Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

28/04/2023 - 08:00

Vil du bo året rundt i din campingvogn? Husk at tjekke din forsikring

Du bør sikre dig, at dine forsikringer stadig dækker i tilstrækkelig grad, hvis du ændrer din bopæl, anbefaler forsikringsekspert.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: Af Murat Tamer, Ritzau Fokus

Har du overvejet at bo året rundt på en campingplads?

Så kan din mulighed være blevet en smule bedre, efter at et flertal i Folketinget har besluttet at vedtage en forsøgsordning, der gør vintercamping lovligt i en prøveperiode på to år.

Men før du flytter ind i dit mobile hjem, er det en god idé, at du får overblik over, hvordan dine forsikringer dækker.

Sådan lyder rådet fra forsikringsekspert i Forsikringsoplysningen Anne Garde Slothuus.

- Man er nødt til at kontakte sit forsikringsselskab og finde ud af, hvordan man er dækket, hvis man vælger at bo fast og have folkeregisteradresse på en campingplads, siger hun og tilføjer:

- Der kan nemlig være begrænsninger på både dækning og forsikringssum, som man bør være opmærksom på, så man undgår overraskelser, hvis uheldet skulle være ude.

Det kan være, at dit forsikringsselskab stiller krav til, hvordan du aflåser din beboelsesvogn, hvis eventuelle indbrud skal være dækket.

Men reglerne er ikke ens for alle selskaber, forklarer Anne Garde Slothuus. Derfor skal du spørge dit forsikringsselskab om, hvad der gælder for dig.

Du bør også fortælle, hvor længe du har tænkt dig at bo på en campingplads.

- Det kan for eksempel have betydning, om man bor tre måneder om året i en campingvogn og tager ting med hjemmefra. Eller om man bor der året rundt og har sine ting hele tiden i campingvognen, siger hun.

Den samme anbefaling kommer fra seniorjurist hos Forbrugerrådet Tænk Jakob Steenstrup.

Han råder til, at du kontakter dit forsikringsselskab, før du begiver dig ud i at bo fast på en campingplads.

- Der er forskel på, om man bor i en campingvogn, et telt eller shelter. Og forsikringsselskabet kan have nogle konkrete forholdsregler, som man skal tage for at være dækket, siger han.

Som eksempel peger han på, at en hængelås på teltet næppe holder tyven ude, men alligevel gør, at en tyv skal tiltvinge sig adgang.

Og så bør du overveje, hvad du tager med dig på camping, og hvor synligt det er. Efterlad for eksempel det værdifulde arvesmykke derhjemme eller hos familie.

- Det vil nemlig ofte være sådan, at de såkaldt tyvetækkelige ting - altså som er attraktive for tyve - vil være undtaget dækning, siger Jakob Steenstrup.

Han nævner, at penge, guld og smykker typisk vil være undtaget og altså ikke omfattet af dækning fra forsikringen.

I den nye forsøgsordning, som Folketinget har vedtaget, er det kun en begrænset del af campingpladsen, der må bruges til fast camping året rundt.

Det er kun fem procent af de tilladte vinterpladser, der kan bruges til helårscamping i forsøgsperioden på to år.

/ritzau fokus/

København, 04/12/2023 - 12:06

Vild med dans-stjerner finder begge kærligheden efter skilsmissen

Betina Garcia/Ritzau Scanpix

Danseren Katrine Bonde og musikeren Noam Halby har begge fundet kærligheden igen, efter at de tidligere på året gik fra hinanden, skriver Her & Nu.

Man siger, at julen er hjerternes fest.

Danseren Katrine Bonde og musikeren Noam Halby har begge fundet en at flette deres julehjerter sammen med igen.

Det skriver Her & Nu.

Ifølge ugebladet afslører Noam Halby på det sociale medie Facebook, at han har fået en ny kæreste, Simone, mens at Katrine Bonde på sin Instagram-profil skriver, at hun er meget forelsket.

- Jeg deler mere, når tiden er klar, tilføjer hun i opslaget på det sociale medie.

Katrine Bonde og Noam Halby oplyste i februar, at de var gået fra hinanden efter 14 år sammen.

Den i dag 39-årige danser og 51-årige Johnny Deluxe-forsanger mødte hinanden under "Vild med dans" tilbage i 2009, hvor sjette sæson valsede over skærmen. Parret dansede sig til en syvendeplads, men vandt hinanden.

Året efter gik de kortvarigt fra hinanden, men fandt siden sammen igen. I 2012 fik de sønnen Milas, og i 2017 kom datteren Saga til verden.

Noam Halby friede til en måbende Katrine Bonde for åben skærm i "Go' Morgen Danmark" i 2013. Tre år efter blev parret gift og var sammen i syv år som ægtepar, inden kærligheden bristede.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 10:19

40 år gamle DR-børneudsendelser bliver til teater

Philip Davali/Ritzau Scanpix

I samarbejde med DR sætter Sjællands Teater børneserien "Ude på noget" op som forestilling.

Næsten 40 år efter Jess Ingerslev, Tom McEwan og Ghita Nørby var "ude på noget" i DR's børneprogrammer af samme navn, skal deres figurer, Palle, Polle og Ruth, på farten igen.

"Ude på noget" rammer næste år de skrå brædder og skal i samarbejde med DR opføres på Sjællands Teater i Holbæk og siden i Slagelse.

Det oplyser public service-stationen i en pressemeddelelse.

- På den måde kan nye minder skabes på tværs af generationer med udgangspunkt i den snart 40 år gamle klassiker fra DR, lyder det i pressemeddelelsen fra seniorprojektleder Thit Dyreberg fra DR Salg.

"Ude på noget" havde premiere på DR i 1984.

I den nye teaterforestilling spilles Jess Ingerslevs, Tom McEwans og Ghita Nørbys respektive roller som Palle, Polle og Ruth af henholdsvis Aske Hass Thorsen, Gustav Allen Schriver og Christine Gaski.

Tommy Kenters rolle som Sigurd overtages af Jesper Riefensthal, mens Bente Eskesen har rollen som tjeneren Fladmast, der i DR-klenodiet blev spillet af Ole Fick.

Forestillingen får stadig et strejf af McEwan-magi, da Tom McEwans søn Oliver McEwan skriver nye sange til stykket. Nogle af børneprogrammets originale sange indgår også i forestillingen, forsikrer DR.

"Ude på noget" handler om Palle, Polle og Ruth, som har et magisk kamera, der kan klikke dem derhen, hvor de drømmer om.

Serien blev i sin tid opfundet af Søren Kragh-Jacobsen og Niels Lund, som skrev historierne til DR.

Teaterudgaven bliver iscenesat af instruktør Brian Kristensen. Ifølge ham handler historien om fællesskabets kraft.

- Det er et opbyggeligt eventyr om, hvad der kan lade sig gøre, når vi sætter alles kompetencer og evner i spil. Vi lever i en tid, hvor det er almindeligt hele tiden at melde ud, hvad man ikke vil og ikke har lyst til, siger han i pressemeddelelsen.

- Med forestillingen bliver det tydeligt, hvilken kraft der ligger i at melde ud, hvad man gerne vil og virkelig har lyst til.

"Palle, Polle & Ruth – Ude på noget" får premiere på Sjællands Teater i Holbæk 9. februar. Fra 1. marts kan forestillingen ses i Slagelse.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 15:00

FAKTA: Største stigning i folkepensionen i næsten 15 år

* I 2024 stiger den maksimale folkepension før skat med op til 6.700 kroner sammenlignet med sidste år.

* Det svarer til en stigning på 3,5 procent og er den højeste stigning i folkepensionen siden 2010.

* Nedenstående beløb viser, hvad man kan få i folkepension årligt. Stigningen er lavere for par.

* Enlig uden ældrecheck - 179.328 kroner.

* Enlig med ældrecheck - 199.228 kroner.

* Par uden ældrecheck - 132.360 kroner hver.

* Par med ældrecheck - 152.260 kroner hver.

Kilder: retsinformation.dk og Danica Pension.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 12:00

FAKTA: Hvad er skimmelsvampesporer?

* Skimmelsvampe er mikroskopiske svampe, som kan vokse både udendørs og indendørs, hvor der er fugt og organisk materiale.

* Skimmelsvampe formerer sig ved sporer, som spredes med vinden over store afstande ligesom pollen.

* Der findes mange tusinde forskellige skimmelsvampe, som hver især danner millionvis af sporer. De vigtigste udendørs skimmelsvampesporer, som kan være årsag til allergi i Danmark, kommer fra slægterne Alternaria og Cladosporium.

* Har du spørgsmål til de udendørs svampesporer, har Astma-Allergi Danmark en rådgivningslinje, der kan kontaktes på telefonnummer 43 43 42 99.

Kilde: Astma-Allergi Danmark.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv