Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Paris, 28/01/2025 - 17:14

Macron: Gæster fra ikke-EU-lande skal betale mere for entre på Louvre

Museet Louvre i Paris skal renoveres. Det betyder dyrere billetter og en ny indgang, siger Macron.

Af: /ritzau/

Museumsgæster, der ikke er fra EU-lande, vil i fremtiden komme til at betale en højere pris for at besøge Louvre - det verdenskendte museum i Paris.

Det siger den franske præsident Emmanuel Macron tirsdag ifølge Reuters.

Samtidig vil museets hovedattraktion, maleriet Mona Lisa af Leonardo da Vinci, få en ny placering.

Ændringerne er en del af en stor renovering af Louvre, der forventes at være færdig i 2031.

/ritzau/

København, 29/01/2025 - 14:35

DR byder på genhør med purung Jørgen de Mylius

Mini Wolff/Ritzau Scanpix

Gennem 62 år har Jørgen de Mylius' stemme floreret på de danske radiobølger, og det markerer DR med optagelser fra hans allerførste radioprogram.

DR sender onsdag aften lytterne på en nostalgisk rejse, når kanalen P5 bringer optagelser fra Jørgen de Mylius' debut som radiovært.

Genhøret sker for at fejre, at den 78-årige radiolegende i år kan markere 62 år foran mikrofonen.

Et arbejdsliv, hovedpersonen selv ser tilbage på med glæde, siger han til DR.

- Både radio og TV har givet mig utrolig mange oplevelser, og jeg har mødt et væld af spændende mennesker. Der har selvfølgelig været bump på vejen, men stort set har jeg nydt at være i gang med radio eller TV hele vejen, lyder det fra Jørgen de Mylius.

Hans færd ud i æteren begyndte med et gnavent brev, han som kun 16-årig sendte til DR's ungdomskanal P3, der dengang hed Musikkanalen.

Musikken, der kom ud af højttalerne, var ikke ung nok, mente den rock'n'roll-glade teenager. Kort efter blev han inviteret til en snak på liveradio for at uddybe sin kritik, hvilket endte med et jobtilbud.

Snart stod gymnasieeleven fra København i spidsen for eftermiddagsudsendelsen "Mellem lektierne", som præsenterede lytterne for DR's første hitliste.

Det er klip herfra, der onsdag aften findes frem fra arkivkassen og afspilles i Jørgen de Mylius' nuværende program på P5, "Hithouse", der sender alle hverdage.

62 år inde i faget strømmer Jørgen de Mylius' stemme stadig i stor stil ud af højttalerne. Ifølge DR leverer han stadig over 400 timers radio om året.

- Så længe, der er nogen, der gider høre på mig, og så længe DR gider have mig, så bliver jeg her, lød det fra Jørgen de Mylius i et interview med Ritzau i forbindelse med hans 75-års fødselsdag i 2021.

Foruden "Hithouse" sender han hver lørdag programmet "Eldorado", der også har hjemme på P5.

De seneste somre har han i øvrigt også stået for sommerprogrammerne "Sommer med Mylle".

/ritzau/

Læs Mere >>

Frederiksberg, 29/01/2025 - 13:55

Voldstiltalt Robert Hansen løslades fra varetægtsfængsling

Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Skuespiller Robert Hansen blev anholdt og sigtet for vold i december. Til februar begynder retssagen mod ham.

Skuespiller Robert Hansen, der er tiltalt for vold, skal løslades.

Det har en dommer i Retten på Frederiksberg afgjort onsdag eftermiddag.

Retsmødet på Frederiksberg drejede sig om, hvorvidt skuespilleren, der blev anholdt og sigtet for vold i december sidste år, skal forblive bag tremmer.

Anklager Sofie-Amalie Brandi argumenterede for, at Robert Hansen skulle forblive varetægtsfængslet frem til 25. februar, hvor retssagen mod ham indledes.

Omvendt mente forsvarer Erbil Kaya, at skuespilleren skal løslades, fordi den straf, han kan blive idømt, ikke vil være proportionel, i forhold til hvor længe han ville sidde varetægtsfængslet frem til afgørelsen af sagen.

Anklagemyndigheden mener, at Robert Hansen kan idømmes fire måneders fængsel, hvis han findes skyldig i de to forhold af vold, som han er tiltalt for at have begået mod en kvinde.

Robert Hansen deltog i retsmødet via videolink fra Vestre Fængsel. Mens både anklager og forsvarer argumenterede, sad han med foldede hænder og rynkede på brynene og nikkede flere gange.

Som ved tidligere retsmøder om fængslingen har hun argumenteret for, at der er en risiko for, at Robert Hansen på fri fod kan påvirke efterforskningen.

Dommeren var enig med anklageren i, at der er en begrundet mistanke om, at Robert Hansen har gjort sig skyldig i det, han er tiltalt for, og at der er risiko for, at han påvirker sagen.

Dog mente dommeren ikke, at det var proportionalt at lade Robert Hansen blive bag tremmer.

Anklager Sofie-Amalie Brandi sagde straks efter dommerens kendelse, at anklagemyndigheden kærer afgørelsen.

Hun bad desuden om opsættende virkning, men det afviste dommeren. Det ville ellers have betydet, at Robert Hansen skulle have siddet fængslet, indtil landsretten tager stilling til kendelsen fra dagens retsmøde.

Robert Hansen blev anholdt om morgenen 4. december. Han var efter anholdelsen indlagt på et hospital og kunne ikke møde i grundlovsforhør.

Ugen efter var han frisk nok til at møde i retten og mødte i et grundlovsforhør, hvor han blev fængslet.

Kort inden jul var der et retsmøde, hvor dommeren valgte at løslade skuespilleren.

Men det blev ikke til mange dage i friheden. Anklagemyndigheden kærede nemlig kendelsen, og tre dage senere afgjorde landsretten, at Robert Hansen skulle varetægtsfængsles.

Der er afsat en enkelt dag til retssagen.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 29/01/2025 - 14:00

FAKTA: Det siger kostrådene om ost

* Brug ost i maden eller som pålæg.

* Vælg oste med maks 17 procent fedt.

* 20 gram ost om dagen er tilpas, når du spiser planterigt og varieret. Det svarer til en skive ost. Mængden er mindre for børn.

* Spiser du ikke ost, anbefaler kostrådene, at du får en deciliter mælk eller mælkeprodukt.

* Begræns mejeriprodukter med højt fedtindhold som for eksempel fløde.

* Vælg primært syrnede mælkeprodukter som yoghurt naturel.

* Gå efter ernæringsmærket nøglehullet, når du vælger mejeriprodukter.

Kilde: Fødevarestyrelsen.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 29/01/2025 - 14:00

Hjemmelavet magi: Lav nemt din egen ost med ingredienser fra skabet

Nicoline Kjems-Krognos/Ritzau Scanpix

Det kræver hverken lang tid eller særligt udstyr at kreere hjemmelavet ost i dit eget køkken.

Skimlet, lagret eller lige til at smøre på brødet.

Ost er en populær spise, men i de senere år er prisen skudt i vejret.

Siden 2020 er det blevet 30 procent dyrere at komme ost i indkøbskurven, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Mælkepriserne er steget, og mælk indgår i produktionen af ost. Og så har prisstigninger på fødevarer en tendens til ikke at falde igen, når de først er steget, siger cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk Morten Bruun Pedersen.

Men du kan selv både billigt og nemt fremtrylle ost i dit eget køkken med få remedier fra køkkenskuffen.

Sådan lyder det fra osteelsker Camilla Bojsen-Møller, som driver osteuniverset ostesnak.dk.

Hun står også bag initiativet ostens dag, der fast løber af stablen første fredag i marts med events rundt om i landet.

- At lave sin egen ost er at skabe magi i en gryde. Det er enormt meditativt at røre i gryden og stå og hygge sig med det, siger hun og tilføjer:

- Jeg bliver lige begejstret, hver gang mælken koagulerer, eller når ostekornene bliver separeret fra vallen.

Camilla Bojsen-Møller anbefaler, at man først prøver kræfter med friskosten.

- Det er den nemmeste, fordi man ikke behøver noget særligt. Man kan bruge det, man har i sit køleskab, siger hun.

Opskriften kræver en liter sødmælk, en kvart deciliter eddike og lidt salt.

- Jeg var på en rejse til Finland, hvor jeg var hjemme at spise frokost hos en kvinde, der serverede en friskost lavet efter en opskrift fra sin bedstemor.

- Det gav mig blod på tanden, siger Camilla Bojsen-Møller.

I opskriften på friskost varmer man forsigtigt sødmælken op til den damper omkring 85 til 90 grader. Derefter rører man eddiken i mælken og lader blandingen stå, indtil den skiller i ost og valle.

Efter et kvarters tid hældes det igennem et klæde i en sigte, hvor den gerne skal stå til afdrypning i 20 minutter, før man rører lidt salt og eventuelt andre smagsgivere i.

- Jeg skolder altid sigten og klædet inden. At lave ost handler om hygiejne, hygiejne og hygiejne. Vi vil ikke have fremmede bakterier i vores ost, siger Camilla Bojsen-Møller.

Den afdryppede ost kan tilsættes presset hvidløg, trøffelolie, olivenolie og krydderurter. Osten kan også bruges på pizza eller bruschetta, smuldres over en salat eller som topping i en suppe.

Osten kan som minimum holde sig nogle dage i køleskabet.

- Så længe holder den dog ikke hjemme hos mig!, siger Camilla Bojsen-Møller med et smil i stemmen.

Hvis man ikke har tiden til at prøve kræfter med friskosten, har hun et andet snydetrick, som også giver en fantastisk osteoplevelse.

- Køb en mozzarella, riv den i stykker og bland den med lidt piskefløde. Så har man osten stracciatella, siger hun.

Den smages til med salt og friskkværnet peber og serveres med lidt olivenolie på toppen med for eksempel et stykke brød til.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek