Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 28/01/2025 - 08:04

Udelukket dommer: Jeg ville ikke springe ud som homoseksuel

David Coote forklarer, at han havde problemer med sit selvværd, og det førte til et misbrug af kokain.

Paul Ellis/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/David Coote forklarer, at han havde problemer med sit selvværd, og det førte til et misbrug af kokain.

Den udelukkede topdommer David Coote er homoseksuel og frygtede at springe ud offentligt.

Det forklarer han i et interview med den britiske avis The Sun, efter at han i december blev fyret efter et par afslørende videoer, hvor han blandt andet tager kokain, kom frem.

42-årige Coote siger blandt andet, at han sprang sent ud som homoseksuel over for sin familie og venner, da han følte skam og kæmpede med sit selvværd.

Derfor havde han heller ikke lyst til at springe ud offentligt.

- Jeg skjulte mine følelser som ung dommer, og jeg skjulte også min seksualitet. Det er en god kvalitet som dommer. Men det er en forfærdelig kvalitet som menneske, og det medførte forskellige former for adfærd, siger Coote til The Sun.

Han håber med interviewet at være med til at nedbryde barrierer i den "machoverden", hvor han ikke havde lyst til at stå ved sig selv.

- Jeg har været genstand for dybt ubehagelige krænkelser i min dommerkarriere, og det ville være meget problematisk at lægge min seksualitet oven i det.

- Jeg ønsker ikke at være den person, som stiller sig selv i skudlinjen, når man tænker på de krænkelser, vi allerede modtager som dommere, siger Coote.

Den engelske dommerforening PGMOL udelukkede i december Coote. Det skete, efter at et par afslørende videoer dukkede op.

I den ene udtalte han sig nedsættende om Liverpool og den tidligere manager Jürgen Klopp. I den anden indtog han tilsyneladende kokain gennem næsen.

Over for The Sun forklarer han, at han var påvirket, da han snakkede grimt om Klopp og Liverpool.

- Jeg havde lange perioder, hvor jeg ikke brugte det (kokain, red.), men det var for at flygte fra de valg, jeg havde taget. For at undslippe stressen og det ubarmhjertige ved jobbet. Det fylder mig med stor skam at sige, at jeg valgte den vej, siger Coote.

Han anslår, at han i 2023/24-sæsonen var involveret i 90 kampe i en periode, hvor han også mistede sin mor, og en onkel blev alvorligt syg. Det var med til at skabe en situation, hvor han havde brug for at "flygte".

Coote var en af de mest erfarne dommere i Premier League. Han dømte også kampe i Uefa- og Fifa-regi. Blandt andet ved EM og OL sidste år.

/ritzau/

København, 22/02/2025 - 21:10

Drengegruppe vinder MGP med sang om at hoppe

Fire drenge fra Rødovre har vundet MGP med sangen "Lyst Til At Hop'", der skal få hele Danmark til at hoppe.

Drengene fra sanggruppen Tempo - Felix, Bastian, Noah og Jaden - har vundet MGP 2025 med sangen "Lyst Til At Hop'".

Børnenes store årlige sangfest blev vist på DR lørdag aften.

Vindersangen handler om, at man ikke altid kan sidde stille, og at man i stedet skal slå sig løs og hoppe.

- Hvorfor skal man bare sidde stille her og stoppe? For jeg vil svæve ligesom Batman. Svømme rundt i et vandland, lyder det i sangen.

Under sloganet "Du glemmer det aldrig" løb årets show af stablen i Jyske Bank Boxen i Herning.

Showet fejrede samtidig sin 25-års fødselsdag.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, siger en af vinderne på scenen med MGP-trofæet i hånden.

Da vinderen var fundet, skulle drengene synge deres sang for tredje gang. Der var stor energi blandt publikum, som hoppede op og ned.

Felix, Bastian, Noah og Jaden er 12-13 år og fra Rødovre. Ifølge DR er de gode venner i fritiden og "hænger ofte ud sammen". Det var i deres SFO, at de sammen fandt på sangen.

MGP er børnenes udgave af melodigrandprix.

/ritzau/

Læs Mere >>

Berlin, 22/02/2025 - 20:24

Norsk film vinder Guldbjørnen i Berlin

Lisi Niesner/Reuters

Den norske film "Drømmer", der er instrueret af Dag Johan Haugerud, røg helt til tops på Berlinalen i Berlin.

Den norske film "Drømmer", der er instrueret af Dag Johan Haugerud, har vundet den prestigefyldte Guldbjørnen på filmfestivalen i Berlin, Berlinalen.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Guldbjørnen - prisen for Bedste Film - er hovedprisen på filmfestivalen.

- Filmen hedder "Drømmer", men dette overgår mine vildeste drømme, sagde instruktøren, da han modtog prisen, skriver det norske medie VG.

"Drømmer" er film nummer to i trilogien "Sex, Drømmer, Kærlighed". Filmen havde international premiere på Berlinalen i denne uge.

19 film fra hele verden kæmpede om den eftertragtede pris. Ifølge VG er det mere end 50 år siden, at en nordisk film senest vandt Guldbjørnen.

Samtidig er det første gang, at en norsk film modtager Guldbjørnen, oplyser direktør Kjersti Mo fra Norsk filminstitutt ifølge NTB.

- Det er en fantastisk anerkendelse af Dag Johan Haugerud som filmskaber, siger hun.

Norges kulturminister, Lubna Jaffery, mener, at det, som Haugerud har opnået med sin trilogi, er meget imponerende.

- Guldbjørnen er en pris, der er meget anerkendt, og endnu en gang ser vi, at norske film får den fortjente anerkendelse internationalt, lyder det.

"Drømmer" handler om 17-årige Johanne, som skildrer sine følelser i en dagbog, da hun forelsker sig i sin fransklærer.

Både Johannes mor og bedstemor bliver overraskede, når de finder den unge piges dagbog, skriver VG.

Filmen får premiere i Danmark 6. marts.

På festivalen uddeles også en række Sølvbjørne. Den brasilianske filminstruktørs film "The Blue Trail" har vundet Grand Jury-prisen.

Den kinesiske instruktør Huo Meng har vundet Sølvbjørnen for Bedste Instruktør, mens australske Rose Byrne har modtaget prisen for Bedste Hovedrolle.

Sølvbjørnen for Bedste Birolle gik til irske Andrew Scott.

Den internationale filmfestival i Berlin er en af de vigtigste i verden. Den blev grundlagt i 1951, mens Berlin stadig var delt i to.

Siden da er festivalen blevet afholdt hvert år i februar.

Før 2021 var skuespilpriserne kønsopdelte.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 22/02/2025 - 10:00

FAKTA: Sådan renses tagrenden

Tagrenden skal renses efter behov, da det kan variere fra hus til hus.
Måden, man gør det på, er:

* Tag et par havehandsker på.

* Saml alle blade og fyrrenåle op fra tagrenden.

* Til dette formål kan købes en tagrendeskovl, eller man kan vælge en billigere metode, hvor man skærer et skråt snit igennem en 1 1/2 liters sodavandsflaske i modsatte ende af skruelåget og bruger den som skovl.

* Herefter fejes med en lille håndkost.

* Når tagrenden er rengjort, spules den med vand.

* Til sidst kan man tjekke, om vandet har det rigtige fald mod nedløbet.

Kilde: Videncentret Bolius.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 22/02/2025 - 10:00

Vinteren er ovre: Vær opmærksom på fugt- og vandskader

Bent K Rasmussen/Ritzau Scanpix

Selv om vi har haft en mild vinter, så er det især vigtigt at tjekke huset i marts for frostskader, lyder rådet fra ekspert.

En grundig omgang forårsrengøring af huset gør underværker - også udendørs.

Det indebærer blandt andet tagrender, nedløbsrør, soklerne og nedløbsbrønden, fortæller Tine R. Sode, fagekspert i huseftersyn hos Videncentret Bolius.

- I marts måned slipper frosten sit tag i vejret og i huset. Så kan man begynde at se, om frosten har lavet nogle skader, siger hun.

Ifølge Tine R. Sode er en af de typiske skader, at vand eller fugt er kommet ind i huset.

- Nu sner det ikke så meget mere i Danmark, men man kan have fået tøsne ind på loftet, så man skal tjekke, om der ser ud til at være kommet vand eller fugt ind. Det er en rigtig god idé, fortæller hun.

En anbefaling, Tine R. Sode altid giver, er at tjekke husets sokkel efter vinteren.

- Se, om der er skader på soklen. Er der revner i den, så få dem udbedret. Hvis der er revner, kan der trænge vand ind bag ved, som får svært ved at trænge ud igen, og så bliver soklen opfugtet. Det er især, hvis man har kælder, at det er vigtigt at tjekke, om soklen er hel og tæt, siger hun.

Samtidig er det vigtigt at gennemse tagrender og nedløbsrør for utætheder.

- Det har været frostvejr, så der kan have ligget is, som har gjort, at plastik- og metaltagrender er knækket, for når vand fryser, udvider det sig og presser på tagrenderne, fortæller Tine R. Sode.

Hvis et nedløbsrør er beskadiget, kan det være, at vandet ikke når hen til nedløbsbrønden, hvilket kan skabe fugtskader.

- Hvis nedløbsrøret er gået i stykker, bliver muren inde bag ved - om det er facaden, om det er murværk eller træværk - fugtig, og det kan give fugtskader i løbet af meget kort tid. Det kan være fugtskader i facaden, hvis det er pudsen, kan den falde af. Hvis det omhandler mursten, kan fugerne revne. Der kan også komme skader som skimmelsvamp på indersiden af væggen, siger hun.

For Kim Andersen, der er produktionschef hos virksomheden Dansk Tagbearbejdning A/S, fylder tagrender og nedløbsrør også meget.

Specielt i disse år, hvor der kommer mere nedbør end tidligere, er det vigtigt, at ens tagrender kan klare det vand, der kommer.

- Hvis man ikke får renset tagrenderne og får ordnet sit nedløb, sådan at vandet kan rende, så ryger det over og ned ad muren. Jeg har set murværk, hvor murstenene skaller af, fordi de hele tiden er fugtige, fortæller han.

Huset skal passes og plejes for at holde det i stand, fortæller Kim Andersen.

- Man skal sørge for at holde sit hus i orden. Det skal være sundt og rask. Se, at få tingene fikset, inden der går for lang tid. Det er mit råd, siger han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek