Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 25/12/2022 - 09:00

Babyboom blandt danske stjerner i 2022

Medina, Thomas Blachman, Caroline Wozniacki, Jeanette Ottesen, Lotte Friis og Christian Degn er blandt de mange, mange kendisser, der er blevet forældre i år.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Af: Af Ritzau Fokus

En masse små stjerneskud er kommet til verden det forgangne år.

Sangerinden Medina sagde velkommen til sin og gemalen Malo Chapsals anden søn, Elliot, som kom til verden, halvandet år efter at de blev forældre for første gang til Tyler.

Også radioparret Maria og Pelle Peter Jencel var godt inde i rutinen, da de blev forældre for anden gang. De har nemlig pseudotvillinger, efter at sønnen Bobby kom til verden 16 måneder efter datteren Penelope.

- Vild, stor, smuk og voldsom oplevelse at bringe endnu et barn til verden, lød det fra den nybagte mor.

Det var også på Instagram, at parret, der mødte hinanden på DR, afslørede nyheden om den forestående familieforøgelse for et års tid siden.

- Ja, vi kunne ikke lige styre os, så til sommer får Penelope en lillebror, skrev Pelle Peter Jencel til et billede af den voksende familie.

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki pensionerede ketsjeren i 2020 for at forfølge sine drømme uden for centercourten.

Her stod at stifte familie med manden David Lee, der har en fortid som basketballspiller, højt på listen.

Sidste år bød de datteren Olivia velkommen til verden, og i sommer nedkom den tidligere Miss Sunshine med sønnen Jack.

- Klar til anden omgang, lød det fra Wozzy.

2022 blev året, hvor Thomas Blachman kunne kalde sig for far til fire.

Hans forlovede, den svenske poet og sangerinde Julia Werup, fødte parrets andet fælles barn, en lille pige, som slutter sig til sønnen Zac.

Fra sit første ægteskab har den 59-årige X Factor-veteran også en søn og en datter.

Fra en far til fire over til en mor til tre.

Det er sangerinden Anna David nemlig blevet, efter at hun fødte sit og kæresten Christians tredje barn, lille Elmer.

Mor til tre er skuespillerinden Mia Jexen også blevet, efter at hun i sommer nedkom med sin og manden Mads' tredje datter.

Far til tre kan musikeren Mattias Hundebøll derimod kalde sig.

Han og hustruen Marie Plum fik i foråret datteren Soleima, som slutter sig til sine to storebrødre, Carl-Egon og Ejner Bob.

Mor til to er skuespillerinden Sara Hjort Ditlevsen blevet i år. Sammen med sin mand, lægen Jacob Lawaetz, har hun fået en søn, og dermed er datteren Selma blevet storesøster.

Også DR-værten Mette Bluhme Rieck blev mor for anden gang i år. Sammen med sin forlovede, Bruun Rasmussens vurderings- og salgsdirektør, Kasper Nielsen, fik de deres andet fælles barn, lille Bille.

Kasper Nielsen derimod kan kalde sig for far til fire. Han har nemlig to børn fra et tidligere forhold.

Svømmeparret Jeanette Ottesen og Marco Loughran gemte på en sød hemmelighed, da de troppede op på den røde løber til premieren på den nye The Batman-film 1. marts. Hun ventede nemlig parrets andet barn, som kom til verden i september.

Få måneder efter brast idyllen, da Jeanette Ottesen oplyste, at hun og Marco Loughran skulle skilles, fordi de ikke længere delte samme værdier og ønsker for et ægteskab.

- Det er selvsagt et voldsomt sted at være, særligt som nybagt mor, og lige nu er mit fokus på mine børns og min trivsel, skrev hun på Instagram.

En række danske kendisser har i 2022 indtaget rollen som forældre for allerførste gang.

Endnu en svømmer blev nemlig også mor i 2022.

Det var en svær fødsel, men i sommer fik den tidligere topatlet og nuværende P4-vært Lotte Friis endelig sin og gemalen Christoffer Schnack Ringøs lille datter, Andrea, i armene.

Parret mødte hinanden med et brag på den sidste dag i 2016.

I metroen på vej til hver sin fest for at fejre nytår spottede de hinanden i mængden, og det var kærlighed ved første blik.

Det var en længe ventet drøm, der gik i opfyldelse for tv-værten Tina Müller, da hun sammen med kæresten og kollegaen Anders Rud i efteråret blev forældre til datteren Emma.

Den 45-årige sportsvært har i tidligere interview fortalt, at hun havde opgivet drømmen om at blive mor.

Livet var gået hurtigt med ambitioner, oplevelser og karriere, og pludselig var hun 38 år og single. Derfor besluttede hun at blive solomor og var egentlig ved at gå i gang med at få et donorbarn.

Faktisk sad hun med en kanyle og skulle injicere sig selv med en hormonindsprøjtning for at begynde fertilitetsbehandlingen, da hun fortrød.

Hun skulle ikke have et barn alene.

Det fortalte hun i et åbenhjertigt interview med Femina bragt i november 2020.

- Jeg følte, at der ville være en risiko for, at jeg satte et barn i verden på en præmis om, at nu skulle det barn gøre mig lykkelig. Og den præmis ville jeg ikke trække ned over et barn, sagde hun dengang til magasinet.

Tina Müller afslørede i foråret 2021, at hun havde fået en kæreste, som hun var mere parat til end nogensinde før.

Det var ikke længere karrieren, der fyldte. Der var også plads til andre prioriteter, sagde hun til Alt for damerne i april 2022.

Måneden efter annoncerede hun på Instagram, at hun og kæresten skulle være forældre.

- Vi venter os et lille mirakel til oktober, jublede Tina Müller.

Skuespilleren Thue Ersted Rasmussen har roller i successerier som "Sunday" og "Sygeplejeskolen" og endda spillet superskurk i Hollywood-franchisen "Fast and the Furious". Men i foråret indtog han sit livs rolle, da han og kæresten Katrine Lynggaard blev forældre til en lille søn.

En lille søn fik tv-værten Christian Degn også, da kæresten Trine Johst Vammen fødte parrets dreng, Vagn, en sommerdag ved en planlagt hjemmefødsel.

Parret mødte hinanden gennem Christian Degns kendte kollega Mette Helena Rasmussen, der er dommer i byggeprogrammet "Nybyggerne".

Hun agerede nemlig Kirsten Giftekniv og efterlyste en date til ham gennem sine følgere på Instagram. Det sagde pladask mellem Christian Degn og Trine Johst Vammen i sommeren 2021.

Efter et års forhold udvidede de så familien med sønnike.

- At blive far har grundlæggende ændret mit liv helt radikalt. Det er både i praktik, at livet er blevet helt anderledes. Det er også i tanker og følelser om livet. Nu ser jeg livet i et større perspektiv, har han sagt i et Ritzau-interview.

/ritzau/

Malmø, 17/04/2024 - 20:58

Sverige varsler øgede sikkerhedstiltag ved Eurovision

Laurie Dieffembacq/Ritzau Scanpix

Malmø er i år vært for Eurovision. Forud for konkurrencen har Israels deltagelse været til stor debat.

Når dette års Eurovision løber af stablen i Malmø, vil det være flankeret af øgede sikkerhedstiltag.

På grund af krigen i Gaza har Israels deltagelse ført til stor debat.

Og forud for begivenheden er der indgivet flere ansøgninger for at få tilladelse til at protestere mod, at landet er med i årets sangkonkurrence.

Imens har svenske myndigheder sagt, at der politimæssigt vil komme forstærkninger fra både Danmark og Norge.

- Denne gang kommer der til at være meget politi i Malmø - med deres sædvanlige bevæbning, men også med større våben, herunder maskinpistoler.

- Dem er vi ikke vant til at se i Sverige og Malmø, har Petra Stenkula, chef for Malmø Politi, udtalt.

Rigspolitiet bekræfter over for Ritzau, at danske politifolk skal assistere under afviklingen af Eurovision.

- Det er korrekt, at dansk politi - efter anmodning fra svensk politi - assisterer med personale og materiel i forbindelse med afholdelse af Eurovision i Sverige.

- Dansk politi har også ved flere andre lejligheder assisteret Sverige i politimæssige indsatser, og dansk og svensk politi har ligeledes trænet sammen, siger politiinspektør Thomas Marconi i et skriftligt citat.

Af hensyn til det svenske politis planlægning vil politiinspektøren ikke uddybe omfanget af assistancen, eller hvilken type materiel der bliver tale om.

Han siger videre, at det desuden er almindelig praksis hos det danske politi, at man ikke giver detaljer om planerne for politiindsatser.

De to semifinaler i årets Eurovision finder sted den 7. og 9. maj, mens finalen afvikles 11. maj.

Vinderen af dette års danske melodigrandprix, Saba, repræsenterer Danmark.

Hun var blandt de deltagere, der i slutningen af marts, kom med en fælles udtalelse på Instagram, hvori de opfordrede til våbenhvile og fred i Gaza.

I ugen, der leder op til begivenheden, ventes mere end 100.000 at komme til Malmø.

I forbindelse med sangkonkurrencen vil sikkerhedskontrollen blive intensiveret, især når der handler om at få adgang til forskellige steder, hvor det også vil være forbudt at medbringe tasker.

Det har Malmøs sikkerhedschef, Per-Erik Ebbeståhl, varslet på et pressemøde.

- Til de forskellige begivenheder, der er knyttet til Eurovision, vil sikkerhedsforanstaltninger være tydeligt synlige.

Eurovision arrangeres i år af European Broadcasting Union (EBU) og det svenske medie SVT.

Ifølge begivenhedens executive producer Ebba Adielsson fra SVT er sikkerhedsplanen "yderst stabil".

- Det, der skræmmer mig mest, er, at folk er for bange for at deltage i begivenheden, siger hun.

/ritzau/AFP

Læs Mere >>

Fredensborg, 17/04/2024 - 19:53

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kong Frederik og dronning Mary vil blive mødt af flag, når parret skifter residens til Fredensborg Slot i maj.

Kong Frederik og dronning Mary vil den 2. maj skifte residens til Fredensborg Slot, hvor kongefamilien vil bo i de følgende måneder.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Kongeparret fortsætter dermed traditionen for at bruge det nordsjællandske slot som residens i sommerhalvåret, hvilket også dronning Margrethe igen i år gør.

Hun har allerede skiftet residens til Fredensborg Slot.

Det gjorde hun efter et påskeophold på Marselisborg Slot i Aarhus.

Når kong Frederik og dronning Mary ankommer til Fredensborg den 2. maj klokken 17, vil de blive modtaget med flag og sang.

Det er Fredensborg Slotskirkes Pigekor og Fredensborg Brass Ensemble, der skal levere musikken.

Siden 1988 har borgere i Fredensborg budt kongefamilien velkommen, når den i foråret skifter residens, og traditionen er vigtig for byen.

Det siger borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen (S) i en pressemeddelelse.

- Det er en stor glæde, at vi kan fortsætte denne smukke tradition og byde vores nye kongepar velkommen til Fredensborg.

- Jeg ved, at det betyder rigtig meget for borgerne, at vi på denne måde hilser på hinanden, synger sammen og ønsker alle en god sommer, siger han.

Kongeparret skal ikke bo på selve Fredensborg Slot, men derimod i Kancellihuset.

Huset var parrets primære residens frem til 2010. Siden har de boet i Kancellihuset, når de har resideret på Fredensborg Slot.

Også fremover vil huset være den faste residens for kongeparret, når der tages længerevarende ophold på Fredensborg Slot, oplyser kongehuset.

Inden kongen og dronningen ankommer til Fredensborg, skal de på sejltur på kongeskibet "Dannebrog".

Kongeparret stiger om bord den 2. maj klokken 12 i Københavns havn.

Derpå sejler skibet nordpå og anløber Helsingør Havn klokken 15.30, hvorefter kongeparret kører til Fredensborg.

Med sejlturen indleder kong Frederik og dronning Mary deres første sejlsæson som kongepar.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 17/04/2024 - 10:00

FAKTA: Tre tip til en madplan der holder

* Skab overblik, så du har styr på, hvad du allerede har i køleskabet, skufferne og fryseren, så du kan lave din madplan med udgangspunkt i, hvad du allerede har på lager.

* Sørg for at planlægge måltider, som du glæder dig til at spise. Gør du ikke det, risikerer du nemt at blive fristet til at bestille take away.

* Spring over, hvor gærdet er lavest. Køb den færdige pizzadej i supermarkedet for eksempel. Det skal være overskueligt at følge madplanen.

Kilde: Kristine Melgaard-Mani, der er forfatter til bogen "Familieliv på budget".

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 17/04/2024 - 10:00

Stil din take away-sult med hjemmelavet fastfood

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Der er penge at spare ved altid at have ingredienser ved hånden til at kreere hurtige retter, der kan erstatte bestillingen hos din lokale pizzamand.

Trætte dage kalder på lette løsninger i køkkenet. Men i stedet for at falde for take away-fristelsen kan du kaste dig ud i at lave din egen fastfood.

Det gør Kristine Melgaard-Mani, som står bag den nye kogebog "Familieliv på budget", der rummer gode fif til, hvordan især børnefamilien kan spare på madbudgettet.

- De gange, vi køber pizzaer for 250 kroner, sidder jeg altid tilbage med en ærgerlig følelse bagefter, fordi jeg tænker på, hvad vi kunne have brugt de 250 kroner på i stedet for, siger hun.

En af favoritterne hjemme hos Kristine Melgaard-Mani er kebabpizza. Den kan du lave hurtigt og nemt ved at bruge pizzabunde eller -dej, som kan købes færdige i supermarkedet.

Smør noget pizzasauce på bundene, og drys dem med revet mozzarella. Kom pizzaerne i en forvarmet ovn, og snit imens noget grønt. Det kan være icebergsalat eller spidskål samt agurk og tomat og løg. Herefter steger du kebabkød fra frost på panden.

Når pizzaerne er færdigbagte, hiver du dem ud af ovnen og topper med grønt, kebabkød og en dressing.

- En god dressing eller syltede rødløg kan gøre en stor forskel for de her retter. Det er sådan nogle små ting, der gør, at maden smager af langt mere, siger Kristine Melgaard-Mani og fortsætter:

- Vi har også udvidet vores krydderiskab. Før havde vi altid paprika, timian og oregano stående, hvor nu har vi flere forskellige smage, og det kan virkelig løfte retterne. Det samme kan som sagt syltede rødløg eller en god chiliolie.

En anden sikker vinder i Kristine Melgaard-Manis fastfoodkatalog er en kyllingeburger med salsa. Her bruger hun kyllingebøffer fra frost, som tilberedes efter anvisningen på pakken.

Bøfferne ryger ind i varmede burgerboller, der er smurt med mayonnaise og fyldt med et par salatblade, en skive cheddarost og et skvæt salsa.

- De her retter tager ikke længere tid for os at lave, end det ville tage at starte bilen og køre af sted for at hente maden et andet sted fra, siger Kristine Melgaard-Mani, der derfor altid har ingredienser på lager til en eller flere af de hurtige retter.

- Det er slet ikke hver uge, at vi spiser det, men det er fedt at have i skabet og fryseren, hvis det nu skulle blive aktuelt, siger hun.

Kogebogen "Familieliv på budget" udkommer 22. april på forlaget Grønningen 1.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek