København, 22/05/2025 - 14:38
DBU indgiver med åbne øjne EM-bud med for få tilskuerpladser
Heller ikke fodboldstadionet i Odense når op på de 20.000 tilskuerpladser, som Uefa kræver af EM-stadioner.
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Af: /ritzau/
Det dansk-svenske bud på EM-slutrunden i 2029 for kvinder har - ifølge Dansk Boldspil-Union (DBU) - mange styrker.
Men på ét punkt kommer det efter alt at dømme ikke til at leve op til Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) krav.
Der mangler et dansk stadion med plads til 20.000 tilskuere, og med Odenses nye plan om opgradering til 16.800 pladser, står det klart, at det heller ikke skal findes på Fyn.
Dermed DBU når næppe at finde et stadion inden for landets grænser, der sammen med stadionerne i København, Brøndby og Aarhus kan leve op til kravene, erkender DBU-direktør Erik Brøgger Rasmussen.
- Vi havde gerne set, at der var et fjerde stadion med plads til 20.000, fordi det er det, Uefa har sat som minimumsmålsætning. Om Odense har 15.000 eller 16.800, gør ingen forskel i den sammenhæng. Det er under 20.000, men det er langt mere end de 8-9000, der er mindste stadion i Schweiz ved EM til sommer, siger han.
Uefa kræver af værtslande, at de kan stille med et stadion med plads til 50.000, tre stadioner med plads til 30.000 og fire stadioner med plads til 20.000.
Det kan Sverige og Danmark i princippet tilsammen. Men for at gøre det ligeværdigt skal der være fire brugbare stadioner på dansk jord. Også MCH Arena i Herning er i spil, men aktuelt lever det heller ikke op til kravene.
- Det er ikke en dealbreaker, i forhold til om vi kommer til at aflevere vores bud eller ej. Det er Uefas bestyrelse, der i sidste ende træffer beslutningen om, hvilket af buddene der får slutrunden tildelt. Stadionkapacitet og antallet af tilskuere er én brik, men det er en blandt mange brikker. Det er ikke de sidste 3000 tilskuere på et enkelt stadion ud af otte, der er den afgørende brik.
Ifølge Erik Brøgger Rasmussen udmærker det dansk-svenske bud sig positivt på en række andre parametre. Blandt andet ved traditionen for pige- og kvindefodbold i de to lande.
- Vi tror selv og fornemmer også, at vi har en god chance. Men vi er slet ikke i mål endnu. Hverken i det gode samarbejde med blandt andet kommunerne frem mod, at vi sætter det sidste punktum i ansøgningen, eller med det arbejde, som skal laves frem mod den endelige beslutning, som vi forventer til december, forklarer direktøren.
Det endelige bud skal indsendes i august.
/ritzau/