzau Scanpix

Det kan være svært at vælge behandlingsform, når din skade ikke vil gå væk. To gode råd er at rådføre sig med en læge og følge mavefornemmelsen.

Det kan være irriterende at gå med smerter i eksempelvis lænden, ryggen eller albuen. Frustrationen kan være stor, når skaden ikke vil gå væk, og smerten forbliver.

Og så melder spørgsmålet sig: Hvilken type behandler, skal man gå til for at få bugt med skaden?

Thomas Theis Jensen, der er fysioterapeut på Idrætsklinikken ved Regionshospitalet i Silkeborg, råder til at gå til rådføre sig med egen læge ved ikke akutte skader.

- Læger bør kunne identificere, hvad der er vigtigt at fokusere på. Man bør overveje at opsøge egen læge, hvis lidelsen ikke er blevet det mindste bedre efter 14 dage, siger han.

Thomas Theis Jensen fortæller, at ligesom i mange andre fag, så er der også specialiseringer i fysioterapi, selv om de kun anerkendes inden for faget.

- Alle fysioterapeuter har forskellige værktøjer med masser af strenge at spille på. For eksempel har jeg et specialområde på fødder, knæ og hofter. Dermed afhænger behandlingen af, hvilken fysioterapeut du kommer ud til, siger han og fortsætter:

- Som fysioterapeut kan man give et bredt potpourri af behandlinger, men øvelser fylder generelt meget.

I den alternative behandlingsform Body SDS vil man møde en holistisk tilgang til skader, hvor man ser på hele kroppen, fremfor kun hvor smerten er.

Det fortæller Andreas Lassithiotakis, der er uddannet i Body SDS og er kropsterapeut hos Kropsrummet. Han mener, at valget af behandlingsform afhænger af tilgangen til skaden.

- Der er både ligheder og forskelle mellem blandt andet fysioterapi og Body SDS. Tilgangen i Body SDS er hovedsageligt, at noget skal afspændes eller rettes, mens det for mig virker til, at det i fysioterapi ses som noget, der skal styrkes ved hjælp af øvelser, siger han.

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt musklen skal styrkes eller afspændes, og endnu ikke har fået undersøgt problemet, så skal man følge sin fornemmelse, fortæller Andreas Lassithiotakis.

- Det ene udelukker ikke altid det andet, i forhold til om en muskel eller et led skal styrkes eller løsnes. For mange er det smag og behag, temperament, erfaring, eller hvad man tror mest på, siger han.

Han mener, at sundhed og helbred er noget, der kan grænse til at være terapeutisk, da det er en personlig proces, hvor man selv skal gøre en stor del af arbejdet.

- Man kan sammenligne det lidt med sundhed og livsstil. Skal man gøre noget på motionsfronten, kosten eller søvnen? Derfor skal man finde ud af, hvad man tror på, og hvilken tilgang man bedst kan lide og er mest motiveret for, siger han.

Ud over fysioterapi og Body SDS findes der også mange flere kropsterapiformer heriblandt massage, akupunktur, osteopati, kiropraktor og yoga med flere.

Det kan nemlig være individuelt, hvad man som patient føler har fungeret i terapien. Det er dog vigtigt med et godt forhold til behandleren. Det fortæller Thomas Theis Jensen.

- En god behandling er ofte også relationel. Hvis du møder patienten med interesse, så vil de føle, at de har fået hjælp. Bare det, at du lægger en hånd på patienten, giver en placeboeffekt, der bliver brugt i alle terapiformer, siger han og fortsætter:

- Fysioterapi har en høj grad af evidens, men det handler om det relationelle. Jeg vil aldrig stille mig til dommer over, hvis nogen siger, at en behandling har virket for dem, fordi hvis det virker for dig, så skal du gøre det.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek