Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Viborg, 01/05/2025 - 10:44

Viborg har godt tag på FCK før pokalsemifinale

Viborg har før pokalsemifinale slået FC København i tre af de seneste fire møder på hjemmebane.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

På papiret er FC København klar favorit til at vinde pokalsemifinalen samlet mod Viborg, men sidstnævnte har gode erfaringer med at møde FCK de seneste år.

Viborg har vundet sine to seneste hjemmekampe mod FCK og har stået tilbage med sejr i tre af de seneste fire indbyrdes møder.

Det føder ifølge anfører Jeppe Grønning optimisme forud for den første kamp i Viborg torsdag aften.

- Vi møder en rigtig, rigtig dygtig modstander, der lige nu fører Superligaen, men vi har vist i sæsonen, at vi kan udfordre dem, og selv om pokalfinalen for mange er en drøm, så føler vi også, at vi har en reel mulighed for at få den opfyldt.

- Vi har stor tro på os selv, og det skal vi vise i de to kampe, der kommer, siger Jeppe Grønning til Viborgs hjemmeside.

Bemærkelsesværdigt er det, at Viborg i de seneste tre sejre over FCK har været bagud i alle kampe.

For halvanden måned siden førte FCK med 2-0 ved pausen, men rejste hjem med et nederlag på 2-3.

Mens FCK jagter sin tiende pokaltriumf, kan Viborg blot se tilbage på én pokalfinale. Det var i 2000, da AaB blev slået i finalen.

- Det er en kæmpe motivation, at vi er så tæt på finalen, og det vil jo være en drøm for os alle, hvis vi kommer dertil. Klubben har vundet pokalen før, og holdet fra dengang bliver hyldet og husket, så det drømmer vi jo om at gentage.

- Jeg er ikke ved at lægge støvlerne på hylden, men jeg har nok ikke mange pokalsemifinaler tilbage i min karriere, så det er selvfølgelig også en ekstra motivation for mig, siger den 33-årige Grønning.

Den første semifinale har kickoff torsdag klokken 19.30. Næste torsdag lægger Parken græs til returkampen. Finalen spilles Kristi himmelfartsdag.

/ritzau/

København, 03/05/2025 - 08:00

Linda P: Trump er et lejrbål jeg kan kigge på i timevis

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Som den kreative chef for Tivolirevyen vil Linda P tage alvorlige og aktuelle problematikker op, fordi det er vigtigt, at man kan grine af det.

Man kan hurtigt få ondt i maven, hvis man i øjeblikket kigger sig rundt i en usikker verden.

Når Linda P i år inviterer publikum til Tivolirevyen, håber hun på, at det er latter, der skal forårsage eventuel ømhed. Også selv om hun vil kigge magthaverne i sømmene og fortælle publikum nogle sandheder om virkeligheden.

Men hvordan håndterer man så dybt alvorlige problematikker i et format med komik og sang?

- Det er jo netop ved at grine af det, der er morsomt i det, siger Linda P.

- For mig er Donald Trump et lejrbål, jeg kan kigge på i timevis. Det er jo komedie hele tiden.

I år er det første gang, at komiker Linda P står bag visionen for den traditionsrige danske revy.

Hun er den kreative chef og har håndplukket et cast, der ud over hende selv består af Kurt Ravn og Thomas Warberg.

Søs Egelind var oprindeligt også en del af plakaten, men hun har trukket sig grundet forskellige forventninger til produktionen.

Hun kan endnu ikke sige noget konkret om indholdet, og selv om hun selv nævner den amerikanske præsident, Donald Trump, er det ikke nødvendigvis bare ham, der skal laves sjov med.

- Det kan også være sjovt med nogle af dem omkring ham, eller det kan være med noget helt andet, fortæller hun.

Linda P finder inspiration ved at kigge på verden og andre mennesker.

Her har hun blandt andet observeret, hvordan medierne bombarderer danskerne med historier om krig, ødelæggelse og verdenssituationen.

Det påvirker mange og særdeles unge mennesker, tror hun.

- Det kommer revyen til at handle rigtig meget om: at man skal huske at holde fast i sig selv, så man ikke bliver gal, siger hun.

Tivolirevyen er ikke helt ny for den 40-årige komiker. Da den i 2023 vendte tilbage med Lisbet Dahl som instruktør, var Linda P nemlig for første gang en del af holdet.

Selv om det i år er Mads M. Nielsen, der er instruktør, er det i år primært en vision fra den nye kreative chef, Linda P.

- Det er dejligt, fordi så kan man jo sætte det præg på det, som man godt kunne tænke sig, siger hun.

Tivolirevyen har en historik på bagen, der strækker sig helt tilbage til det 19. århundrede.

Linda P kunne godt tænke sig, at revyen blev noget, som var for alle generationer, og de vil i år forsøge at give det nogle andre farver.

- Med al respekt for det, der har været før, så er det her et bud på at prøve at gøre noget nyt.

Tivolirevyen har premiere 5. juni i Glassalen i Tivoli, hvor det spiller frem til 13. juli.

/ritzau/

Læs Mere >>

London, 02/05/2025 - 21:28

Prins Harry ønsker forsoning med den britiske kongefamilie

Matt Dunham/Ritzau Scanpix

Til BBC siger prins Harry, at faren kong Charles ikke ønsker at tale med prinsen på grund af en sikkerhedssag.

Prins Harry ønsker at blive forsonet med den britiske kongelige familie.

Det siger han i et interview med britiske BBC.

Her fortæller prinsen, at "nogle medlemmer" af hans familie aldrig kommer til at tilgive ham for blandt andet at have skrevet en bog.

Men han ville "elske", hvis der skete en forsoning.

- Der er ingen mening i at fortsætte med at skændes mere. Som jeg sagde: Livet er dyrebart, siger prinsen.

Ønsker den kongelige familie ikke en forsoning, "er det helt op til dem", lyder det videre fra den 40-årige prins.

I interviewet siger han også, at han og faren kong Charles ikke taler sammen.

- Han vil ikke tale med mig på grund af denne her sag om sikkerhed, siger prinsen med henvisning til en appelsag, som han tabte fredag.

Prins Harry er den yngste søn af kong Charles og prinsesse Diana, der døde i en bilulykke i Paris i 1997. Han er lillebror til prins William, der skal arve den britiske trone.

I 2020 trak prins Harry, som i dag har titel af hertug af Sussex, sig fra sine officielle pligter. Han flyttede til Californien i USA sammen med sin amerikanske hustru, hertuginde Meghan.

Tre år senere udgav prinsen en selvbiografi, der på dansk har titlen "Reserven". Her fortæller prins Harry blandt andet om en konfrontation med prins William. Harry hævder, at det endte med, at William gik fysisk til angreb på ham.

Derudover har Harry og Meghan medvirket i en dokumentar på Netflix, hvori de beskrev deres personlige udfordringer med det britiske kongehus.

I interviewet med BBC omtaler han en appelsag, som han tabte fredag.

Sagen handler om, at prinsen ikke længere får automatisk politibeskyttelse på britisk jord. Det er sket på baggrund af en beslutning, som blev truffet i 2020 af det britiske indenrigsministerium.

Storbritanniens High Court, som svarer til en dansk landsret, afgjorde sidste år, at det var berettiget, da prinsen mistede retten til politibeskyttelse.

Prins Harry fik tilladelse til at appellere afgørelsen, og det er den sag, som han fredag tabte ved appeldomstol i London.

- Jeg kan ikke se en verden, hvor jeg ville bringe min kone og mine børn tilbage til Storbritannien på nuværende tidspunkt, siger han.

Han tilføjer, at han "elsker sit land" og "savner dele af Storbritannien".

- Det er virkelig ret trist, at jeg ikke vil kunne vise mine børn mit hjemland, lyder det videre fra prinsen.

Sammen med Meghan har han to børn: Archie på fem år og treårige Lilibet.

Efter interviewet, som blev lavet i Californien, har en talsperson fra Buckingham Palace udtalt sig.

Her lyder det, at alle spørgsmål vedrørende prinsens politibeskyttelse "er blevet undersøgt gentagne gange og omhyggeligt af domstolene" - og hver gang er man nået frem til "den samme konklusion". Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 02/05/2025 - 08:00

FAKTA: Regler for refusion

* Betingelserne for refundering af togbilletter kan variere fra land til land og selskab til selskab. Orientér dig på det pågældende jernbaneselskabs hjemmeside om, hvad du helt konkret skal gøre for at få refusion.

* Sørg altid for at gemme billetter og pladsbilletter samt at have helt styr på, hvornår dit tog skulle være ankommet, og hvornår det endte med at ankomme. 

* Hvis forsinkelsen gør det nødvendigt med en overnatning, kan du ud over kompensation for billetten også have ret til at få dækket indkvartering og måltider. Kontakt altid togselskabet for at høre, hvordan du skal forholde dig.

* Du har ikke ret til at få penge refunderet, hvis togets forsinkelser skyldes ekstreme vejrforhold eller pandemier.

Kilde: bogen "Togrejser for begyndere - på skinner mod nye eventyr" af Nanna Hyldgaard Hansen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 02/05/2025 - 08:00

Få penge tilbage for forsinkelser på den lange togrejse

Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Det er hverken besværligt eller tidskrævende at få kompensation for tabt tid på den lange togrejse gennem Europa, lyder det fra erfaren togrejsende.

Ekstra ventetid på perronen eller tog, der bare står stille eller slet ikke dukker op. På den lange togrejse ned gennem Europa opstår der nemt forsinkelser undervejs.

Men det, du taber i tid, kan du vinde tilbage i penge. Der er nemlig gode muligheder for at få refusion på billetten, hvis der går kuk i rejseplanen.

Det fortæller forfatter og foredragsholder Nanna Hyldgaard Hansen, der er en yderst erfaren togrejsende og netop har udgivet bogen "Togrejser for begyndere".

- Det er smart, så man kan lige så godt gøre det, siger hun.

Helt konkret har EU din ryg med nogle regler, der siger, at du får 25 procent af billetprisen tilbage, hvis din togafgang er mere end en time forsinket. Ryger du op over to timer, er du sikret en kompensation på 50 procent.

Du kan også være heldig at rejse med et jernbaneselskab, der giver kompensation ved en halv times forsinkelse.

Med interrail- og seniorinterrail-billetter gælder nogle særlige regler, men her har du også ret til at få penge tilbage, hvis dit tog er mere end en time forsinket. Du kan dog maksimalt få kompensation for halvdelen af interrailpassets pris.

Nanna Hyldgaard Hansen har selv gjort det til en vane at søge om refusion, hver gang et tog er forsinket. Proceduren er ifølge hende ret nem og hurtig, når først man kender til den.

For almindelige togbilletter går du typisk ind på jernbaneselskabets hjemmeside og udfylder en formular, hvor du vedhæfter en kopi af din billet. For interrailbilletter foregår det på hjemmesiden eurail.com.

- Det er også en god idé at tage et billede af afgangsskærmen på stationen, eller hvis man har en app på telefonen fra jernbaneselskabet, kan man tage et screenshot af forsinkelsen, fortæller Nanna Hyldgaard Hansen.

Hun anbefaler, at du sender anmodningen afsted hurtigst muligt efter hændelsen, da der ofte er en frist for, hvor lang tid efter du har mulighed for at klage.

Kompensationen lander efterfølgende på din konto helt automatisk, og du skal derfor ikke foretage dig mere, når først formularen er sendt af sted.

På den måde er du også hurtigt videre og kan koncentrere dig om din videre rejse. Ved forsinkelser er det som oftest ikke noget problem at bruge din billet på en senere afgang. Selv om du nemt kommer videre, har du dog stadig ret til at få penge tilbage, fordi du er blevet forsinket.

Hvis du allerede mens du sidder i toget, får at vide, at det bliver forsinket, anbefaler Nanna Hyldgaard Hansen dig at tage fat i personalet i toget.

- Få dem til at hjælpe dig. Måske ved de, om det næste tog holder og venter fem minutter, så du måske godt kan nå det alligevel, eller også kan de komme med bud på en anden rute, du kan tage. De vil tit gerne hjælpe, siger hun.

Det er dog hendes oplevelse, at du som oftest kommer fra A til B helt efter planen.

- Vi hører meget om forsinkelser. Jeg vil sige, at de fleste togrejser, jeg har været på i forbindelse med bogen, gik som planlagt. Så man kan sagtens opleve, at det bare kører, siger Nanna Hyldgaard Hansen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek