Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Roskilde, 04/07/2025 - 03:14

Anmeldere: Stormzy er forældet - men det var publikum ligeglade med

Den britiske rapper Stormzy får ros for energiniveau og håndtering af publikum på Roskilde Festival torsdag.

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Publikum mødte torsdag aften talstærkt op til den britiske rapper Stormzys koncert på Roskilde Festival.

Og det til trods for, at Stormzy ifølge flere anmeldere ikke længere har samme relevans som tidligere i karrieren.

- Stormzy var hovednavnet, vi havde glemt. Han er ganske enkelt ikke relevant på den måde, han var for 10 år siden, skriver Politikens musikredaktør Simon Lund i en anmeldelse.

Men det var publikum ifølge musikredaktøren ligeglade med. Over 60.000 publikummer var mødt op, og Stormzy vidste præcis, hvordan de skulle håndteres, skriver han.

Lund ærgrer sig dog over, at rapperen brugte en større del af koncerten på at tage publikum med til det, som han beskriver, som en tur i kirke med hele gospelkoret. Politikens anmelder kvitterer med fire stjerner.

Hos Ekstra Bladet mener anmelder Thomas Treo, at Stormzy er forældet (outdated, red.). Rapperen er blevet overhalet i en genre, der er for hurtig i vendingen, skriver han.

Med det sagt, mener Treo, at den britiske rapper leverede en energisk indsats med karakteristiske høje knæløft og energiske sæt.

- Det var lidt hyggeligt. Det var lidt kedeligt. Det var lidt underholdende. Men mest af alt lidt for lidt, skriver Ekstra Bladets anmelder, der giver koncerten tre stjerner.

Hos B.T. beskriver anmelder Lykke Buhl koncerten som en kærlighedsudveksling mellem Stormzy og publikum.

- Stormzy formåede at få sin oprigtighed og taknemmelig helt ud i de yderste hjørner af Dyreskuepladsen, og det var tydeligt, at kærligheden var gengældt, skriver hun.

På trods af et oplagt publikum skinnede det ifølge Buhl til tider igennem, at Stormzys musik ikke har slået mere igennem i Danmark, end det har.

Men publikum var ikke skuffede. Der blev både hoppet, danset, råbt og skreget, skriver B.T.'s anmelder, der kvitterer med seks stjerner.

/ritzau/

København, 04/07/2025 - 08:00

Fakta: Fra København til Sønderborg

* 41-årige Andreas Jebro er født og opvokset i København.

* I 2007 blev han uddannet skuespiller fra Aarhus Teater.

* I årene efter endt uddannelse var han fast tilknyttet Aarhus Teater frem til 2011, hvor han rykkede til Aalborg Teater.

* Siden har han medvirket i både teaterforestillinger, tv-serier og film.

* Han er særligt kendt for sin rolle som modstandsmanden Claus Villumsen i "Badehotellet" samt rollen som Jens Fischer i "Sygeplejeskolen".

* Han har desuden medvirket i forestillingen "Erasmus Montanus", der i 2017 blev genopført på Aarhus Teater. Det indbragte ham en Reumert for Årets Bedste Mandlige Hovedrolle, mens han at i 2014 modtog en Reumert for Årets Mandlige Birolle i forestillingen "Den spanske flue".

* I 2025 har han fået sin revydebut i Sønderborg Sommer Revy Show og står på scenen med sin hustru.

* Han har siden 2017 været gift med Badehotellet-stjernen Amalie Dollerup. Sammen har de sønnen August, som de bød velkommen i 2019.

Kilder: Danskefilm.dk og Alt.dk.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/07/2025 - 08:00

Dansk skuespiller: Tænk at noget så simpelt kan være så godt

Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Nyslået græs, sommerregn og nyhøstede kartofler er ting, der får skuespilleren Andreas Jebro til at mærke, at det er sommer.

Sommeren lokker danskerne udendørs, og for skuespilleren Andreas Jebro betyder årstiden et nyt uderum og stærke sanseindtryk.

Skuespilleren føler endelig, at det er sommer, når danskerne samler sig ved vandet, og når han spiser friske danske kartofler, der bringer minder om hans morfar i haven.

I år har Sygplejeskolen-stjernen startet sommeren tæt ved kysten.

Han og hustruen, skuespillerkollegaen Amalie Dollerup, tilbringer nemlig halvanden måned i Sønderborg i Jylland sammen med deres søn, August, mens parret medvirker i Sønderborg Sommer Revy Show frem til 5. juli.

Her fortæller den 41-årige skuespiller, hvad der får ham til at tænke på sommer:

Hvad er duften af sommer?

- Blandingen af nyslået græs, lige efter at det har regnet, hvor alt er varmt og ekstra stærkt duftende. Det er meget sommer for mig, at komme ud og alle indtrykkene bliver forstærket, siger han og fortsætter:

- Det handler meget om, at sommeren bliver et uderum for danskerne, fordi vi jo af gode grunde trækker os indendørs i ly for kulde, blæst og regn meget af året ellers. Så det er meget skærpet for mig at komme ud og få duften af sommer i næsen.

Hvad er smagen af sommer?

- Det er helt frisk fra jord til bord, og det er virkelig forbundet med mange minder, fortæller Andreas Jebro.

- Min mormor og morfar boede på en gård, og smagen af sommer er, dengang min morfar gik ud og stak sine næver ned i jorden for at trække kartofler op. Så børstede han bare lige det værste jord af, og så fik jeg lov til at gnave i sådan en rå kartoffel. Det kunne smage af det vildeste!

- Og så når de lige blev kogt et kort øjeblik og fik noget dild ude fra urtehaven og så bare med en klat smør på. Tænk, at noget så simpelt kan være så godt.

Hvad er synet af sommer?

- Det er de bugnende rapsmarker, som man kører forbi og skuer ud over, inden man kommer ned til en kyst - det kan være, at det er helt forkert, fordi rapsmarkerne allerede har stået i fuld flor i lang tid.

- Vi bor tæt ved Furesøen, som jo ikke er en kyst, men man ser alligevel folk, der samles ved vandet og er sammen ved vandkanterne. Folk flokkes til vandet for at være sammen i sociale sammenhænge. De griller, smiler og fester og springer i det iskolde vand.

Hvad er lyden af sommer?

- Det er de sene nattetimer eller tidlige morgentimer og at høre folk, der er på vej i latter og nogle gange i skål. Folk, der er på vej. Uanset om de er på vej videre eller hjem. Det er alle ydertimerne, der bliver taget i brug, fordi der er tid til det.

Hvad er følelsen af sommer?

- Jeg føler rigtigt, at det er sommer, når jeg mærker de andre ting. Det er netop, når ydertimerne bliver taget i brug. Når jeg selv har tid til det, fordi jeg ikke skal nå noget.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 04/07/2025 - 10:00

FAKTA: Det bør du huske før afrejse

* Tjek dine forsikringsvilkår i god tid inden afrejse.

* Kontakt dit rejseforsikringsselskab, hvis du har været syg, behandlet eller har ændret medicin inden for de sidste to måneder før afrejse.

* Husk, at det er ikke din læge, men dit forsikringsselskab, der skal give en medicinsk forhåndsgodkendelse.

Kilde: Forsikring & Pension.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 04/07/2025 - 10:00

Syg før ferien? Så skal du have grønt lys fra din rejseforsikring

Clara Margais/Ritzau Scanpix

Uden en medicinsk forhåndsgodkendelse fra forsikringsselskabet før afrejse risikerer du, at rejseforsikringen ikke dækker ved forværring af sygdom eller skade.

Feriesæsonen er over os, og mange danskere pakker kufferten for at rejse til udlandet. Det kan som bekendt være en fordel at have en rejseforsikring, så du er dækket, hvis du skulle blive akut syg eller komme til skade på ferien.

Men hvis du inden for de sidste to måneder før din rejse har været syg eller i behandling, skal du være særlig opmærksom, da det kan påvirke, hvordan din rejseforsikring dækker.

Det fortæller Anne Garde Slothuus, der er er forsikringsekspert i Forsikringsoplysningen under brancheorganisationen Forsikring og Pension.

- Hvis man har haft en behandlingskrævende skade eller sygdom og halvanden måned senere skal på sommerferie, skal man lige huske at få en medicinsk forhåndsgodkendelse, siger hun og uddyber:

- Den er sædvanligvis ikke besværlig at få, men mange glemmer det simpelthen. Og det kan have store økonomiske konsekvenser, hvis man glemmer at udfylde den.

Medicinsk forhåndsgodkendelse kaldes også en forhåndsvurdering og betyder, at dit forsikringsselskab på forhånd skal vurdere, om din sygdom eller skade er stabil nok til, at du kan rejse.

Denne godkendelse er nødvendig for, at du kan være dækket af din rejseforsikring.

- Hvis man undlader at udfylde en forhåndsgodkendelse før afrejse, er udgangspunktet, at forsikringsselskaberne i de fleste tilfælde vil afvise at dække eventuelle udgifter, hvis en sygdom eller skade forværres på rejsen, siger Anne Garde Slothuus.

Det er vigtigt at understrege, tilføjer hun, at det kun er sygdomme eller skader, man har fået behandling for inden for de seneste to måneder, der eventuelt kan være undtaget fra forsikringens dækning.

- Alt andet vil stadig være dækket. Har man for eksempel fået en ny hofte, men bliver smittet med en virus under ferien, dækker forsikringen stadig behandlingen af virussen, siger hun.

Også Trygs rejseskadedirektør Janus Egelund Larsen siger, at det er vigtigt at sikre, at du er rask nok til at rejse.

- Forsikringen dækker nemlig ikke eksisterende sygdomme eller skader, som er opstået før din rejse, siger han.

Du kan typisk udfylde en formular eller en onlinetest på dit forsikringsselskabs hjemmeside og få en vurdering af, om rejseforsikringen dækker.

Ifølge Janus Egelund Larsen har alder tidligere haft betydning, men sådan er det ikke længere.

- Vi oplever engang imellem, at vores ældre kunder ringer ind og er i tvivl om, hvorvidt de skal tage testen, fordi de er over 80 år, siger han og uddyber:

- Men det krav blev fjernet for år tilbage. Så man kan roligt sætte kursen sydpå, så længe man har tjekket, at man har en gyldig rejseforsikring.

Når du udfylder en medicinsk forhåndsgodkendelse, er det ikke en garanti for, at forsikringen dækker.

Har du for nylig været i behandling for en sygdom eller lidelse, kan forsikringsselskabet vurdere, at netop den ikke er dækket på rejsen.

- Så rejser man altså på eget ansvar, siger Anne Garde Slothuus og fortsætter:

- Forsikringsselskabet kan også vurdere risikoen ud fra, hvilken type ferie man skal på. Har man for eksempel fået en ny hofte, vil en skiferie være mere risikabel end en badeferie. Det vil dog altid være en konkret vurdering i den enkelte situation.

Hun anbefaler, at du udfylder en medicinsk forhåndsgodkendelse, inden du bestiller eller betaler din rejse, hvis du har været syg, er kommet til skade eller på anden måde været i behandling inden for de seneste to måneder før afrejse.

Ellers kan det nemlig få betydning for, om en afbestillingsforsikring dækker, hvis du skulle blive for syg til at tage afsted.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek