Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 06/04/2023 - 10:00

Hold snor i bryllupsbudgettet: Her kan du spare

Pengene får hurtigt ben at gå på, når der skal planlægges bryllup. Forfatter til ny bryllupsbog giver dig sine bedste råd til, hvordan du holder igen.

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Af: Af Signe Haahr Pedersen, Ritzau Fokus

Det kræver mere end kærlighed og kildevand at stable en bryllupsfest på benene. Og intet brudepar kommer uden om at kigge kritisk på budgettet.

Det kan Pernille Redder skrive under på. Hun er forfatter til "Bryllupsbogen", som er en guide til planlægningen af den store dag.

Her har hun fået 112 par til at dele deres oplevelser fra frieri til takkekort.

- De, der brugte mest, brugte en halv million kroner. Men fuldstændig som dem, der brugte 20.000, var de nødt til at vælge noget fra undervejs, fortæller Pernille Redder.

1) Lad det vigtigste koste.

Den primære øvelse består i at prioritere hårdt efter det, der betyder mest for dig og din kommende ægtefælle, mener Pernille Redder.

- For nogle er det vigtigste det, der varer evigt. Det kan være ringen, der skal sidde der på fingeren altid, eller billederne, de skal kigge på resten af livet, mens det for andre er selve oplevelsen på dagen, siger hun.

Når I har fundet frem til, hvad der i hvert fald ikke skal spares på, bliver det nemmere at skære ned på alt det andet.

2) Begræns gæstelisten.

- Den allerstørste faktor i forhold til, hvad et bryllup kommer til at koste, er gæstelisten, slår Pernille Redder fast.

Hvis begrænsningen er svær, kan en løsning være, at nogle gæster kun inviteres til en reception, mens blot en mindre gruppe bydes med til selve festen.

Modsat kan du og din partner også vælge at holde et helt intimt bryllup.

- I min undersøgelse var der et enkelt par, der gerne ville prioritere mad fra en michelinkok, så de endte nede på ti gæster, som var den allernærmeste familie, siger Pernille Redder.

3) Se kritisk på pakketilbud.

Ifølge Pernille Redders research vil festudbydere og leverandører gerne sælge pakkeløsninger til brudepar. Men det er ikke nødvendigvis en billig løsning.

- I min bog er der et par, som er glade for, at de ikke valgte en pakke med fri bar. I stedet valgte de at betale per drink, og på den måde sparede de 18.000 kroner på den post, fortæller Pernille Redder.

Hun opfordrer derfor til, at I som brudepar laver et grundigt regnestykke, inden I takker ja til en pakkeløsning.

4) Spørg om hjælp.

Lad gæsterne skabe festen, og gør brylluppet til et sammenskudsgilde.

- Du kan bede dem om at komme med en flaske til baren, bage boller til om eftermiddagen eller tage kød med til grillen, foreslår Pernille Redder.

En anden mulighed kan være at droppe bryllupsgaverne og i stedet ønske sig tilskud til festen eller bryllupsrejsen.

- 29 procent af brudeparrene i bogen hyrede en chauffør til at køre dem fra vielsen til festen. De penge kan man spare ved at bede nogen, man kender, om at køre sig, tilføjer hun.

5) Gør-det-selv.

Mange bække små gør en stor å. Det gælder også for bryllupsbudgettet. Derfor kan du spare hist og her ved at være kreativ.

- En brud fra bogen lavede selv sin egen og sine brudepigers buketter ved hjælp af YouTube-videoer, fortæller Pernille Redder.

I stedet for at købe dig fattig i dekorationer til bordene, anbefaler hun også, at du går på rov i det grønne.

- Man kan jo kalde det nordisk naturtema og pynte op med efeu, fine blomster fra grøftekanten eller kogler og bark fra skoven. På den måde kan du spare mange penge, siger hun.

/ritzau fokus/

København, 15/04/2024 - 13:35

Remee lettet: Natklubben reddet

Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

Gæster kan fortsat feste på Remees natklub Museo i Indre København. Det skriver B.T. og lokalmediet KøbenhavnLiv.

Festen fortsætter på Remees natklub Museo i hjertet af København.

Natklubbens naboer har skrinlagt planerne om at indrette hotellejligheder i området. Det bekræfter naboen, Daniel & Jacobs Apartments, over for lokalmediet KøbenhavnLiv.

Skulle der opføres hotellejligheder, ville det betyde, at Museo skulle skrue ned for musikken for at overholde støjkravene. Og det var uforeneligt med den ambition, Remee har for Museo.

Så det glæder naturligvis Remee, at han ikke skal sige farvel til 130 medarbejdere, 50-års klubhistorie, en betydelig omsætning og en masse glade gæster fra hele verden, som han skriver det i en sms til B.T.

- Heldigvis har jeg nogle konstruktive partnere, som fik løst problemet, så den gode energi kan fortsætte, uddyber Remee over for avisen.

Remee er kendt for at stå bag megahits som "Let Love Be Love", "Keep This Fire Burning" og "Superstar". Men ved siden af musikken er den 49-årige popproducer involveret i en række andre projekter. Blandt andet et hotel i Tyrkiet, influencermarketing, musikevents og altså også i Museo.

Museo har tidligere rettet henvendelse til Teknik- og Miljøforvaltningen om, at lokalerne, der skulle opføres hotellejligheder i, kun var godkendt til kontorformål, i håbet om at lokalerne ikke måtte bruges til beboelse.

Teknik- og Miljøforvaltningen indledte en lovliggørelsessag, men gav naboerne afslag grundet brandforholdene.

Det blev dog håndteret, lød det senere. Men nu er planerne om hotellejligheder omkring Østergade og Lille Kongensgade i Københavns Indre By alligevel droppet.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 10:07

TV 2 News sender nyheder igen efter tekniske problemer

Der var tekniske udfordringer hos TV 2 News mandag morgen, men kort efter klokken 09.00 kører kanalen igen.

TV 2 News var mandag morgen ramt af tekniske problemer og udkom derfor ikke med nyheder.

Men kort efter klokken 09.00 er tv-kanalen igen oppe at køre, skriver mediet selv.

- TV 2 News udkommer igen fra klokken 09.00 efter at have haft tekniske problemer. Der har ikke været sendt friske morgennyheder på TV 2 News mandag mellem klokken 06.00 og 09.00, skriver TV 2.

Det er fortsat uvist, hvad årsagen til problemerne var.

Typisk går TV 2 News på med morgennyheder fra klokken 06.00.

TV 2 News er Danmarks eneste danske 24-timers nyhedskanal.

Kanalen gik i luften 1. december 2006. News har ifølge TV 2 selv hver dag knap 700.000 seere, der hver ser med i over en time i gennemsnit.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 10:00

FAKTA: Disse fisk er i sæson i foråret

* Danmark har nogle af verdens fineste spisefisk, og der er mange af de arter, som fiskes hele året.

* Der vil dog altid være perioder, hvor forskellige fisk er bedst.

* I april er det særligt rødspætter, kuller, pighvar, helleflynder, havkat, havtaske, søtunge, slethvar, hornfisk, sild, stenbider og multe.

Kilde: kenddinfisker.dk ejet af Konsumfisk, der er et fiskeriklyngesamarbejde på tværs af havne i Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 15/04/2024 - 10:00

Forår betyder fladfisk på menuen

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

I de danske farvande fanges der mange fantastiske spisefisk. Her er dem, du skal holde øje med netop nu.

Der er andre fisk i havet end tun, torsk og laks. Og når forårsvejret rigtig sætter ind, står menuen i fladfiskens tegn.

Du kan eksempelvis kaste dig over slethvar, pighvar eller skærising, fortæller Søren Birch, der er køkkenchef på restauranten Alimentum i Aalborg.

- Jeg er vild med fladfisk. Og de her fisk er også af en vis størrelse, så der er kød på fileterne, siger han.

Selv kommer han til at servere slethvarren eller pighvarren for sine middagsgæster i privaten dette forår.

- En helbagt pighvar eller slethvar er superlækkert, lyder det fra Søren Birch, der anbefaler, at du bruger godt med smør og krydderurter, når du tilbereder fisken.

Rids fisken ned langs ryggen, put smør og krydderurter ovenpå, og smid den så ind i ovnen. Servér med nye danske kartofler vendt i smør og persille.

Ifølge køkkenchefen kan du tjekke, om fisken er færdig, ved at tage en almindelig smørkniv og vippe fileten af. Slipper den benene, har den fået nok.

- Drik et koldt glas hvidvin til, og så spiller det bare, siger Søren Birch.

Du kan også tage fladfisken med ud på grillen, når vejret tillader det - hvis du da ikke er typen, der også griller i regnvejr.

Grillrøgen giver nemlig fisken noget helt andet end en traditionel ovn, siger kok Mads Dalsborg, der ejer restauranten Bjørnekælderen på Frederiksberg.

- Fisken bliver varm på en anden måde, og røgen giver en noget anden smag, siger kokken, der også tilslutter sig anbefalingen om, at du serverer fladfisk som skærising og pighvar for dine forårsgæster.

Lav nogle snit i fisken, og giv den citronskal, krydderier og smør. Smid hele fisken på grillen. Ligesom i ovnen har fisken fået nok, når du kan løfte fileten langs rygraden med en kniv.

Ifølge Mads Dalsborg kan du også spørge din lokale fiskemand efter helleflynder, som også en god fladfisk at spise lige nu.

I den mere billige ende kan du kaste dig over skrubben, foreslår Jens Peter Moestrup Hansen, der er kok og fiskehandler hos Hav i Torvehallerne i København.

- Hvis du skal lave et nemt familiemåltid til mange, så er skrubben helt perfekt, siger han og peger ligeledes på slethvarren som endnu et godt alternativ, siger han og fortsætter:

- I retten ville jeg også bruge en masse forårsgrøntsager som asparges, ærter og gulerødder og lave en frikassé.

Vend fisken i mel, og steg den i smør i cirka fire minutter på hver side. Servér sammen med frikasséen.

- Vil du have retten helt op at ringe, så tilsæt lidt peberrod. Så har du en ret, man bare skal spise her til foråret, siger Jens Peter Moestrup Hansen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek