Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 13/12/2022 - 10:00

DR-stjerne: Mit ansigt ligner en skurks

Niels Martin Eriksen spiller den onde Lars Ravn i årets DR-julekalender. Han kan godt være udfordret af, at seerne tror, at han også er ond i virkeligheden.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: Af Tenna Linnet Bork-Larsen, Ritzau Fokus

Årets DR-julekalender, "Julehjertets hemmelighed", er en fortælling om venskab, jul og kærlighed. Mens hyggen spreder sig, og kalenderlyset brænder, forsøger den onde skærsliber og nomade Lars Ravn at sabotere det hele.

Han bor i en hestevogn, har ingen forpligtelser og snyder folk for at tjene til føden i stedet for at arbejde. Han planlægger endda at stjæle den gode nisse Rumle for at tjene penge på ham.

- En god skurk får helten frem i alle andre, og fordi det er et eventyr, bliver der skruet op for alle ting. Jeg prøver bare at gøre det så godt, jeg kan, siger Niels Martin Eriksen.

Han er manden bag den onde Lars Ravn. Han har spillet skuespil i over 20 år og indtager ofte rollen som skurk, blandt andet i "Tidsrejsen" fra 2014, der også er en julekalender.

- Jeg ved lidt om at spille skurk. Jeg har jo et ansigt, som måske kan ligne en skurks. Jeg kan lægge ansigtet i de rette folder, siger Niels Martin Eriksen.

Han kan bruge sig selv i forsøget på at være en god skurk, selv om han ikke identificerer sig særlig meget med Lars Ravn.

- Det handler om at turde at gå ind i mørket og tænde lyset. Jeg tror, vi alle sammen kender til mørket. Når man skal spille skurk, skal man bare turde at vise det, siger Niels Martin Eriksen.

Julekalenderen finder sted i 1800-tallets Danmark. Da tjenestepigen Karen fylder 13 år, kan hun ikke se sin nisseven, Rumle, længere. Voksne mennesker kan nemlig ikke se nisser. Sammen får de fat i et magisk julehjerte, der gør, at Karen fortsat kan se Rumle.

De får det magiske julehjerte af Lars Ravn, som lader til at have en skjult dagsorden. Han viser sig i løbet af julekalenderen at gemme på en hemmelighed, fra han var ganske lille.

- Lars er jo en stakkel på mange måder. Han mangler noget stabilitet. Det er gået galt, da han var barn, og han er gået ud af en bane, hvor der ikke er nogen vej tilbage. Han er måske et brændt barn, funderer Niels Martin Eriksen.

Den 53-årige skuespiller synes dog, at det kan være svært at spille skurk.

- Jeg synes også, det er lidt udfordrende at skulle portrættere det onde, fordi folk jo måske tænker, at jeg er sådan i virkeligheden, siger han.

Han understreger, at han også kan andet end altid at spille skurk.

- Jeg spiller jo tit de dér grå og ralle eksistenser. Jeg tror, det er det ansigt, jeg har fået på mig. Men jeg synes også, jeg kan så meget andet end det, siger han.

Hans oplevelse med at optage "Julehjertets hemmelighed" har dog været helt fantastisk.

- Det er specielt at spille med i en julekalender, fordi man bliver en del af en familie med både børn og voksne.

- Folk har været virkelig søde, sjove og kærlige. Det har været så dejligt og virkelig været en stor oplevelse, siger han.

"Julehjertets hemmelighed" kan ses på DR 1 og streames på DRTV hele december.

/ritzau/

København, 03/10/2023 - 15:26

Bagedystdommer i voldsomt cykelstyrt: Flere knogler er brækket

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Konditor Markus Grigo, der netop nu kan ses som dommer i "Den store bagedyst", tilskriver sin cykelhjelm, at det trods alt ikke gik mere galt, da han styrtede.

Et voldsomt styrt med 45 kilometer i timen på elcykel har kostet bagedystdommeren Markus Grigo tre brækkede ribben og to brud på hoften.

Det oplyser den kendte konditor i en video og et længere skriftligt opslag på Instagram.

- Ja, jeg havde hjelm på, og det reddede mig, for jeg slog mit hoved virkelig hårdt. Så hvis jeg er mærkelig det næste stykke tid, så ved I hvorfor, siger Markus Grigo i en video delt fra hospitalsstuen.

Efter ulykken kom Markus Grigo ind på akutmodtagelsen. Der var mennesker overalt omkring ham, og det virkede voldsomt, beskriver han situationen.

Markus Grigo er blevet skannet, og trods fem brud er ingen af dem heldigvis operationskrævende. Men han skal naturligvis tage den med ro.

- Der er ikke noget med dans og fodbold det næste stykke tid, siger Markus Grigo videre i videoen og fortæller, at han har lidt ondt.

Trods bruddene kunne ulykken være endt langt værre, end den trods alt gjorde.

- Så husk cykelhjelm - og husk bagedysten på lørdag. Tschüss, afslutter den tyskfødte kageconnaisseur sit opslag.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 03/10/2023 - 11:07

Populær vært stopper: Det har været lidt for turbulent

Mathias Eis/Ritzau Scanpix

Ditte Okman tager sit populære sladderprogram "Det, vi taler om" med sig ud ad døren, når hun siger farvel til B.T.

Ditte Okman er kendt som Danmarks ukronede sladderdronning, når hun uge efter uge sætter sig foran mikrofonen og deler saftige historier fra ugen, der gik, i programmet "Det, vi taler om", som udkommer hos B.T.

Men nu siger den 48-årige podcastvært og klummeskribent stop og vinker farvel til samarbejdet, skriver B.T.

- Det har været rigtigt sjovt - men det har på det seneste også været lidt for turbulent til mit temperament, skriver Ditte Okman på Facebook og fortsætter:

- Fire chefredaktører på to år. Næsten lige så mange strategier ... BT har igen nye ambitioner, og det har jeg altså også.

Gennem de seneste fire år har Ditte Okman haft sin gang på avisen, som overtog hendes program, da det hedengangne Radio24syv lukkede og slukkede.

Ud over det ugentlige program, hvor hun inviterer et panel i studiet til en snak om ugens sladderhistorier, har "Det, vi taler om" også kastet en række livsshows med publikum af sig.

Ditte Okman kan i øjeblikket også ses som vært på DR-programmet "Sladderhistorier", som dykker ned i store sladderfortællinger gennem historien.

Den erfarne radio- og podcastvært går dog ikke tomhændet ud ad døren på B.T. Med sig tager hun nemlig programmet "Det, vi taler om".

Hvad der præcis skal ske med det succesfulde format, må tiden dog vise.

- Det, vi taler om fortsætter! Præcis hvor melder jeg ud, så snart de sidste ting på plads, afslører Ditte Okman på Facebook.

Før man kunne tune ind på Ditte Okmans sladderprogram, kunne man blandt andet støde på hende i spalterne på Se & Hør, hvor hun arbejdede som journalist.

Derudover har hun arbejdet som pressemedarbejder for Venstre og for den israelske sikkerhedstjeneste.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 03/10/2023 - 07:00

FAKTA: Gå på jagt efter malerier

* Flere byer i Danmark har gavlmalerier, som I kan gå på udkig efter.

* Den første by, der begyndte at have gavlmalerier, var Brande i Midtjylland.

* I kan også gå en flot tur gennem Holbæk i Nordvestsjælland, hvor der er gavlmalerier af forskellig karakter.

* Prøv desuden at lave en skattejagt med ungerne, hvor I går rundt og forsøger at finde malerierne og konkurrerer om, hvem der først får øje på dem.

Kilde: Jørgen Hansen, forfatter til en række oplevelsesbøger.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 03/10/2023 - 07:00

Kast jer over disse gratis kulturoplevelser i efterårsferien

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der er rig mulighed for at være kulturel i efterårsferien, uanset om I ønsker at blive klogere på vikingerne eller dansk modehistorie.

"Hvad skal vi lave?".

Det er nok et spørgsmål, som du og resten af familien har forsøgt at finde svar på, i takt med at efterårsferien kommer tættere og tættere på.

Der er god mulighed for at udforske diverse kulturoplevelser, og I kan faktisk besøge en hel række, uden at I behøver at hive penge op af lommen.

Det fortæller Jørgen Hansen, der er forfatter til en række oplevelsesbøger, herunder "Gratis oplevelser i Danmark".

1) Lær om vikingerne.

Er I historieinteresserede, kan I besøge museet Kongernes Jelling i Sydjylland, hvor I kan blive klogere på Danmarks royale historie, og hvordan vikingerne levede.

- Jeg tror, at det vil være interessant for mange familier at lære mere om vores kongerække, og så er vikingerne jo altid spændende. Altså hvad var de for nogle? Var de vilde krigere eller relativt fredelige handelsfolk?, siger Jørgen Hansen.

Når I alligevel er i Jelling, kan I også lægge vejen forbi Jellingstenene - de to berømte runesten, der symboliserer den danske overgang fra den hedenske vikingetid til kristendommen.

2) Gå på skattejagt efter kunsttårne.

På den sydlige ø Langeland kan I se det, der bliver kaldt landets længste kunstudstilling i form af kunsttårne, der ligger spredt ud over øen.

- Man har bevaret 12 transformatortårne, som man byggede, da vi fik elektricitet.

- Forskellige kunstnere har udsmykket tårnene indvendigt, og man kan gå på skattejagt og forsøge at finde nogle af de forskellige tårne, og hvad de gemmer på, siger Jørgen Hansen.

Samtidig med at man tager turen fra det ene tårn til det andet, får man også oplevet den langelandske natur på nært hold.

3) Dyk ned i et stykke modehistorie.

Hvis I er i København, og der er modeinteresserede i familien, kan I slå et smut forbi Magasin du Nord Museum.

- Man kan stifte bekendtskab med, hvad vi har købt af tøj og andre ting og sager, som Magasin du Nord solgte, siger Jørgen Hansen.

Museet åbnede for ti år siden, og samlingen består blandt andet af kjoler, porcelæn og malerier.

4) Se Danmarks største sten.

Måske vidste du det ikke. Men på Fyn ligger landets største sten.

Damestenen, som den hedder, befinder sig mellem Svendborg og Nyborg og vejer omkring 1000 ton, forklarer Jørgen Hansen.

- Man kan kravle op på stenen og prøve at se, hvem der klatrer bedst og først når toppen, foreslår han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv