Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 25/12/2022 - 09:00

Babyboom blandt danske stjerner i 2022

Medina, Thomas Blachman, Caroline Wozniacki, Jeanette Ottesen, Lotte Friis og Christian Degn er blandt de mange, mange kendisser, der er blevet forældre i år.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Af: Af Ritzau Fokus

En masse små stjerneskud er kommet til verden det forgangne år.

Sangerinden Medina sagde velkommen til sin og gemalen Malo Chapsals anden søn, Elliot, som kom til verden, halvandet år efter at de blev forældre for første gang til Tyler.

Også radioparret Maria og Pelle Peter Jencel var godt inde i rutinen, da de blev forældre for anden gang. De har nemlig pseudotvillinger, efter at sønnen Bobby kom til verden 16 måneder efter datteren Penelope.

- Vild, stor, smuk og voldsom oplevelse at bringe endnu et barn til verden, lød det fra den nybagte mor.

Det var også på Instagram, at parret, der mødte hinanden på DR, afslørede nyheden om den forestående familieforøgelse for et års tid siden.

- Ja, vi kunne ikke lige styre os, så til sommer får Penelope en lillebror, skrev Pelle Peter Jencel til et billede af den voksende familie.

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki pensionerede ketsjeren i 2020 for at forfølge sine drømme uden for centercourten.

Her stod at stifte familie med manden David Lee, der har en fortid som basketballspiller, højt på listen.

Sidste år bød de datteren Olivia velkommen til verden, og i sommer nedkom den tidligere Miss Sunshine med sønnen Jack.

- Klar til anden omgang, lød det fra Wozzy.

2022 blev året, hvor Thomas Blachman kunne kalde sig for far til fire.

Hans forlovede, den svenske poet og sangerinde Julia Werup, fødte parrets andet fælles barn, en lille pige, som slutter sig til sønnen Zac.

Fra sit første ægteskab har den 59-årige X Factor-veteran også en søn og en datter.

Fra en far til fire over til en mor til tre.

Det er sangerinden Anna David nemlig blevet, efter at hun fødte sit og kæresten Christians tredje barn, lille Elmer.

Mor til tre er skuespillerinden Mia Jexen også blevet, efter at hun i sommer nedkom med sin og manden Mads' tredje datter.

Far til tre kan musikeren Mattias Hundebøll derimod kalde sig.

Han og hustruen Marie Plum fik i foråret datteren Soleima, som slutter sig til sine to storebrødre, Carl-Egon og Ejner Bob.

Mor til to er skuespillerinden Sara Hjort Ditlevsen blevet i år. Sammen med sin mand, lægen Jacob Lawaetz, har hun fået en søn, og dermed er datteren Selma blevet storesøster.

Også DR-værten Mette Bluhme Rieck blev mor for anden gang i år. Sammen med sin forlovede, Bruun Rasmussens vurderings- og salgsdirektør, Kasper Nielsen, fik de deres andet fælles barn, lille Bille.

Kasper Nielsen derimod kan kalde sig for far til fire. Han har nemlig to børn fra et tidligere forhold.

Svømmeparret Jeanette Ottesen og Marco Loughran gemte på en sød hemmelighed, da de troppede op på den røde løber til premieren på den nye The Batman-film 1. marts. Hun ventede nemlig parrets andet barn, som kom til verden i september.

Få måneder efter brast idyllen, da Jeanette Ottesen oplyste, at hun og Marco Loughran skulle skilles, fordi de ikke længere delte samme værdier og ønsker for et ægteskab.

- Det er selvsagt et voldsomt sted at være, særligt som nybagt mor, og lige nu er mit fokus på mine børns og min trivsel, skrev hun på Instagram.

En række danske kendisser har i 2022 indtaget rollen som forældre for allerførste gang.

Endnu en svømmer blev nemlig også mor i 2022.

Det var en svær fødsel, men i sommer fik den tidligere topatlet og nuværende P4-vært Lotte Friis endelig sin og gemalen Christoffer Schnack Ringøs lille datter, Andrea, i armene.

Parret mødte hinanden med et brag på den sidste dag i 2016.

I metroen på vej til hver sin fest for at fejre nytår spottede de hinanden i mængden, og det var kærlighed ved første blik.

Det var en længe ventet drøm, der gik i opfyldelse for tv-værten Tina Müller, da hun sammen med kæresten og kollegaen Anders Rud i efteråret blev forældre til datteren Emma.

Den 45-årige sportsvært har i tidligere interview fortalt, at hun havde opgivet drømmen om at blive mor.

Livet var gået hurtigt med ambitioner, oplevelser og karriere, og pludselig var hun 38 år og single. Derfor besluttede hun at blive solomor og var egentlig ved at gå i gang med at få et donorbarn.

Faktisk sad hun med en kanyle og skulle injicere sig selv med en hormonindsprøjtning for at begynde fertilitetsbehandlingen, da hun fortrød.

Hun skulle ikke have et barn alene.

Det fortalte hun i et åbenhjertigt interview med Femina bragt i november 2020.

- Jeg følte, at der ville være en risiko for, at jeg satte et barn i verden på en præmis om, at nu skulle det barn gøre mig lykkelig. Og den præmis ville jeg ikke trække ned over et barn, sagde hun dengang til magasinet.

Tina Müller afslørede i foråret 2021, at hun havde fået en kæreste, som hun var mere parat til end nogensinde før.

Det var ikke længere karrieren, der fyldte. Der var også plads til andre prioriteter, sagde hun til Alt for damerne i april 2022.

Måneden efter annoncerede hun på Instagram, at hun og kæresten skulle være forældre.

- Vi venter os et lille mirakel til oktober, jublede Tina Müller.

Skuespilleren Thue Ersted Rasmussen har roller i successerier som "Sunday" og "Sygeplejeskolen" og endda spillet superskurk i Hollywood-franchisen "Fast and the Furious". Men i foråret indtog han sit livs rolle, da han og kæresten Katrine Lynggaard blev forældre til en lille søn.

En lille søn fik tv-værten Christian Degn også, da kæresten Trine Johst Vammen fødte parrets dreng, Vagn, en sommerdag ved en planlagt hjemmefødsel.

Parret mødte hinanden gennem Christian Degns kendte kollega Mette Helena Rasmussen, der er dommer i byggeprogrammet "Nybyggerne".

Hun agerede nemlig Kirsten Giftekniv og efterlyste en date til ham gennem sine følgere på Instagram. Det sagde pladask mellem Christian Degn og Trine Johst Vammen i sommeren 2021.

Efter et års forhold udvidede de så familien med sønnike.

- At blive far har grundlæggende ændret mit liv helt radikalt. Det er både i praktik, at livet er blevet helt anderledes. Det er også i tanker og følelser om livet. Nu ser jeg livet i et større perspektiv, har han sagt i et Ritzau-interview.

/ritzau/

København, 21/07/2024 - 08:00

FAKTA: Facts om Michael Carøe

* Michael Carøe er entertainer, tv-vært, komiker, konferencier, sanger og skuespiller.

* I 1984 blev han uddannet som skuespiller på Statens Teaterskole.

* Han har blandt andet medvirket i filmen "Der var engang en dreng", tv-serien "Nikolaj og Julie" samt komedieserien "Klovn", hvor han, ligesom Casper Christensen og Frank Hvam, spiller en fiktionaliseret udgave af sig selv. Han medvirker desuden i alle tre Klovn-film.

* I 1998 lancerede han sit første show, "Welcome to my Way", på Bellevue Teateret, hvor han sang adskillige amerikanske hits. Året efter kom det andet show, "Afskedsshow vol. 1", og i 2002 optrådte han med showet "Back in Business".

* Privat er han gift med skuespiller Linda Laursen. Sammen har de en voksen søn.

Kilder: danskefilm.dk og Billed-Bladet

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/07/2024 - 08:00

Michael Carøe: Jeg er ikke rig nok til at lave ingenting

Den kendte entertainer og crooner Michael Carøe lever for at synge, men overlever ved at optræde.

Musik og sang har en helt særlig plads i Michael Carøes liv. For ham er musik ligesom at løse en kryds og tværs eller en sudoku.

- Det er noget, jeg altid vil dyrke - uanset om jeg får penge for det eller ej, siger han og tilføjer:

- Outlettet ved at optræde er noget andet. Det er forretningen.

Sammen med Zindy Laursen skal han synge for til Tivolis fællessangkoncept "Syng med i Tivoli" på Plænen 25. juli.

For Michael Carøe er det interaktionen mellem scene og publikum, der er det spændende.

- Jeg tror, at det er 10-15 år siden, at jeg - i hvert fald i min bevidsthed - stoppede med at optræde. Jeg synes, at det er meget sjovere at være sammen med folk, siger den 63-årige crooner.

- Jeg kan godt lide det her med at stille mine kompetencer til rådighed for en eller anden situation. Om det er en privat fest eller en offentlig fest.

Under coronanedlukningerne fik flere øjnene op for fællessang, da DR med komponist og dirigent Phillip Faber i spidsen lancerede sangprogrammer, der opfordrede seerne til at synge med derhjemme.

Men for Michael Carøe bragte den verdensomspændende pandemi også andet med sig.

- Jeg er blevet absurd begejstret for at lave ingenting, og det er lidt problematisk, for det er jeg ikke rig nok til. Så det er en lidt konfliktfyldt erkendelse, siger han og griner.

Når han går på scenen i Tivoli bliver det med sange fra den amerikanske sangskat.

I knap tre årtier har amerikansk musik været noget, Michael Carøe har dyrket i sit professionelle virke, og han har flere gange optrådt med de sange, der gjorde Dean Martin og Frank Sinatra kendte.

Han husker særligt premieren på sit show "Welcome to my Way" på Bellevue Teateret i Klampenborg i 1998.

- Jeg skulle optræde med flere af de største amerikanske hits, men dem har Frank Sinatra selvfølgelig sunget en del af, fortæller Michael Carøe.

- Men natten til premieren dør Frank Sinatra.

Derfor besluttede Michael Carøe og hans hold, at de skulle lave en særlig hyldest til det afdøde crooner-ikon.

Da 11-mands-bandet spillede tonerne til Sinatra-hittet "My Way", blev taget i teateret rullet fra, så man kunne se nattehimlen.

- Så lavede vi en aftale med lysmanden om, at han skulle fjerne lyset fra mig og pege dem op i himlen, fortæller Michael Carøe.

- Det var et virkelig magisk øjeblik. Der sad 200 mennesker i salen, der også vidste, hvad det handlede om.

Frank Sinatra vil selvfølgelig også være at finde i sangrepertoiret 25. juli i Tivoli.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 20/07/2024 - 10:00

FAKTA: Ingredienser til frangipane

Up-side-down frangipane med grillede jordbær.

* 100 gram blødt smør.

* 100 gram sukker.

* 2 små æg.

* 100 gram mandelmel.

* 10 gram mel.

* 100 gram brun farin.

* 50 gram vand.

* 200 gram ordnede jordbær.

Kilde: Lasse Zacho Andersen, kok og køkkenchef på restaurant Gaia på Vejrø.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 20/07/2024 - 10:00

FAKTA: Ingredienser til ret med grillede ferskner

Grillede ferskner med friske hindbær.

* 300 gram piskefløde.

* 50 gram mascarpone.

* 30 gram flormelis.

* 10 gram sukker.

* 1 vaniljestang.

* 1 lille håndfuld timian.

* 1 lille håndfuld basilikum.

* 4 ferskner.

* 150 gram hindbær.

* 100 gram god, dansk honning.

* 2 gram fint salt.

Kilde: Lasse Zacho Andersen, kok og køkkenchef på restaurant Gaia på Vejrø.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek