Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 24/01/2025 - 22:38

Bundhold driller Wolfsburg trods Winds gyldne minutter

Jonas Wind lagde op til et mål og scorede selv, men Wolfsburg smed sejren mod Holstein Kiel.

Swen Pförtner/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Wolfsburg bejler i denne sæson til en topplacering i Bundesligaen, men fredagens hjemmekamp mod Holstein Kiel var en streg i regningen.

Klubben med Jonas Wind, Joakim Mæhle og debuterende Andreas Skov Olsen i truppen spillede 2-2 mod oprykkeren, som skaffede point med en scoring ti minutter før tid.

Det så ellers ud til, at Wolfsburg havde fået styr på begivenhederne i begyndelsen af anden halvleg.

Her lagde Wind først op til Patrick Wimmer, som udnyttede sin friløber til at udligne David Zecs tidlige åbningsmål.

Tre minutter senere stangede den danske landsholdsangriber selv et hjørnespark i nettet og bragte Wolfsburg på 2-1 med sit ottende sæsonmål i ligaen.

Så handlede det egentlig bare om ikke at dumme sig, men lige nøjagtig det gjorde værterne.

Den tidligere FC København-målmand Kamil Grabara så ikke for heldig ud, da Kiel-spilleren Steven Skrzybski hamrede på mål i det 80. minut.

Bolden slap forbi polakken, og Wolfsburg gik glip af to point, der betyder, at der er tre point op til RB Leipzig på femtepladsen.

Kiel er inde i en god periode og kan med pointet øjne overlevelse. Holdet er dog stadig næstsidst i Tysklands bedste fodboldrække.

/ritzau/

Storbritannien, 05/02/2025 - 16:30

Black Sabbath genforenes for første gang i 20 år

Paul A. Hebert/Ritzau Scanpix

Det ikoniske rockband skal med Ozzy Osbourne i front spille en enkelt koncert i Birmingham til sommer.

Black Sabbath bliver genforenet.

For første gang i 20 år skal de originale medlemmer af heavy metal-bandet spille sammen, når de 5. juli giver en enkelt koncert i England, som skulle være deres sidste show.

Det melder arrangørerne af koncerten i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Forsanger Ozzy Osbourne, guitarist Tony Iommi, bassist Geezer Butler og trommeslager Bill Ward er alle tilbage, når de indtager scenen i bandets fødeby, Birmingham.

76-årige Osbourne blev i 2019 diagnosticeret med Parkinsons sygdom. Overskud fra koncerten vil gå til velgørenhed, blandt andet organisationen Cure Parkinsons.

- Det er tid til, at jeg giver tilbage til det sted, jeg er født, fortæller Ozzy Osbourne i pressemeddelelsen ifølge Reuters.

- Hvor heldig er jeg ikke over at kunne gøre det med hjælp fra mennesker, som jeg elsker. Birmingham er metalrockens ægte hjem.

Black Sabbath blev store i 1970'erne med sange som "Paranoid", "War Pigs" og "Iron Man".

I 1979 blev frontfigur Ozzy Osbourne smidt ud af bandet. Siden har han haft en succesfuld solokarriere, hvor han i 2024 blev optaget i Rock & Roll Hall of Fame for anden gang. Denne gang som solist, mens første gang var som medlem af Black Sabbath.

Sidste gang, det engelske band spillede sammen med de fire originale medlemmer, var i 2005. Siden har de spillet i forskellige konfigurationer af gruppen, men ikke alle samlet.

Koncerten er en del af et større show med titlen "Back to the Beginning" på Villa Park, som normalt er hjemmebane for fodboldklubben Aston Villa.

Ud over Black Sabbath er Slayer, Pantera og Metallica, der har danske Lars Ulrich på trommer, blandt andet på listen over bands, der skal optræde.

Til fodboldklubben Aston Villa, som huser begivenheden, kalder musikdirektør Tom Morello det for "det største heavy metal-show nogensinde".

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 05/02/2025 - 15:24

Chokeret svensk kongepar sender tanker til alle berørt af skyderi

10040 Anders Wiklund/TT/Ritzau Scanpix

Den svenske konge har svært ved at forstå den "grusomhed", der har fundet sted i Sverige, siger han.

Det svenske kongepar er onsdag ankommet til Örebro, hvor tirsdagens skoleskyderi fandt sted, skriver nyhedsbureauet TT.

Her udtrykker kong Carl Gustaf og dronning Silvia deres sorg.

- Vi er alle sammen forfærdede og chokerede. Det er sket mange steder i verden, og nu er det sket her. Vi må prøve at forstå denne grusomhed, siger kongen ifølge SVT.

- Vi tænker på dem, der lider, dem, der døde og deres pårørende. Skoleledelsen og alle eleverne, siger Carl Gustaf.

Sammen med Sveriges statsminister, Ulf Kristersson, har kongen og dronningen lagt blomster ved Campus Risbergska i Örebro.

Ifølge planen skal kongeparret og statsministeren senere deltage i en mindehøjtidelighed i Sankt Nicolai Kirke i det centrale Örebro.

Dronning Silvia siger, at hun ligesom kongen er rystet over handlingen, og at hendes tanker er hos de berørte og deres familiemedlemmer.

- Jeg har et stort ønske for hele det svenske folk. Hvor blev det smukke Sverige af? Jeg vil virkelig bede alle om at hjælpe med at bygge det op igen, siger hun ifølge SVT.

Også kong Carl Gustaf sender tanker om "håb for fremtiden".

- Vi skal forsøge at tage os sammen og starte forfra. Og prøve at forstå denne grusomhed, for det er en grusomhed, der er sket.

I boligområder og uden for tankstationer og butikker vajer den svenske flag på halv.

Indbyggerne i Örebro har svært ved at forstå, hvordan det kunne ske i deres by.

Alle er enige om, at gerningen er noget, der vil præge byen i lang tid fremover, melder TT's reporter på stedet.

Det danske kongehus og kong Frederik har sendt kondolence til sin svenske kollega, hvor han udtrykker sin medfølelse til kong Carl Gustaf og det svenske folk.

På Øresundsbroen mellem Danmark og Sverige tænder en særlig sørgebelysning efter tirsdagens hændelser, skriver Øresundsbroen i en pressemeddelelse.

Belysningen på Øresundsbroen tændes i skumringen den 5. februar og vil være tændt indtil solopgang den 6. februar, står der.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 05/02/2025 - 11:00

FAKTA: Lavere beskatning ved aktiesparekonto

* Har du kastet dig ud i investeringsverdenen, har du formentlig hørt om en aktiesparekonto, der består af en konto og et dertilhørende depot.

* Via denne kan du investere i aktier eller aktiebaserede investeringsforeninger. Afkastet påvirker ikke eventuelle sociale ydelser. 

* Den bliver lagerbeskattet, hvilket betyder, at du én gang årligt skal betale skat af afkastet. Det gælder, uanset om gevinsten eller tabet er blevet realiseret.

* Beskatningen på en aktiesparekonto er 17 procent. Det er lavere end de henholdsvis 27 procent og 42 procent, som du ellers bliver beskattet af dine aktiegevinster.

* I 2025 skal du betale 27 procent i skat af de første 63.300 kroner af aktiegevinsten. Overstiger beløbet dette, hedder beskatningen 42 procent.

* I 2025 er indskudsloftet 166.200 kroner for en aktiesparekonto. Du må kun eje én aktiesparekonto.  

Kilde: Helle Snedker, som er kundedirektør og partner i Formuepleje, og Skat.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 05/02/2025 - 11:00

Det skal du vide som kommende investor

Andrew Kelly/Reuters

Der er en hel del spørgsmål at tage stilling til, hvis du vil kaste dig over investeringsverdenen. Her får du råd til, hvad du bør gøre som kommende investor.

Skal jeg både have aktier og obligationer, og hvordan skal min risikoprofil se ud?

Spørgsmål som disse kan hurtigt melde sig, hvis du skal springe ud som investor.

Men selv om det kan virke uoverskueligt, er det en god idé at begynde at investere. Det forklarer Helle Snedker, som er kundedirektør og partner i den bankuafhængige kapitalforvalter Formuepleje.

- Vi har igen fået inflation. Det vil sige, at priserne stiger, og du får mindre for pengene. Så har du en opsparing, du først skal bruge om en årrække, er den god at investere, fordi det skal sikre, at din købekraft ikke bliver lavere, siger Helle Snedker.

Her giver hun råd til, hvad du bør gøre som kommende investor.

1) Læg et budget.

Inden du begynder at investere, skal du tage stilling til, hvor mange penge du har mulighed for at bruge.

Her råder Helle Snedker til, at du laver et budget. Det skal fungere som en oversigt over, hvad du hver måned får i indtægter og har af udgifter - det er poster som husleje, madlavning, varme og transport.

- Er der plus på kontoen, kan man lægge en plan for, hvor mange penge man kan undvære hver måned og sætte pengene over på en opsparing. På den måde får man stille og roligt bygget en kapital op, man kan investere for, siger hun.

Efter du har lagt budgettet, råder hun til, at du fastsætter, hvornår du skal bruge de penge, du gerne skal få ud af dine investeringer, og hvor risikovillig du er.

Det vil give dig et overblik over, hvornår du skal sælge dine investeringer, og hvor store udsving du kan leve med.

2) Hvordan skal du investere?

Som investor har du mulighed for både at investere på egen hånd og gå sammen med andre.

Lyder sidstnævnte tillokkende, kan du eksempelvis kaste dig over investeringsforeninger eller ETF'er - børsnoterede fonde - råder Helle Snedker.

I begge tilfælde ejer hver enkelt investor en mindre andel af de samlede investeringer. Det skyldes, at du investerer i fællesskab med andre og derfor kan købe dig ind i en masse aktier og obligationer.

Banken eller en kapitalforvalter kan også investere for dig.

Investerer du derimod for dig selv, er det et andet arbejde, der skal gøres, forklarer Helle Snedker.

- Langt de fleste, der har meget blod på tanden i forhold til at gøre det selv som investor, sætter sig virkelig ind i, hvilke selskaber der kan være gode at investere i, hvilke aktier der er bedre end andre og så videre.

- Så svaret på, hvad man skal gøre, giver ofte næsten sig selv, siger hun.

3) Spil på flere heste.

Når du skal vælge, hvad du skal investere i, er det godt at have en bred portefølje.

Det betyder, at du bør investere både på tværs af brancher og lande, anbefaler Helle Snedker.

- Det er ikke altid, at det går lige godt i både USA, Europa, Asien, for teknologi- og sundhedsaktier og så videre.

- Ved at have en bred portefølje er man selvfølgelig ikke sikret det højeste afkast alle steder. Til gengæld begrænser man, hvor hårdt man rammes, hvis det går dårligt for en given branche eller et geografisk område, siger hun.

Er du tvivl om, hvorvidt du skal kaste sig over aktier, obligationer - eller begge dele - forklarer Helle Snedker, at man ved obligationer som oftest er sikker på at få et afkast.

Men fordi udsvingene er mindre, vil afkastet typisk være lavere end ved aktier.

Er du til lav risiko-investeringer, anbefaler hun derfor, at du kaster størstedelen af pengene efter obligationer. Resten kan du investere i aktier.

Kan du til gengæld acceptere større udsving, bør du primært investere i aktier.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek