Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 01/01/2023 - 10:00

Blachman: Mange mænd sjusker

"X Factors" nestor, Thomas Blachman, har fået lyrisk kam til sit hår, efter at musikeren Simon Kvamm er blevet blandt dommertrioen i årets udgave af programmet.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Af: Af Ritzau Fokus

Gennem de 15 sæsoner, Thomas Blachman har siddet bag dommerbordet i "X Factor", har han haft et væld af kolleger - Remee, Sanne Salomonsen og Anne Linnet for bare at nævne et udpluk.

I årets udgave af "X Factor" entrerer musikeren og multiartisten Simon Kvamm for første gang det populære underholdningsprogram.

Det er en gevinst, lyder det fra dommerveteranen.

- Det er en hyldest til sproget, at Simon er kommet på - mere sprog for mænd, der evner at omsætte følelser. Det er jo ikke mange mænd, der kan det, mener Thomas Blachman.

- Det bliver ofte noget sjusk. "Goddag og farvel". Banaliteter sagt på banale måder. Fedt nok med banale følelser. Men det kræver, at man kan gejle dem lidt op undervejs, inden de bliver udtrykt i ord.

- Musik er også sprog. Det er en abstrakt størrelse, som man skal kunne omsætte i sprog, når man taler om musik.

Det sprog taler Simon Kvamm, lyder det fra Thomas Blachman, der har fået kam til sit hår.

- Jeg har jo siddet i 15 år med dommere, som godt kunne tale lidt. Det kunne de da bestemt - det, man kunne forvente, siger Thomas Blachman og fortsætter:

- Simon er en forfængelig mand - sproget er en forfængelig størrelse. Og jeg kan mærke, at når han taler, så lytter jeg. Det er sindssygt vigtigt. Jeg kan mærke, at jeg har savnet, at lixtallet kommer lidt op i et program, som også er public service. For er der noget, vi har til fælles, så er det sproget.

Hans eget lixtal kan nogle gange får skalaen til at sprænge.

- Selvfølgelig har jeg været der - for guds skyld - alle årene med mit sprog, som folk i mange, mange perioder har sagt, at de ikke forstår, hvad fanden det er, jeg siger. Indtil de finder ud af, at de forstår alting.

- Det er jo måden, man lytter på, man må justere på, mener Thomas Blachman.

Man siger som bekendt, at musik er følelsernes sprog, og det gælder også for Thomas Blachman.

Det er hans førstesprog, bedyrer han.

Dernæst kommer det talte, siger Thomas Blachman.

- Kropssproget har jeg vel også fået styr på - der kommer en fitnesslærer to gange om ugen hjem til mig. Prins Henriks foretrukne.

- Han havde en flot krop, og sådan en vil jeg sgu også have, siger den 59-årige komponist.

Thomas Blachman er dermed i topform til en ny sæson af "X Factor".

Han har ført sine deltagere til tops fem gange og er forsvarende vinder af den seneste sæson.

Her vandt hans unge solist, Mads Moldt, som Thomas Blachman kaldte et unikum sjældent set.

- Jeg sagde jo ikke, at det var den vildeste sæson, der nogensinde kommer til at være. Der var jeg jo taktisk smart. Det ville have været det samme som at lukke programmet, siger Thomas Blachman med et smil.

- Det er, som om i år er det mindre forudsigeligt. Der er virkelig et højt niveau af deltagere. Mange af dem kunne rent faktisk gå hen og vinde - i den rigtige håndtering.

"X Factor" sendes på TV 2 fredag klokken 20.00.

/ritzau/

Filippinerne, 08/04/2025 - 11:31

Skaberne af Gift ved første blik laver nyt datingprogram

Efter en speeddate bliver en række par gift i Filippinerne, hvor de skal tilbringe deres bryllupsrejse, som de ikke bare sådan kan forlade.

Bryllupsklokkerne bimler endnu en gang i bedste sendetid.

Skaberne af "Gift ved første blik", som er et dansk koncept udviklet og produceret af Red Arrow's Snowman Productions, står nu bag et nyt datingprogram på tv.

Det annoncerer Warner Bros. Discovery Danmark i en pressemeddelelse.

I "Stranded on Honeymoon Island" siger en række danske singler ja til hinanden på en strand i Filippinerne.

Deltagerne har dog forinden været på en kort speeddate i Danmark, inden de rejser afsted til Asien. Men de ved dog ikke, hvem af dem, de har været på speeddating med, der bliver deres kommende ægtefælle.

Efter de har sagt ja til hinanden, bliver parrene efterladt på en isoleret strand.

- "Stranded on Honeymoon Island" er en helt ny måde at opleve dating på, siger programmets redaktør, Birgitte Moesgaard, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Seriens præmis bygger på, hvem vi bliver, når vi er fanget i tosomhed uden en nem udvej, og hvordan kærligheden måske vil blomstre, når vi udforsker relationen i helt andre omgivelser, end vi er vant til.

På strandene skal parrene tilbringe deres bryllupsrejse. Her er der fokus på kommunikation og samarbejde, for der er ingen mulighed for at stemple ud, når tingene bliver vanskelige, skriver Warner Bros. Discovery Danmark om programmet.

Sammen skal de på 14 dage undersøge, om kærligheden kan blomstre mellem dem, eller drømmen om at finde den eneste ene vil forblive på Honeymoon Island, lyder det.

"Gift ved første blik" havde premiere på DR i 2013. Som programtitlen antyder, indgår en række singler ægteskab med et komplet fremmed menneske, de møder første gang, idet de siger ja til hinanden.

Den seneste sæson, som var den tiende i rækken, blev sendt i 2024.

Ud af de over 40 par, der har giftet sig på public service-stationen, er det under en håndfuld, der stadig er sammen den dag i dag.

"Stranded on Honeymoon Island", som skaberne af "Gift ved første blik" også står bag, har allerede været lavet i Australien, Belgien, Tyskland, Portugal, Holland og Tjekkiet.

Nu venter den danske udgave, som får premiere 1. maj 2025 på streamingtjenesten Max og på Kanal 5.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 08/04/2025 - 10:02

Lotte Heise skal give ro på DR

Mathias Svold/Ritzau Scanpix

DR lancerer en podcastsamling, der vil hjælpe lytterne til mere ro i hverdagen. Blandt værterne er foruden Lotte Heise også tv-lægen Peter Qvortrup Geisling.

Vil man lukke af for støjen, kan man ifølge DR tænde for public service-stationens nye podcastsatsning "Ro på".

Samlingen består af fem podcasts, som på hver deres måde skaber ro, mental afspænding og bedre livskvalitet, lyder det fra DR i en pressemeddelelse.

I podcastporteføljen finder man blandt andet "Søvnudsigten" med Lotte Heise og Claus Berthelsen som værter.

De vil forsøge at lulle lytterne ind i drømmeland gennem uaktuelle farvandsudsigter, der med mange repetitioner virker utroligt søvndyssende, skriver DR om podcasten.

Mediemastodonten tilbyder også ro på recept - det er i hvert fald titlen på en ny podcast med den kendte læge Peter Qvortrup Geisling som vært.

Her får lytteren videnskabeligt underbyggede råd og øvelser til at få bedre balance i livet.

- Sundhed er det vigtigste i vores liv, og her har vi fire former for sundhed: fysisk, mental, følelsesmæssig og spirituel, lyder det fra Peter Qvortrup Geisling i pressemeddelelsen.

- Af disse fire er mental sundhed og dernæst følelsesmæssig og spirituel sundhed forudsætningerne for at kunne håndtere ens fysiske sundhed. Derfor er det særdeles vigtigt, at vi skaber plads til mental ro.

Ud over rutinerede navne som Lotte Heise og Peter Qvortrup Geisling, der bliver en del af podcastsamlingen "Ro på", kan man også høre en helt ny stemme.

Balletdanseren Astrid Elbo springer ud som vært i programmet "Musik & meditation", hvor hun taler med en kendt gæst om meditation.

Noget, som hun selv har brugt i sit præstationsprægede arbejde på de skrå brædder, lyder det fra DR.

Ud over tre podcasts med værter vil der også være to med musik.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 08/04/2025 - 08:00

FAKTA: Konkurrencerådets analyse af forsikringsmarkedet

* Hvis man forbliver kunde i det samme forsikringsselskab i flere år og ikke genforhandler sin aftale, er det sandsynligt, at man betaler mere for sine forsikringer end nye kunder.

* En ny analyse fra Konkurrencerådet viser, at en kunde, som har haft det samme forsikringsselskab i mindst ti år, i gennemsnit betaler 425 kroner mere om året for sin bilforsikring sammenlignet med en ny kunde.

* Og for indboforsikringen er den årlige merbetaling 240 kroner, mens den er 443 kroner for husforsikringen.

* Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen regulerer forsikringsselskaberne hvert år priserne for de eksisterende kunder ud fra et indeks, som er vokset mere end forbrugerprisindekset.

Kilde: Konkurrencerådet.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 08/04/2025 - 08:00

Forsikringer bliver dyrere: Det kan ofte betale sig at forhandle

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Loyale forsikringskunder, der ikke har genforhandlet deres aftale, betaler ofte mere end nye kunder. Derfor opfordres kunderne til at forhandle.

Mange danskere har den seneste tid oplevet betydelige prisstigninger på deres forsikringer.

En ny analyse fra Konkurrencerådet viser nu, at markedet for forsikringer har indikationer på manglende effektiv konkurrence.

Desuden er der loyalitetsbetaling. Det vil sige, at loyale kunder bidrager mere til selskabernes indtjening, fordi de har højere priser end nye kunder.

Og kunder, som er fyldt 65 år, og kunder med en kort uddannelse betaler også mere.

Ifølge projektleder i Forbrugerrådet Tænk Emil Rosager Schaarup viser den seneste tids prisstigninger og den udfordrede konkurrence på markedet, hvor vigtigt det er, at forbrugere holder øje med deres forsikringspriser.

- En af de åbenlyse grunde til prisstigningerne er jo selvfølgelig, at især de kommercielle forsikringsselskaber skal tjene penge, hvilket er helt naturligt, siger han.

- Men det er også svært at komme udenom, at forsikringsselskaberne har fået højere omkostninger især på hus- og bilforsikringer.

I fremtiden står forsikringsselskaberne overfor større risici - blandt andet på grund af klimaforandringerne.

- Men som forbruger skal man ikke tøve med at lægge pres på sit forsikringsselskab - for eksempel ved at indhente tilbud fra andre selskaber, siger Emil Rosager Schaarup.

Ifølge analysen fra Konkurrencerådet får langt de fleste forsikringskunder - 80 procent - noget ud af at forhandle prisen på deres forsikringer.

- Der er naturligvis en sammenhæng mellem de store prisstigninger, nogle forbruger oplever, og de overskud, som flere forsikringsselskaber har haft. Vi har set eksempler på, at prisen er blevet mere end fordoblet, siger han.

I februar 2025 var forsikringer i gennemsnit knap 17 procent dyrere i forhold til februar 2022.

De største prisstigninger var på blandt andet bolig- og rejseforsikringer. Det viser Danmarks Statistiks forbrugerprisindeks.

Hos Tryg, der er landets største forsikringsselskab, er den såkaldte combined ratio faldet fra 84,5 i 2022 til 81 i 2024. Kort fortalt er det et nøgletal, der viser forholdet mellem selskabets udgifter og indtægter.

Når tallet er under 100, tjener forsikringsselskabet penge. Jo lavere, tallet er, desto bedre indtjening.

Hvis combined ratio er 81, betyder det, at udgifterne udgør 81 kroner for hver 100 kroner i præmieindtægter. De resterende 19 kroner er selskabets indtjening.

Det varierer meget, hvad den enkelte kunde betaler, og hvilke prisstigninger der har været, fordi der er individuelle priser.

Derfor er det vigtigt som forbruger at være opmærksom på, hvad man betaler for sine forsikringer, lyder rådet fra Emil Rosager Schaarup.

- Vi anbefaler, at forbrugere i hvert fald en gang hvert andet år orienterer sig om deres egen forsikringspris og sammenligner den med priser fra andre forsikringsselskaber, siger han.

Brancheforeningen Forsikring & Pension undrer sig over, at Konkurrencerådets analyse viser, at der skulle være indikationer på, at konkurrencen ikke er velfungerende.

- Forsikringsselskaberne kæmper benhårdt om kunderne, lyder det fra administrerende direktør Kent Damsgaard i en pressemeddelelse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek

Privatliv