Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 25/12/2022 - 09:00

Babyboom blandt danske stjerner i 2022

Medina, Thomas Blachman, Caroline Wozniacki, Jeanette Ottesen, Lotte Friis og Christian Degn er blandt de mange, mange kendisser, der er blevet forældre i år.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Af: Af Ritzau Fokus

En masse små stjerneskud er kommet til verden det forgangne år.

Sangerinden Medina sagde velkommen til sin og gemalen Malo Chapsals anden søn, Elliot, som kom til verden, halvandet år efter at de blev forældre for første gang til Tyler.

Også radioparret Maria og Pelle Peter Jencel var godt inde i rutinen, da de blev forældre for anden gang. De har nemlig pseudotvillinger, efter at sønnen Bobby kom til verden 16 måneder efter datteren Penelope.

- Vild, stor, smuk og voldsom oplevelse at bringe endnu et barn til verden, lød det fra den nybagte mor.

Det var også på Instagram, at parret, der mødte hinanden på DR, afslørede nyheden om den forestående familieforøgelse for et års tid siden.

- Ja, vi kunne ikke lige styre os, så til sommer får Penelope en lillebror, skrev Pelle Peter Jencel til et billede af den voksende familie.

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki pensionerede ketsjeren i 2020 for at forfølge sine drømme uden for centercourten.

Her stod at stifte familie med manden David Lee, der har en fortid som basketballspiller, højt på listen.

Sidste år bød de datteren Olivia velkommen til verden, og i sommer nedkom den tidligere Miss Sunshine med sønnen Jack.

- Klar til anden omgang, lød det fra Wozzy.

2022 blev året, hvor Thomas Blachman kunne kalde sig for far til fire.

Hans forlovede, den svenske poet og sangerinde Julia Werup, fødte parrets andet fælles barn, en lille pige, som slutter sig til sønnen Zac.

Fra sit første ægteskab har den 59-årige X Factor-veteran også en søn og en datter.

Fra en far til fire over til en mor til tre.

Det er sangerinden Anna David nemlig blevet, efter at hun fødte sit og kæresten Christians tredje barn, lille Elmer.

Mor til tre er skuespillerinden Mia Jexen også blevet, efter at hun i sommer nedkom med sin og manden Mads' tredje datter.

Far til tre kan musikeren Mattias Hundebøll derimod kalde sig.

Han og hustruen Marie Plum fik i foråret datteren Soleima, som slutter sig til sine to storebrødre, Carl-Egon og Ejner Bob.

Mor til to er skuespillerinden Sara Hjort Ditlevsen blevet i år. Sammen med sin mand, lægen Jacob Lawaetz, har hun fået en søn, og dermed er datteren Selma blevet storesøster.

Også DR-værten Mette Bluhme Rieck blev mor for anden gang i år. Sammen med sin forlovede, Bruun Rasmussens vurderings- og salgsdirektør, Kasper Nielsen, fik de deres andet fælles barn, lille Bille.

Kasper Nielsen derimod kan kalde sig for far til fire. Han har nemlig to børn fra et tidligere forhold.

Svømmeparret Jeanette Ottesen og Marco Loughran gemte på en sød hemmelighed, da de troppede op på den røde løber til premieren på den nye The Batman-film 1. marts. Hun ventede nemlig parrets andet barn, som kom til verden i september.

Få måneder efter brast idyllen, da Jeanette Ottesen oplyste, at hun og Marco Loughran skulle skilles, fordi de ikke længere delte samme værdier og ønsker for et ægteskab.

- Det er selvsagt et voldsomt sted at være, særligt som nybagt mor, og lige nu er mit fokus på mine børns og min trivsel, skrev hun på Instagram.

En række danske kendisser har i 2022 indtaget rollen som forældre for allerførste gang.

Endnu en svømmer blev nemlig også mor i 2022.

Det var en svær fødsel, men i sommer fik den tidligere topatlet og nuværende P4-vært Lotte Friis endelig sin og gemalen Christoffer Schnack Ringøs lille datter, Andrea, i armene.

Parret mødte hinanden med et brag på den sidste dag i 2016.

I metroen på vej til hver sin fest for at fejre nytår spottede de hinanden i mængden, og det var kærlighed ved første blik.

Det var en længe ventet drøm, der gik i opfyldelse for tv-værten Tina Müller, da hun sammen med kæresten og kollegaen Anders Rud i efteråret blev forældre til datteren Emma.

Den 45-årige sportsvært har i tidligere interview fortalt, at hun havde opgivet drømmen om at blive mor.

Livet var gået hurtigt med ambitioner, oplevelser og karriere, og pludselig var hun 38 år og single. Derfor besluttede hun at blive solomor og var egentlig ved at gå i gang med at få et donorbarn.

Faktisk sad hun med en kanyle og skulle injicere sig selv med en hormonindsprøjtning for at begynde fertilitetsbehandlingen, da hun fortrød.

Hun skulle ikke have et barn alene.

Det fortalte hun i et åbenhjertigt interview med Femina bragt i november 2020.

- Jeg følte, at der ville være en risiko for, at jeg satte et barn i verden på en præmis om, at nu skulle det barn gøre mig lykkelig. Og den præmis ville jeg ikke trække ned over et barn, sagde hun dengang til magasinet.

Tina Müller afslørede i foråret 2021, at hun havde fået en kæreste, som hun var mere parat til end nogensinde før.

Det var ikke længere karrieren, der fyldte. Der var også plads til andre prioriteter, sagde hun til Alt for damerne i april 2022.

Måneden efter annoncerede hun på Instagram, at hun og kæresten skulle være forældre.

- Vi venter os et lille mirakel til oktober, jublede Tina Müller.

Skuespilleren Thue Ersted Rasmussen har roller i successerier som "Sunday" og "Sygeplejeskolen" og endda spillet superskurk i Hollywood-franchisen "Fast and the Furious". Men i foråret indtog han sit livs rolle, da han og kæresten Katrine Lynggaard blev forældre til en lille søn.

En lille søn fik tv-værten Christian Degn også, da kæresten Trine Johst Vammen fødte parrets dreng, Vagn, en sommerdag ved en planlagt hjemmefødsel.

Parret mødte hinanden gennem Christian Degns kendte kollega Mette Helena Rasmussen, der er dommer i byggeprogrammet "Nybyggerne".

Hun agerede nemlig Kirsten Giftekniv og efterlyste en date til ham gennem sine følgere på Instagram. Det sagde pladask mellem Christian Degn og Trine Johst Vammen i sommeren 2021.

Efter et års forhold udvidede de så familien med sønnike.

- At blive far har grundlæggende ændret mit liv helt radikalt. Det er både i praktik, at livet er blevet helt anderledes. Det er også i tanker og følelser om livet. Nu ser jeg livet i et større perspektiv, har han sagt i et Ritzau-interview.

/ritzau/

Oslo, 19/04/2024 - 12:56

Kong Harald vender tilbage efter operation og sygdom

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Ifølge dronning Sonja går det kong Harald "meget, meget bedre" efter sygdomsforløb.

Norges kong Harald vender mandag tilbage til pligterne efter sit sygdomsforløb.

Det fremgår af det norske kongehus' hjemmeside fredag.

Kongen blev syg under en ferie i Malaysia i slutningen af februar.

Han blev kort efter bragt hjem til Norge med et ambulancefly og har i Norge fået indopereret en pacemaker, som skal stabilisere hans hjerterytme.

Tirsdag sagde hans hustru, dronning Sonja, til NRK, at det går kongen "meget, meget bedre".

På hjemmesiden står der nu, at kongen skal modtage forsvarschefen i audiens mandag.

Torsdag sidste uge oplyste kongehuset, at kongen var blevet udskrevet fra Rigshospitalet i Oslo.

Kong Harald er 87 år og har de seneste år flere gange været ramt af sygdom, som har krævet hospitalsbehandling.

Den 6. marts udsendte kongen og dronning Sonja en pressemeddelelse, hvor de takkede den norske befolkning for opmærksomheden i forbindelse med kongens sygdom.

- Vi føler et stort behov for at takke for al omsorg, hjælp og støtte, i forbindelse med at kongen blev syg på vores ferie i Malaysia.

- Vi har mærket varmen strømme fra det norske folk i denne tid. Det store engagement har rørt og styrket os. Tusind tak til alle for den omsorg, som I har vist os i familien, lød det fra kongeparret.

Kong Harald har siddet på tronen siden 1991. Han og dronning Sonja har to børn, kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise.

Under kongens sygemelding har kronprins Haakon overtaget hans opgaver.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 19/04/2024 - 12:00

FAKTA: Anette Støvelbæk

* 56-årige Anette Støvelbæk blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1997.

* Hun fik sit gennembrud i dogmefilmen "Italiensk for begyndere" fra 2000. Siden er hun kendt fra store roller i DR-dramaet "Krøniken" og fra TV 2-serierne "Lærkevej", "Sygeplejeskolen" og "Badehotellet".

* Privat er hun gift med den verdenskendte danske stjerneskuespiller Lars Mikkelsen.

* De har spillet over for hinanden mange gange. Ud over "Badehotellet" har de blandt andet begge medvirket i "De fortabte sjæles ø" fra 2007 og "Venuseffekten" fra 2021.

* Sammen har de sønnerne Lue Støvelbæk, som blev uddannet skuespiller i 2019, og Thor Støvelbæk, som læser til skuespiller ved Statens Scenekunstskole i Odense.

Kilde: danskefilm.dk.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 19/04/2024 - 10:00

FAKTA: Antal sommerhuse stiger lidt år for år

* 2024: 223.118 sommerhuse.

* 2023: 222.066 sommerhuse.

* 2020: 221.024 sommerhuse.

Kilde: Danmarks Statistiks opgørelse over boligbestanden herunder antallet af sommerhuse uden CPR-tilmelding.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 19/04/2024 - 10:00

Sommerdrømme-dommer: Sådan får du mere plads i sommerhuset

Hans Ravn/TV2/Ritzau Scanpix

Hvis sommerhuset føles klemt eller dårligt udnyttet, får du her dommer i TV2-programmet "Sommerdrømme" Patrick Bentsens bedste råd til at optimere pladsen.

Sommerhuset skal ofte rumme et skiftende hold af gæster - fra familien til vennegruppen. Og derfor kan det ellers hyggelige sommerhus måske komme til at føles en smule klemt, når det fyldes op med gode mennesker.

Men du kan godt optimere pladsen i sommerhuset - uden at skulle have den store pengepung op til tilbygning.

Det fortæller Patrick Bentsen, som er tømrermester og dommer på TV2-programmet "Sommerdrømme", hvor en række hold dyster i at sætte et sommerhus i stand - og potentielt vinde det.

Her får du hans råd til, hvor du skal sætte ind.

1) Optimer rumfordelingen.

Et godt sted at starte er at se på rumfordelingen. For med lidt snilde kan du måske udnytte kvadratmeterne bedre, der hvor I faktisk helst vil opholde jer.

- Jeg oplever, at folk gerne vil have store opholdsrum i sommerhuset, hvor familien eller vennerne kan samles og spille eller få nogle drinks, siger Patrick Bentsen.

- Så gå efter at lave små værelser, hvor der lige er plads til et lille skab og en seng, og få renoveret opholdsrummene store, siger han.

Hvis man ikke er bange for at smøge ærmerne op og kan lave lidt selv, så er det ifølge tømrermesteren ikke uoverskueligt at lægge en væg ned og sætte nogle nye op. Det kan være lette gipsvægge, eller i ældre sommerhuse kan det være trævægge med træbeklædning.

- I de mindre sommerhuse er der som regel ikke noget, der er bærende inde midt i, så der vil man sagtens kunne lægge en væg ned, siger han.

Husk dog, at når væggen er væk, venter der lidt arbejde med at reparere loft og gulv, der hvor den stod før.

2) Udnyt uderummene.

Føler du dig begrænset af husets fire vægge, råder Patrick Bentsen til også at tage et kig udenfor.

- Det er jo ikke alle, der bare lige bygger til - eller lægger en væg ned. Det kan jo være en bekostelig affære. Men hvis man har et godt uderum, kan man vinde en del kvadratmeter, siger han.

Tømrermesteren råder til at prøve at skabe nogle rum i haven, som indbyder til at opholde sig og nyde sommerhuslivet:

- Det kan være en stor terrasse, og nogle steder du kan ligge og dase i skyggen. Man kan måske lave en lille overdækning eller en pergola, hvor man kan sidde ude.

Hvis man ikke er helt stærk på håndværk og finish, er uderummet ifølge tømrermesteren et godt sted at forsøge sig alligevel - her må udtrykket nemlig godt være lidt mere groft.

3) Tænk i højden.

Hvis sommerhuset føles lidt klemt eller lille, kan man se på, om man kan hæve loftet en smule, så rummene føles større, lyder rådet fra Patrick Bentsen.

Drømmer du om at åbne helt op, skal du dog nok have fat i en fagperson for at vurdere det.

- I sådan nogle små huse består tagkonstruktionen ofte af nogle ret små spær, og hvis man skal have loft til kip, skal man måske se på tagkonstruktionen for at se, om der kan være plads til isolering, i stedet for at det bare ligger oven på loftet, forklarer tømrermesteren.

Mangler du plads til opbevaring eller sovepladser, kan højden også være din ven. Det kan eksempelvis være ved at bygge en hems eller købe en køjeseng til et lille værelse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek