Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 01/12/2022 - 08:19

Rasted og Breinholt er tilbage: Det er verdens dårligste idé

Anders Breinholts berusende julekalender med kammesjukken Søren Rasted blænder op igen. Det er befriende ærligt tv, lyder det fra d'herrer.

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

For femte år i streg skåler tv-vært Anders Breinholt og musiker Søren Rasted julen ind flankeret af ølekspert Carsten Berthelsen, når de smager sig gennem 24 øl.

En for hver dag op til juleaften - og så lige en snaps hver advent. Alt sammen optaget i et hug.

- Da jeg stoppede på "Natholdet", lå det også lidt i kortene, at "Natholdets julekalender" skulle stoppe. Men folk har efterspurgt den, siger Anders Breinholt og fortsætter:

- Med fare for at det bliver ananas-i-egen-juice, er det blevet en tradition. Og så blev vi simpelthen enige om at gøre det igen, siger den 50-årige tv-vært.

De har været mange overvejelser igennem, tilføjer Søren Rasted:

- Efter vi lavede den første julekalender, tænkte vi: "Vi kan godt lige gøre det én gang til". Men da vi lavede den tredje, tænkte jeg, at det vist også var ved at være dét for mit vedkommende. For det er jo verdens dårligste idé. Sådan helt grundlæggende, siger den 53-årige Aqua-stjerne og griner.

- Men vi blev ved og ved med at snakke om det, og så besluttede vi at prøve en gang til. For det er jo vildt sjovt at lave. Og en fed tradition.

Julekalenderen har fået nyt navn og udkommer på en ny kanal.

"Breinholts julekalender" er rykket over på streamingtjenesten Viaplay efter de fire første sæsoner på TV 2 som en spinoff på "Natholdet", som Anders Breinholt frem til julen 2021 var vært på.

Derfor var det under alle omstændigheder slut med "Natholdets julekalender".

- Når nu julekalenderen skulle prøve noget nyt, var det måske også meget godt at rykke den et nyt sted hen. Det er ene og alene derfor, siger Anders Breinholt og fortsætter:

- Det gav os også lidt ny kolorit at lave den med nogle nye mennesker og udvide, hvad der sker i studiet.

I år smager både lyd- og kameramanden med.

Det samme gør Dak Wichangoen, tidligere køkkenchef på Michelin-restauranten Kiin Kiin, der undervejs kokkerer retter til holdet med sin bror, Ksuan, som assistent.

Undervejs overrasker en række kendte ansigter - herunder Robinson-værten Jakob Kjeldbjerg, P3-profilen Maria Fantino og kagekendissen Rosa Kildahl - Anders Breinholt og Søren Rasted i studiet.

Et par velkendte ansigter vender dog også retur. Sidste sæsons husorkester spiller endnu en gang op og smager med på de samme øl og snapse, Anders Breinholt og Søren Rasted får serveret.

- Vi går ind i studiet med mange gode intentioner - i hvert fald de otte første udsendelser, siger Søren Rasted og skraldgriner.

- Jeg synes, det er angstprovokerende at se udsendelserne. Da vi fik programmerne til gennemsyn det allerførste år, vi lavede det, havde jeg skrevet næsten en A4-side med rettelser til de første otte afsnit, jeg gerne ville have ud, fortæller Søren Rasted.

- Så ringede jeg og Anders sammen, og Anders siger bare: "Jeg ved ikke, hvor jeg skal starte... Jeg tænker bare: Skal vi ikke bare køre, som det er?". Så åd jeg lige 12-13 kameler og svarede: "Jo, så gør vi det".

- Der er mange virkelig dumme bemærkninger, jeg kan ærgre mig over. Men sådan er det i festligt lag, og vores børn synes da også, det er meget sjovt, siger Søren Rasted og griner.

Som regel er tv planlagt ned i de mindste detaljer. Men i "Breinholts julekalender" kan alt ske.

- Jeg tror også, det er det, julekalenderen kan, funderer Anders Breinholt.

- Den er befriende ærlig, forstået på den måde at meget af det, du ellers ser i fjernsynet, er fintpoleret og korrekt. Nogle gange skal man jo tænke, før man taler. Det gør man ikke nødvendigvis den 18. december. Men det hele kommer fra et godt sted.

Selv om Søren Rasted beskriver det som "verdens dårligste idé", har konceptet spredt sig til andre lande.

Norge har lavet en udgave af julekalenderen, og under optagelserne i år så et hollandsk produktionshold med for at fornemme konceptet.

Uden at forstå en bjælde dansk morede de sig kosteligt over eskapaderne. De endte endda på bar sammen efter optagelserne.

- Jeg kender ikke nogen andre idéer, som ligner denne. Det er så dumt, at det er sjovt. Det er virkelig originalt, siger Søren Rasted og bliver suppleret af Anders Breinholt:

- Folk har virkelig forstået vores motiver. Vi er bare nogle voksne mænd, som står helt barnligt glade i et studie og smager nogle øl og har en fed stemning, siger han og fortsætter:

- Det er den præmis, folk køber ind i, og den tror jeg simpelthen ikke dør. Alt kommer fra et oprigtigt, glædeligt sted. Vi er ikke provokerende eller ondskabsfulde - så skulle det lige være over for Carsten – og hans kone, kære Susanne – men det er en del af jargonen, siger han og får Søren Rasted til at sprutte af grin.

Om traditionen fortsætter næste år, må være op til egen lyst og andres efterspørgsel, lyder svaret kryptisk.

- Jeg synes i hvert fald, vi har lavet en skidegod julekalender i år. Der er utroligt godt humør og god energi fra start til slut, siger Søren Rasted med et smil.

"Breinholts julekalender" kan ses fra 1. december til 24. december på Viaplay.

/ritzau/

København, 21/06/2025 - 14:51

Lars Hjortshøj: Livet overgår mine forventninger

Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Lars Hjortshøj troede, at han skulle læse dansk og have et almindeligt arbejde. Det var, inden han fandt forløsningen i at optræde, siger han til TV 2.

Komikeren Lars Hjortshøj troede, at han skulle læse dansk på universitetet og have det, han beskriver som et helt almindeligt arbejde som resten af hans familie i Jylland.

Det fortæller den 58-årige kendis i et interview med TV 2.

For det er tydeligt, hvis man har tændt fjernsynet, at det ikke er endt sådan.

- Mit liv overgår meget de forventninger, jeg havde som ung, siger Lars Hjortshøj til mediet.

I 1992 vandt han den første udgave af DM i standup, og siden da har han levet af at være sjov.

Han husker tiden derefter som nogle vilde år med sprut, damer og succes. Og hovedet oppe i egen tarm, som han siger det til TV 2.

Siden begyndte han også at lave tv. Og netop nu er han både aktuel på skærmen og på standupscenen.

Han er på turné med onemanshowet "Plat og krone", og så er han blandt deltagerne i TV 2's kreative underholdningsprogram "Stormester".

Kærligheden til at optræde fandt han, mens han gik på efterskole og med egne ord var en kejtet fyr med togskinner, fortæller han til TV 2.

- Det var en måde at finde en eller anden forløsning. Jeg kan stadig lukke mig helt inde i en osteklokke på scenen, siger han til mediet.

I privaten danner han par med Camilla Skjødt Rønsgaard, der omkring årsskiftet fødte komikerens tredje barn.

Han har også datteren Emma på 27 år og sønnen Oscar på 24 fra sit ægteskab med Tina Bilsbo, som han blev skilt fra i 2021 efter 26 år sammen.

Og med både et nytilkommet barn og et barnebarn lød det i 2024, at der fremover skulle være mere ro på.

- Livet er jo fuld af overraskelser og tilfældigheder, sagde han til Ritzau.

/ritzau/

Læs Mere >>

Seoul, 21/06/2025 - 10:48

Sidste medlem af populær K-pop-gruppe afslutter værnepligt

Lee Jin-Man/Ritzau Scanpix

Med afslutning af civil værnepligt for sidste gruppemedlem synes vejen banet for et snarligt BTS-comeback.

Det sidste medlem af den syv mand store K-pop-gruppe BTS har lørdag aftjent sin værnepligt.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, mens forventningerne om et snarligt comeback til den populære gruppe tiltager.

Lørdag er således den dag, hvor rapperen Suga officielt fritages for tjeneste. Suga har gjort civil tjeneste som et alternativ til at tjene i det sydkoreanske militær.

Værnepligt er obligatorisk for alle raske mænd mellem 18 og 28 år i Sydkorea. Tjenesten kan vare 18 måneder eller mere. Sugas civile tjeneste skyldes angiveligt en skulderskade, melder lokale medier.

Der er ikke planlagt nogen offentlig markering af Sugas afsluttede tjeneste, som det ellers var tilfældet for andre BTS-medlemmer.

Det skyldes bekymringer for, hvor mange der kunne tænkes at møde op ved en sådan begivenhed.

- Vi bekræfter, at Suga i praksis afsluttede sin alternative tjeneste 18. juni ved at bruge sin tilbageværende orlov, skriver BTS' pladeselskab, Big Hit Music, i en meddelelse.

- Hans officielle dato med fritagelse for tjeneste er 21. juni.

K-pop er en af Sydkoreas største kulturelle eksportvarer.

Både nationalt og internationalt er BTS blevet en enorm succes og er kendt for sange som "Dynamite" og "Butter".

Boybandet har holdt pause siden 2022, fordi alle bandets syv medlemmer har måttet aftjene værnepligt.

Da to andre medlemmer af gruppen tidligere i juni afsluttede deres værnepligt, havde hundredvis af fans og en række journalister samlet sig nær de baser, hvor de havde gjort tjeneste.

Flere fans var ifølge nyhedsbureauet AP rejst fra lande som Mexico, Tyrkiet og Brasilien for at få et glimt af deres idoler, og der udbrød jubel, da BTS-medlemmerne ankom.

Det er uvist, præcis hvornår BTS gør comeback. Flere unavngivne kilder siger til The Korea Herald, at det kan ske i marts 2026.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/06/2025 - 10:00

FAKTA: Analogt fotografi

* Hvis du ikke vil bruge telefonen til feriebilleder, er en anden simpel løsning at bruge et klassisk analogt kamera med film.

* Mange har en idé om, at mobilernes kameraer er blevet lige så gode, men de har ikke helt overgået det, som film kan, og hvordan det kan fange en scene.

* Du skal bruge et analogt kamera, fordi du værdsætter billederne lidt mere, når du kun har 27 eller 36 forsøg, der normalt følger med en rulle film, i stedet for flere hundrede.

* Da det kan være lidt svært at styre, hvad der kommer i fokus, rådes du til at bruge to til tre forsøg på det, du vil fotografere.

Kilde: Daniel Schäfer Jensen, fotograf og kreativ chef for kommunikationsbureauet 24Copenhagen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 21/06/2025 - 10:00

Optimer dine feriebilleder med disse simple tricks

Peter Kneffel/Ritzau Scanpix

Ifølge fotograf kan du tage nogle rigtig gode feriebilleder med din telefons kamera, så længe du tager dig tid til at justere lys og fokus.

Klik, klik, klik, klik, siger det, mens du holder telefonen op foran dig for at forevige den flotte solnedgang og håber på det bedste.

Ofte ender den slags feriebilleder uset i en overfyldt kamerarulle.

Daniel Schäfer Jensen, der er fotograf og kreativ chef for kommunikationsbureauet 24Copenhagen har nogle simple tricks, der kan hjælpe dig med at indkapsle dine ferieminder på telefonen, så du rent faktisk gider kigge på dem igen.

- Mit bedste råd er, at du holder fingeren inde på det, du vil have i fokus, så det kan stå skarpt, siger han.

Når du har valgt, hvad der skal være i fokus, er eksponeringen det næste vigtige element.

- På en iPhone kan du holde fingeren inde på skærmen, så der dukker en gul firkant op på skærmen. Nu kan du skrue op og ned for lyset ved at bevæge fingeren op og ned.

- Telefonen gør ofte billedet lidt lysere af sig selv, så du skal gerne gøre det lidt mørkere selv, så det ser mere naturligt ud og kommer til at ligne traditionelle billeder, lyder rådet fra fotografen.

Jo mørkere du tager billedet, jo bedre mulighed giver du kameraet for at tage billedet i højeste kvalitet.

Hvis du har en telefon med flere kameraer, foreslår han, at du bruger et par ekstra sekunder på at lege med de forskellige perspektiver, hvis du for eksempel kan zoome to eller fem gange.

- Hvis du træder længere væk fra det, du fotograferer, og zoomer ind, kommer baggrunden til at virke større.

- Hvis det er en scene, hvor du ikke vil have alt med, men fokusere på mennesker og minder, anbefaler jeg at zoome ind, siger han.

Men hvis du vil zoome, anbefaler han generelt, at du holder dig til telefonens standardindstillinger.

Zoom kan også bruges effektivt, hvis du tager billeder af natur og landskaber.

- Mange er tilbøjelige til at zoome ud, når de tager landskabsbilleder, fordi de gerne vil have det hele med. Men hvis du vil have den følelse, som du ser med øjet, bør du zoome ind.

- På den måde ser det mere komprimeret ud. Gør du det, hvis du for eksempel tager billeder af et bjerg, kommer det til at se større ud, siger Daniel Schäfer Jensen.

Uanset hvad du tager billeder af, er det dog godt at have mennesker med på billederne. Det giver et godt billede af størrelsesforholdet mellem personer, objekt og landskab.

Her er det vigtigt at overveje personernes placering.

- Prøv at placere dem, så der ikke er noget, der forstyrrer i baggrunden, så der bliver rene linjer og simplicitet. Undgå, at der står en lygtepæl bagved, som stikker op af deres hoved.

- Bruger man en mur som baggrund, stiller folk sig typisk helt op ad den, men du skal hellere stå længere væk, så der kommer en naturlig dybde i billedet, siger han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek