Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 03/08/2025 - 08:00

Sommerglade Bubber: Hold kæft og nyd det

Bubber elsker den danske sommer. Den ene dag er det solskin og den næste slagregn, men han bruger ikke tid på de dårlige ferieminder.

Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Af: Af Simone Gisselmann Elfving, Ritzau Fokus

Sommeren er for mange lig med et par ugers fri med familien.

For Niels Christian Meyer - også kendt som Bubber - er det helt omvendt.

Som sprechstallmeister i Cirkus Arena betyder sommeren nemlig, at han skal rundt i Danmark for at underholde landets børn og barnlige sjæle med de tilhørende cirkusartister.

Men det gør ham slet ikke noget, for det betyder, at den 60-årige mediepersonlighed kommer rundt i Danmark med sin hustru, 45-årige Signe Rossing, og deres fælles børn Rosa og Alfred på den bedste tid af året.

Her fortæller han om sine sommerminder:

Hvad er dit bedste sommerferieminde?

- Det er Danmarks kyster. Det der med at sejle rundt. Der har været nogle somre, hvor jeg har skullet til Bornholm med cirkus, og så er jeg sejlet, fordi jeg tænkte, at nu skal jeg bruge båden. Så sejlede vi fra havn til havn, og det var fantastisk.

- I det hele taget er Danmark jo fantastisk om sommeren. Vi er så sindssygt privilegerede med cirkus, fordi vi tager afsted, når det hele springer ud, og så kan man se bondemanden, der begynder at putte frø i jorden, og når vi så er ved at være færdige, så begynder de at høste.

- Vi er med hele sæsonen, og det er en fantastisk ting. Der er også regn og rusk og 13 grader, men så er der også de dage, hvor alt er fantastisk.

Hvad er dit værste sommerferieminde?

- Det værste er også det bedste.

- Den ene dag er det 32 grader, og alt kører, den næste dag er det 13 grader og slagregn. Alt kan være så smukt den ene dag, og så kan det vende den næste, men jeg har ikke en charterferie fra helvede eller noget.

- Jeg tror også, at jeg ville have glemt det, hvis jeg havde. Jeg er rigtig dårlig til at huske de dårlige minder. Hvad fanden skal man gøre, når familien sidder på en båd og fryser og siger, at de vil hjem. Altså, hold kæft og nyd det!

- Det skal man også igennem. Man kan ikke kun have medvind og solskin, der skal også være nogle byger nogle gange.

Hvad er det bedste ved sommeren?

- Når det er godt vejr, så kunne jeg ikke forestille mig at være et bedre sted end i Danmark. Men det er klart, når man så mærker, hvordan det er at sejle i Spanien for eksempel - det kan sgu også noget.

Hvad er det værste ved sommeren?

- Jeg synes ikke, at der er noget "det værste" ved sommeren. Måske skulle man sige, at det værste er, at den er så kort. Man når lige at vænne sig til det, så har det allerede været midsommer, og så begynder det jo at gå den anden vej.

- Allerede i august, hvor duggen og de tidlige aftener kommer, tænker man, at det ikke må slutte.

Hvad skal du lave resten af sommeren?

- Hvis man siger, at sommeren varer til august, så skal jeg jo lave cirkus. Så går vi ind i efteråret, og der skal jeg til Grønland med cirkus. Der laver Julie Berthelsen og jeg cirkus i hallerne.

- Når sæsonen for i år er færdig, så tager vi til Færøerne og laver cirkus i Thorshavn.

/ritzau/

Frederiksberg, 07/08/2025 - 10:38

DR-vært på scenen: Kvinder har altid skabt sig selv ud fra mænds blik

Snart kan DR-vært Helin Erdem opleves på teaterscenen, hvor hun sætter fokus på den digitaliserede mediekultur.

DR-vært Helin Erdem stiller sig snart op på teaterscenen for første gang.

Det sker, når forestillingen "GRWM" har premiere på Aveny-T til oktober.

Det skriver teatret i en pressemeddelelse.

I forestillingen, som er en monolog, vil Helin Erdem tage udgangspunkt i sine egne oplevelser og observationer.

- Kvinder har altid skabt sig selv ud fra mænds blik. For mit eget vedkommende ud fra den hvide mands blik på min brune kvindekrop. Men samtidig er jeg meget bevidst om, at jeg netop som minoritetsetnisk kvinde i disse år har nogle fordele, som mine brødre og fætre ikke har, siger Helin Erdem i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Mens jeg som brun kvinde opleves som eksotisk på den gode måde, opfattes unge mænd med samme baggrund stadig som et fjendebillede - et billede, som mange af dem desværre også selv er med til at holde fast i.

Forestillingen skal ifølge Helin Erdem med sort humor udstille nogle af faldgruberne i den moderne digitaliserede kultur.

Monologens titel, "GRWM", er en forkortelse af de engelske ord "get ready with me" og henviser til det internetfænomen på sociale medier som TikTok og Instagram, hvor unge filmer sig selv, mens de gør sig klar til at gå til fest, til bryllup eller en tur i byen.

- Det er ved første øjekast et meget sødt og uskyldigt format, hvor man fortæller om tøjvalg og makeup. Men det kan også fungere som en slags trojansk hest, hvor der inde bag den bløde indpakning kan ligge et mere voldsomt budskab. For eksempel en skarp politisk holdning eller beretningen om et overgreb, den pågældende har været ude for, siger Helin Erdem videre i pressemeddelelsen.

Monologen er én af to forestillinger, der går under fællestitlen "I wish I was a Man" - "jeg ville ønske, jeg var en mand" - som kan ses i denne sæson på Aveny-T på Frederiksberg.

27-årige Helin Erdem var en del af DR's eget to år lange udviklingsforløb Talentholdet fra 2021 til 2023.

Derefter er Helin Erdem blevet på public service-stationen, hvor hun blandt andet har været vært på programmerne "Flaskehalsen peger på" og "Helin bliver venner med".

/ritzau/

Læs Mere >>

Skanderborg, 07/08/2025 - 10:32

50 Cent skuffer anmelderne på Smukfest

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Den amerikanske rapper 50 Cent var et af Smukfests største navne i år, men anmelderne var ikke begejstrede.

Et af de seneste årtiers største rapnavne var onsdag nat i Skanderborg.

50 Cent var centrum for det, der blev kaldt for Smukfests "største produktion nogensinde".

Anmelderne har dog ikke udelukkende ros til den amerikanske rapper.

Berlingske giver 50 Cent to stjerner og skriver, at han ikke længere kan rappe.

- Det lyder måske hårdt, men det var hårdere at være et af de 40.000 mennesker, der stod foran Bøgescenen og var vidne til det, der skulle have været et højdepunkt, ende som et foreløbigt lavpunkt på dette års Smukfest, skriver avisen.

Også Ekstra Bladet giver kun to stjerner. Avisen kalder bookingen af 50 Cent et "spild af millioner".

- Han storsmilede ligefrem flere gange. Og hvem ville ikke gøre det, hvis man aften efter aften tjente millioner uden rigtigt at kunne finde ud af noget? 50 Cent er stadig ikke 50 øre værd, skriver Ekstra Bladet.

B.T. kalder ham en "kæmpe fuser", men giver ham alligevel tre stjerner. Mediet roser ham for hans spilhumør, der var langt bedre, end da han sidst optrådte på Smukfest i 2014.

- 50 Cent gravede dybt i gemmerne, mens publikum langsomt begyndte at sive væk, og hvad der i lang tid havde været en rodet, men underholdende cirkusforestilling, endte som en langtrukken solofest.

Soundvenue skriver, at koncerten i bøgeskoven sluttede af med en halv times total ligegyldighed. Her fik 50 Cent også tre stjerner.

En af Bøgescenernes konferencierer Pelle Peter Jencel præsenterede 50 Cent som "en af de største i musikhistorien". Han sagde også, at koncerten var den største produktion nogensinde på Smukfest.

Publikum fik dog en masse af rapperens helt store hits at høre som "P.I.M.P.", "In da Club" og "Candy Shop".

50 Cent har før spillet på Smukfest i 2014. Her var anmeldelserne endnu længere nede at skrabe - Soundvenue og Ekstra Bladet gav dengang én stjerne, mens Berlingske kom op på to.

Han har siden optrådt flere gange i Danmark både i Tivoli og i Royal Arena.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/08/2025 - 10:00

FAKTA: Fire tip fra en isnørd

* Smage, du skal vælge for at teste en isbutik: Vanilje, pistacie, hasselnød eller citronsorbet. Citron skal være cremehvid og ikke kridhvid. Det er vigtigt, at pistacien er halvfesen grøn og ikke rigtig grøn.

* Overset ishack: Top din rødgrød med fløde med en klat vaniljeis.

* Gode smagskombinationer: Vælg en mælkeis og en sorbet. Du begynder med mælkeisen og slutter med den læskende sorbet. Lakrids og citron er ifølge Kim Jarsbo en fræk og efterspurgt kombination.

* Alternativ affogato: I en normal affogato topper du en kugle vaniljeis med et espressoshot. Alternativt kan du vælge en hasselnøddeis eller chokoladeis.

Kilde: Kim Jarsbo, indehaver af isforretningen Maggis Gelateria.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 07/08/2025 - 10:00

Flødeis, gelato eller sorbet: Kend forskel på sommerens is

Jens Kalaene/Ritzau Scanpix

Har du nogensinde tænkt over forskellen på de forskellige istyper? Isentusiast hjælper dig med at hitte rede i frysediskens udvalg.

På en hidsig sommerdag med bagende sol kan det være tiltrængt med en is til at køle sig ned på i ny og næ.

Men det kan være svært at vælge, når man står dér og glaner ved ismontren.

For hvad er forskellen egentlig på flødeis, gelato og sorbet?

Det hjælper Kim Jarsbo med at svare på. Han er gelatoekspert og indehaver af isforretningen Maggis Gelateria i Torvehallerne i København.

Gelato er det italienske ord for is. Den er blødere end almindelig supermarkedsis og er i bund og grund en mælkeis.

- I min mælkegelato bruger jeg mælk, sukker og lidt glukose. Derudover bruger jeg en italiensk base bestående af mælkeprotein, emulgator, skummetmælkspulver og glukose.

- Når man blander ingredienserne sammen, har man en mælkeis, fortæller han.

Herefter kan man tilføje den smag, man har lyst til. Det kan man gøre med forskellige nøddepastaer på for eksempel hasselnød, peanuts, mandler eller pistacie.

Kim Jarsbo forklarer, at mælkegelato er mere fyldig og cremet end almindelig is og derfor nemmere at arbejde med.

- Så man kan putte alt fra hindbærsnitter til brunkager i den, siger han.

I modsætning til hvad nogen måske tror, består flødeis ikke kun af fløde.

- Flødeis er også mælkeis. Der tilsættes bare fløde. I min mælkeis tilføjer jeg syv til otte procent fløde, men for nogen kan det være op til 15 procent. Fløden er med til at give en mere fyldig is, der er dybere i smagen, siger han.

En anden isvariant er parfait.

- Det er mest en dessert, der serveres på restauranter. Det er lidt ligesom en mousse i frossen form og består af æggeblommer, sukker og fløde, som piskes over et vandbad. Og så kan man tilsætte smag, forklarer han.

Det er en meget luftig is, og man skal ikke bruge en ismaskine til at lave den.

Er man til en friskere is, kan man gå med sorbeten. Med vand, sukker og en frugtbase har du essensen af en sorbet uden smag. Når det er mikset sammen, kan du bruge stort set alt frugt, forklarer han.

- Du kan bruge ren frugt, frugtpulp eller en frugtpasta, hvor der er lidt mere smag i, men til gengæld mindre frugt.

Det er mere læskende - især med de rigtige frugter som jordbær, mango, citron, passionsfrugt eller blodappelsin, siger Kim Jarsbo.

Selv om sorbet primært er egnet til frugt, kan man også tilsætte smag af kaffe eller mørk chokolade.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek