Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 08/05/2025 - 23:10

Parken-boss har kæmpet forgæves for at flytte barok finale

Undrende FCK-lejr vil gerne rykke pokalfinalen fra Herning til København for at tredoble kapaciteten.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Det huer på ingen måde FC København, at pokalfinalen i fodbold skal spilles på MCH Arena i Herning 29. maj.

Sådan lyder det fra både klubbens direktør, Jacob Lauesen, og fra cheftræner Jacob Neestrup, efter at FCK torsdag aften kvalificerede sig til pokalfinalen mod Silkeborg.

Netop det udfald af semifinalerne flytter af sikkerhedsmæssige årsager opgøret fra Brøndby Stadion til MCH Arena, hvor der er plads til 12.000 tilskuere.

FCK har ellers i de seneste uger budt ind på at afvikle opgøret i Parken, hvor kapaciteten er i nærheden af 36.000 til pokalfinaler, men Divisionsforeningen har ikke været lydhør over for forslaget, siger Jacob Lauesen.

- Vi synes det er ærgerligt, måske endda barokt, at finalen skal spilles derovre. I dag (torsdag, red.) var der over 26.000 tilskuere herinde til en semifinale, mens der til finalen bliver omkring 40 procent af det tal. Det er lidt fjollet.

- Jeg tror, det er umuligt at få rykket kampen. Vi har kæmpet for det på de indre linjer i en måneds tid, men der har ikke været opbakning.

- Begrundelsen har vi fået, og den handler blandt andet om, at vi ville få en fordel, hvis kampen skulle spilles i Parken. Jeg tror, det kunne have ladet sig gøre, hvis vi ikke selv var en mulig deltager i finalen, siger FCK-bossen.

I begyndelsen af april offentliggjorde Divisionsforeningen det mulige scenarie for at flytte finalen. Jacob Lauesen mener, at hele forløbet har været uskønt.

- Inden turneringen gik i gang, var vi favoritter, og så valgte man at leje et stadion, hvor vi ikke kan spille, medmindre det er imod Brøndby. Det er uforståeligt, at man kaster favoritholdet rundt for forgodtbefindende, det er noget rod, siger Lauesen.

Han finder det besynderligt, at MCH Arena er valgt, når stadionet ikke lever op til de krav, der var til at byde ind på finaleværtskabet i den seneste udbudsrunde.

- Jeg tror, vi får 3500 billetter til hver fanbase, og så går resten til sponsorer, familier og andre. Jeg tror, vi kunne sælge 50.000 billetter bare til vores fans.

- Og sidste år var der 12.000 bare fra Silkeborg herovre til finalen, og det svarer jo til hele kapaciteten i Herning. Det bliver ikke den festdag, dansk fodbold fortjener med en pokalfinale.

- Stadion i Herning fejler ikke noget ud over kapaciteten, siger Jacob Lauesen.

Også ledere, trænere og fans i Silkeborg har undret sig over, at kampen ikke kan spilles i Parken, hvor kapaciteten er størst.

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, fastslår, at det har været et ønske fra alle klubber at flytte finalen rundt i landet, så den ikke spilles fast i Parken hvert år.

Da der opstod et muligt scenarie, hvor den skulle flyttes væk fra Brøndby Stadion, blev det straks besluttet, at det ikke måtte blive til et stadion, hvor en potentiel finaledeltager havde hjemmebane.

Det kan de to finalister ikke ændre på nu, selv om begge ønsker en flytning til nationalarenaen, fastslår Claus Thomsen.

- Der har været et ønske fra alle klubber om at spille pokalfinalen flere steder i Danmark, og det har vi gjort. Vi har nogle helt særlige omstændigheder i år, for ellers havde vi aldrig flyttet finalen. Vi ville ikke rykke finalen til en potentiel finaledeltagers stadion. Derfor har vi benyttet lejligheden til at spille i Herning i år.

- Det er jo ikke de hold, der er i finalen, der beslutter det. Det er DBU og Divisionsforeningen, som afholder finalen. DBU og Divisionsforeningen består jo af klubberne, skal jeg i øvrigt huske at sige her.

- Vi er blevet rådgivet af politiet til at lade være med at spille på Brøndby Stadion, hvis FCK skulle derud til en kamp, der ikke var mod Brøndby. Vi har nogle særlige omstændigheder i år, siger han med henvisning til uroligheder på fanscenen til kampe mellem Brøndby og FCK, siger Claus Thomsen.

FCK-træner Jacob Neestrup mener ikke, at den udlægning besvarer, hvorfor finalen ikke kan rykkes til Parken, når begge finalister også helst ser den løsning.

- Jeg har respekt for den sikkerhedsmæssige situation, men jeg er uforstående over for, at så mange fodboldledere kan komme frem til, at den største kamp ikke skal spilles på det størst mulige stadion med flest mulige fans på lægterne, hvor børn kan få en oplevelse for livet.

- Jeg er bitter over, at den skal spilles i Herning. Jeg er bitter på mine spillere og Silkeborgs spilleres vegne, og jeg er bitter på fansenes vegne. Kampen havde fortjent at blive spillet foran 36.000 tilskuere.

- Det er den største kamp i dansk klubfodbold, og at man kan komme frem til, at den skal spilles på et stadion med 12.000 tilskuere, kalder på en bedre forklaring, end den vi har fået indtil videre, siger Neestrup.

Som afsluttende bemærkning pointerer Neestrup, at det ikke er nogen sportslig fordel for FCK at spille pokalfinaler i Parken, fordi modstanderholdets fans bliver tildelt lige så mange billetter som FCK.

FCK-boss Jacob Lauesen bemærker desuden, at der vil være en bedre økonomi for Divisionsforeningen og de deltagende klubber i at spille med fuld kapacitet i Parken.

Han frygter, at årets finale ender med at give underskud, fordi der allerede nu skal betales leje to steder, og kampen skal spilles for et lavere antal tilskuere end normalt.

Divisionsforeningen er eliteklubbernes interesseorganisation.

Det ligger allerede fast, at næste års pokalfinale skal spilles i Parken.

/ritzau/

København, 09/05/2025 - 21:10

Tre unge mænd overraskede Lise-Lotte Lohmann i Forræder

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

69-årige Lise-Lotte Lohmann er med i "Forræder", og det kommer bag på hende, at det er tre mænd i 20'erne, hun har det særligt godt med på slottet.

Da Lise-Lotte Lohmann flyttede ind på Forræder-slottet, tog hun det helt roligt.

Den 69-årige skuespiller og entertainer har prøvet lidt af hvert, og der skal derfor meget til at få hende op at køre.

Når hun nu ser tilbage på sin oplevelse, er det derfor ikke spillet, men mødet med de andre deltagere, hun fremhæver. Og her var der tre, der gjorde et særligt stort indtryk på hende.

- De der drenge: Nicky, Ali og Havshen. Dem elsker jeg. De var så søde, siger hun om den 27-årige koreograf Nicky Andersen, den 24-årige street-fodboldspiller Ali Jassem og den 29-årige podcastvært Havshen Nabaz.

- Jeg er ikke overrasket over, at jeg havde det godt med de andre, men jeg er måske overrasket over, at det lige var de tre, siger Lise-Lotte Lohmann.

Med sine 69 år er Lise-Lotte Lohmann Forræder-sæsonens næstældste deltager. Hun er kun overgået af den tidligere jægersoldat og folketingspolitiker Helge Adam Møller på 82 år.

I programmet stiftede Lise-Lotte Lohmann også gode bekendtskaber med forfatter Thomas Korsgaard og den tidligere Vild med dans-vært Sarah Grünewald.

- Og det er det. Mere får man jo ikke. Det er endda mange ud af den gruppe, mener Lise-Lotte Lohmann.

Selv om hun socialt havde det så godt med flere af de yngre deltager, kunne hun også tydeligt mærke forskellene på generationerne i sæsonens Forræder-deltagere.

- Det er klart, at jeg er i en helt anden situation, end alle de unge er, siger hun og konstaterer:

- Det, der kan få dem op i gear, gør jo ikke det samme ved mig.

Den autodidakte skuespiller har tidligere været sangerinde på Bakken i Klampenborg.

Hun medvirkede i 90'erne i filmene "Den store badedag" og "Den blå munk".

I 2003 var hun også med i tv-programmet "Big Brother V.I.P." sammen med blandt andre en ung Morten Messerschmidt, der i dag er formand for Dansk Folkeparti.

- Så der skal virkelig meget til, at jeg får den der: "Wow!". Men jeg synes, det var sjovt at være med i "Forræder", siger hun.

Nu, hvor det populære underholdningsprogram ruller over skærmene, kan hun dog godt være lidt bekymret for, hvad hun undervejs har fået sagt.

- Når man er oppe og snakke direkte til kameraet, kan man jo nå at få sagt meget vrøvl. Det kunne jeg da godt forestille mig, at jeg har, siger hun og indrømmer:

- Jeg kan ikke huske det.

"Forræder" kan ses hver fredag på TV 2 og TV 2 Play.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/05/2025 - 13:05

Dansk vært: Mor til et uventet mirakel

Christina Jensen/PR-foto/Ritzau Scanpix

Podcastværten Sandie Westh og hendes mand, Mikkel Skouborg, har fået en lille pige.

Med maj måneds komme er podcastværten Sandie Westh og hendes mand, Mikkel Skouborg, blevet forældre til en lille pige.

Det afslører Sandie Westh i et opslag delt på Instagram.

- Sig hej til Vigga, som landede hos os i onsdags. Storebror er ekstatisk. Mikkel og jeg er lettede over, at det er overstået, og taknemmelige for, at vi endnu en gang fik lov til at tage vores barn med hjem. Hvilken vanvittig lykke. Hun er helt vidunderlig.

Sandie Westh annoncerede graviditeten over for sine følgere på det sociale medie Instagram tilbage i december.

- Der er dumpet et meget uventet mirakel ned i vores lille hjem, skrev hun i opslaget.

- Hvis alt går vel, så melder lillesøster sin ankomst engang til foråret, og jeg kan slet ikke forstå, at vi får lov til forhåbentlig at opleve det her. Alt er med forbehold, når man har oplevet det, vi har, men lykken tvinger sig igennem, fordi den føles så insisterende.

Sandie Westh og Mikkel Skouborg mistede i 2021 deres første datter, Vilma, 55 minutter efter hun blev født.

I sommeren 2022 blev parret forældre til sønnen Walther, som nu er blevet storebror.

Sandie Westh står blandt andet bag podcasten "Sorgens stemmer".

Her har hun i hver episode besøg af en gæst, og sammen taler de om sorg og tab og reflekterer over, hvordan man lever videre med den.

- Det har gjort en kæmpe forskel for mig at tale om min sorg. Da min søster døde i 2007, lærte jeg hurtigt, at der var mange, som blev ukomfortable, når jeg talte om min sorg.

- Samtidig forsvandt mange af mine venner, fordi det var for svært at håndtere. Så da min datter døde, besluttede jeg mig for, at nu ville jeg tale om det - også selv om andre blev utilpasse, sagde Sandie Westh sidste år til Ritzau.

Inden den 37-årige journalist begyndte at producere podcasts, var hun i fem år en af stemmerne på den i dag hedengangne popkanal P7 Mix.

Siden har hun blandt andet også været podcastanmelder på Børsen og klummeskribent på Ekstra Bladet og Politiken.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 09/05/2025 - 08:00

FAKTA: Sagen kort

* Sagen omhandler en kvindelig medarbejder, der efter instruktion fra sin arbejdsgiver skulle arbejde hjemmefra i en periode fra december 2020 under coronapandemien.

* På en af de første arbejdsdage faldt kvinden i hjemmet og brækkede sin skulder. Hun pådrog sig også flere andre fysiske skader.

* Der har været tvivl om, hvorvidt kvinden faldt over sine egne ben eller en kasse, som havde stået det samme sted i et år.

* Arbejdsmarkedets Erhvervssikring afviste, at der var tale om en arbejdsskade, og det samme gjorde Ankestyrelsen og byretten. Vurderingen var, at et fald over en privat kasse ikke var omfattet af arbejdsskadeloven.

* Men landsretten nåede frem til en anden afgørelse. Her var vurderingen, at der var tale om arbejdsskade, fordi faldet skete i arbejdstiden, og fordi det er arbejdsgivers ansvar at indrette en hjemmearbejdsplads.

* Senest har Højesteret stadfæstet landsrettens dom.

Kilder: HK, Ankestyrelsen og advokatfirmaet Bech-Bruun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 09/05/2025 - 08:00

Ny højesteretsdom: Det betyder den for dig der arbejder hjemmefra

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Du er ikke dårligere beskyttet mod arbejdsulykker, hvis du arbejder hjemmefra og kommer til skade. Det fastslår en ny højesteretsdom.

Hjemmearbejde er blevet en fast del af arbejdslivet for mange, efter at store dele af arbejdsstyrken blev sendt hjem for nogle år siden under coronapandemien.

Denne ændrede arbejdsform har rejst spørgsmål om, hvornår en skade kan anerkendes som en arbejdsskade.

For det kan være vanskeligere at skelne mellem det arbejdsrelaterede og det private, når arbejdsplads og hjem smelter sammen.

Men en ny dom fra Højesteret betyder, at du ikke er dårligere beskyttet mod arbejdsulykker, hvis du arbejder hjemmefra.

Sagen omhandler en kvinde, der faldt og brækkede skulderen, da hun i december 2020 arbejdede hjemmefra under coronanedlukningen.

Dommen har betydning for andre lønmodtagere, der har hjemmearbejdsdage, fortæller Leif Hove-Donbæk, der er advokat i fagforeningen HK, som har ført sagen på vegne af kvinden.

- Det er nu blevet slået fast, at det afgørende er, om du er på arbejde, hvis du kommer til skade, og ikke, hvor du befinder dig, siger han.

Kvinden anmeldte faldulykken som en arbejdsskade. Men både Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, Ankestyrelsen og byretten havde en anden opfattelse, fordi kvinden faldt over sin egen kasse, der ikke havde noget med arbejdet at gøre.

Landsretten vurderede derimod, at ulykken var en arbejdsskade, fordi den skete i arbejdstiden, og fordi det er arbejdsgivers ansvar at indrette en hjemmearbejdsplads.

Og senest har Højesteret stadfæstet den afgørelse.

- Højesteret vurderede, at kassen er en fast del af indretningen, da den har stået det samme sted i et år, siger Leif Hove-Donbæk.

- Hvis man falder over sin indretning, når man arbejder hjemmefra, er udgangspunktet, at det er en arbejdsskade.

I den konkrete sag har det altså haft betydning, hvad der forårsagede faldet.

Anbefalingen fra Leif Hove-Donbæk er at sørge for at få ryddet op derhjemme inden hjemmearbejde.

- Hvis der var tale om en faldulykke på grund af vasketøj på gulvet, ville dommen formentlig være endt med et andet resultat, da vasketøj ikke er en del af hjemmets indretning, siger han.

Hvis du arbejder hjemmefra, har arbejdsgiver ansvar for at stille det nødvendige udstyr til rådighed, såsom kontorstol og hæve-sænkebord.

Men det er dit eget ansvar at få brugt udstyret, lyder det fra Leif Hove-Donbæk.

- Vælger du i stedet at sidde på sofaen med computeren i skødet og ender med rygsmerter, kan ansvaret i højere grad falde tilbage på dig selv, siger han.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at fire ud af ti lønmodtagere i andet kvartal af 2024 havde arbejdet hjemmefra inden for de seneste fire uger.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek